fbpx Skip to content

A Plex és az Infuse után most már az XBMC avagy Kodi kedvelői is megnyugodhatnak. A MrMC elérhetővé vált a negyedik generációs Apple TV-re, így most már a jól megszokott felülettel is találkozhatunk a TV-n.

Screen-Shot-2015-11-18-at-11.27.31-PM-1024x576

Sajnos a Mr.MC nem a legjobb Kodi-változat, mivel a pluginek nem működnek. Ettől függetlenül ez az első “Kodi” avagy XBMC, ami elérhetővé vált a készülékre.

Természetesen a plugineken kívül pont ugyanazt tudja, mint a társai. A legtöbb médiaformátumot lejátssza, nézegethetjük képeinket és hallgatunk zenét is vele. Íme egy videó róla:

Az alkalmazás ára picit borsos, 5.99 euró, így én maradtam a már bevált Infuse-nál, de akiknek ez a felület tetszik, minden bizonnyal meg lesz elégedve vele. Megvásárolható az Apple TV-n.

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Na ez volt a döntő számomra, hogy be kell szerezzek egyet. 🙂

  2. Ha a Kodi a lényeg, akkor vegyél inkább egy raspberry pi2-t, negyed árból megúszod.

  3. Ez a cikk nem mondd túl sokat. Én mindkét alkalmazást megvásároltam. A MrMc nagyon jó. Tökéletesen működik akadásmentes játszik minden videót, Dolby és DTS hangformátumot is tud. A filmeket egytől egyig felismeri és médiainfókat és képeket tölt hozzá. NASról a képeim is simán játsza, zenéket flac formátumban is ismeri. Egyenlőre nincs többféle felület, és pár kevésbé fontos plugin hiányzik. Nekem kizárólag a spotify plugin és egy másik felület kellene. Az infuse ezzel szemben nem találta meg minden filmem médiainfóját, akadnak a videók, nem játszik zenét és fotókat. plusz drágább.

  4. @Jerome: Sajnos nem tudtam tesztelni, mert nem vettem meg. Az infuse számomra megfelelő ahogy írtam is, erre nem akartam költeni de hírnek pedig le akartam hozni. Köszi az infókat.

  5. Arról sehol nem tesztek említést, hogy az Apple TV kimenete be van betonozva 60Hz-re, azaz egyik médialejátszó szoftver sem képes a kimeneti frekvenciát a filmnek megfelelően változtatni. Ha 24p-s mkv-t nézel, ha 25p-s magyar DVD-t nézel a kimenet mindig 60Hz-es lesz, azaz sosem lesz ütemhelyes, picit akadozni fog. A legalapabb médialejátszó vagy bármelyik asztali lemezes lejátszó is képes erre legalább egy évtizede, enélkül egy készülék a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető médialejátszónak.

  6. @BoRRoNeo: “Arról sehol nem tesztek említést, hogy az Apple TV kimenete be van betonozva 60Hz-re”
    ez le van írva az Apple TV-ről szóló cikkben és a termékoldalon is.

  7. @Jadeye: Akkor biztos én olvastam felületesen, mert nem találtam róla infót. De ez egy olyan szintű deal-breaker, hogy minden cikk elején vastag betűvel ki kellene írni. Nem is értem, hogy gondolhatták ezt. Én meg majdnem megvettem. Mondjuk játékra még jó lehet.

  8. @BoRRoNeo: Hát én sosem vettem még észre úgymond akadozást, pedig tudom miről beszélsz. Mikor a filmben vízszintesen mozgatják a kamerát nem?

  9. En meg sosem hasznaltam apple TV-t, segitenetek hogy mennyivel jobb ha veszek es mar nem a jailbrekelt 2 sororzat a jobb?

  10. Smart 3D tv, iPad, iPhone is van, de apple tv nincs, erdemes?

  11. @BoRRoNeo: Valóban fontos információ, hogy nem tudja a kadenciahelyes lejátszást, de azért tegyük hozzá, hogy az emberek nagyobb százalékának ez nem tûnik fel (legalábbis amíg nem demózza nekik valaki, hogy mirôl van szó). Nekem több ismerôs használ évek óta médialejátszót és nincs beállítva nekik a 24p-s lejátszás, nem is tudják mi az. És sajnos az összes Androidos is lejátszó is ilyen, akár standalone cucc, akár az Androidos TV szoftvere – egyik sem tudja a 24p-t.

  12. A raspi tudja ezt kodival? ott is ott van a freki, nekem az 60-at mutat pl.

  13. A médialejátszás lényege, hogy a forrás képkockaszámának megfelelően a lejátszó automatikusan változtassa a kimeneti frekvenciát. Ha a forrás 24p-s (23,976) akkor 24Hz-re, ha 25p-s akkor 50Hz-re, ha 60p-s, akkor 60Hz-re. Az Apple TV kimenete 60Hz-es azaz a 24p-vel trükközni kell. Ezt úgy oldja meg, hogy egy ún. telecine eljárással plusz képkockákat tesz a jelbe. Azaz minden első képkockát kétszer látunk, minden másodikat háromszor. Ettől elmegy az ütem és nem lesz sima a képi mozgás. Akkor van mázlink, ha olyan megjelenítőnk van, amely képes az ún. invers telecine eljárásra. A megjelenítő ebben az esetben érzékeli, hogy telecine jelet kap és szépen eldobálja belőle a felesleges képkockákat és az eredeti 24p-s ütemet tartva jeleníti meg a tartalmat.

  14. Ennek nem örülök. Már éppen meggyőztem magam,hogy vegyek egyet. De ez teljesen kizáró ok:(

  15. Mac mini kodi 24p igy 24hz-n megjelenitve es az apple tv 4 kodi 60hz ra felskalazva koszt nem latok kulonbseget, de lehet az en hibam. A tv egy sony kdl55w805 motion flow kikapcsolva

  16. Elinditottam egy 24p judder test videot, es igen latszik a kulonbseg a mac mini es az apple tv igy a 24hz es a 60hz kozott. De van a tvmen egy true cinema nevu beallitas ami eldobalja a felesleges kepkockakat 60hz eseten igy apple tv-vel is tokeletes a 24p. A teszt egy feher kockat kepkockankent mindig mashol megjelenito video amit ha 1mpes zaridovel lefenykepezek egyenletes feher kepet kell kapnom, ha nem az lesz akkor ugye egyes kockak a 24p 60hzre felskalazasa miatt erosebben vilagitanak mert ott duplan jelent meg. Tehat apple tv 4 + sony kdl55w805 true cinema beallitas jo valasztas lehet hardcore filmeseknek is.

  17. Mivel jobb ez mint a Plex?

  18. Sullivan: nem kell hozza plex server :). ami nagyon nagy kulonbseg!

  19. Plexnek tobb hatranya is van. Eros szerver igeny, igy a nas-bol is jo draga kell hozza. Elofizetes is kell ha offical appot hasznalsz. A kepeim egyszeruen nem birja gyorsan betolteni. Ket kep kozott varnom kell 15 mpet. A filmrkbe valo belepotgetes sem akadasmentes. Az Mrmc nek most egy hatranya van a felulete kevesbe szep, de biztosan lesznek hamarosan uj felszinek hozza. Minden mas tokeletes, nagyon jol kihasznalja az apple tv hardveret.

  20. @JEROME: Köszönöm!

  21. Ennek a használatáról is fabrikálhatna valaki egy cikket, még nem sikerült életre keltenem. 🙁

  22. 60Hz 24p judder problema a samsung tevéken is megoldott. Motion plus Tiszta beallitasa eldobja a felesleges kepeket. Igy tokeletes a 24p itt is. Teszteltem is. Működik. Teszt a samsung 46b750 emen volt.

  23. Sullivan: beallitod a halozati elerest es attol fuggoen hogy milyen tartalom van a konyvtarakban olyan forrast allitasz be. ( mozi film , sorozat, zene) igy tolt hozza infokat. Elotte erdemes kiegeszitoket amik toltik az infokat magyarra allitani kulonben angolul ir mindent. A beallitasok menut erdemes profira tenni mert a hang menuben sok mindent att kell billenteni ha van egy normalis hazimozi szettje valakinek. Lesz dts hang dolby… A video beallitasokban a video allitasa a kepfrissiteshez pont semmit nem er nem kell bekapcsolni.

  24. @JEROME:

    Szia!

    Sony KDL-42W650A tv-m van, kipróbáltam rajta egy macbook pro-val a judder tesztet (meg néhány filmet) és semmilyen beállítás nem segített rajta.
    Ha a laptopból 1080p 60hz-es jel jött ki, akkor a szokásos módon szaggatott a kép. Amint átállítottam 24hz-re, a tv felismerte és átállt 24p módba és eltűnt a szaggatás.
    A 60hz-es jelből viszont a tv nem volt képes kihámozni a 24p-t, pedig végig próbáltam mindent, scene-k közül az összes cinema módot, a menüben a “film mode”-ot is ki-be kapcsoltam, de gyakorlatilag semmilyen hatása nem volt. Szvsz a “24p true cinema”, meg a “motion flow”, stb. funkciók a sony-nál csak nettó parasztvakítás és/vagy nettó hazugság.
    Így legalábbis az én tv-mhez az apple tv sajnos nem lesz jó, pedig nagyon szerettem volna, de a kadencia helyesség nálam is alapvető szempont, ha már ennyi pénzt költök lejátszóra.

  25. Sziasztok!

    Nem akarok hülyeséget kérdezni, de ezt win 10-el össze tudom akasztani, hogy minden filmemet képemet zsínór mentesen tudjam használni?


Add a Comment