fbpx Skip to content

Az elmúlt hetekben két új alkalmazás is megjelent az Apple Watch-ra, amik hiánypótlóak. Az egyik a Google Maps, a másik pedig egy Voice Recorder, avagy hangfelvétel, diktafon alkalmazás.

justpress

Mindkettő fontos lehet az Apple Watch tulajdonosok számára, mert most már nem csak Apple térképpel tudunk navigálni az órán, hanem a Google-lel is, illetve végre natív appként elérhető a hangfelvétel. Ezekhez természetesen watchOS 2 szükséges, ami nemrég jelent meg, írtunk is róla korábban: Megjelent a watchOS 2!

Google Maps

A Google Maps óra alkalmazása kicsit fapadosabbra sikerült, mint az Apple Maps-é. Nincs benne vizuális térkép és nincsenek benne haptikus rezgések sem. Ez azt is jelenti, hogy a Google nem egészen a watchOS 2-höz fejlesztette az első verziót, mivel nem használja az óra hardverét, ezért lassú is az app.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezzel szemben az Apple beépített térképek alkalmazása mutatja az órán azt a térképrészletet, ahol járunk, illetve rezgésekkel figyelmeztet, ha valahol be kell fordulnunk. Sajnos emiatt a Google Maps-t egyáltalán nem ajánlom az órára, azonban telefonon használva hazánkban még mindig az egyik legjobb térkép alkalmazás.

[appstore id=”585027354″]

Hangfelvétel – Simple Voice Recorder

Végre egyetlen tappintással elindíthatunk egy hangfelvételt az Apple Watch-ról. A Simple Voice Recorder az első olyan natív alkalmazások egyike, ami használja az óra beépített mikrofonját.

2015-09-23-161721

Sajnos egyelőre csak maga az alkalmazás van, nem rakható be sem az áttekintésekbe sem pedig komplikációként nem használhatjuk.

A felvétel automatikusan szinkronizálódik az iOS alkalmazással, ahonnan kényelmesen feltölthetjük az iCloud Drive-ba a felvételeinket. Az app ára 3.99 euró.

[appstore id=”1033342465″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Eppen tegnap teszteltem le legalabb 10 free hangfelvevot, amelyeknek a legnagyobb problemajuk az volt, hogy ha megy a felvetel az oran, de benyomom a koronat, vagy eppen letakarom kezzel, hogy kilegyen kapcsolva a kijelzo, akkor a felvetel azonnal leall, szoval nem fut a hatterben. Ennel a felvevonel is ez a helyzet, vagy megy hatterben? Koszonom

  2. Reméljük, bekerül az áttekintésbe is. A hangminősége igen jó, tetszik az app, köszi!

  3. BudNyke: itt is folyamatosan világít az óra felvétel közben.

  4. Ebben a friss gmaps verzióban van widget is iPhonera. Ez működik valakinél? Nalam azt írja nincs tömegközlekedési állomás.

  5. @Tamaci: Remeljuk ezt is fejlesztik akkor..:) Koszi a valaszt

  6. @BudNyke: nyilván itt a rendszer multitaskingja, vagyis annak a hiánya a probléma, ami az esetek 99,9999%-ban indokolt, hogy nincs. Ennél az egynél konkrétan szívás 🙂


Add a Comment