fbpx Skip to content

Az iPhone 6s és 6s Plus-ba olyan kamerát rakott az Apple, ami ugyan a konkurencia készülékeiben már elérhető, de az iPhone tulajdonosok most tapasztalhatják meg először a 12 megapixel és 4K-s felbontás előnyeit.

leave

Természetesen számtalan videó, teszt, konklúzió érhető el az új kamerával kapcsolatban, ezek közül próbáltam most összeszedni nektek párat, amit érdemes megnézni. Korábban már mi is készítettünk 4K-s videót az iPhone 6s-sel, amit innen tudtok letölteni.

Rögtön az első videó egy iPhone 6s Plus készülékkel lett felvéve az RGG EDU stúdiójában. A készüléken belső felvételt láthatunk, tehát rossz fényviszonyok közötti videót. A másik fontos része a felvételnek, hogy megtapasztalhatjuk az iPhone 6s optikai képstabilizátorát. Nézzétek meg, mennyire stabil a felvétel, főleg az elején, a lépcsőnél:

A következő videóban azt nézhetjük meg, hogy mennyire fontos a hatalmas felbontás, például egy nagyítás során. Jól látszik, hogy logikusan élesebb képet kapunk, mikor a 4K-s felbontásban nagyítunk bele, mintha azt egy 1080p-s videó esetén tennénk:

Az alábbi videóban az iPhone 6, 6 Plus, 6s és 6s Plus készülékek videofelvételét hasonlíthatjuk össze:

Végül pedig egy általános iPhone 6s és 6s Plus 4K-s videó teszt:

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Állati jópofa ez a stúdió, szívesen dolgoznék egy ilyen helyen…

  2. Azt lehet tudni, hogy a “helikopteres” videóban miért vannak ilyen bevillanások állandóan a videókban? Egyrészt idegesítő, hogy nem tud normálisan felvenni, másrészről meg már a videó felénél golyózott miatta a szemem..

  3. @Vari Gery: ha arra gondolsz, hogy teljes képernyőre kitéve a videót az időnként be-bevillan, akkor az a youtube hibája, nem a 4K videóé.


Add a Comment