fbpx Skip to content

A Plex mellé megjelent az Infuse 4 médialejátszó alkalmazás az Apple TV-re. Az Infuse-ról már korábban is írtam, az egyik legsokoldalúbb és legszebb médialejátszó alkalmazás iOS-re: Infuse: a legszebb videólejátszó iPhone-ra.

infuse4@2x

Azóta sokat fejlődött, és ugyan részben ingyenes, érdemes megvásárolni a Pro verziót, mert rengeteg extrát kapunk. Képes lejátszani az összes, manapság leggyakrabban használt videoformátumot, és mindamellett szinte minden protokollt támogat.

Alapjában véve az Infuse egy kliens, hasonlóan mint a Plex, azonban itt nem köt minket semmilyen protokollhoz, alkalmazáshoz. Pontosabban az Infuse megbirkózik szinte mindennel, legyen az SAMBA, AFP, FTP, WEB, UPnP, DLNA, illetve legyen az Time Capsule, Mac, Kodi, PC, iPhone, NAS – szinte mindenhez képes csatlakozni.

qj65aoh222nlmjma1cqswb_tvnv8qmlonutdmkpm4bu

A lejátszásra sem lehet panaszunk: 14 féle kiterjesztéssel képes megbirkózni és nincs szükség transcode-ra, mert az Apple TV A8 processzorát használja az akár 1080p-s felvételek lejátszásához.

Ha filmet szeretnénk lejátszani az Apple TV-n, nincs más dolgunk, mint beállítani egy forrást, ez lehet akár a Mac-ünk is, vagy pedig egy PC-n lévő megosztás. OS X-en lépjünk be a beállításokon belül a Megosztás opcióba és kapcsoljuk be a fájl megosztást, de előbb állítsuk be azt a mappát, ahol elérhetőek a videóink.

Screen Shot 2015-12-03 at 19.35.10

Ezután az Apple TV-n a felhasználói adatainkkal csatlakozzunk a Mac-ünkhöz és már nézhetjük is a filmeket. Ugyanígy persze bármilyen NAS-hoz, vagy külső eszközhöz is képes csatlakozni az Apple TV-n futó Infuse app.

dlsi4j_u3qnccur-w4dmg4vixuivi4x6rqccxhrmuzu

Miután beállítottunk mindent, megjelennek a filmek, és az alkalmazás a Plex-hez hasonlóan letölti a metaadatokat, amennyiben lehetséges, magyarul! A sorozatokat évad szerint rendezi, és adott esetben az opensubtitles oldalról feliratokat is letölthetünk hozzájuk magán az Apple TV-n. A videofájloknál természetesen kiválaszthatjuk a hang és a felirat forrását is.

Infuse-4-for-tvOS-Apple-TV-screenshot-005

Összességében egy remek médialejátszó lett az Apple TV-ből, a Plex mellé kiváló alternatíva az Infuse, egyetlen hátrány talán még mindig, hogy a 32/64GB-os Apple TV-ken továbbra sem tárolhatunk semmilyen adatot. Ez azt jelenti, hogy az Infuse csak kliensként működik, tartalmat tárolni nem tud az Apple TV-n az Apple korlátai miatt.

Az alkalmazás ingyenesen tölthető le, így ki tudjuk próbálni, azonban a plusz funkcióhoz már természetesen fizetni kell, de szerintem ezt a maximum 10 euró egyszeri befektetést mindenképp megéri. Infuse 3 tulajdonosoknak ingyenes a frissítés.

[appstore id=”577130046″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. Fúbakker, de jó, hogy nem két hete írtad ezt a cikket, nagyon durva fejtörést okoztál volna vele.
    Az Infuse valami eszement jó lejátszó, nagyon szeretem, minden szempontból gyönyörűen megcsinált, könnyen használható, nagyon jó! Az oPlayer ment is a levesbe, bár elsősorban a dts-ac3 licenc hiánya miatt, de így se bántam egy percig sem.
    Tényleg mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy minden szempontból szerethető médialejátszót, az ne sajnálja rá azt a tíz Eurot, mert nagyon megéri a pénzét!

  2. Én iPhone-on és iPad-en használom az Infuse-t, de az a tapasztalatom, hogy még 6S-en sem képes a 1080-as mkv tökéletes lejátszására. Gyakran megriccen a lejátszás és ez nagyon zavaró. Lehet, hogy a 24p-t nem tudja ütemhelyesen lejátszani lehet, hogy a proici gyenge, nem tudom. A gyereknek szeretnék egy médialejátszót karácsonyra és gondolkoztam az Apple TV-n, de a fentiek miatt nem mertem meglépni.

  3. @BoRRoNeo: 6s akkora kijelzőén azért felesleges az 1080p szerintem, de az Apple TV már más tészta. 🙂 Amúgy ha még az infuse nem is tetszik akkor is ott a Plex, tehát az Apple TV-nek van létjogosultsága.

  4. @admin: van olyan mint a KODI?

  5. Mivel ugyanaz a csapat csinálta, gondolom van olyan, mint a KODI.

  6. @admin: egy NAS-om van itthon sokszáz filmmel, melyeket vetítőn is nézünk, ergó kell a minőség. Külön az iPhone kedvéért nem fogok letöltögetni vagy átkonvertálni. Szerintem az Infuse a legjobb médialejátszó iOS-re, pont azért írtam, hogy még ez is nagyon messze van a tökéletestől, de még attól is, amit egy 25 ezer Ft-os WDTV Live produkál.

  7. @BoRRoNeo: Én amúgy nem értem miért kell több 100 film otthonra. Most ez nem kötekedés, de tényleg. Általában már minimum 30-50mbites netek vannak otthon. Ha valamit meg akarok nézni kb 20-30 perc mire leér, 100mbiten meg 10p kb. Addig a kukorica is kipattog. Megnéztem, letörlöm, minek tartogassam, ha megint érdekel akkor újra letöltöm.

    Ha meg tényleg érdekel 1-1 film akkor megveszem BR-ben ott vannak az extrák meg a rendes minőség, és ennyi.

  8. Bocsi előre is a tudatlanságomért.
    Szóval ezzel az alkalmazással letudok játszani például ncore-ról letöltött filmeket és sorozatokat is vagy ez is hivatalos apple-től vásárolt filmre vonatkozik?:)

  9. @admin: A kérdésed teljesen jogos, főleg, hogy nekem is 240-es netem van. A sok film főleg a gyerekek miatt van, nekik külön van kategorizálva az elmúlt 50 év összes animációs és mesefilmje. Nekünk csak az az 50-70 film van meg, amit érdemesnek tartottam rá, ezek mind BD50-ben. BD lemezt nem nagyon veszek, van itthon egy csomó, de egyszerűbb NAS-ról nézni.

  10. @BoRRoNeo: Jaah így korrekt. Én imádom a BD lemezt manapság már nem nem olyan drágák főleg a régiek. De így megértem. 🙂

    BD50-et mivel játszol le amúgy?

  11. @bibalka: le tudsz játszani nem itunes filmeket is.

  12. “egyetlen hátrány talán még mindig, hogy a 32/64GB-os Apple TV-ken továbbra sem tárolhatunk semmilyen adatot. Ez azt jelenti, hogy az Infuse csak kliensként működik, tartalmat tárolni nem tud az Apple TV-n az Apple korlátai miatt.”

    A Onevideo app tudja az Apple TV-re másolást, azaz utána “offline” is lehet nézni a filmet a “merevlemezről”.

    Vannak még gyerekbetegségei az eszköznek, de lassacskán remek kis kütyü lesz belőle.

    nj

  13. Eddig egyedül a plex volt képes sorrund hangot adni apple tv 4en. Ez tudja? Vagy ez is csak stereo.

  14. @admin: A HTPC-n MPC-HC-vel, illetve van két médialejátszó egy WDTV Live és egy Medi8er 600-as. Mindhárom lite módban, menü nélkül.

  15. Tudnátok abban segíteni, hogy ez a program:
    – Kiolvassa az iso-t?
    – 7.1 dts -t átviszi airplay on?
    – 50 GB BD átviszi?

  16. ÉN megvettema fizetős verziót apple tv 4-re. A Synology NAS-t kezeli el lehet érni smb módban is. Viszont a filmekt nem tudom elinditani rajta. Bármilyen gombot, éintő felületet nyomokodok nem indul el a leátszás. Müködik valakinek új apple tv a filmek lejátszása? Ha igen akkor hoyy tudom elindítani a fimleket?

    Köszönöm.

  17. Tovabb kene latni az orrodnal. A magyar haztartasok zomeben nem hogy 30-50 de meg 10 mbit sincs.

  18. @mohilla: hozzáadtad a filmes mappát kedvenceknek?

    @Kovács Péter: Aki rendelkezik Mac-el vagy netalántán Apple TV-vel, mert nekik szól ez a poszt, az nem a magyar átlagháztartásokhoz tartozik. Ott szinte biztos, hogy jobb az internet.

  19. @admin: @Kovács Péter: Ez az internet sebesség kérdése inkább lakhely függő, mert pl. itt nállunk Budapesten a digi 1000mbit-es net olcsóbb, mint a nagyszüleimnél Orosháza mellett elérhető Inviteles 8mbit net… (csak ott ugyebár egy szolgáltató van..)

  20. Megvettem. Nagyon gyerekcipőbrn jár még. Hiányolom a képek és zenék lejátszásának lehetőségét. Szinte egyik filmem sem ismeri fel, ezzel szemben a plex mindegyiket. Pozitív hogy van térhangzás.
    Bőven van még rajta mit fejleszteni. Egyenlőre marad a plex. Remèlem megjelenik majd ebből egy jó változat is vagy végre kijön az xbmc.

  21. Mohilla: apple tv 4 synology nas infuse 4 mûködik bár nem látja az afp de minden más megosztásr igen.
    Játsza a filmeket. (Iso fileom nincs)

  22. @JEROME: igényeld ebben az esetben vissza a pénzed, bár érdekes hogy nem játssza le a filmjeidet, nekem egyel sem volt eddig problémám. ISO fájlokat nem fogja szerintem.

  23. Feliratokat, hogy kezeli? .srt? .mkv-ban lévő felirat?

  24. Admin: bocs rosszul fogalmaztam. Lejatsza a filmeinet csak szinte egyikhez sem talal metadatat, vagy ha talál valami hülyeséget. Ezzel
    Szemben a plex az összeset felismeri és jól kezeli.

  25. Hozzáteszem a lejátsza a filmekethez: akadva. Többször ugrik a kép mkv 1080p fileok esetén. Olyan film akad meg ami más lejátszóval (nastify, plex, …) tökéletes.

  26. En is infuse-t hasznalok,meg fb-on ajanlottak,de kicsit se bantam meg a raszant osszeget.tenyleg mindent visz a tobbivel vagy nem volt kep vagy hang…

  27. Gondolkozom egy apple tv 4-en. Jelenleg a tvv saját lejátszóját és egy wd tv live-ot használok.
    Viszont a wd borzasztóan lassú. És ha az iphone-hoz hasonlóan működik akkor muszáj vennem egyet.
    A filmek lejátszása mennyire egyszerű?
    Egy router-re kötött külső hdd-ről játszom a filmeket. Ezzel is lehet ilyet?

  28. @JEROME: ez egy lejátszó program, a plex pedig egy kliens a plex szerver oldalához. Óriási különbség van a kettő között.
    Továbbá, “egyenlőre” a kolbászt szokták szeletelni, amit Te szerettél volna használni szót, az az EGYELŐRE. (nincs benne “n” betű, ezt a dolgot én is ezzel a kolbászos hasonlattal jegyeztem meg, hátha Neked is segít)

  29. @atirag: elég öszvér megoldás a routerre kötött hdd, inkább próbálj meg beruházni valami rendesebb NAS-ra. Ezen kívül a WD TV annak ellenére hogy lassú, legalább tényleg mindent lejátszik, még ha kezelni lassan is lehet. Ha ezt akarod kiváltani Apple TV-vel, csalódás lesz a vége. (szerintem…) Én a lassúság miatt cseréltem a sima WD TV-t egy WD TV Live HUB-ra, annak sokkal gyorsabb a menüje, azóta is ezt használom. Apple TV 4 is van, de filmet nem nézek azon, talán egyszer majd lesz olyan lejátszó ami ki tudja váltani a WD TV-met, de annak az az előnye is megvan hogy van benne 1 TB HDD, ha valahova utazunk csak felkapom és tudunk mindig filmet nézni bárhol vele.

  30. @Kovács Péter: Jelenleg wd tv live-om van és csak pár hete használom a routeres megoldást . Azt azért hozzá kell tennem,hogy elég erős routert vettem( 2 magos a procija és bírja a bd filmeket is) Miért nem tudod az apple tv-t film nézésre használni. A wd-vel csak az a bajom,hogy tetű lassú:)
    És tényleg mindent lejátszik. Amit még nem tudok,hogy az apple tv kadencia helyesen játszik e?!
    Mert anno azért vettem a wd-t.

  31. @Kovács Péter: ezt egy kicsit konkrétabban el tudnád magyarázni? Mármint a Plex vs Infuse dolgot
    Mert részemről, mint laikus, annyi jött le, hogy az egyik havidíjas, a másik meg nem, ennek ellenére mindkettővel el tudom érni az otthoni gépemen (szerveren, azon amin) tárolt filmeket, jól mondom?

  32. Sziasztok!Ha megveszem iPhone-on akkor Apple tvre már nem kell megvennem ugye?

  33. @Fapuma77: Nem kell, a másik hozzászólást töröltem. 🙂

  34. Sziasztok!

    Érdeklődnék, hogy pc-ről win 10 ről szeretnék streamelni az apple tv-re. leszedtem ezt az alkalmazást amikor össze kötöm otthoni megosztásba akkor az alap video mappa jelenik meg, de nekem a gépen teljesen más helyen vannak a filmek. Egyszerűen nem tudom beálltani, hogy ezt a mappát olvassa be. Amikor az IP cimet választom ott meg nem tud csatlakozni. Tud ebben valaki segteni?


Add a Comment