fbpx Skip to content

Teljesen váratlanul érkezett a hír, hogy a Pangu jailbreak ma frissült az iOS 9-hez, és így még a 9.0.2 is untethered módon jailbreakelhetővé vált.

Pangu-iOS9-hero

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a legújabb készülékek, az iPhone 6s és 6s Plus is feltörhetőek. De nézzük meg, mit érdemes tudni a Pangu 9-ről.

Egy egy gombnyomásos jailbreakhez nem lehet szükséges külön leírás, de az iDownloadBlog most is készített egy videót a vizuális típusok számára:

Tudnivalók

A Pangu fejlesztői az alábbiakat emelték ki az új jailbreak kapcsán – ezt mi kiegészítenénk azzal, hogy ahhoz, hogy a Pangu fel tudja ismerni a csatlakoztatott készüléket, az iTunes-nak telepítve kell lennie a számítógépünkön, különben a Pangu csak ott fog várakozni az idők végezetéig a készülék csatlakoztatására.

Pangu9-01

Előkészületek

Készítsünk biztonsági mentést (backup) a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük az iTunes vagy az iCloud segítségével. Ahhoz, hogy a jailbreak sikeresen végigfusson, tegyük a készüléket repülőgép módba (airplane mode), kapcsoljuk ki a jelkódot illetve az iPhone keresése opciót.

Ha a készülékre OTA frissítéssel került fel az iOS 9, mehet az iTunes-ban a restore

A Beállítások alatti Szoftverfrissítés opció használatával az iOS 9 OTA frissítésként került fel a készülékre. Ebben az esetben a jailbreak általában sikertelen lesz. Ha többszöri próbálkozás ellenére sem fut végig a folyamat, akkor restore-oljuk a készüléket iTunes-ban: Gyakori kérdések: update vagy restore iTunes-ban.

Noha a Pangu új verziója már képes mindezt maga is megcsinálni, mi inkább az iTunes használatát javasolnánk.

A “tárhely megtelt” hibaüzenet

A jailbreak folyamata során a Pangu a rendszerpartícióra másol fel több fájlt, ami miatt a készülék feldobhatja ezt a hibaüzenetet:

Pangu9-app-03

Ugyanakkor ezt nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni, mert amint a Cydiát elindítjuk, és az kiírja, hogy “Preparing filesystem”, akkor az pedig áthelyez pár fájlt a rendszerpartícióról a felhasználói adatokat tartalmazó partícióra, és így ismét lesz elég hely a rendszerpartíción. A rendszerpartícióra mindössze egyes cydiás alkalmazások szoktak adatokat menteni, a saját adataink a másik logikai partíción foglalnak helyet.

Hozzáférés a fotókhoz

Az új jailbreak sajátosságai miatt a Pangu app hozzáférést kér a jailbreak közben a fotókhoz. Ennek pontos hátterét majd akkor fogjuk látni, amikor majd szokás szerint ezt a jailbreaket is darabokra szedik. A jailbreak végigfutásához a fotókhoz való hozzáférés megadása mindenképp szükséges.

Pangu9-app-01 Pangu9-app-02

A jailbreak végén a Pangu app törlődik a készülékről (a közben egyébként szintén megjelenő WWDC appal együtt), így ez a hozzáférés is megszűnik.

Ha többszöri próbálkozásra sem sikerül a jailbreak

Ha folyamatosan sikertelen a jailbreak, akkor az alábbiakat kell megpróbálni:

  1. Ha esetleg nem kapcsoltuk volna a készüléket repülőgép módba (airplane mode), akkor tegyük meg.
  2. Indítsuk újra mind a készülékünket, mind pedig a számítógépet.
  3. Restore-oljuk a készüléket az iTunes segítségével és aktiváljuk.

Ezek után próbáljuk meg újból.

Egyéb megjegyzések

Elképzelhető, hogy készülék újraindításakor egymás után két alkalommal is kékre vált a kijelző. Ez teljesen normális.

A jailbreak nem függetlenítés!

A szoftveres függetlenítés legutoljára az iPhone 4 esetén, de annak is csak a 01.59.00-s basebandjével volt lehetséges. Ennél újabb baseband verzióval az iPhone 4 nem függetleníthető szoftveresen. Az iPhone 4s-től kezdődően pedig egyetlen iPhone modellre sem jelent meg szoftveres függetlenítés. A legtöbb esetben tehát kizárólag a szolgáltatón keresztül, hivatalosan indított függetlenítés lehetséges, ezen a most megjelent jailbreak sem változtat!

A függetlenítési lehetőségekről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: az iPhone függetlenítése

A jailbreak nem warezolás!

A warezolásra való lehetőség nem része a jailbreaknek, tehát tört alkalmazások telepítése a jailbreaktől önmagában nem lesz lehetséges – ráadásul a legújabb módszerek esetén a warezolásnak már nem is feltétele a jailbreak, mert különféle enterprise tanúsítványokkal aláírt appok még jailbreak nélküli rendszerre is telepíthetőek.

A jailbreak az Apple szemszögéből

Az Apple érthető módon nem támogatja a jailbreaket. Ugyanakkor egy restore a jailbreaket mindenestül törli a készülékről, annak semmi nyoma nem marad. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: a jailbreak az Apple szemszögéből

Aranyszabályok, ha jailbreakeltél

A jailbreakkel nem lehet tönkretenni egy készüléket, ugyanakkor például az Összes tartalom, beállítás törlése opció, illetve a Szoftverfrissítés menüpontok technikai okokból nem használhatóak. Az OTA frissítést maga a jailbreak fogja kikapcsolni.

Az Összes tartalom, beállítás törlése opció eltávolítására a Visszaállítás fix csomagunk egyelőre nem működik, a jelek szerint az iOS 9-ből az Apple kivette a Reset.plist fájlt, amivel ez megoldott volt. Ezt a csomagunkat hamarosan frissítjük, amint kiderül, hogy hova került át ez az opció, addig viszont biztonsági okokból beállítjuk, hogy iOS 9-re ne lehessen telepíteni.

Letöltés

A Windows-ra letölthető 1.2.0-es változat 71.3MB, a Mac-es verzió a keresztségben az 1.0.0-s verziószámot kapta, és 72MB.

Kiegészítések

Pangu 9 v1.0.1

Időközben megjelent a Pangu 9 1.0.1-es verziója, ami az alábbi hibákat javítja:

  • Egy olyan hiba javítása, amely a folyamat 45%-a környékén a 0A-s hibaüzenetet eredményezte.
  • Egy olyan hiba javítása, ami miatt egyes PC-ken nem indult el az app.
  • Javított sikerességi ráta.
  • A készüléken a jailbreak során megjelenő Pangu app időnként nem került eltávolításra.

Ha már sikeresen jailbreakeltünk a Pangu 9 1.0.0-s verziójával, akkor nem kell az új verziót használni.

Pangu 9 v1.1.0

Október 21-én a Pangu frissítette a jailbreaket 1.1.0-ra, ami az alábbiakat javítja:

  • A sikerességi ráta további javításai a 64 bites eszközök esetén.
  • A backup folyamatának és a jailbreak sebességének optimalizálása, és egy olyan hiba javítása, ami Windows esetén az alacsony szabad hely esetén a jailbreak sikertelenségét eredményezte.
  • Egy olyan hiba javítása, ami hálózati probléma esetén a jailbreakelő alkalmazás bezáródásához vezetett.
  • Re-jailbreak funkció arra az esetre, ha ugyan iTunes-szal lett frissítve a készülék, de a Pangu app már jailbreakeltként jelzi, noha még nem jailbreakelt.
  • Egy olyan hiba javítása, ami miatt az Xcode-ban az instrument funkció nem volt használható.

Amennyiben a készülékünk már jailbreakelt, a Cydiában frissíthetünk az 1.1.0-ra.

Pangu 9 v1.2.0 és Pangu 9 for Mac v1.0.0

Október 27-én frissült a Pangu Windows-ra való változata 1.2.0-ra, október 28-án pedig Mac-re is megjelent.

A windows-os változat a következő hibákat javítja, értelemszerűen a Mac-es változatban ezek már rendben vannak:

  • A legfrissebb Cydia és Patcyh, amivel az URL-sémák ismét működnek a Safariban.
  • Annak a hibának a javítása, ami miatt az iCloud menüpontban a Tárhely Kezelése opció alatt csak pörgött a folyamatjelző.

Most is igaz, hogy amennyiben a készülékünk már jailbreakelt, a Cydiában frissíthetünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

228 Comments

  1. Feltettem. Ipad air2 ios 9.0.2 Nekem edddig hibátlan bár az alkalmazásokat még frissiteni kell ios 9 hez de biztos gyorsak lesznek.

  2. Kiprobalva,hibatlanul mukodik.Varom mar a magyar billentyuzet fixet ?

  3. @halaszlaci: az még lesz néhány perc, előbb restore-olnom kell hozzá egy készülékem, de hamarosan. 🙂

  4. Az lenne a kérdèsem, hogy a pangu, linux alatt nem megy? Köszi a válaszokat.

  5. Pont tegnap gondoltam ra, hogy milyen jo volt a Pangu jailbreak régen iOS 7 alatt előző telefonom és most is szívesen jailbreakelnék, ha lenne Pangu. Hát, bejött:)

  6. Ez volt az 1MRD$-os feladat?

  7. @Zoli1992: nem megy. csak Windows-ra való van belőle jelenleg, ahogyan azt fent le is írtuk a cikkben. no persze ha valami kiegészítővel tudsz windows-os alkalmazásokat futtatni Linux alatt, akkor a Pangu app maga elindulhat, viszont telepített iTunes szintén kell hozzá. ha ezt is megoldod, akkor elvileg működhet.

  8. Sziasztok.
    Az lenne a kérdésem,ha javul érzékelem az i6 ott fel bírom rakni az igo8 at?Elvileg azt írta a torrent hogy csak így lehet felrakni.Csak ez miatt érdekelne a jailbrek.
    Hozza értő válaszát köszönöm

  9. "Jailbrekelem" bocs csak át írta a szöveget

  10. Nem értem teljesen mit akarsz írni, de ha azt kérded, hogy IGO8 megy -e JB-s rendszeren akkor a válasz : IGEN.

  11. Ezt akartam kérdezni,köszönöm.

  12. @Bandi75: külön bekezdésben írtuk a cikkben, hogy a jailbreak önmagában nem teszi lehetővé a tört appok telepítését.

    @molnarp: nem ezt akarta tudni. azt akarta tudni, hogy a jailbreak után fog-e tudni tört appot feltenni. ez viszont külön le van írva a cikkben, hogy önmagában a jailbreaktől nem fogsz tudni tört appot feltenni.

  13. Azt tudja valaki, hogy a pangu app miért kért hozzáférést a képeimhez?:D

  14. @Roorszag: ez a jailbreak folyamatának a része. mivel a jailbreak végeztével a Pangu app eltűnik a készülékről, így ez a hozzáférés is csak átmeneti. amint lesz részletes leírás arról, hogy hogyan is működik ez az új jailbreak, abban biztosan választ kapunk erre a kérdésre is.

  15. @Jadeye:
    Köszi szépen a választ.

  16. Ez olyan fura hogy egy szoftver feltoro app hozza akar ferni a kepeinkhez
    Tuti nem azert mert anelkul nem megy a jailbreak
    Ugye ha elfogadtuk a hozzaferest utana torlodik
    De amikor elfogadtuk es a torlodes kozott van ido aki alatt le is tudjak tolteni a kepeinket

  17. Jadeye, amikor 8.3-ról 8.4-en jailbreakeltem, akkor a jb után a 8.4-re szépen visszatöltötte a biztmentésemeet, de kizárólag jb után.
    Ez egy nagy verzióváltás, így tehát itt gondolom a jb utáni mentés visszatöltés is okozna nem várt eredményeket. Appok működése, korábbi cydiás csomagok nem működése, stb. Erről olvastam, am cikket tőletek a mentések visszaállításáról jailbreak és nem jailbreakelt rendszerek esetén. Illetve ilyenkor jó megnézni továbbá a kézzel való backupnak a csak nekünk kellő részeit. Mondjuk ez kissé húzósabb, kiválogatni, mert ismerni kell hozzá, hogy milyen fájlok pontosan mihez tartoznak.

  18. @scania460: Főleg Repülő módban, ugye? 🙂 Amikor se WiFi, se mobilhálózat, ezáltal mobilinternet sincs.
    Nem JB-ztem, de ha nem órákat tököl a törlésnél, akkor nagyon gyors offline kapcsolat kellene, hogy több GB fotót, videót lenyúljanak.

  19. frissítettük a cydiás csomagjainkat az iOS 9-hez – kiemelnénk, hogy a Visszaállítás fix csomag az iOS 9-ben tapasztalt változások miatt nem működik, így a csomag telepítését iOS 8.4 vagy korábbi verziókra korlátoztuk.

    a billentyűzet fix csomagjaink és a Cydia magyar UI viszont gond nélkül használhatóak. http://szifon.com/2015/10/14/szifon-com-cydias-csomagok-frissitve-ios-9-0-2-hoz/

  20. Van valami kulonbseg a TaiG es a Pangu kozott? Azon kivul hogy mas a fejleszto…

  21. Miért nem tudok egy tweaket pl a Zeppelint állítani a beállításokba?
    Nem jeleníti meg. Más tweaket se.

  22. A pangu megcsinálta a taig még nem. Ennyi a különbség. Mind a kettönek hibátlan a munkàja.

  23. Kicsit OFF: ios 9.1 betáról downgradeltem, hogy aztán jbelhessek. Gyönyörűen felment a backup, de a beállításon van egy értesítés az új op rendszer frissítésről, holott töröltem a beta profilt, és az apple weblapon is uneroll-t nyomtam….van valami megoldás?

  24. @stei: Meg ha megfigyelitek, akkor a taignak nem mindegy milyen itunes van fent sokszora gépen. Rengeteget szenvedtem vele, amíg anno 8.3 meg 8.4-et megJB-keltem

  25. @boyleres: Meg ott volt a 20%-os leállás, meg nekem volt hogy 60% innyectingnél ragadt meg a dolog.

  26. Árulja el valaki, hogy lehet az hogy nem lehet iPhone-t szoftveresen függetleníteni, de az aluljárós mobilosok okosba mindent megcsinálnak?

  27. @Ujfalusi Zoltán: na erre végül nem válaszoltam, úgyhogy most. jailbreakelt készülékről készült backup visszaállítása nem javasolt, de legtöbbször azért nem szokott problémát okozni. ha meg gond van, akkor azt a jailbreak miatt általában megoldani is egyszerűbb a fájlrendszerhez való teljes hozzáférés miatt.

    @kisai: ezt esetleg akkor tőlük kellene megkérdezni. az iPhone-ok az iPhone 4 legelső basebandje óta nem függetleníthetőek szoftveresen.

  28. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy iOS8.3 alatti emoji keyboardot lehet-e az felett visszaállítani? Akár cydiás csomaggal? Tud valaki ilyenről? 🙂

  29. @QWEEZER: elképzelhető, hogy van ilyen megoldás, de nem hallottam még róla. persze könnyen lehetséges, hogy az iOS 9-re ez nem hozható át.

  30. Ha jailbreak a téma, majda későbbiekben a felvett forrásaimra lesz szükségem, hogy ne kelljen mindent kézzel visszavenni.
    CSources2-t javasolják hozzá, hogy egy nagyon jó forráskezelő tweak. A gond, hogy amikor fizetnék paypallal, 10417-es hibát kapok mindig. De egyébként ez bármelyk fizetős tweakre igaz. Nektek működik a vásárlás? Vagy itt is van valami trükk? Erről írtatok valamilyen cikket?

  31. @Jadeye: Teljeshozzáférésnél általában nekem az openssh segít, és számítógéppel filezilla vagy winSCP-vel kivállóan hozzáférhető, persze csak óvatosan 🙂

  32. JB után angol lett a Apple Store. 🙂

  33. @farkas63: nekem nem

  34. Nálam a jailbreak után a Pangu app nem törlődött magától, csak a másik. Maunálisan kell törölnöm a Pangu appot.

  35. iPhone 4S, kb addig jutok, hogy kiírja Backup azután vár, és megáll 0A hibakóddal a Pangu!

  36. Újraindítás után alma logónál ragadtz a készülék, csinálhatok újra mindent.

  37. Na, iTunes fel sem ismerte a telót. DFU kellett neki, hogy el tudjam indítani a restore-t. Nem tűnik valami stabilnak ezek után még a Pangu.

  38. @Jadeye: Nem, az itunes alatt raktam fel a 9.0.2-t

  39. Másodjára is jailbreakeltem, most a Pangu app törlődöt magától, de egy újraindítás után ismét bootloop. Másnál be tud töltődni a rendszer újraindítás után?

  40. Nekem fent maradt mind a 2 app, kézzel töröltem őket és betölt simán a teó ha kikapcsolom / újraínditom.

  41. Ha csinálsz egy hard resetet, utána is betölt? Az újraindítást úgy értettem.

  42. igen, mindenképp betölt.

  43. Most az iOS 8 – 9 -nél mi a hálózat függetlenítés app-je? (régen ultrasnow volt meg ki tudja)

  44. Olyan app már nincs.

  45. @farkas63: kérlek, olvasd végig a cikket, ez külön le van írva benne!

  46. iPad 4-re érdemes rátenni az iOS 9-et? Most 8.1 van rajta. Ahhoz képest van lényeges lassulás?

  47. Ha a 9.01 iTunes-el (DFU) ment fel anno, de erre a 9.0.2 OTA-val akkor kell restore vagy az csak a 8-tól 9-re való váltásra vonatkozik?

  48. itanczos: Lassult szerintem a 9.

    molnarp: Kell restore előtte.

  49. @molnarp: a cikk az OTA frissítést írja, függetlenül attól, hogy melyik verzióról melyikre frissítettél így.

  50. Nekem az írja hogy: Error occured in preparing the environment, err code (0A)

  51. @farkas63: korábban neked is a 8as JB-kelve volt? Ott nem jelnetkeztek ilyesmik? Nekem is 4s van, csak azért mert akkor meggondolom, hogy megtartom a 8-ast JB-kelve.

  52. Sziasztok…Most kezdem a jailbreaket…nekem a callrecording. Es a keyboard csuszka kell …van akinek van tesztje?

  53. @zeharom: Nekem nem indul el semelyik felvevő:(

  54. Sajnos nekem sem, de én csak egyet ismerek amit meg is vettem: Hacx repo. Supercall recorder. Imádom mert lehet torzítani a hangot benne, de a mindennapi eletben nincs sok haszna de egy játéknak jó. A mögötte lévő recorder program viszont nekem eddig profin működött…. 8.4 ig támogatott… írtam levelet a szupportnak hátha válaszolnak hogy mikor lesz elérhető….

  55. Tudnátok nekem segíteni? Most kezdeném el Jailbreakolni az ipad air2 -et de sajnos az usb állandóan ledob… Iz iphone 6S meg az 5S tökéletes az Air2 meg tik-tak ol…. nem jövök rá hogy miért, ezért nem megy fel a jailbreak… mert az itunes nem látja stabilan…Rendszereszközökben nincs kérdőjel, USB apple drive fel van telepítve. Win10 az op….Bug os lenne az itunes?

  56. @itanczos: 7.1 után felraktam a 8.0.x-et, na az halál volt. Persze működött, de akadozott, nem közelítette meg a 7.1 sebességét. A 8.2 után felment a 9.0, ami első ránézésre nem hozott javulást, de 1-2 nap után beállt normálisra a sebessége. Még mindig nem 7.1 szintű, de jobb, mint a 8.x.x.
    9.0.2-vel nem tudom mit produkál.

  57. Végre harmadjára jó lett a jailbreak, nincs bootloop újraindítás után.
    Minden jó, de egy hiba van, a képernyő nem akar lezárni, pedig be van állítva 30 mp.

  58. Hali. nekem az lenne a kerdesem hogy az applePAY mukodik jb-s Iphone6- on? vagy inkabb ne is jailbreakeljek ha szeretnem hasznalni ezt a funkciot.

  59. Hali!
    Tudja valaki hogy 9.02 JB alatt működik e a Watchboard?
    Nagyon várom már MAC -re,remélem gyorsan feltolják Panguék!

  60. Aki jailbreakelt az megnézné, hogy (Pl: iclener) a rendszerpartícióján mekkora szabad helye maradt. Nekem 90%-os foglaltságot mutat.

  61. Nekem mind 3 telónkkal (4s, 5s amerikai, 5s európai) minden szuperul ment elsőre… Előtte nyomtam egy full restorét és annyi, semmi más nem kell hozzá. Lényeg, hogy repcsi módba tenni, amikor újraindult azután is, illetve amikor megjelenik a pangu ikon arra kattolni és kész… Az appokra persze még várunk, de legalább a JB megvolt… 😉

  62. Sziasztok!

    Egy dolog miatt törném fel a telefonomat az a billentyűzet fix.Az iOS 9-is támogat egyedi billentyűket.
    Nem lehetne egy applikációt készíteni amit az AppStore is elfogad?
    Akár még fizetnék is érte és nem én vagyok szerintem az egyetlen.

  63. Sziasztok! Nekem nem akar végig futni a JB. A Backupot megcsinálja, majd 55%-ig eljut ahol ugye ujraindítja a telót. De utánna meg vagy nem látja és kéri, hogy csatlakoztassam, vagy látja de akkor előröl akarja kezdeni. Lényeg, hogy ujrainditáskor lecsatlakozik és elfelejti utánna, hogy hol járt. Már többször végig futtattam de mindig az iménti két eset valamelyike történt. Több usb porton is kiprobáltam már, több kábellel is (eredetiek), de mindig ugyan az.
    Ha valaki tudja erre a megoldást az kérem ossza meg velem! 🙂 köszönöm!

  64. @hor1zoR: Lehet, hogy meg kéne próbálnod egy régebbi itunes verzióval… Nekem a 12.1.0.71-es verzió van fenn 64 bites win 8.1… Hibátlanul felment ezzel elsőre, próbálj meg szerintem te is régebbi itunest…

  65. @iFull: Lehet, ezt még nem próbáltam 🙂 köszi a tippet!

  66. Sziasztok! Nem vagyok teljesen ketyós az iPhonek-hez de bevallom a tegnapi JB-lés után sem témákat nem tudok feltenni a Cydia-ból sem pedig a korábban tök jól működő és megvásárolt pl IntelliScreen vagy a SBSetting nevű nevappot. Amikor letöltök egy témát, utána újra indul a masina de semmi nem válltozik! Meg van a winterboard is ahol látni lehet az új téma nevét, de ami után kijelölőm és újraindul a masina nem történik semm. A Barell nevű app a JB-után 2 percel tökéletesen felgutot a gépre, de az ikonokkal (témákkal) az SBSettings-el és az IntelliScreen-en meggyűlt a bajom!

  67. @szuribaba: Ez valami beugratós kérdés?!? 🙂
    Az SBSettings utoljára az iOS6-on futott…

  68. Valaki tud egy olyan adattal szolgálni, hogy mennyivel több helyet foglal a jailbrekas iOS mind az eredeti? Mert iOS 8-as törések szerintem jelentősen több helyet foglaltak mint az eredeti rendszer.

  69. Kedves itanczos!
    Nem, nem volt beugratós kérdés! Bevallom én számtalanszor feltettem ezt a kérdést de senki sem tudta a választ, legalábbis így mint Te….senki sem válaszolta meg! De a másik probléma még mindíg ott van, vagyis hogy semmiféle Theme-s csomagot nem tudok feltenni……hiába látom a winterboard -ban, egyszerűen bármit csinánok, nem megy rá a masinára!
    Köszönöm mégegyszer a segítséget!

  70. A call recordert én is nézem egyfolytában és meg is vettem de az a szörnyü hogy irja a 9.0.2 támogatást és mégsem müködik. Nekem használnom kellene a munkámhoz és ezért is vettem meg mert irta hogy támogatja. Ha valaki tud ròla majd valamit irja neg legyen szives. Köszönöm

  71. @penge111: @penge111: nem volt semmi különbség ahogy észrevettem.

    Mellesleg nem értem miért nem kaphatta meg a 2013mas iPad Air az Air 2 féle multitaskot. A Medusa nevű tweak ilyen funkciót ad az ipadnek, ki is próbáltam két erőforrásigényes játékot, és a Plunder Pirates – Need For Speed NL játékok is bármi akadás nélkül elmentek egymás mellett. #apple

  72. Kedves szuribaba! Tapasztalt, régimotoros jailbreak-előként tudom, hogy a frissen kiadott jailbreaket nem ajánlott még feltenni. Ugyanis az egy dolog, hogy törhető a telefon, de a tweak-ek fejlesztői egy kis spéttel dolgoznak csak. Várni kell pár napot, amíg az általunk használt tweak-ek cydia appok ismét kompatibilisek lesznek az új jailbreakkel. Érdemes google-ba rákeresni az "IOS 9 compatible tweaks" kifejezésre, ott az elsők közt lesznek a találatok, ahol ellenőrizheted a tweak-jeid státuszát. Az intelliscreenX jelenleg még nem kompatibilis, az tuti. A 0.9.3918 verziójú winterbord elvileg műxik, de egy preferenceloader tweak update szükséges. Tehát türelem kell a friss JB kiadása után!!! Én még várok 1-2 napot.

  73. Nekem elsőre sikerült a JB, de a preparing filesystem művelet után is még mindig megkapom a A “tárhely megtelt” hibaüzenet üzenetet, van erre megoldás? Holott a tárhelyinfóban látom a helyet rendesen.

  74. @szuribaba:
    Ahogyan @petyus33: már válaszolt a kérdésedre, az IntelliScreen sem működik még iOS9 alatt.
    Türelem! Pár nap vagy pár hét alatt megoldják a fejlesztők a frissítést… vagy nem, ahogyan már pár jó tweak eltűnt… Nekem pl kifejezetten hiányzik a BiteSMS, vagy az SMS kézbesítési jelentés.

  75. @stei:
    Twitteren irta hacx: ha meglesz a jailbreak hamarosan lefrissitik…. Erre en irtam neki hogy en is megvettem a programot elvarnam a gyors frissitest!

  76. Nekem ezzel a jailbreak el az a bajom, hogy az imovie ahogy hozzanyulok kifagy. Mar letoroltem es ujraraktam de nem hasznalt… Van valakinek javaslata?

  77. Nekem ezt irtâk vissza:

    iOS 9 támogatás ?
    Igen, azt hamarosan támogatni fogják, amikor a börtönkitörés rögzített (ennek van néhány problémája ez mag).
    Csicsergésen követ engem – @hAcx valós időfrissítéseket kapni.

  78. Kedves petyus33 és itánczos fórumtársak!
    Nagyon, nagyon köszönöm a válaszokat………..igazán hasznos volt!
    Örülök, hogy ilyen segítőkész fórumtársak vannak itt! Teljesen tiszta minden…..csupán türelmetlen voltam! Tehát türelmesnek kell, lennem, aztán majd a fejlesztők megoldják a promlémákat!
    Mégeegyszer nagyon köszönöm a segítéget!
    Üdv! Tamás

  79. @stei: LOL, ezen hangosan felnevettem, durva, hogy a google translate miket nem képes alkotni. 😀 gondolom, azt jelenti, hogy amint a jailbreak stabil lesz, támogatni fogják, jelenleg pár kernel-függő dologgal lehet gond. mondjuk a Cydia Subtrate már megy, és ha ez is azon alapul, akkor sok gond nem lehet.

  80. Nekem csak szét ba–ta a telefonom de nem csinál semmit! Folyamat beckupolni akar holott rányomok a beckupra!

  81. Ezt szarúl fejeztem ki! Beckup meg van és nem akarom de csinálja.

  82. @trigmegistos: kövesd a lépéseket a videó alapján.

  83. Reméljük csak erre várnak. Nem az a 800 forint amiért meg vettem csak kéne az app.

  84. az applePAY mukodik JB alatt?

  85. Revealmenu jb tweak egy jó kis app azoknak akiknek 6S-nél elöző modeljük van. 3D touch-t ad a készüléknek ahogy a 6S-nél is, csak egy gond van vele ugye ez a tweak a hosszan nyomvatartást érzékeli mintha az app helyzeteken akarnál állítani és így nem jön elő a rezgés és nem lehet helyezni/törölni az appokat. Ha valaki tud jobb 3D touch app/tweakot jelezze. 🙂

  86. Ui.: forcy tweak is ilyen de ez jobb mivel ez megjelenik a beállításoknál és ki lehet kapcsolni a hapticot, ha helyezni akarjuk az appokat.

  87. Live Photo Enabler-el meg élő fotókat készítjetünk, de ezek a tweakek meg kifórrásra várnak, nagyok kezdetlegesek, de nagyon jók így nem kell 6S. 🙂

    Van live photos tweak is de az nem müködött nálam.

  88. A forcy-t feltettem. Szuper. Azt tuttad hogy nem kell kikapcsolni az áthelyezéshez mert ha rányomsz olyanra aminek van almenüje és kijön a menü de utánna mégegyszer arra az appra nyomsz hosszabban akkor eltünik és az áthelyezés/törlés jön elö. Csak annál müködik amelyiknél van almenü. Tök szuper.

  89. Én még a ccsettings-et várom hogy be tudjam állitani egy gonbnyimásra a futò appok bezárását. Ios 7 ota használom.

  90. Igazábol én csak a beállitások és a hívásrögzítés miatt jailbreakelek. Amugy nem is érdekelne. A fizetös appok ingyenes letöltése soha nem is érdekelt.

  91. @stei: Két kérdés:
    ez a ccsettings, olyasmi mint a switchspring? Én azt használtam az appok bezárására, ami még itt színtén nem működik.
    Hívás rögzítésre én az audio recordert használom a limneos repoból. Azonban valamiért csak akkor vesz fel, ha kihangostva vagyok. Mondjuk ezt meg tudtam venni, mert közvetlenül nem a cydiában kellett kifizetni, az sajna továbbra sem működik.

  92. Azt nem ismerem amit irtál de a call recorder az iphone 4s esetén müködik csak kihangòsitva. Iphone 5 és attol felfele hibátlanul kellene müködni. Nálam minden telefonon müködött. A ccsettings az alulrol felhuzó menüben tudod megváltoztatni a gyorsgombokat és ott tudsz olyat berakni hogy appok bezárása. Meg sok mindent.

  93. @farkas63: ha nem rajtahagyod, hanem felfúzod az ujjad akkor áthelyezhetőek lesznek az ikonok

  94. Appok bezárása egy mozdulattal: Slide2kill pro. Én ezt használtam taig 8 alatt és a pangu 9-cel is kompatibilis

  95. @stei, @petyus33: ha elolvassátok ezt a cikkünket, akkor abból kiderül (3. lépés), hogy az appok bezárása legtöbb esetben épp, hogy ront a készülék teljesítményén és akkumulátorhasználati idején: http://szifon.com/2014/04/16/gyakori-kerdesek-akkuproblemak-megoldasa-8-lepesben/

    @ispo: a jailbreak a gyári funkcionalitások közül egyedül az OTA frissítést tiltja le, mert az technikailag egyébként sem működne jailbreakelt rendszeren. más funkciókat nem befolyásol, így az Apple Pay-nek is működnie kell – ugyanakkor az Apple Pay USA és UK kivételével más országok pénzintézeteivel jelenleg nem elérhető.

  96. Én ugy vettem észre hogy nekem gyorsabban merül és lassul ha nyitva vannak az alkalmazások. Én szeretem. Viszont egyik slide2kill sem akar müködni nekem most.

  97. @stei: és az alkalmazásfrissítés a háttérben be van kapcsolva? mert valószínűleg ez lehet akkor a kulcs.

  98. Iblacklist-et használja valaki pangu 9 alatt?

  99. Az alkalmazásfrissitést ha kikapcsolom akkor az emailok megjönnek?

  100. @stei: a push és az alkalmazásfrissítés a háttérben egymástól független funkciók. nálam ki van kapcsolva az utóbbi, de a beépített Mail és a Gmail app is jelzi push üzenettel, ha új levél érkezett, a Facebook Messenger szintén, stb.

  101. Sziasztok!
    Elvileg sikerült a jailbreak (ezt írja a pangu), de a cydia nem indul el. 🙁 amikor elindítom villan… kiírja hogy a fájlrendszert írogatná, de nem csinál semmit. a task-ok között egy fehér lapként megjelenik. Valaki találkozott ilyennel? Mi a megoldás?

  102. amit még hiányolok, hogy a notification killer se teljesen kompatibilis, remélhetőleg majd idővel ezt is javítják, illetve másik kedvencem a lastapp, amit 8-ason szerettem.

  103. csak említenem kellett, a notification killerhez már van is frissítés. Szépen jönnek ám sorba a javítások a cydiában, csak türelem és kitartás kérdése az egész 🙂

  104. Az UntetheredHeySiri 1.1 nálam nem működik. Még a 8.4.1-nél is tökéletesen ment. Pedig csak emiatt vártam JB-t, mint a messiás… 🙁
    Ez JB hibája vagy a program nincs optimalizálva 9.02-re?
    Esetleg másnak működik?

  105. Sziasztok! Egy segitség kérés! Ha OTA lett frissitve a telom 9-re akkor csináljak biztonsági mentést iTunes-al és RESTORE? Utána a Jailbreak elinditható? S ha megvan a törés utána lehet egy biztonsági mentésből visszaállitást csinálni? Főképp a kontaktok miatt!! Köszi ha válaszoltok…

  106. @molnarp: 8.4.1? De arra nem is volt JB. 8.3 és 8.4-en ment nekem is, ha gondolod nem kerül semmibe megnéznem.

  107. Látom, már többen JB-keltetek. A fent említett tároló majdnem megtelt hiba nálatok is fennáll? Vagy valamit a cydia az első indításkor nem jól csinált meg? iPhone 4s 8 gGB

  108. @molnarp: Megnéztem, szerintem csak meg kell várnunk, míg megcsinálják. A vezérlőközpontban az ikonja halvány.

  109. @andrisbobi: Én is így csináltam, ahogy te. Jb utána töltöttem vissza a backupot, semmilyen hibát nem okozott, habár ez nem mindenkinél lehet biztos. De a kontaktjaid ha icloudban mentve voltak akkor annak vissza kell jönnie.

  110. @Ujfalusi Zoltán: Nézd meg légy szíves!
    8.4-nél JB-ztem, aztán a 8.4.1-es frissítésnél megmaradt az untetheredheysiri egészen addig, amíg nem csináltam beállítások alaphelyzetbe állítását. (azt is csak azért, mert szenvedtem 9.01-nél az egyes alkalmazások mobilnetes elérhetőségével, amit a 9.0.2-vel javítottak.

  111. @Ujfalusi Zoltán: Nálam nem jött elő a tárolóhely megtelt üzenet(vagy csak nem vettem észre) i6 64GB

  112. @molnarp: Közben működésre bírtam. Hey siri be van kapcsolva? Bekapcsoltam, betanítottam a hangomra, és voila! Megy!

  113. Igen. Mikor bekapcsolom és tanítanám be, akkor a belső mikrofont nem tudja bekapcsolni. Aztán onnantól az összes alkalmazásból kilép. Kapcsolnám ki, akkor meg újraindul.

  114. @molnarp: Egyébként megy minden, meg nem zargat az üzenettel, csak reboot után szokta, respring után nem írja ki.

  115. Csináltam egy minden beállítás törlését, majd install Siri, most már működik szépen. Hibaüzenet sincs bootoláskor se máshol. Egyenlőre…

  116. Most meg a WiFi-t nem tudom bekapcsolni.

  117. Te be tudod kapcsolni?

  118. Én még nem csináltam ilyesmit, asszonyén kipróbálnám. Igaz az, hogy ettől jobban merül az akku? Lehet komplett témákat, ikonokat módosítani vele a készüléken, vagy csak háttérképet vált téma címszó alatt? Köszi

  119. Az akkut nem meríti észrevehetően, én sokáig használtam.

  120. @Jadeye:

    Köszi!

    “Témák” menüpont érdekelne. Leírjátok, hogy számos mód van letölteni, de honnan kell és mit? Nem hülye vagyok, csak még nem használtam ilyesmit. Eddig úgy tűnik semmi extrát nem ad a telefonhoz ez a jailbreak dolog.

  121. @molnarp:

    Jó köszi. Asszony nem használja napközben sokat, ha nem merül jobban tőle, akkor oké.

  122. nekem az istenért nem sikerül. 30%-nál hibaüzenet. Err coda (0A)
    Mit rontok el? airplane mode, megvan. Újraindítottam már.
    ?

  123. @raveman1: és az 1.0.1-es verziót használod?

  124. @Jadeye:

    Köszi!

    Le fogom törölni, mert semmit nem ér. Letölti a témát, de semmi sem változik. Ez csak ilyen iskolás gyerekek bohóckodása szerintem, de valós tartalom nincs mögötte:( Nem érdemes ezt használni, ugyanolyan buta maradt tőle az iPhone, mint volt.

  125. @Jadeye: igen, azt.

  126. Van ez a Medusa for iPad tweak, ezzel az összes iPad-t Slideover-é lehet varázsólni. 🙂 (meg ugye Splitview is, és majdnem minden program müködik vele) (csak van egy kis gondja, néha a képernyő jobb sarkát nem lehet látni olyankor. :D, majd javítja a szerő)

  127. lehet össze kevertem a 2 kifejezést, akkor sorry. 🙂

  128. az itunes is szórakozik ma velem. Nem tudok biztonsági mentést csinálni, azt írja még nincs beállítva. Ez lehet a hiba a pangunál is?

  129. @Trakken: mint írtam, ha nem támogatja az iOS 9-et, nyilván nem fog menni. ez nem a jailbreak hibája. ha nem érted, mire jó a jailbreak, vagy még nem támogatják a kiegészítők az új iOS-verziót, attól még nem a jailbreak a szar.

    @raveman1: csinálj egy restore-t, és próbáld újra.

  130. Trakken: a jailbreak csak hozzáférèst biztosít az appok/ tweakek számára olyan iOS részbe amibe amúgy nem férhetnének hozzá, így felrakni se tudnád, szóval a jb csak egy kiskapú semmi másra nem szolgál, ha valami nem jó akkor meg kell várni míg frissítik az appot/tweaket.

  131. @Jadeye:

    Értem én, de azért lehetne valahol egy leírás ennek a használatáról. Nem csak az, hogy ott van, azt ennyi. Winterboard oké megvolt, de semmin nem változtatott, tehát vagy nem értem hogy kell használni, vagy szar. Utóbbira tippelek, mert 2-3 beállítási lehetőségen kívül mást nem tudott.

    Sebaj, leszedtem, mert semmire sem jó. Az iPhone-t nem lehet testre szabni, hát ez van.

  132. @Trakken: akkor leírom megint: ha az iOS 9-et még nem támogatja, attól nem a jailbreak a szar. attól, hogy kapsz egy kulcsot, és kimehetsz a szobából, még nem esik azonnal a kezedbe minden.

    guglizni pár kattintás. például (bár ez elég régi, de az alapok ezek): https://www.youtube.com/watch?v=OH-lO6USsRQ

  133. @Jadeye:

    Értem, amit írsz, de semmi értelme a jailbreak-nek, ha nem az alkalmazások nem kompatibilisek az adott iOS-szel. Oké, nincs itt gond, kérdeztem pár dolgot, ennyi!

  134. Na, ezt jól leírtam, de értsd légyszi:)

  135. @Trakken: nem értem, ez miért kérdés számodra. amióta iPhone és amióta jailbreak létezik, ez így van. megjelenik az új verzióra a jailbreak, és a legtöbb kiegészítőt is szépen frissítik hozzá, ahogyan újak is megjelennek. ez 2007 óta így van.

    ha nem érted, mi értelme a jailbreaknek, az nem azt jelenti, hogy nincs értelme.

  136. @Jadeye:

    Így van! Használja, aki szeretné, arra pont nem alkalmas, amiért én letöltöttem. Testre szabni nem lehet vele a telefont

  137. @Trakken: leírom újból: frissíteni fogják folyamatosan a tweakeket. a jailbreak bármire alkalmas. meg sem kell várnod, hogy más frissítse az adott tweaket, te magad is nekiállhatsz sajátot fejleszteni. ha nem értesz hozzá, akkor meg megvárod, míg más, aki ért hozzá, frissíti a megfelelő tweaket, amit aztán használhatsz. attól, hogy egyelőre még nem működik ez vagy az, nem a jailbreak a szar, és nem az nem alkalmas semmire. meg kell várnod, hogy frissüljenek az adott dolgok. KETTŐ napja férnek hozzá a tweakek fejlesztői a jailbreakhez. tehát várnod kell. de ez a kezdetek óta, 8 éve így van. és ettől nem a jailbreak a szar.

  138. @Jadeye:

    Mire frissül valami, addigra jön az iOS 8.1 és az azzal kompatibilis jailbreak, amire a cuccok megint nem lesznek kompatibilisek. Ördögi kör ez. Nem vagyok egy türelmes ember, ha nekem kell valami, az azonnal kell. Ha nincs azonnal, akkor később már nem kell. Sajna ez van.

  139. 9.1-et akartam írni.

    Pfúúú, tényleg jó lenne, ha lehetne szerkeszteni a bejegyzéseinket magunknak. Pl. 1 percig inaktív a bejegyzés, addig szerkeszthető és utána végleges verziójában publikussá válna

  140. Trakken: ember tudsz olvasni? Oda van írva a winterboard-hoz, hogy “(works-ish on all iOS, 2.0 through 8.4)”, szóval mükődik minden iOS-on 2.0-tól 8.4-ig bezároan, De még NEM müködik 9.0-val majd ha frissitik a winterboard tweaket, és nem a jb-t.

  141. @farkas63:

    Persze, erről beszélek! Láttam, hogy oda van írva, de én nem 8.4-re, hanem 9.0.2-re töltöttem le. Ezért írtam azt, hogy amire nekem kellett volna, arra alkalmatlan! Ja, hogy fog frissülni… Majd amikor már a 9.5-ös szoftver lesz, akkor meg ahhoz nem lesz jó.

    Oké, nincs ezzel gond:) Van, akinek szüksége van ilyen felesleges szoftverekre, van akinek nem!

  142. @Trakken: te egyszerűen nem érted, vagy nem akarod érteni. ez nem gond, nem érthet senki sem mindenhez. honnan szedted az információt, hogy egyrészt lesz iOS 9.5, másrészt hogy majd csak akkor frissíti a fejlesztő a winterboardot? egy új jailbreak megjelenése után, amikor még kettő nap sem telt el, akkor háborogsz olyasmiről, amihez egyáltalán nem értesz, és teljesen figyelmen kívül hagyod, hogy többször le lett már írva, hogy ez minden egyes új jailbreak után így van pár napig, és mindig rövid időn belül frissítik, amit lehet. ha ezt sem vagy képes elfogadni, akkor állj neki te magad fejleszteni, vagy eleve ne jailbreakeld a készüléket. azért, mert ezt vagy azt ÁTMENETILEG még nem lehet használni, nem a jailbreak a szar. amellett: a jailbreak számodra egy fillérbe sem került, ingyen kaptad. az adott tweak is ingyen van. akkor lenne jogalapod reklamálni, ha fizettél volna érte. vitatkozhatsz, ahogy akarsz, de mivel a frissítések már nyolcadik éve stabilan így működnek, ez az elmúlt nyolc év cáfolja azt, amiket itt türelmetlenségedben állítasz. de emiatt nem a jailbreak a szar. egyszerűen csak nem érted, hogy ez hogyan működik.

    “Nem vagyok egy türelmes ember, ha nekem kell valami, az azonnal kell.”
    ez nem így működik. de erre előbb-utóbb majd te is rá fogsz jönni. például egy gyerekre is várhatsz 9 hónapot. nem pár napot, mint egy ingyenes tweak frissítésére. 9 hosszú hónapot.

  143. @Trakken: http://kephost.com/images/2015/10/16/image.png
    Anemone az app neve amivel a témákat kezelni lehet ios 9-en. Ezen a képen pedig a Retrorika nevű témát láthatod. 5 ikon egy sorban: betterFiveColumnHomescreen és betterFiveIconDock.
    Az ikonok címkéi a HideMe8 tweak-el vannak eltűntetve. Az elem Apple logóra cseréje az Alkaline tweakkel lehetséges +amit nem látni a képen: Bloard, fekete billentyűzet, UniversalForce (3D touch)
    Áh dehogy. ez photoshop, hisz mint mondtad, nem lehet testreszabni.

  144. @Jadeye:

    Eléggé félreértettél, nem háborogtam! Egyszerűen azt írtam le, hogy számomra ez haszontalan dolog. Ezt is el kell fogadni, nem csak azt, hogy szüksége van rá valakinek!

    Nem azt írtam, hogy 9.5-nél frissítik, hanem azt, hogy mire megjelenik egy új iOS, legyen az akár 9.1 is, addigra frissül 9.0.2-re, de akkor már a 9.1-re nem fog működni, feltéve, ha lesz hozzá jailbreak. Ez sem háborgás, egyszerű vélemény.

    Tehát a lényeg, hogy számomra teljesen haszontalan, mert semmi olyat nem ad hozzá, amit én használni szeretnék.

    Az iPhone-ért viszont fizettem és amikor az 1 éven keresztül hibás, általuk megjavítani képtelen szoftver miatt reklamáltam, az sem volt jó, pedig kifizettem!

  145. @Doxxy:

    Na, ez válasz! Az elején is leírtam, nem értek hozzá, ezért kérdeztem! Ez hasznos, köszönöm. Bár már késő, mert visszatettem a nem buherált iOS-t, mert megharagudtam a jailbreak-re!:)

    Egyébként köszi, tényleg jó! Ezt hiányolom, hogy legyen a jailbreak-hez egy használható leírás. Azt senki nem érti, aki most kezdte, hogy töltsd le ezt+azt, mert nem működött. Aztán amit most megmutattál, honnan kéne tudni, hogy mi az? Az AppStore is reklámozza mennyi alkalmazása van, de 1 perc alatt végig lehet lapozni és csak a kereséssel lehet olyanokat találni, amik nincsenek a listában. Aztán azok nevét honnan szedje az, aki nem ebben él?

  146. @Trakken: “mert semmi olyat nem ad hozzá, amit én használni szeretnék”
    nem. te egyszerűen nem érted, és kettő nappal a jailbreak megjelenése után fikázod a jailbreaket, mert nem érted, hogy még nem frissült hozzá, amit használni akarsz. de emiatt nem a jailbreak a szar.

    “Az iPhone-ért viszont fizettem”
    és mindez mégis kit érdekel a jailbreak szempontjából? mert az Apple-t a legkevésbé sem. mindenki más is kifizette a készüléket.

    “legyen a jailbreak-hez egy használható leírás”
    a jailbreak az annyi, hogy rányomsz a jailbreak gombra, és követed az adott app utasításait (egyébként meg Btk 300c és 300e). ez a jailbreak. amiről te beszélsz, az a különféle tweakek. számtalan cikkünk van tweakekről, amiket már próbáltunk. használd a keresőt, és olvasd végig a hozzászólásokat. nem lehet mindig mindent újra és újra leírni. ezért van a kereső. és a GYIK.

    de tudod mit? én aztán nem fogok neked többet semmi kérdésedre sem válaszolni. ahogyan és amiket válaszolgatsz (“ha nekem kell valami, az azonnal kell”) az csak arra utal, hogy igazából téged egyáltalán nem is érdekel, hogy mi és hogyan működik. neked csak azonnal kell. hát akkor majd azonnal válaszol neked valaki más, aztán majd azonnal megoldod magadnak. én belefáradtam.

  147. @Jadeye:

    Jól van, ne vedd már magadra!:) Nem veled van bajom, sőt bajom sincsen:) Tényleg csak véleményt írtam le és nagyon köszönöm, hogy válaszoltál! A jailbreak-hez nem értek valóban, azt, amit írtál viszont értettem, de kicsit úgy akartam válaszolni, ahogy tetted Te ezt már többször, hogy nem arra, amit írtunk többen is!:) Nem vagyok hülye!

    Ne haragudj, nem bosszantani akartalak és még egyszer köszönöm a reakcióidat! Segítőkész vagy, nincs ezzel gond!

    Egyet viszont tényleg érts meg légyszi, nektek, akik tudjátok mik ezek, egyértelműek a műveletek.
    Doxxy válaszolt úgy, ahogy én akartam, részletesen, nevekkel, leírással. Lehet, hogy én kérdeztem rosszul. Ne bosszankodj, nem idegesíteni akartalak!

  148. Nem érted látom, attól, hogy te majd felrakod a 9.0.5-t (ami ki tudja lesz-e, szerintem nem) attól még jó lesz a tweak mivel főverzióra kell támogatás és nem az alverzióra. (9.x.x. 9=főverzió, x.x=alverzió)
    Senki se tudja milyen app/tweak az, el kell olvasni keresgélni kell neten utána, aztán tudod, hogy hopp az a tweak egy testreszabós app. Van csomó ilyen tweak/app de én se tudnék neked felsorolni egyett sem mivel nem tudom a nevüket, fogom a szájbakúrt googlet és keresgélek aztán majd találok source-t.
    A jailbreakot meg még mindig nem érted mi az.
    Maga a jailbreak semmi extra plusszt nem fog adni a telódhoz, vele nem fogod tudni testreszabni stb… az csak egy “kulcs” az iOS-hoz.
    Gondolj úgy rá mint eg kulcsra egy zárt ajtóhoz amivel kinyitod, mivel maga az iOS zárt rendszer ugye önmagában nem tudod testreszabni, nem tudsz belepiszkálni, variálni, babrálni, stb… A jailbreak feloldja a zárat és az alkalmazásoknak / tweakeknek beengedést engedélyez olyan helyekre ahol hozzáférést biztosít megváltoztatni ezt azt. Ezek az appok / tweakek az Apple Store-ba soha nem kerülhetnek fel mivel ha fel is kerülnének sokat nem érnél velük mivel nem tudnád telepíteni őket mert maga a rendszer elutasítaná a telepítést mivel nincsen hozzáférési joguk az appoknak / tweakeknek. Nem véletlen, hogy az Apple nem engedélyezi a testreszabhatóságot.

  149. @farkas63:

    Értem én, amit írsz, de Te is értsd azt, hogy én nem fogok órákig a google előtt ülni és keresgélni mi micsoda lehet! Kéne, hogy legyen egy oldal erről, ahol témákba szedve le van írva mi mire való! Na most vannak olyan nevek, mint pl. [rgl] meg ehhez hasonló baromságok.

    Ha érdekelne tovább a téma, inkább fizetnék valami őrült kockának, hogy üljön gép előtt és csinálja, amit akarok, de nem foglalkozom vele! Nem éri meg ezzel vacakolni csak a kockáknak, akik munkanélküliek!:(

  150. Csináltam egy clean restore-, majd úgy JB untethered Sirit, backup nélkül, de a helyzet ugyanaz. Ha fel teszem és aktiválom,akkor ez működik, de a WiFi nem. Van akinek működik mindkettő i6-on?

  151. Vegre sikerult a jb! A kedvenc temam is mukodik a winterboarddal, bar azt nehez volt eletre kelteni.
    ( Blacknux 8 for ipad). En ezert toltottem le foleg a jb- t, mert szemelyre szabhatom az ipad megjeleneset.

  152. Sziasztok! Kérlek segítsetek. Már 2x feltettem Ipad 2 Air-re az ios9-et, majd jött a JB minden gond nélkül. Cydia-bol feltelepítettem a Zeppelint-t, és a szifon.com-ot. Most viszont a Cydia, és pár alkalmazásom, (pl.: szifon.com, Appsgonefree, Blikk, Gplayer) csak felvillannak, de nem indulnak el. 🙁 Az ios a szar, vagy a JB? Le lehet szedni valahogy a cydia-t, vagy megint kezdhetek mindent előröl? Persze JB nélkül, mert ez így elég gáz. 🙁

  153. @farkas63: ez a mobil változat, csak időnként hibásan jelenik meg a mobilfelület. már jeleztük a fejlesztőinek.

    @ooooA6: megnézted már, hogy mi van akkor, ha újraindítod a készüléket?

  154. @Jadeye: Természetesen. Mint írtam, 2x is feltelepítettem. 🙁 Közte nem is számoltam hány újraindítás volt. Sőt, dobtam egy HardReset-et is. De az eredmény ugyan az. Eddig soha nem volt ilyen gondom. A szifon.com pl nem indul el, de értesítéseket küld. 🙁 JB után feltettem az Ifile-t, majd a szifon.com-ot és a Zeppelin-t. Ezek után nem megy a Cydia. Az Ifile + zeppelin működik rendesen.

  155. @ooooA6: akkor vagy az iFile vagy a Zeppelin kavar be. próbáld meg úgy, hogy csak az egyiket teszed fel. amelyik után nem működik, az lesz a ludas.

  156. Üdv én kezdő vagyok de pl ezalapján szerintetek fel tudnám rakni?
    (Na azért full hülye sem vagyok)

  157. @Jadeye: Köszi a tanácsot, da akkor még legalább 2x kellene Restore + jb. Inkább hagyom. Ios7 óta nem használtam amúgy sem a JB-t.

  158. @themes: mármint a jailbreaket? mert az teljesen egyértelmű, az app írja, hogy mit kell tenned. angolul nem árt tudni, de egyértelmű.

  159. @Jadeye: szia. Lenne két kérdésem ha jailbreakelek ugy látom minden program megmarad nem restorral kerül fel? A másik ha kijon egy software frissités csak simán updateval tudok frissíteni az uj softwarera. Kösz

  160. @Laci65: a jailbreak előtt a restore csak akkor lehet szükséges, ha a Beállítások / Szoftverfrissítés menüpont alatt frissítettél a készüléken lévő jelenlegi verzióra. ha ez a helyzet, akkor először készítesz egy mentést (backup) iTunes vagy iCloud segítségével, restore-olsz, majd visszaállítod az adatokat a backupból, és mehet a jailbreak. az adataid tehát nem fognak elveszni még így sem.

    jailbreakelt készülék nem frissíthető csak úgy, mert az a jailbreak elvesztését eredményezné. a Beállítások / Szoftverfrissítés opció működését a jailbreak technikai okoból letiltja. iTunes-ban ugyanakkor tudod majd frissíteni, de a frissítés törölni fogja a jailbreaket a készülékről. az adataid természetesen megmaradnak, csak a jailbreak és a Cydiából telepített tweakek fognak törlődni.

  161. @Jadeye: Kösz a segítséget!

  162. Müködik a call recorder a hacx frissitette. Szuper!!!

  163. Az a Call recorder, amelyeknél egy piros pötty van hívás közben? Melyik repoba találom meg?

  164. Igen az. Hacx.org/repo , de pénzes. 3 dollár.

  165. Van crack-es is de az nincs frissitve egy ideje. Az a repo.biteyourapple.net alatt van. Call recorder

  166. Köszi, ezt kerestem. A supercallrecordertől nekem bootloopba került, csak DFU segített.

  167. Sziasztok, segítségre lenne szükségem. 90%-nál nem megy tovább. Itt megáll kb. 5 perc után kiírja, hogy “Jailbreak timeout, please retry”. Mindent kipróbáltam már amit eddig leírtatok. Esetleg még valami ötlet. Köszi

  168. @vzsolt: elképzelhető, hogy régi a számítógéped? mert ezeknél az új típusú jailbreakeknél általában van egy úgynevezett race condition, ami annyit jelent, hogy ha az eszköz adott esetben gyorsabb, mint a számítógép, akkor nem sikerül a folyamat.

  169. A supercallrecorder még nem támogatja az ios 9 et de a másik elvileg már jó

  170. Sziasztok! Elsőre felment a jailbreak de semmit nem tudok letölteni. Nem töltötte le cydia substratot sem és nem is lehet. Mi lehet?

  171. Annyi volna a kérdésem,hogy a root mappát mivel lehet elérni,mert az iexplorer nem látja.Sajnos az ifile még nem kompi a 9-el.?

  172. @Ianw: az ifile kopatibilis. Nálam működik.

  173. IPad Mini OTA frissitéssel. Gond nélkül felment a Pangu9 1.0.1!

  174. Még mindig nem kaptam választ.
    Az untethered hey Sirit lenne szíves kipróbálni valaki?
    Ugyanis nálam ha aktiválom és allowra állítom,akkor a wifit nem tudom bekapcsolni. Clean installnál szintén.

  175. Zoli1992: Minden szép és jó.Feltettem,de nem tudom e-mail-ben elküldeni magamnak a fájlokat:(

  176. Hali! Segítsetek légyszi! 5S/7.1.2/jailbreak-ről szeretnék, Win 8.1 Pro / iTunes 12.3.0.44/64bit alá biztonsági mentést csinálni a PC-re, de nem engedi az appok átvitelét. Az az üzenet, hogy nincs feljogosítva a számítógép az átvitelre. Pedig igen. Töröltem a feljogosítást, majd újra feljogosítottam, de semmi változás. Korábban már töröltem az iTunes-t, újra raktam, de ettől sem gyógyult meg. Nagyon zavar és szeretném az új jailbreak-et is. Köszi!

  177. Köszi szépen!!! Végigcsináltam, de sajna nem oldódott meg a problémám. 🙁

  178. Az mitől lehet hogy a cydia megnyitásánál ugyan úgy kiírja hogy a “tárolóhely majdnem megtelt”
    és ezek után bezárja az appot és nem utána mindig csak összeomlik amikor újra megpróbálom megnyitni?

  179. 9.1 beta 5-el nem megy ugye? 🙂

  180. @solarenqu: a cikk nyitóképén egyértelműen látható, hogy melyik verziókkal működik. a 9.1 egyetlen verziója sem szerepel ott.

  181. @Jadeye: oké-oké.. 🙂 csak gondoltam hátha.. 😀

  182. Sziasztok!
    Tudtok ajánlani repokat és miket érdemes felrakni?
    A szifon repo megvan, onnan a bill fixeket raktam fel.

  183. Úgy néz ki rajtam kívül más nem használja az UntetheredHeySiri-t, de ha mégis akkor most már gond nélkül működik, mivel frissítették 1.1.1-re.

  184. Sziasztok. Lenne egy kérdésem, szeretném az ios6 kinézetet visszavarázsoni, minden működik (ikonok, status bar, stb), kivéve a "classic dock" tweak (ez lenne a felelős azért, hogy lecserélje az alsó négy ikonról a sávot, a régi tükröződősre) amikor telepíteni akarom, azt írja ki, hogy nem telepíthető, mert különböző ütközések vannak. Megnéztem a kompatibilitási listán pedig ott van. Tanács valaki?

  185. @Zoli1992: hát de az ütközéseknél fel kell sorolja, hogy melyik csomagokkal ütközik. azok a csomagok valami oknál fogva egymással nem kompatibilisek, vagy ugyanannak a plusz függőségnek egy korábbi verzióját akarná mondjuk telepíteni.

  186. Azt tudja valaki, hogy sima ipad air-en is elérhetővé válik jailbreak után a több ablakos mód? Köszi!

  187. @vtechun: van rá tweak, de csak úgy, önmagában a jailbreaktől nem.

  188. Remélem az impactort is frissitik mert én sokszor használtam. A ccsettings frissitve

  189. @Jadeye: nem ír konkrétumot, csak ezt:
    "Megjegyzés: A kért változtatások nem hajthatóak végre, mert olyan további függőségek, vagy ütközések vannak, amelyek nem megoldhatóak."

  190. Sziasztok, segítséget kérnék. 5S-en frissítettem 9.0.2 -re iCloud-ból visszatöltöttem az adatokat és most az enyémmel együtt 5 különböző Apple ID-ba akar bejelentkezni. Az enyémbe be tudok jelentkezni, de a többit is folyamatosan kéri. Hogyan tudom ezeket törölni? A Beállitások/App és iTunes Store-ban viszont csak az én Apple ID-m szerepel, a többit nem hozza.

  191. @Zoli1992: és mellette/alatta fel kell sorolja, hogy miért, mint mondjuk az, hogy iOS=8.4

    @vzsolt: olyan appok miatt kéri, amiket más Apple ID-ról töltöttél le. ha nem adod meg az adott Apple ID-k jelszavát, akkor azokat az appokat nem fogja tudni visszatenni.

  192. @Jadeye: Ezt vágom, de én csak a saját ID-mal töltöttem appot, és vissza is telepítette mindet.

  193. @Jadeye: ipad4-en pöpec, medusa a tweak neve 🙂

    IPA fájlokat csak számítógép segítségével lehet rárakni? Konkrétan pl. itransmission érdekelne, vagy pl. kodi-ból lehet-e csinálni IPA-t? (Azaz deb-ipa) mert arra is gondoltam, hogy előfizetek a builds.io -ra, aztán valahogy JB nélkül juttatni a készülékre kodi-t. Erre vajon létezhet megoldás?

  194. @vtechun: jailbreak nélkül csak fejlesztői tanúsítvánnyal aláírt appot tudsz feltenni.

  195. Vzsolt: szeintem azért csinàlja mert a jailbreak alatt töltöltöttél le fizetös appot ingyen és annak keresi az eredeti letöltöjét. Töröld azokat az appokat amiket nem tud telepiteni csak szürkén látszódik.

  196. Sziasztok valaki tud segíteni? (cydiás kérdés)

    Most jelenleg 8.3 van a telefonon, a cydia feldobta, hogy van 20 frissíteni való cuccom, rámentem, hogy frissítse…
    Azóta nem lehet a cydiába belépni amit elkezd betölteni kikapcsol…
    (tweakek mennek)

    Hogy lehetne ezt orvosolni?
    Remélem valaki tud segíteni köszi!

  197. Üdv mindenkinek!

    Olyan problémám lenne,h sikeres jailbreakelés után elakartam indítani a Cydiát,de nem sikerült. Folyamatosan kidobott a programból. Gondoltam egy újraindítás segít majd a dolgon,de nem így lett. Azóta folyamatosan újraindul a telefon és semmi nem tudok vele kezdeni. Nagyon fontos lenne beüzemelni még ma! köszönöm a válaszokat!

  198. @Trakken: Tudod olvasom a hozzászólásod és képzeld el aki valamit szeretne módosítania telefonján úgy hogy jailbreakelte akkor igen is veszi a fáradságot hogy megértse hogyan működik különben 2 pillanat alatt tönkreteszed a telefont és minden szemet felteszel rá és épp akkor fog összeomlani amikor majd csak telefonálni szeretnél ha te nem akarsz googe-lt használni és utána olvasni akkor inkább ne csinálj semmit ha nem tetszik az iPhone alap rendszere vegyél androidot és azzal azt csinálsz amit akarsz, de ott is utána kell olvass hogy mi mit változtat meg mielőtt rohannál másik telefont venni!!

  199. @applefun88: rakd DFU módba a telefont és állítsd vissza az eredeti ios-re itunesba és ha ezek után akarod még JB-ni akkor csináld meg újra valószínű OTA frissítés volt és az miatt nem lett jó a JB.

  200. Köszi szorian,eredményes volt a dolog!

  201. Müködik valakinek 5s-en, ios9.0.2 opennotifier?

  202. Azért ahogy észrevettem, még elég sok teeak nem kompatibilis az új az ios 9 jellibreak-el. Remélem ez az idő előrehaladtával változik és bővül a kompatibilis tweakek köre.

  203. Miért lehet az, hogy egyik pillanatról a másikra nem indul a Cydia?

  204. @RazoR: feltelepíthettél valami olyan tweaket, ami bekavart neki. restore 9.0.2-re, ameddig az Apple még aláírja, és jailbreakeld újból.

  205. Helló. Az lenne a kérdésem, hogy valaki járt e úgy, hogy jellibreak után nem működik az egészség app. Nem méri a lépéseket, plusz ha kilépek minden adatot elfelejt. I5s-telóról van szó. Köszi a válaszokat.

  206. @Jadeye: iTunes-al állítsam vissza 9.0.2-re? Bocs de 3 napja van iPhone-om, előtte droid volt csak és nem tiszta még minden… Pl. a DFU az mire jó?

  207. Az iTunes JB alatt csinált biztonsági mentést a telefonról. Ez használható a későbbiekben vagy kuka? A friis mentés felülírja a régit, vagy az összes megvan valahol? Csak iTunes backup-al tudok lementeni mindent a telefonról. hogy a későbbiekben is meglegyenek vagy az iCloudba is lement mindent? Bocs de kezdő vagyok.

  208. Ha egy fizetős Cydiás tweaket megveszek az bármikor letölthető újra ingyen? Maguktól frissülnek a tweakek?

  209. @RazoR: iTunes-szal tudod újratenni a 9.0.2-t. ehhez le kell töltened a készülékedhez való 9.0.2-es IPSW-t: http://szifon.com/2015/01/31/gyakori-kerdesek-melyik-ios-verziot-irja-meg-ala-az-apple/

    ezután a készüléked visszaállítási (recovery) vagy pedig DFU-módba kell tenni. ezek lépései:
    revovery: https://support.apple.com/hu-hu/HT201263
    DFU: http://szifon.com/2015/10/20/gyakori-kerdesek-leggyakoribb-cydia-hibauzenetek/

    ezután Windows esetén a shift, OS X esetén az alt/option lenyomása közben kell iTunes-ban a visszaállítás (restore) gombra kattintani, ha nem így csinálod, akkor az aktuálisan legfrissebb verziót teszi fel az iTunes, jelen esetben a 9.1-et.

    a mentésbe belekerülhetnek jailbreakes dolgok vagy azok beállításai. az iTunes és az iCloud is ugyanazokat menti a készülékről, az adatok visszaállítási módja tér el technikailag.

    ha megvásárolsz egy tweaket a Cydiában, akkor a vásárlásnál megadott emailedhez szokta csatolni a Cydia Store a vásárlást, így az újból letölthető anélkül, hogy ismét fizetni kéne érte – de ez mind le kell legyen írva a vásárláskor. a cydiás dolgok nem frissülnek maguktól.

  210. sziasztok

    6-os készüléket probálok jailbreakelni. Előzmény egyszer már sikerült de a készüléket pár nap múlva restorolni kellett. Most újra akarom rakni már 3-szor csináltam visszaállítást. a Pangu minden esetben 85%ig eljut majd a következő hibaüzenetet kapom: “Error occured. Please try again.” a készüléken már a pangu appot elindítottam majd a képekhez való hozzáférést engedélyeztem és a hiba üzenet minden alkalommal megjelent. Számomra a fura ha már engedte egyszer a törést, újra miért nem működik. Ötletek? Köszi

  211. @Nautica: Gondolom frissult 9.1-re az pedig nem tamogatott.

  212. @Nautica: ennyiből passz, de ugye a Pangu legfrissebb változatát használod?

    @Cyberbird: ha ez lenne a helyzet, nem lenne ott a Pangu app ikonja a készüléken.

  213. Hello
    8.4 van a telefonomon, fel tudom rakni meg a 9.02-t hogy jailbreakelhessem is? Vagy mar csak a 9.1-et lehet felrakni amit nem lehet jailbrekelni?
    Koszi a segitseget

  214. @Aquastic: csak a 9.1-et tudod feltenni.

  215. Gondoltam sajnos, akkor marad a 8.4
    Koszi szepen

  216. Mi a helyzet a 9.2-vel?

  217. @Aquastic: egyelőre semmi. ha lesz bármi, arról lesz külön cikk is.

  218. Sziasztok,

    Két kérdésem lenne. Az App store fog működni JB után? Illetve JB után a jelkódot és az iphone keresését vissza lehet kapcsolni?

    Köszi

  219. @SASboy: mindegyik kérdésre: igen.

  220. Köszönöm!


Add a Comment