fbpx Skip to content

Öt béta verziót követően, másfél héttel az iOS 9.1 beta 5 megjelenése után az Apple pár perce kiadta az iOS 9.1-et.

iOS9.1-01 iOS9.1-02

A 9.1 elsősorban új és átrendezett emojikat, frissített billentyűzetet, új háttérképeket hoz, és kijavít pár hibát. Ezen túl érkezett watchOS 2.0.1, OS X 10.11.1, illetve a tvOS GM verziója is az új Apple TV-re, amelyekről külön cikkben írunk majd.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a kiadás többek közt a következő funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmazza:

  • A Live Photos érzékeli, Ön mikor emeli fel vagy engedi le az iPhone-ját, így a Live Photos nem fogja rögzíteni ezeket a mozdulatokat
  • Több mint 150 új emojikarakter, valamint a Unicode 7.0 és 8.0 szabványú emojik teljes támogatása
  • Megnövelt stabilitás a CarPlayben, a Musicban, a Fotókban, a Safariban és a Keresésben
  • Megnövelt teljesítmény a Multitasking felhasználói felület használatakor
  • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy a Naptár nem reagál Hónap nézetben
  • Kijavít egy problémát, amely egyes felhasználóknál megakadályozta a Game Center elindulását
  • Megold egy problémát, amely felnagyította néhány alkalmazás tartalmát
  • Megold egy problémát, amely helytelen olvasatlan levélszámot jelenített meg a POP-levélfiókoknál
  • Kijavít egy problémát, amely miatt a felhasználók nem tudták eltávolítani a legutóbbi kontaktokat az új levelekből vagy üzenetekből
  • Kijavít egy problémát, amely miatt néhány üzenet nem jelenik meg a Mail keresési találataiban
  • Megold egy problémát, amely miatt egy szürke sáv maradhatott a hangüzenetek törzsében a lejátszáskor.
  • Kijavít egy problémát, amely aktiválási hibákat okozhatott néhány szolgáltatónál
  • Kijavít egy problémát, amely megakadályozta néhány alkalmazás App Store-ból való frissítését

Az elérhető Emoji-készlet számtalan új darabbal bővült, jóformán mindegyik kategóriába érkeztek újabb karakterek. Megpróbáltuk összegyűjteni az új Emojikat, ezek egy része teljesen új, míg van néhány, aminél csak a grafikát cserélték le (mint például a csavar és az anya):

iOS9.1b1-Emoji

Az új Emoji-k egy része képes megjelenni az iOS 9.1 előtti rendszereken is, de többségük nem. A fenti válogatás épp ezért az alábbi módon néz ki az iOS 9.0.2-n:

iOS9GM-9.1b1-Emoji

Négy új háttérkép érkezett – ebből a legelső csak a valóban új:

iOS9.1-Hatterek-01 iOS9.1-Hatterek-02

Jobbról a Mars

iOS9.1-Hatterek-03 iOS9.1-Hatterek-04

A Jupiter és a Neptunusz

A bolygók képei már korábban is megvoltak, csak más szögből láthatjuk őket például a 9.0.2-ben:

iOS9.0.2-bolygok

A shift gombon a nyíl ikonja lenyomáskor nagyobbra nő, még jobban kihangsúlyozva a lenyomott állapotot. Ugyanez igaz a caps lock állapotban is:

iOS9.1b3-uj-shift-01 iOS9.1b3-uj-shift-02

Immár kikapcsolható, hogy az Üzenetek appban az üzenetek listájában megjelenjenek-e a kontaktok fotói – ezeket a képeket az iPhone 6 és 6 Plus-tól kezdve a készülékek alapból megjelenítették, és kikapcsolni sem lehetett:

iOS9.1-Kontaktfotok

A képek üzenetlistában való megjelenítése ugyanakkor továbbra is csak az iPhone 6 és újabb modellek esetén meglévő funkció, tehát más készülékeken nem találunk ilyen menüpontot a Beállítások / Üzenetek alatt.

Jailbreak?

Az iOS 9.1-re egyelőre nem jelent meg jailbreak, így aki bármi okból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy még ne frissítsen iOS 9.1-re. A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 9.0.2, erről itt írtunk részletesen: Pangu 9 – megjelent az első untethered jailbreak az iOS 9-hez!

Az Apple a 9.1-ben a Pangu által kihasznált hibákból is javított, így a jailbreak egyelőre kérdéses.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 9.1 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

Olvasd el a hozzászólásokat is

147 Comments

  1. Ez ám az update…. egy rakat tök felesleges kis idétlenség, meg egy marék háttér. Ez igen. Esetleg arra egy javítás, hogy 9es update óta hívás közben elszáll a közelségmérő és random nyomkodom a fülemmel a telcsit? Valami? Emoji… köszi.

  2. @dnp: a hardveres problémákat egy szoftverfrissítés nehezen fogja megoldani.

  3. @Jadeye: Ha 8.x-el ment neki és 9.x-el nem, az hardveres probléma?

  4. Valaki nem tudja, hogy miért tölt bűn lassan a ha direktbe töltöm? (netem 50mb/s le ,tölt 150 kb/s-el)

  5. @Jadeye: Eddig simán ment. És ha ha rámegyek hívásra, kézzel letakarva a szenzort, működik, mégis hívások közben szinte mindig világit a kijelző, vagyis nem kapcsol le…

  6. @BecX: ha valami harveresen megy tönkre, annak semmit sem számít, hogy történetesen épp frissítetted. az iOS 8.4.1-et hetekig aláírta az Apple a 9.0 megjelenése után, tehát ha a 9.0 okozta volna, akkor volt lehetőség downgrade-elni. ha meg szoftveres gond lenne, annak az összes készüléken jelentkeznie kellene.

  7. @Patrik: lehet más is tölti…? 😀 (szerver nem bírja)

  8. (frissült az OS X és iTunes is)

  9. @Józsi: az a poén hogy amikor leakartam szedni a 9.0.2-t megjelenés után 1 héttel nem akarta leszedni normális sebességgel sehogy sem most megint ezt csinálja…

  10. Ti abban tudtok Nekem segiteni hogy miert van az hogy mar elolvasott/megvalaszolt leveleket random modon visszateszi nekem olvasatlannak? Ami a javitasokba van leirva az ezt javitja?

  11. @Jadeye: nálam pont ugyanez, mint dnp-nél. Beszélgetés közben folyamatosan nyomkodom a fülemmel a telefont. Az utolsó szoftverfrissítés óta. Tehát nem hardver hiba. De ez apróság ahhoz képest, hogy nem tudok a naptárba belépni és 10 emlékeztetőből 8 nem jelez. Nem emojikkal kellene foglalkozni….

  12. Nekem a 9 óta pont ma lett olyan a rendszerem, amilyennek akartam. Stabilitás, akksi, teljesítmény, JB, tweakek….
    Most nem fogok azonnal frissíteni 9.0.2-ről, inkább várok és figyelek amíg lesz JB.

  13. @molnarp: Hát arra szerintem várhatsz most egy darabig mivel Apple javította a Pangu által használt exploitok-at vagy azok nagy részét.

  14. Üdv!

    Én nagyon vártam már a 9.1-et, mert barátnőm 5s és az én 6-osom is rendszeresen lefagy (csak a gombok működnek az érintőkijelző nem és kb olyan 3 naponta egyszer el is játsza a készülék) erre olyanokat javítanak, hogy a gamecenter hát az asztán fontos volt!

  15. @Patrik: most jelent meg a 9.1. Szerinted csak a szifon.com olvasok töltik ebben a pillanatban?

  16. Ma cserél tettem vissza a telefont, és 9.0-ás rendszerrel kaptam, simán sift nyomvatartása mellett betallozom a 9.0.2 és felteszi rá? Vagy kell még valamit csinálni a telefonnal?

  17. Sziasztok. ki van jailbreakelve a telefonom 9.0.2-vel.
    Ha most lefrissítem számítógépen a szoftvert nem fog elromlani a telefonom?

  18. @Put2: igen, betallózva frissülnie kell 9.0.2-re.

    @Krein Krisztián: jailbreakelt készüléket csak iTunes-ban tudsz frissíteni – és egyúttal törlődik róla a jailbreak is.

  19. @Jadeye:
    értem,szóval akkor letörli az összes feltett tweak-et meg minden ilyen kiegészítőt amit utólagosan töltöttem le cydia-val ugye? 🙂 előre is köszönöm a választ,és bocsánat a butus kérdésekért csak kezdő vagyok etéren még 😀

  20. A feljesztői bétát erre már le tudnám cserélni anélkül, hogy vissza kéne térnem ios 8-ra? Nem akarom elveszteni az összes adatomat.

  21. Sziasztok!
    Nem igazán értem a problémákat. Nekem 2 i6-ra is durván 3 perc alatt letöltötte a 9.1-et. Ráadásul villám gyors a telóm. Idáig a 9.1 bétákat használtam, és már az utolsó 2 bétával se volt gondom. Ellenben a 9.0.2 egy trágya volt. Mintha androidot használtam volna.

  22. Azt mikor javítják, hogy i4s-en ne legyen akadjon, mint a fene? iOS 7 lassabb volt, mint, 6, az iOS 8 és 8.1 már gyors volt, nem értem, hogy akkor a 9-el hogy sikerült a lassulás, mikor a telepítője is sokkal kisebb, mint mondjuk az 5s-emre, tehát csomó szolgáltatás ki is van hagyva belőle…..

  23. nekem valamiért a Navigon progi nem akar mukodni. allandoan eldobja a gps jelet. elegge zavar mert 90€ volt a progi… nincs otletetek miert nem mehet? i6s 9.0.2 ( megprobalom most a 9.1 et hatha )

  24. Na még 3-4 újabb frissítés, aztán jó lesz ez. Addig marad a 8-as.

  25. Mondjuk az elforgatás bugot tényleg illene javítani, mert 9.0 óta szar (amit tisztán új rendszerként telepítve raktam fel). Ha fekve van egy app, és értesítésen keresztül ugrok át másra az is fekve marad, hiába van állóra zárolva.

  26. @Jadeye: végigzongoráztam 🙂

  27. Az I5s telómon a 9.0.2-es IOS óta alvó módban óránként 5%-al csökken a telefon töltöttsége, sajnos aksicsere, újratelepítés és a 9.1-es beta 5 sem segített, és most sem lett jobb. A 9.0.2-vel egy időben tönkrement a tápkábelem, vészhelyzetben a drót hajlítgatásával sikerült feltöltenem a telefont. Lehet, hogy nem kellett volna? Az tette tönkre a telefont? A töltőkonnektor cseréje segíthet rajtam? A garanciából még egy hónap lenne hátra, sajnos az aksicsere miatt valószínűleg ugrott :-(.

  28. iOS9 óta kimegyek wifis helyről (meló), és nincs netem, hiába jelzi, hogy fent van 3G-n, nem minden alkalommal, de mondjuk 50%. Azért tuti, hogy nem egyedi eset, és nem hardver, mert a feleségem telefonja is hasonlókat művel, csak az még a wifit is eldobálja, szintén iOS9 óta.
    iOS9 óta nincs GameCenterem az iPad-en, újratelepítés után sem, de olvastam, hogy ez tömegeket érint, ezt mindjárt kiderül, sikerült-e javítani.
    A frissítési dolog is érintett, bár kb tizedszerre, egyesével sikerült már mindent lefrissítenem, de akkor nem szerver oldali probléma volt ezek szerint.

  29. @funditno: Ez nálam is így van qurvára zabálja az akksit sajnos.

  30. @funditno: itt valami szoftver futhat a háttérben, mintha lett is volna erről egy cikk… Az alapján végignézed, és annyi. Az akksicserét nem Apple-nél baromság volt csináltatni, garanciaidőn belül pláne, mert azt az Apple is cserélte volna, ha bemérik és 85% alatt van, vagy hasonló, viszont valószínűleg nem az lesz a baj. (az iOS9 óta kb mindent újra át kellett néznem és beállítani, mert egy csomó akksiszívó szar aktív lett)
    Rossz kábel elvileg nem tudja tönkretenni a telefont, kisülő usb adapter viszont igen, viszont ha tönkrement volna, nem töltene néha sem. Mivel próbálod most tölteni, ha szar a kábeled?

  31. @Ffx: GameCenter hiba elhárítva, végre elindult iPad-en is!!! 🙂

  32. @funditno: @Ffx: @Ffx:
    megelőztél ,már az IOS8-óta van jónéhány akksi zabáló dolog amiknek a hiányát még nem érzékeltem mióta kikapcsoltam i5s most lesz 2éves és iOS9-óta nincs panaszom az akksira ,még most is 40%-on van reggel 7kor vettem le

  33. @Ffx: Van több kábelem, csak egyszer töltöttem a rosszal, mert másik nem volt nálam.
    A 9.0.2-ig nem volt gond, próbáltam tiszta rendszerrel is, restore nélkül, akkor is merült. Egyik napról a másikra kezdett el merülni, miután felment a 9.0.2. Az iBackupBot azt írja, hogy az új aksi tökéletes, viszont 200 ciklusnál tart. Ezt mondjuk nem értem.

  34. @funditno: a többi kábel gyári eredeti, vagy valami kínai? Csak mert az viszont elég sokat számít… A 200 ciklus egy 11 hónapos telefonnál miért furcsa? Ez közel mindennapos feltöltést jelent, töltögetéskor (60-70 között és hasonlók) nem számol teljes ciklust.

  35. Es a bugok javitasa? Pl: Ha lehuzom az ertesitest, akkor a halozat illetve toltottseg resz ne legyen mar eltakarva a kereso savval… Vagy ha megnyomom a beallitasokat, akkor latszodjon mar a repules uzemmod illetve a kereso, stb… Csak ilyen apro zavaro tenyezok, illetve belaggolasok javitasara is kellett volna idod szanni… i6 OTA frissitesel…

  36. @funditno: attól függ hol cserélték!;)

  37. Nekem i5s 9.0.2vel volt 30%on, amikor kiírta, hogy 48 óra után meg kell adnom a jelkódot a touchidhez, mert annyi időt volt készenlétben. És volt szar kábelem nekem is, ami eléggé csesztette az aksit, ettől függetlenül nem bírja olyan rosszul. Dee, a 6s is jól bírja, normál használat mellett 60%nál benyomva az alacsony töltöttséget 26 órán át húzta, mielőtt meghalt. Szóval nem rossz, nem rossz 🙂

  38. Nekem iOS 9.1 eddig tetszik, gyorsabb és gördülékenyebbnek tűnik, iPhone 5.
    9.0.2-vel volt néhány kissebb megakadás, de nem volt vészes. Akku 2 napot kibírt energiatakarékos módban! (iOS 8-al 1-et sem)

  39. @Ffx: A rossz kábel kínai volt… a 200 ciklust az új aksinál írja ki… én cseréltem az aksit, meg természetesen kínai az új, de azért furcsa, hogy pont úgy merül, mint a régi (5%/óra alvó módban). A rossz akkuk azt szokták csinálni, hogy mondjuk 40-ről leesik 10-re néhány perc alatt, meg ilyenek.

  40. Ne csodálkozz akkor b+, hogy jobban merül ha kinai szar, ember b+ kinait NEM rakunk iPhone-ba, meg semmibe se!!!444

  41. Se kinai töltöt nem veszünk.

  42. @funditno: a kínai kábel drágább, mint az eredeti, én erre már rájöttem, mivel az i5 óta kidobtam vagy 6-ot, egyik sem ment túl sokat. Eddig 2 kábel maradt meg ami nem eredeti, de 2 rugó volt 1 év garival, a többi csak a gyári. Frankón alá lehet a szarokkal is rakni a telefonnak.
    A merülés pedig akkor 100% szoftveres (valami fut a háttérben, pl nekem anno a Viberrel volt sok hasonló problémám). Egyrészt van egy jó akksis cikk, másrészt az Akku menüpontban látszik, milyen program hány %-ot rántott le. Mi használt GPS-t utoljára.
    Az akksicserét meg lehet, hogy nem vette észre a telefon, ha probléma van, visszacserével lehet próbálni gariztatást, ha nem látszik fizikai jele a cserének.

  43. Angliában 9.1-el megjött az Apple News is. 🙂

  44. @Ffx: visszacsere nem lehetséges, a régi aksit csak darabokban lehetett kiszedni a telefonból, némi fizikai erő használatával, rohadt erősen be van ragasztva. Kínai kábelt többet nem veszek, a lányom I4s telefonjában viszont remekül muzsikál a fél éve beszerelt 7 eurós akku, és a két hete beszerelt 28 eurós kijelző is remekül működik. Na azt nem volt egyszerű kicserélni, ahány 0,5mm-es csavar van benne, annyi féle, majd kifolyt a szemem. A kijelzőcsere sikerén felbuzdulva álltam neki az 5S akkujának (nem mindenki lakik egy hivatalos Apple szerviz közelében). A franc se gondolta, hogy nem abban van a hiba.

  45. Az mitől lehet, hogy telefonon nézem a frissítést és 300Mb, rádugtam gépre, hogy ott frissítem inkább és 2,05 Gb-os frissítést tölt le?

  46. Amint már korábban is írtam:Akinek Iphone 6s/6splus-nál korábbi készüléke van ne!!!frissítsen software-t! Az utobbi időben sajnos a friss ios tönkreteszi a korábbi készülékeket.Egészen egyszerűen azért, mert nem érdeke a cégnek,hogy a régebbieken is jól működjön.Ez van ezt kell szeretni.

  47. @berik1102: iTunes-ban azért annyi, mert az mindig a teljes IPSW-t tölti le, az OTA frissítés meg csak delta update.

    @djcom: nekem is tönkretette az iPhone 4s-t és az iPhone 5s-t is. ki is dobtam őket. (nem tette tönkre, nem dobtam ki…)

  48. @djcom: ez bődületes baromsag. Nézd mar meg a hivatalos oldalt, hogy mennyi biztonsági hibát javítanak az egyes kiadások. Nem csak az új funkciók miatt szokás frissíteni. Gondolom windowsbol sem 95-t használsz, ugye?

  49. Nekem sincs semmi bajom a 4s telommal, sem az ipad mini 1 el. Persze nem olyan gyorsak mint a mai vasak de nagyon jol mukodnek !

  50. @Jadeye: Az egyik telón 9.1 beta 5 volt, azon 30 mb volt az ota frissítés. A másik telón 9.0.2 volt, és 50 mb. Nem volt akkora különbség mint hiszed. Viszont nekem 9.1 beta 4 óta semmi gond a telómmal. Akku tovább bírja, eszméletlen gyors…. és még sorolhatnám. Remélem a 9.1 mai változata nem ront el semmit.

  51. @dnp:

    sajnos nálam is ez van. telefonálás közbe folyamatosan nyomkodom a telót a fülemmel 🙁
    elég idegesitő mert sokszor beszélek mire csak a mikrofont kapcsoltam ki vagy épp tartásba tettem a hivást

  52. 2 dolognak örülnék!

    1) füllel nem halkítom le beszed közben
    2) Spotlight keresésében lennének névjegyzékek

    Nagy kérés egy telefonról tudom!
    iPhone 6

  53. szvsz ugyan olyan sz*r, mint a 9.0 vagy a 9.0.x. ahol akadt, ugyan ugy akad ott 5s-en. szvsz ez mar igyis fog maradni a 9-es szeria es az 5s parosnak. ios10-t mar nem teszem fel az tuti. ezt is megbantam. azt hittem a 8-asnal rosszabb nem lehet. de lehet. hihetetlen, hogy egy mai napig 100x ezres telefonnal kompromisszunot kell kotni, es lenyelni, hogy akad. es akkor meg tovabbi szivatasbol, vissza se lehet tenni a 7-es szeriat ugye. legalabb regen az iphone-ok ket generacios ios frissitest kibirtak normalisan. most mar ezt se. fasza

  54. @Zapolap: Ember ez a 3. generációs frissítés, akkor meg mit sírsz? 2-t kibirt nem b+?

    ui: iPad Mini 3-nál ugyan úgy szaggat a spotlight, a billentyüzet feljövetel, a beírás, meg ami eddig is, szóval semmi optimalitálás nem történt csak az etetés megy.
    Valszeg 5S-nél is ugyan az lesz a helyzet.

  55. *optimalizálás

  56. + nálam a shift gomb ugyan az maradt vagy azt be kell állítani?

  57. Nekem az iPad air2 , amikor dobálóm ki a háttérből a megnyitott cuccokat és vissza ugrik a főképernyőre, akkor a háttér egy pillanatra fekete lesz.., valakinek ötlet ?

  58. Megint sikeres frissítés 🙁 a facebookrol nem ugrik át a messengerre ipaden.

  59. Ma kapom meg az új 6s telefonomat.
    Gondolom iOs 9.o rendszerrel. Van arra még mód, hogy 9.02-re frissitsek és ne 9.1-re?

  60. @firka: Ma még biztos. 1-2 napig még aláírja az Apple a régebbi verziót.

  61. watchOS2.01 is megjelent idokozben

  62. Mennyi de mennyi próblémátok van 😀 Nekem miért nincs másfél éve soha semmi ?

  63. Jadeye; köszi , reset megoldotta , nem gondoltam erre, mert a fissités után a készülék újraindult ..

  64. @Agent_H:

    Ezen túl érkezett watchOS 2.0.1, OS X 10.11.1, illetve a tvOS GM verziója is az új Apple TV-re, amelyekről külön cikkben írunk majd.

  65. Minden feissítés után resetelek SOHA SEMMI PROBLÉMA NINCS A TELÓVAL I5s!!!!!!

  66. Ha jól olvastam Panguék ma adják ki a jailbreaket 9.1-hez

  67. Szerintem nem kéne ilyen szélsőségesnek lenni. Az iOS-sel mindig is volt egy szűk rétegnek problémája. Ehhez képest a szakmai fórumon mindig koncentrált a részvétel, mert nyilván azok gyakrabban látogatnak, akiknek valami bajuk van. Az iOS8-nál volt egyedül olyan, hogy gyakorlatilag hibát hibára halmoztak, kijöttek rossz frissítések, bétánál rosszabb állapotú patchek. A 9 óta szerencsére nincs ilyen probléma.
    Vannak hibák, nyilván mindenhol vannak, de ezek általában nem olyan komoly dolgok, ami komolyabbnak tűnik, arról gyakran kiderül, hogy egyedi, esetleg user error volt.
    Mondjuk van 1-2 disznóság, pl hogy az Airplay-t megvonták az AppleTV-mtől, de valahogy ezzel is együtt fogok tudni élni (használok majd AirParrot-ot notebookról, aztán szevasz)
    Szóval azért rengeteg ismerősnek van már almája, a pár évvel ezelőtti állapottal ellentétben. És azért aki nem hardcore használja (és ők vannak jóval többen), azoknak érdekesmód semmi problémájuk nincsen, maximum az, hogy törött kijelzőt kell cserélni.

  68. Akinek akadozik az új rendszer az telepítse újra nulláról a készüléket. El nem tudom képzelni, hogy mit sírnak itt egyesek. 4S, 5S, iPad Mini2, Air2 teljesen hibátlan, már az volt az összes 9.1 betával is, a véglegessel is az.

    Azért szar a telefonotok, mert tele van minden szeméttel. A frissítés csupán a rendszerfájlokat érinti, a felhasználói részen marad ugyanaz a sok szar mint eddig, tehát ebből a szempontból nem kell csodát várni.

    Jailbreaket meg felejtsétek el

  69. @petyus33: nem tudom, hol olvastál ilyet, de a 9.1 pont, hogy javított olyan hibákat, amiket kihasznált a jailbreak. sem a hivatalos weboldalon, sem a twitterükön nem írtak semmi ilyet. http://szifon.com/2013/01/31/gyakori-kerdesek-melyek-a-jailbreaket-fejleszto-csapatok-hivatalos-oldalai/

    @Ffx: mi az, hogy megvonták az AirPlay-t az Apple TV-dtől? ott valami más gond lesz, mert meglévő funkcionalitást nem szoktak kivenni.

    @lalamper: a jailbreak önmagában semmi ilyesmit nem okoz. http://szifon.com/2010/03/07/jailbreak-tenyek-es-tevhitek/

    az újratelepítéssel egyetértek.

  70. Köszönöm a gyors választ! Tudnátok még abban segíteni, hogy mi a menete ennek a 9.02-re frissítésnek? Ha rádugom a telefont a pc-re, az itunes csak a 9.2-t ajánlotta fel. Hogyan kell betallózni a letöltött 9.02-t?

  71. @firka: letöltöd az IPSW-t. elindítod az iTunes-t. a készüléket recovery-be vagy DFU-ba teszed. Windows esetén a shift, OS X esetén az alt/option gomb lenyomása közben kattintasz a visszaállítás gombra, és a felugró ablakban megkeresed a letöltött IPSW-t.

  72. @Jadeye: Köszönöm! 🙂

  73. iPhone 6-on javult a memória kezelés eddig se volt gond hogy miatta akadt volna de most 80 Mb körül van a szabad memória mindig, eddig 15 Mb-on volt! Azt is észre vettem hogy wi-fi hálózatra hamarabb kapcsolódik! Jól működik csak ajánlani tudom iPhone 6-ra! A régebbi készülékeken is jól futhat, mert amelyik újítást nem bírná a készülék azt az Apple nem is engedi használni!

  74. @Jadeye: Kicsit bővebben: “Apple has changed the Airplay protocol on IOS9 and requires the most recent IOS version of your AppleTV to send videos.”
    Mivel a korábbi AppleTV-k JB nélkül itthon kb. semmit sem érnek, és nincs JB hozzá már időtlen idők óta, vagy Airplayed van innentől kezdve, vagy JB-d és normálisan használható videólejátszód. Az Airplayhez, meg mint mondtam, marad az Airparrot, ami még a régi protokollt (is) tudja használni.
    Gyakorlatilag próbálnak belekényszeríteni egy nem tervezett upgrade-be.

  75. @Ffx: már bocs, de ameddig gond nélkül tudod frissíteni az Apple TV-t a legfrissebb verzióra (kivétel nyilván a tvOS, mert az nem lesz rá elérhető), addig semmit nem vont meg tőled az Apple. a jailbreakre meg nyilván nem lesznek tekintettel, de ez azóta így van, amióta 2007-ben megjelent az első jailbreak.

    médialejátszáshoz például ott a Plex, amihez így beállítva nem kell jailbreak sem: http://szifon.com/2013/06/10/a-plex-mostantol-jailbreak-nelkul-is-hasznalhato-az-apple-tv-n/

  76. Nagyon hasznosak az uj emoji-ok komolyan
    Kuldesz valakinek egy emojit es neki csak kerdojel meg kozkak jelennek meg ugyhogy semmi ertelme

  77. @scania460: komolyan az Apple hibája, ha a címzett készüléke nem támogatja a szabvány Unicode 7.0 és 8.0 emojikat?

  78. @Jadeye: Igen, ismerem a szent szöveget. Ezzel mindig meg lehet magyarázni, miért nem paraszt a paraszt, DE egyrészt lazán megtarthatták volna a backward compatibility-t, ha akarják, nyilván a cél pont az ellenkezője volt, hogy ellehetetlenítsék a JB-t, meg hogy vedd meg az új ATV-t, mert az lehet tudni fogja JB nélkül (Ez az oka annak is, hogy nem rakhatod vissza a korábbi FW-ket, mint minden más normális gyártónál)
    Nyilván ez legyen a legnagyobb problémám a világon, de attól még a lekicsinylően legyintő hozzáállás szerintem gáz ezzel és mással kapcsolatosan is, mert ez kibaszás.

    Plex: nem azért vettem NAS-t, hogy a gépem bekapcsolva legyen filmezéshez, mert akkor már a gépet is beköthetném HDMI-vel, és nem kellene streamelni sem. Most attól eltekintve, hogy az újabb tévéken meg már automatikusan van lejátszó (ami csak DLNA-t tud, pfujj), nekem pont a régebbi plazmám mellett megy az aTV. Egyelőre nincs Airplay, kikerülöm máshogy. Aztán meglátjuk, megéri-e majd megvenni az újat, ha lesz rá normális, hálózati lejátszást támogató médialejátszó (pl AVPlayer).

    Szóval minden megoldható, de ha módszeresen, készakarva csesznek ki velem, ne kelljen már hozzá jó arcot is vágni…

  79. @jadeye Pangu twitterelte

  80. @petyus33: nem vagy túl körültekintő… A hivatalos pangu teamnek egyrészt van saját oldala (pangu.io), így miért lenne egy gdeluxe nevű oldalra feltéve a JB, másrészt nézd már meg, miket követnek azok a fake twittelők, akiket nézel…
    Ha első körben olvastad volna, amit Jadeye reagált, nem foglalkoztál volna ennyit marhaságokkal, és örültél volna feleslegesen…

  81. @Ffx @pangu_jb twitterelte ezt az oldalt, ha jól tudom ez a hivatalos oldaluk. Nem?

  82. Sziasztok.
    Tegnap este óta vagy 8x töltöttem le iTunes-al a szoftverfrissítést de mikor végzett és feldolgozta a frissítést mindig kiírta hogy hiba a nettkapcsolattal vagy milyen tököm szöveget irt ki…
    Megpróbáltam másik portba dugni a telefont de úgyse…
    Ez miért van? :/

  83. @Ffx:
    Mármint ezt az IPSW fájlt?
    Hú ehhez nem értek. Hol tudom megnézni hogy milyen modellem van nekem?
    Meg hova kell betallózni meg bonyolult? 😀

  84. @Ffx: jó, csak azért egy 2 éves ipad air ne szaggasson már, sőt egy drága apple termék se, eut várja el az ember! Elég bosszantó ha laggol és receg mint az állat, holott elvileg a folyamatosságra gyurtak rá. A nulláról telepítettem fel 2x is, azért sír sokaknak a szájuk mert bem ezt várják, ha mar jó pénzért megvették, szeretik meg minden és a laggolást kell nézni. Nekem i5S-en zsír, fantasztikusan működik, eddig sem volt gond szerencsére, de Air 1-en katasztrőfa, a 9.1-től vártam a javulást amit elvileg javítottak is a leírás szerint, ja bocs mégse, csak oda volt írva. ?? szóval aki nem részese ennek az ne prédikáljon, ha nme érzi át.

  85. Sorry, akkor én tudtam rosszul

  86. @Krein Krisztián: igen azt, letöltöd, a modellszám a telefon hátulján a Designed by Apple sor végén. Itunesban a frissítés gombra shift-tel nyomsz rá (macen alttal asszem), és betallózod a fájlt, aztán fut is.

    @Tóth Norbert: hátőőő. i6, i5, iPad mini 2 – egy röccenés nélkül fut minden (ebből kettő gyengébb hardver mint az iPad Air), az egyedüli ami megdöccen, az az iPad2, de összességében azon sem vészes a helyzet. Így ezek után nehéz azt elhinni, hogy a combosabb hardveren nem a rárakott marhaságoktól vagy a beállításoktól van az, ami. Persze, lehet, hogy 1-1 típus kap néha 1-1 specifikus hibát, de jelen esetben pl általában olyanok sírnak, akiknek olyan eszközökön nem jó, amiken másnak meg tökéletes. (a 2 giga RAM megjelenése miatt most egyébként az első iOS9 verziókban volt egy elég szép hendikeppje az 1gigás készülékeknek, de ez azoknál jött csak ki akik memóriazabáló felhasználók; ilyen volt egyébként anno a fél és egy gigás váltásnál is)
    Nyilván nem jó akár csak annak az egy embernek is lenni, akinek szarul megy, viszont ettől nem lesz az Apple szar, nem gyártanak szemetet, stbstb, ne kelljen végigmenni az összes anyázkodó bejegyzésen.

  87. Ez nem ide tartozik; valaki használ üvegfoliát 6S készülékhez , esetleg Temperd Glass-t, nem befolyásolja a nyomásérzékenységet?

  88. Ffx; az iPad air2 nekem xar az ios9 -től 🙁 én is töröltem mindent ujra telepitettem és azóta is xar…

  89. @petyus33:
    Köszönöm szépen az infót,sikerült feltennem a szoftver így.
    Egy kérdés még,ez csuttra nyomtalanul tisztává teszi a telefont ha így teszem fel a szoftvert? (Ez alatt arra lennék kíváncsi hogy a jailbreak és a cydia-nak nem maradt szemete a telefonon?)

  90. @Krein Krisztián: ha csak frissítesz, akkor könnyen előfordulhat, hogy benne marad valami így is, sőt, nekem az Omnibusz a felhő alapú backupban is benne maradt (asszem az volt az amit csak JBvel lehetett feltenni), és törölni sem lehetett.
    Szóval a JBtől véglegesen megszabadulni csak teljesen új telepítéssel (tehát nem frissítés hanem restore) lehet, backup visszatöltés nélkül, de ha a gari miatt érdekel, oda úgyis úgy viszed, vagy működésképtelenül, ahonnan meg aztán senki nem lát semmit 🙂

  91. @Krein Krisztián: a frissítés illetve a jailbreakelt készülékről készült mentés visszaállítása adott esetben hagyhat a készüléken vagy visszatehet rá jailbreakes dolgokat. egyedül a restore utáni új iPhone-ként való beállítás töröl mindent 100%-ban.

  92. Akkor nekem is lehet benne JB maradvány? Még az i3-am volt JB-el függetlenítve, azóta mindig csak mentésből lett visszaállítva ,vagy 4-5 újabb iPhone-ra.
    Mondjuk én nem látok semmi hibát, amit esetleg ez eredményezné.

  93. Nem tudjátok, hogy az értesítés hangjelzés buggal kapcsolatban történt-e valamilyen változás? Köszi!

  94. Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy a NAPTÁR a 9.1-ben MÉG MINDIG HIBÁS. Igen régóta és jó magasról le is szarják, ahogy tapasztalom. Mert az emoji mindennél fontosabb. A legújabb hiba, az “értesítéses hangjelzés”, hol működik, hol pedig nem. Valszeg csak a Jóisten tudja miért van így. De a remény hal meg utoljára. Pedig én már annyira hiszek Istenben, hátha legalább Ő megsegít. Ha már az Apple nem. Mert ezek valamit mindig elbasznak. Akkor most várjuk “százmilliomodik” BÉTÁT. Mert igen hamar lesz, az tuti. Hátha abban valami mást fognak elszarni. Hajrá…

  95. @Jadeye:
    Te hogyan csináltad meg hogy a térerő mellett nincs ott a szolgáltató neve ? Mert én is szívesen eltüntetném azt a fölös infót

  96. @egyket: ez csak akkor van így, amikor a QuickTime fut a gépen, és be van kapcsolva, hogy az iPhone kijelzőjét rögzítse, és a készülék a Lightning-kábellel a gépre van kötve (nem Lightning-csatlakozós készüléken nem megy) – ilyenkor 100%-ra teszi látszólag a töltöttséget, maximumnak mutatja a térerőt és a Wi-Fi-t, és 9:41-re módosítja a kijelzett időt. tehát ez a kijelzés csak látszólagos, és csak addig él, míg a QuickTime is fut. jailbreak nélkül egyébként nem tüntethető el a szolgáltató neve használat közben.

  97. Nálunk semmi gond nincs. Szépen fut a 9.1, borzalmasan gyors. Egy érdekes összehasonlítás lesz a családban, mert nekem TSMC az asszonynak meg SAMSUNG chip van a telójában. Mindkettő iphone 6S 64 GB.

  98. Nekem ios 9.1 alatt a zene alkalmazás nem működik rendesen.
    Folyamatosan megszakad a lejátszás olyan mintha kevés lenne a puffer tár.
    Tapasztalt valaki még ilyent?

  99. A zene ma nálam is akadozott Apple music-on és a letöltés is borzalmasan lassú. Szerintem a szerverrel van a gond. iOS 9.02

  100. Nekem gyorsabb lett I5s ios 9.1!Pl:a bezárt alkalmazások újra megnyitáskor sokkal hamarabb megnyílnak mint eddig plusz gördülékenyebb gyorsabb lett!Engem ami zavar ios 8 óta az a hívás bug!Azt már igazán javíthatnák hogy ne rezegjen még a fülemen vagy kettőt a teló miután fogadom a hívást!Bár eddig a legjobb ios a 7volt sztem!Villám volt és stabil!

  101. Valakinek hasonlo hiba ipad air2 -esen hogy neha nehezen,vagy egyaltalan nem erzekel az erinto es nem veszi a betuket a billentyuzeten csak sokadig nyomkodas utan.. Elotte 9.0.2 volt rajta semmi baja nem volt gyors volt mint a villam,de most… Ujra tettem tegnap semmi valtozas.. Valaki tudna segiteni???

  102. iOS 9 alatt már nem működik rendesen a Touch Icon alkalmazásom, amit gyorshívásokra használtam. Ti mit használtok?

  103. Tudja valaki, hogy lehet megoldani azt, hogy a leveleknél az azonos feladótól származó leveleket ne kapcsolja össze 1 üzenetbe hanem külön-külön jelenítse meg? A 8-as verziónál ez tökéletesen működött de mióta 9 van fent azóta van ez a hiba. 9.1- el u.a a jelenség. Előre is köszi.

  104. @Joe: Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak / Szálakra rendezés opciót kapcsold ki.

  105. @Jadeye:

    Azt már próbáltam, ki van kapcsolva. Hálózati beállítások törlése is megvolt. Egyéb ötlet?

  106. @Bakfitty:

    Nálam jobban senki nem kritizálta a hívás bug-ot. Párom telójára feltettük az iOS9-et, azzal megszűnt, de igazad van, maga a továbbrezgés még megmaradt, ami azért rosszabb, mert a kapcsolat létrejön, nem cseng tovább, de a füleden még zizeg, igaz az már tényleg pici idő. Nála azt csináltam, hogy a beállításokban létrehoztunk egyedi rezgést, nagyon apró zizzenéseket szünetekkel és így befejezi, amikor felveszi a telefont. Próbáld ki, szerintem segíteni fog. Sajnos Jobs nélkül állandóak lesznek a zavaró hibák, ezzel nem fogsz tudni mit csinálni:( Talán az iOS 9 lesz az (akinek nem iOS 7 van), amire nem fogja ráfrissíteni a többit, nem tudom.

  107. Sziasztok!
    Csak nekem van olyan gondom a 9 verziokkal hogy a Spotlight keresőnek nem sikerül a kontaktjaimat megtalálni? Néha megtalál mindenkit néha senkit. De 90% ban senkit.
    Köszi

  108. Furcsa ez sz egész. Felraktam ipad mini2 re, és hibátlan. Kollégám 5s-én is hibátlan. Hogy lehet ennyi féle baja másoknál?

  109. mini 2-n nem lehet hibátlan mert mindegyik ipad-t érinti az a bug miszerint fentről lefele lévő spotlight szaggat.

  110. ipad mini 1gen. Eddig jól mükszik.

  111. @Jadeye: 6 készülékemen frissítés után a Spotlight keresőben minden kontaktom eltűnt. Oldalt a betűkkel tudok keresni, de a kereső sávban nem. Lehet hogy 9.1 valahol be lehet állítani? Visszaállitáson mar túl vagyok.

  112. @bigtomi80: ugyanaz a bajom, csak nekem egyáltalán nem adja be soha. De már a Jadeye segítségét kértem, talán tud valami okosságot ..

  113. Figyi nekem az utóbbi időben csak heti 1x adja be a kontaktokat. Neten többen panaszkodtak angol fórumokon es senki nem tudott megoldást. Próbáltam tiszta telepítést is az sem segít. Ugyanúgy ahogy a némítàsra sem beszed közben. Nekem ez a verzió sok hibát hozott magával.

  114. @bigtomi80: ez a némítás dolog eddig fel sem tűnt, de tényleg nem működik. De neked is a 9.1 óta van ez? És most ki a teendő? Várjuk a frissítést?

  115. Nekem a 9 verzióval. 64 gb i6 telefonon.

  116. @diario: Szerintem a 9.1 a rakás fos mert nekem is dobálja a GPS jelet.
    Sygic,Waze,Maps is.

  117. meg kell mondjam nagyot csalódtam az Apple-ben..Gondoltam felrakom 8.3 után a 9.0.2-t,milyen jó lesz meg minden.Kiábrándítóan lassú volt,zavaróak voltak az animációk.Most felpakoltam a 9.1-et,itt is észrevehető a lassulás. (iPhone 6 Plus)

  118. @halaszlaci: Pont ugyanez történt velem is, visszasírom a 8.3 iOS verziót (sima i6).

  119. @Jadeye: köszönöm szépen, síri bekapcsolva, de a keresés beállításait nem találom, pedig az az utolsó reményem.

  120. Sziasztok! Amióta felfrissítettem 9.1-re nem működik az autós dock funkció. Korábban amikor a 2012-es Honda Civic-em gyári fejegységéhez csatlakoztattam az iPhone 5C-met a gyári Apple USB kábellel, akkor át tudtam játszani a zenét. Sőt még a Spotify és az Apple Music is továbbította az album artwork-öt, a szám címét és az albumot. Ez legutoljára a 9.0.2-vel is működött. A 9.1-es frissítés óta nincs hang, felsimeri, hogy egy “iPod”-ot csatlakoztattam (iPhone belső iPod mód-ja), de nem lát semmilyen tartalmat. Valaki tud erre valamilyen megoldást? Vagy fogja magam és downgradel-jek?

  121. @Jadeye:

    Egyéb ötlet?

  122. Sziasztok!

    Ahogy látom, az egész világon keresik a hiba okát és persze a megoldását a
    “Ez az üzenet még nem lett letöltve a szerverről.” című nyavalyának.
    Személy szerint az első iOS 9 megjelenése után tapasztaltam.
    Aki már találkozott vele az tudja miről van szó, aki még nem (annak jó), arról van szó, hogy a már korábban letöltött levél tartalma nem jelenik meg, hanem a fenti üzenetet találjuk helyette.
    Jellegzetessége, hogy POP3 és IMAP fiók esetében is előfordul, viszont kizárólag a mellékletet is tartalmazó levél esetében.

  123. 5S-en milyen a 9.1 a 7.1.2-höz képest?

  124. Sziasztok!
    Valószínűleg nem szorosan a 9.1-es frissítéshez tartozik, keresgéltem az oldalon a témában, de az általam gondolt kulcsszavakkal nem jutottam releváns cikkhez.
    Szóval néhány napja tapasztalom hogy a Safariban megnyitva akár a szifon.com-ot, akár randomban bármilyen oldalt, nem a céloldal jön be, hanem több átirányításon keresztül mindenféle reklámoldalak, amely végül egy app storeba történő átirányítás lehetőségét ajánlja fel, vagy pedig egy letöltés gombbal hirdeti, hogy frissítenem kell az iphone szoftverét. (Egyébként iPhone 6-ról van szó, 9.1-es szoftverrel)
    Azt megjegyezném, hogy nem szoktam mindenféle gagyi alkalmazásokat letölteni, lényegében hónapok óta csak azok az alkalmazások vannak rajta, ami most is, pornót sem nézek, legalább is telefonon biztosan nem, szóval elvileg ilyesmikkel nem nagyon tudtam volna begyűjteni valami szemetet.
    Egyébként nem minden esetben jelentkezik, mobilnetet használva még sosem, pár napja egy szálloda wifijét használva tapasztaltam először, majd ma már a munkahelyi wifire csatlakozva is.
    Frissítést minden esetben itunes restoret követően, mentést visszaállítva szoktam végezni, bár a mentés nem régi, talán 3-4 hónapos.
    Kérnék szépen segítséget, mit tehetek ez ellen, mert elég idegesítő tud lenni, aról nem is beszélve, hogy esetleg emellett nyilván egyéb biztonsági kockázata is lehet.
    Köszi!

  125. @adriandajka: ellenőrizd a telepített profilokat: Beállítások / Általános / Profilok, és töröld ki az összes ismeretlen profilt. ha nincs ilyen menüpont, nincs fent ilyen profil sem.

    ellenőrizd a Safari tartalomblokkolókat: Beállítások / Safari alatt, és kapcsold ki, illetve töröld le azokat az appokat, amik nem ismerősek.

    esetleg az is lehet, hogy valami DNS-beállítás. Beállítások, Wi-Fi, (i), DNS – vagy a router a ludas.

    biztosan nem a 9.1 miatt van.

  126. @Jadeye: Köszönöm szépen, ezeket most végig zongoráztam, Profilok menüpontom nincs az Általánosban, Safari alatt tartalomblokkoló szintén nincs, nem töltöttem le ilyen alkalmazást.
    A wifin belül az adott hálózatnál (i) -re nyomva a DNS-nél 2 számsor van, vesszővel elválasztva, ennek igazából nem tudom, hogy kellene kinéznie. 😀
    Viszont a problémát nem tudom reprodukálni jelenleg, szóval így nehéz megtalálni a forrását is.
    Köszönöm a segítségedet, nem offolom tovább ezzel a témát. 🙂

  127. Sziasztok,

    Nem olyan rég vettem észre ezt a hibát a kamerámmal:

    http://www.kephost.com/image/SKDs
    http://www.kephost.com/image/SKD3

    Sajnos a készített képeken is lehet látni. A hátlapot kívül belül már megtakarítottam. A kamera lencséjéhez nem mertem nyúlni. Valakinek hasonló volt már?

  128. Ahogy látom a telefonkönyvben a keresés nem csak nekem nem megy. Odagörgetek egy tetszőleges névhez és azt beütöm a keresőbe, de nem talál semmit. Maximum ha emileztem vele akkor azt kiadja. De a Spotlight keresőben megtalálja. IOS 9.1 iPhone 5.

  129. Ja egyvalami csak most tűnt fel. A névjegyzékben jobboldalon az ABC oszlopon ha lehozom az ujjam akkor csak a T ig jut el a listában. Az ujjam a #-en van a lista meg csak a T-nél. Másnál is így van?

  130. Sziasztok!

    Egy kérdés, tegnap beruháztam egy iPhone 5s-re. Sajna a korábbi 5-ösről a mentést nem tudtam rá visszaállítani, mert nem 9.1-es iOS van rajta. A szoftver frissítésnél ott van a 9.1-es frissítés, de alul azt írja szürkével hogy “Frissítés kérése…”. A teló egész este fent volt a wifin, reggel is még ez megy. Ennyire terhelt lehet a szerver, vagy nálam van a hiba?

  131. Bocsánat “Frissítés kérelmezve…” a pontos szöveg

  132. @Sanya: Bocs srácok, közben megoldottam. A korábbi mentés visszatöltésével volt a gond, miután csináltam egy teljes törlést, újra aktiválat a telót újként meglett az iOS frissítés egyből. Remélem mostmár majd a tegnapi mentés is visszamegy rá (ha lesz vele időm foglalkozni wifi közelben)

  133. Sziasztok! Valaki tud esetleg valamit a 9.1 jailbreakről?
    Mikor várható a megjelenése?
    Előre is köszi!
    Gábor

  134. @Gabesz79: külön bekezdés van a fenti cikkben a jailbreakről. ennyit lehet tudni jelenleg, nincs róla újabb hír.


Add a Comment