fbpx Skip to content

Az Apple nem verte nagy dobra, de a háttérben frissítette az újabb készülékeket Bluetooth 4.2-re. Ehhez nem kellett hardveres frissítést elvégezni, csupán szoftveresen frissültek a chipek, az alábbi készülékekben:

bt42ipadiphone6

A Bluetooth 4.2 2.5x gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé és 10x nagyobb adatot mozgathatunk vele egyik készülékről a másikra. Ez azért egy elég komoly frissítés, noha az Apple mégse jelentette be külön.

Lényegében az Apple olyan chipet használ az iPhone 6 óta, ami a mostani frissítést támogatta, így kényelmesen frissültek a mostani, illetve az 1-2 évvel ezelőtti hardverek. Ilyen például az iPhone 6-os széria, vagy az iPad Air 2. Sajnos az iPad Air, iPhone 5s és iPad mini 2 sem kapta meg a frissítést, illetve az 5s-nél régebbi készülékek chipjei sem támogatják az új 4.2-t.

Ezentúl a Bluetooth már Smart Hub-ként is szolgál majd, így egyszerre több kapcsolatot, több “szerepkört” is képes kezelni, és nem kell gyorsan ide-oda kapcsolgatnia az eszköznek, ezzel is lényegesen gyorsabbá téve a kapcsolatokat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Azért most nagyon kell gondolkodnom, hogy mit küldtem/kaptam BT-on az elmúlt pár évben… lényegileg mióta iphone-om van, úgy le van korlátozva, hogy csak a kihangosítóm és egerem kapcsolatára használom.

  2. Őszintén, mi másra használnánk? A fájl átviteli mai szemmel tetű lassú BT-n.

  3. Tetű lassú?? Az air dropnál nem sok gyorsabbat ismerek! Szoktad használni?

  4. @pomogacs: az AirDrop nem magán a Bluetooth-on keresztül megy: azt az iOS csak arra használja, hogy a két eszköz felismerje egymást, maga az adatátvitel ad-hoc Wi-Fi kapcsolattal megy.

  5. Airdrop… Na az az iphone szégyene. 10/1 szer talan sikerul atkuldenem dolgokat ha valaki keri

  6. Sziasztok
    Nekem maradt 4.0 o.O

  7. @robesz94: ezt mivel nézted meg?

  8. Jadeye : Lyrum

  9. Lirum * bocsi

  10. @robesz94: szerintem az nem sokat jelent. a Lite verzió iPhone 6s esetén konkrétan semmit nem ír ki a Bluetooth-ról.

  11. Én az autóban használom a bluetoothos kihangosítóhoz! Nagyon jól működik!

  12. Értem :/
    Csak akkor honnan tudhatom meg, hogy tényleg frissült – e ? :/

  13. @robesz94: Igen ez valóban nagy problémát okoz sok ember életében hogy nem tudja hanyas. Fórumozz az Apple oldalára. Ajnánlanék neked egy jó androidost telefon rootold azt utána olvastasd ki a bluetooth chip összes infóját mert arra aztán halál nagy szükség van. Sőt ha veszel majd 6S-t nézd meg hogy véletlense Samsung chippeset vegyél mert ha futtatnál egy benchmartot amire 100 emberből 100 nak nincs szüksége megtudhatod hogy 2-3% gyorsabban merül. Szomorú dolgok ezek hogy a csúnya Apple szarik az álgeekek fölösleges erőlködéseire.

  14. Normális kérdést raktam fel
    Errefel csak okoskodás megy mert megmertem említeni / kérdezni
    Az én ***** anyámat nem?
    Ha ilyen intelligens ember vagy inkább neked ajánlanám az androidos telefont ✌

  15. @robesz94: Ebben teljesen igazad lenne, ha valóban normális kérdést tettél volna fel.

  16. Különösebben én sem használom nagyon a bluetooth-t, főleg nem fájl küldésre, de ezek mégis azon mennek:
    – MacBook-on magic mouse
    – telón kocsiban kihangosítás + zene
    – MacID macbookon és iphone-on
    – continuity miatt macbook + ipad + iphone folyamatosan kommunikál bt-n egymással
    – hívások csörögnek 3 eszközön

    Ezekhez azért nagyon nagy jó a bt 4.2, mivel egy eszköz egyszerre többel is kommunikál, még ha nem is azért hogy fájlokat küldözgessen mint a nokia korszakban 😉

  17. @attila.gyurman:
    A kihangosítás szerintem nagyon jól működik, valszeg ezért áldozták be az egyéb profilok támogatását..
    A többi, általad említett szolgáltatás szerintem nem BT-n keresztül kommonikál, hanem wifi-n, de nem használom őket, csak tippelek!


Add a Comment