fbpx Skip to content

Sajnos az iPhone készülékek akkumulátora szinte sosem elegendő számomra, hogy egy teljes napot kibírjon töltés nélkül, hiszen szeretem a készülék összes funkcióját maximálisan kihasználni. Éppen ezért kezdtem el külső akkumulátor után nézelődni.

ANKER-POWER-CORE-20100-02

Mivel már rendelkeztem egy kisebb, 6000 mAh-ás külső akkumulátorral, ezért most valami nagyobb változatban gondolkodtam, melyet utazások során a barátaimmal vagy családtagjaimmal is közösen tudunk használni. Így találtam rá az Anker nevű márkára.

Az Anker egyik legfontosabb tulajdonsága, ami azonnal megfogott, a PowerIQ technológiájuk, amely azt jelenti, hogy maga a külső akkumulátor észleli, hogy milyen eszközt csatlakoztattunk hozzá és annak megfelelő áramerősséget bocsát ki, ezáltal megelőzve a régi készülékek esetén gyakrabban előforduló nem megfelelő áramerősséggel való töltést.

A1271011_TD05

Anker PowerCore 20100

A PowerCore 20100 az Anker egyik legnagyobb kapacitással rendelkező külső akkumulátora, amely nem kevesebb, mint 20100 mAh-ás kapacitást jelent. Viszonyításképpen az iPhone 6 akkumulátora 1810 mAh-ás, azaz majdnem 10-szer képes feltölteni azt (a töltés közben értelemszerűen veszteség is van, így nem lehet egyszerűen csak elosztani a 20100-at az 1810-zel, tehát nem fogjuk tudni 11-szer feltölteni róla az iPhone 6-ot).

Die-beste-Powerbank-Anker-PowerCore-20100-im-Test-16

Természetesen ekkora külső akkumulátort már nyugodtan használhatunk iPad töltésére is, sőt, akár egyszerre két készüléket is tölthetünk róla gond nélkül.

IMG_0071 (1)

Ekkora méret esetén érdemes megjegyezni, hogy körülbelül 9 óra szükséges ahhoz, hogy magát a külső akkumulátort teljesen feltöltsük, viszont szinte egészen biztos, hogy az elkövetkezendő 3–4 napban nem is fogjuk tölteni, még ha naponta többször is használjuk.

IMG_0063 (1)

A PowerCore 20100 minősége teljesen kifogástalan, nem melegszik túl használat közben, sőt, szinte alig melegszik, valamint kapacitásához képest meglepően könnyű és kicsi.

IMG_0081 (2)

Ami pedig talán még ennél is fontosabb, az az ára. A PowerCore 20100 kizárólag csak az Amazonon keresztül rendelhető meg, viszont az ára nem több, mint 30 euró, azaz kevesebb mint 10.000 forint, ami ilyen teljesítményű és minőségű akkumulátor esetén több mint kellemes meglepetés.

IMG_0022 (1)

Anker PowerPort 6

Ahogyan szaporodnak az USB töltővel tölthető készülékek itthon, úgy kezd egyre nagyobb háború dúlni a szabad konnektorokért és USB-csatlakozókért. Erre kínál tökéletes megoldást a PowerPort 6, amely egyetlen szabad konnektorból 6 darab USB csatlakozót varázsol.

IMG_0026 (1)

A PowerPort 6 szintén ugyanolyan intelligens, eszközfelismerő USB-opciókkal rendelkezik, mint az előbb említett PowerCore 20100, így kételkedés nélkül biztonságosan tölthetünk róla bármilyen eszközt.

A PowerPort szintén utazások során tud életmentő lenni, mikor a szállodai szobában nincs 5 vagy 6 szabad konnektor, jobb esetben is csak 2, ilyenkor az egyikből könnyedén varázsolhatunk egy 6 darab USB csatlakozóval rendelkező töltőállomást a kedvenc készülékeinkhez.

IMG_0032 (1)

Érdemes megjegyezni, hogy mikor egyszerre 6 darab készüléket töltünk, akkor a PowerCore-ral ellentétben a PowerPort már egy kicsit meleggé tud válni, de még ez is bőven a tűréshatáron belül van. Azonban ha csak 2–3 készüléket töltünk róla, akkor egyáltalán nem érezhető semmilyen hőmérséklet-változás a készüléken.

Akárcsak a PowerCore, az PowerPort is kizárólag az Amazonon keresztül rendelhető meg, azonban ez is azonos áron, 30 euróért, kevesebb mint 10.000 forintét megvásárolható.

Összegzés

Én csak ajánlani tudom az Anker kiegészítőit, mert már lassan egy hónapja használom őket napi rendszerességgel és kifogástalanul működnek. Nagyon jó érzés egy-egy utazás során, hogy nem kell aggódni még a külső akkumulátor miatt, hogy minden este feltöltsük azt is, illetve, hogy vajon lesz-e elég szabad konnektor az adott szálláson. Ár-érték arányban pedig nehezen tudnék ennél jobb kiegészítőt találni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. nagyonkoszi a cikket, rendelek is gyorsan eggyet

  2. gondolom gyerekenek való…. mert autóban tudom tölteni, munkahyelen tudom tölteni. ha meg kirándulni vagy egyéb szabadidős foglalatosságon vagyok akkor nem a telefont piszálgatom.

  3. @aggressor: Van baj! Szerintem felnőtt embernek is való, például mikor külföldön vagy, vagy esetleg elmész más városba és navigálsz vele (nem kocsiban) Sőt, akkor is jól jöhet, ha az edzést trackeled vele, például futást és utána azért nem árt tölteni, ha nem akarsz lemerülni.

    Nem baj, ha trollkodsz, csak ne itt! Köszi

  4. A 230V-os oldalon milyen csatlakozóval jön, vagy milyet kívánnak ezek az aksik, ha az USA-ból rendelem őket?
    Vagy buta a kérdés és tölteni is USB-n keresztül kell?

  5. @diario:
    És gyorsan egggy nyelvtankönyvet is! 🙂

  6. Nekem is az a kérdésem hogy EU csatlakozóval rendelhető-e…

  7. Gondolom a francia Amazonról rendelve EU csatlakozós.

  8. @oldman: @Andoro: @BoRRoNeo: Jogos a kérdés, nincs hozzá fali adapter, sima USB csatlakozóval jön, amelyet akár használhatunk a gépünkkel vagy akár az iPhone/iPad fali adapterével is.

  9. Nagyon köszi a tippet, még ma rendelem, végre egy hasznos cikk a sok haszontalan között. Hát erre való ez a fórum.

  10. @oldman: az ötödik képen a mikrousb felett lévő “input” felirat szerintem sokmindent elárul…

  11. “amely azt jelenti, hogy maga a külső akkumulátor észleli, hogy milyen eszközt csatlakoztattunk hozzá és annak megfelelő feszültséget bocsát ki, ezáltal megelőzve a régi készülékek esetén gyakrabban előforduló nem megfelelő feszültséggel való töltést.”
    Akkor inkább nem használnám, köszönöm. Az USB csatlakozón szabvány az 5V-os feszültség, pár tized voltos tűréssel. A linket meglátogatva inkább arról van szó, hogy a töltés hatékonyabbá tételéhez különböző vezetékelési bűvészkedéseket találtak ki a gyártók (a tápvezetékek mellett az adatátvitelre szolgálókat sem hagyják ki a buliból), ezért a saját töltőjük és saját kábelük tölti a leghatékonyabban őket. Mondjuk egy iPad-et egy Nexushoz való USB töltővel csak sokkal kisebb árammal tudsz tölteni.
    Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy: “amely azt jelenti, hogy maga a külső akkumulátor észleli, hogy milyen eszközt csatlakoztattunk hozzá és az ahhoz legoptimálisabb vezetékelési protokollt szimulálva minden eszköznél a lehető leghatékonyabb töltést biztosítja.”

  12. @rgbx: a kimenő áramerősséget (amper) tudja szabályozni. a feszültséget javítottuk áramerősségre. a V kimeneti értéke az marad a szabványos 5V.

  13. Hat, en nem bizom meg az ilyen okos dolgokban 🙂 felismer nekem 500 telefont es annyit tol oda, amennyi kell. Ilyen aron ezt nem fogjak okosan megoldani, inkabb toltom a mobilom egy karcsubb eroseggel, az akkunak is egeszsegesebb lesz.

  14. Sziasztok!

    Lehet a francia amazont valahogy angolra állítani, hogy meg tudjam rendelni? Aki megkapta mik a tapasztalatok? Illetve menniy a szállítás? Köszi!

  15. @eRico: Miért akarod átállítani az Amazon.fr-t angolra, ha az Amazon.co.uk alapból angol?
    Egyéb EU-n belüli Amazon oldalak, amik továbbra sem angolul vannak, de léteznek: .de .it .nl .es

    @aggressor: A hozzászólásodból látszik, hogy milyen vagy. Pontosabban az, hogy milyen nem vagy!
    Konkrét példa: idén nyáron volt szerencsém túrázni Montenegróban, az éjszakai szállás pedig egy kempingben volt sátorban. Lévén nem a legalja kempingben szálltunk meg, voltak konnektorok, de főleg a vizes blokk környékén – de mégsem volt kedvem 1,5 órán keresztül ülni a wc-n vagy “tusolni”, hogy feltöltsön a telóm.
    Mivel szeretem mérni, hogy hány km-t túrázok, ezért egyik nap 12 órán keresztül ment az erre alkalmas app, de a napi átlag 5-8 óra GPS követés megvolt. Mivel a kocsi egész héten a kempingben pihent, ezért képzelheted, hogy ezt hogy bírná bármely telefon akksija egyetlen feltöltéssel…
    Szabadidős foglalatosság, nem piszkáltam a telót, ám külső akksi nélkül esélyem nem lett volna lemérni az egész túrát a GPS energiaéhsége miatt.

  16. @Jadeye: Köszönöm, de fogalmam sincs, miért nekem címezted, mivel semmi köze nem volt a javításnak ahhoz, amit írtam. Áramkorláttal egyébként is csak növelni lehetne a töltési időt, csökkenteni nem. Itt az eredeti szöveg, kérdezd meg Danitól, hogy sikerült ezt neki így fordítania: “Standard chargers are hard-wired with one charging protocol even though every mobile device is unique.” “PowerIQ(TM) technology dynamically detects and adapts to your device’s unique charging protocol enabling it to charge at full speed.” A többit innentől rátok bízom, nem annyira kritikus a dolog, csak nekem, mint elektromos szakembernek, szúrta a szemem. Elnézést, ha zavart okoztam volna az erőben.

  17. Én egy Anker Astro Pro 2-t használok nyár közepe óta, napi rendszeres használat mellett stabilan teszi a dolgát, nyugodt szívvel ajánlom a gyártót mindenkinek!
    *Tipp: ha az amazon.de oldalról rendeled, akkor EU-csatlakozóval jön, sőt pár hete át lehet állítani az oldal nyelvét angolra, így minden nagyon egyszerű. 🙂

  18. @Jadeye: @rgbx kérlek javíts ki, ha tévedek, te tudtommal így állunk:
    A magyar nyelvben valójában hibásan használjuk a “töltő” szót. A valóságban egy hálózati adapterről beszélhetünk, ami a hálózatban rendelkezésre álló 230 V-os, 50 Hz frekvenciájú váltakozó feszültséget 5 V egyenfeszültséggé alakítja. Magát a töltést, a készülék végzi, ha rácsatlakoztattuk az adapterre. iPhonok esetében 1, iPadek esetében 2,1 amper a maximális töltőáram. Na most, hiába csatlakoztatjuk az iPhonunkat iPad töltőre, nem fog 2,1 amperrel tölteni csak 1-el, hiszen a telefon elektronikája a töltőáram nagyságát 1 amperben maximalizálja. Véleményem szerint a külső akkumulátor “PowerIQ” fícsöre csak annyit tud, hogy pl. egy iPad esetében nem csak 1 ampert tud szolgáltatni, hanem akár 2,1-et is, magyarán ha a készülék beengedi a 2,1 ampert, akkor tud is vételezni ennyit az akksiból. Félre értés ne essék, ez nem egy rossz dolog, hiszen a laptopunk szabvány USB-jére akármit dugunk max 500 mA-t nyerhetünk ki belőle, de mégsem gondolnám hogy ez egy eget rengető “technológia” lenne.

  19. @rgbx: rgbx javíts kérlek ha tévedek!

  20. @Ben: Korrekt, amit írsz a maximális töltőáramokról. De a dolog eggyel bonyolultabb. A nagy árammal tölthető Androidos kütyük és az iPadek azért vesznek fel ekkora áramot, mert az intelligens töltésvezérlő áramkörük érzékeli (az adatvezetékek vizsgálatával), hogy olyan adapterre csatlakoztattad, amiből nagyobb áramot is föl lehet venni. A külső akku pedig csak annyit csinál, hogy értésére adja a rácsatlakoztatott készüléknek, hogy nagy áramot is bír. Ezt pedig tudja Androidul és iPadül is. Ha ez nem lenne, egyik eszköz sem kockáztatná meg, hogy 500mA fölött terhelje a portot, hiszen ez a szabvány, efölött fennáll a túlterhelés veszélye (lekapcsol, kiolvad a biztosíték, vagy elfüstöl a táp).

  21. rendeltem egyet, IPhone 5-öt pontosan 6X tudtam majdnem 0-ról 100%-ra tölteni, úgyhogy IPhone 6-nál nehezen tudom elképzelni a tízszeri feltöltést


Add a Comment