fbpx Skip to content

Az iPhone 6s-ben és 6s Plus-ban lévő nyomásérzékeny kijelző rengeteg dologra ad lehetőséget. Korábban már láthattuk, hogy akár mérlegként is tud funkcionálni, igaz, ezt az alkalmazást közben az Apple visszadobta.

underpressure-cover

Most viszont egy, teljesen a 3D Touch-ra épülő játékot ismerhettek meg. Az underpressure egy rendkívül egyszerű játék, ami nem is azért fog az emberek emlékezetében megmaradni, mert annyira addiktív volt, hanem az alapötlete miatt.

A játék célja, hogy a nyomásérzékeny kijelzőt finoman nyomkodva a szürke megfelelő árnyalatát keverjük ki. Amennyiben túl erősen, vagy túl gyengén nyomjuk, nem fog sikerülni és ha az ujjunkat felemeljük, akkor kezdhetjük is újra pályát. Az underpressure kétszemélyes játék, persze egy ember is játszhat vele két ujjal, de az kevésbé izgalmas. Két játékmód található benne: az egyikben a játékosoknak össze kell dolgozniuk, míg a másikban pont, hogy egymás ellen játszanak.

underpressure1

Az első mód a collaborate, azaz együttműködés, amiben az a cél, hogy a képernyő két részén ugyanazt a szürkét, vagy színt lássuk, mint a másikon és ezt az állapotot bizonyos ideig fenntartsuk. Az egyik játékos fehérből, a másik feketéből indul (színes módban ez fehér és valami másik szín) és a kijelző két szélén lévő csíkok egyike azt jelzi, ha a szín stimmel, hogy még mennyi ideig kell ugyanezzel az erővel nyomni a kijelzőt, a másik pedig, hogy mennyi időnk van még az egész végrehajtására, mielőtt lejárna az idő és vége lenne a pályának.

A nehéz ebben az, hogy a két játékos hogyan tudja összehangolni, hogy vagy pont ugyanannyira nyomják a kijelzőt és akkor pont félúton találkoznak vagy, ha az egyik erősebben nyomja, akkor a másiknak mennyivel kell gyengébben. 21 szint van ebben a módban, de csak annyiban különböznek, hogy mennyi ideig kell nyomva tartani a kijelzőt színegyezéskor, illetve hogy az egészre mennyi időnk van.

underpressure2

A másik mód a compete, azaz versenyzés, amiben nem kell szinteket teljesíteni, egyszerűen csak ügyesebbnek kell lenni a másiknál. A képernyő itt három részre van osztva, középen van egy szín vagy szürke és a két szél a játékosok felülete. A cél itt az, hogy a középen lévő színt három másodpercig képesek legyünk nyomással kikeverni a másik játékost megelőzve.

Amint láthatjátok, ötletes, de nem túl maradandó játék lesz ez, viszont az ötlete nagyon jó és én már nagyon várom, hogyan tudják még a 3D Touch-ot a játékaikba beépíteni a fejlesztők.

[appstore id=”1057025860″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. 40 másodperc után meg is untam…..

  2. Majd meg par ev es az autos jatekok fekerejet is avval fogjuk iranyitani,na az lesz majd a nagy durranas:)


Add a Comment