fbpx Skip to content

Még alig indult el az új iPhone értékesítése szeptember 25-én az első körös országokban, de az eladásoknak az elmúlt 3 nap során sikerült túlszárnyalni a 13 milliót.

iPhone-6s

Ami viszont sokkal fontosabb számunkra, az a hazai dátum. A korábbiaktól eltérően hazánk előrébb került a sorban, így itthon október 9-étől megvásárolhatóak lesznek az új készülékek. Ennek részleteiről a szolgáltatók és az APR-ek hamarosan közzéteszik majd az információkat.

“Sales for iPhone 6s and iPhone 6s Plus have been phenomenal, blowing past any previous first weekend sales results in Apple’s history,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “Customers’ feedback is incredible and they are loving 3D Touch and Live Photos, and we can’t wait to bring iPhone 6s and iPhone 6s Plus to customers in even more countries on October 9.”

“Az iPhone 6s és iPhone 6s Plus eladási számai fenomenálisak, felülmúlva az összes korábbi számokat az Apple történetében” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. “A vásárlók visszajelzései hihetetlenek, és imádják a 3D Touch valamint a Live Photos funkciókat, mi pedig alig várjuk, hogy még több országba juttathassuk el a készüléket október 9-én.”

Október 9-ével kezdve tehát további 40 országban válik elérhetővé az új iPhone, az év végre pedig 130 országra fog ez bővülni.

Amint a magyar szolgáltatók esetén elérhetőek lesznek a részletek, bővítjük a cikket az információkkal. Addig is szavazz!

[poll id=”194″]

[poll id=”195″]

[poll id=”196″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Esetleg hivatalos árakról lehet tudni valamit?

  2. Igen, 64Gbyte, Telekomnal, mert ceges elofizus lesz.

  3. Én annyit tudok, hogy a T-Mobile egyre parasztabb módon emeli az árakat. Az elmúlt fél évben éppen az üzleti csomagok voltak soron. Most egy havi 15 ezres korlátlan csomagban 160 ezer Ft, a 64Gb-os iPhone 6 két év hűséggel. Az kedves dolog volt, hogy az Apple a 32Gb-os árában adja a 64Gb-os modellt, a T-mobile viszont szépen kihagyta a sorból a 32-es és a 64-es árában adja a 64-est. Nem folytatom tovább, lassan már csak a havi 20 ezres előfizetőknek lesz értelme iPhone-t venni.

  4. Nem szabad szolgáltatótól iPhone-t venni. Nem sokat nyersz rajta és kapsz egy függő szutykot. A készülék biztositások is rosszabb feltételekkel mennek. Én egyszer vettem szolgáltatónál. Azóta az APR-ekben hiszek.

  5. A Vodafone-nál 2500 Ft-ért függetlenítik ki a hűség lejártakor. Kapsz egy kódot és iTunes-nal rá kell frissíteni, azt hiszem. 2 hónap múlva megtudom a sajátunkon:)

    Igen, a szolgáltatók már nem a jó árra mennek rá, hanem, hogy részletre adják, így aki 130e-ért nem tudta megvenni, annak mindegy lesz, hogy részletekben 160-180e Ft-ot fog kifizetni. Adósság az egész világ. Nekem még nem volt hitelem, nem is lesz!

  6. Érdekesség kedvéért ma felhívtam egy “üzletet” ahol már volt raktáron Iphone 6S A 16 gigás 330.000 a 64 gigás 375.000 forint.

  7. @Burgesz: Amíg olcsóbb a szolgáltatónál (függetlenítve) addig sajnos még 30 ezer Ft-ért is megéri, hiszen az is pénz. Nekem például 90 ezerrel olcsóbb (függetlenítve 60 ezerrel), akkor inkább megveszem olcsóbban, de attól még tény, hogy a 27 ezres iPhone 3G-től eljutottunk a 182 ezres iPhone 6-ig, havi 10 ezres előfizetést feltételezve.

  8. @Trakken: “Kapsz egy kódot és iTunes-nal rá kell frissíteni, azt hiszem.”
    sajnos rosszul hiszed. de nem kell ezt hinni sehogy, ugyanis már többször is leírtuk, hogy pontosan hogyan működik iPhone esetén a hivatalos függetlenítés, még külön GYIK cikk is van róla, amiben a hivatalos függetlenítés menetéről külön rész szól: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  9. @Jadeye:

    Oké, köszi, valóban nem tudtam. Annyit tudok, hogy vodánál 2500 Ft, de nem akarom offolni ezt:)

  10. @Balazs Pali:

    Igen, már én is néztem, ettől behányok! Münchenben (tesóm ott él, kértem nézze meg) 740EUR. Az 232e Ft. Ha nem autóval, hanem busszal mész ki, 20e Ft az út oda vissza, este mész, másnap este jössz, 1 nap utazással igaz, de 250e Ft-ért megvan.

  11. 6S 16 GB 247990 Ft
    6S 64 GB és 6S plus 16 GB 286990 Ft
    6S 128 GB és 6S plus 64 GB 325990 Ft
    6S plus 128 GB 364990 Ft

  12. Szolgaltatonal telefont venni szeppukuval felero dolog.

  13. bacsos: ezek milyen arak?

  14. @henderson: azok veszik szolgáltatótól akiknek nincs annyi pénzük, hogy megvegyék kp,-re. T-mobil is mindig azzal jön ha mondom nekik, hogy a Media Markt-ban olcsóbb függetlenül mint náluk a sim lock-os Iphone dominóban, de náluk lehet részletre meg előfizetéssel. így hát mindig függetlent veszek, csak a blokkot kell aláírnom ha kártyával fizetek.

  15. Jó ez az október 9…
    Kevesebb idejük lesz a megjelenéskor sorbanállóknak pofátlanul drágáért eladni a külföldről behozott portékát… 🙂

  16. Applenél érdekelne függetlenül!

  17. Irja itt mindenki hogy milyen draga stb. Megis megveszik/megvesszuk. 🙂

  18. @Trakken: Nekem a fiam Angliában dolgozik (programozó informatikus) Már megvehettem volna, illetve Ő is rágerjedt, de még kivárunk. Had forrja ki magát. Ezért az árért meg vicc….

  19. @Balazs Pali: nagyon menők vagytok! mi forrja ki magát? beérik a hardver vagy mi a tosz? mert ha az ios frissítésre gondolsz meg pont semmi értelme hogy vársz :DD

  20. @onderon: Édesem…. 2007 októberében vettem az első szifonomat… azóta várom hogy kiforrjon… időnként elmegyek Samsungozni… ingázok a két szar között… decemberben megvettem az Iphone 6-ot… májusban kiszálltam belőle… a nemlétező hívás bug az agyamra ment… átültem egy Samsung Galaxy S6 edge gold-ba buzis csilivili, droiddal… ezt is utálom, de nincs más… Várom, hogy végre jöjjön valaki, és a 2 csökevényes szarból gyúrjon egy normális bakelitet… Visszasírom a Motorola 5200-amat 1994-ből… Kvázi, kompromisszumokat hozok, mikor már nem bírom tovább, cserélek… ez van.. ez a világ… a huszonegyedik században…. SIRI SEGÍTS….

  21. Azóta végképp nem éri meg a T-nél venni, amióta 4000 ft büntetést kell fizetni havonta, ha telefont veszel…

  22. @BoRRoNeo: Egy 16 GB-os modell függetlenül az iCentre-ben 208.990 Ft.
    Ha megveszed a vodafone-nál red basic csomagban (tarifa havidíj 9990 Ft), akkor 19990-es kezdőrészlet után két évig a készülékre pluszban fizetsz havi 10000 FT-ot. Az ugye összesen 260.000 Ft. Ugyanez a magenta színű szolgáltatónál úgy néz ki, hogy kezdőrészlet 2990 + 19* 2990. Ez ugye csak 60.000 Ft ami tök jól hangzik, de hozzá 19990 a 2 évre a havidíj. Ami ugyan azt tudja a mint a vodafone red 9990-ért csak 1GB-al több az adatforgalom. De ha két évet veszek alapul akkor mégis csak plusz 240.000 ft….
    A telenor-nál megint csábító, mert 49.990-ért elhozod a készüléket és a a tarifa 17990. Viszont a tarifa szintén azt nyújtja mint a vodafone red 9990-ért.
    Ebben nincsenek benne a nem publikus ajánlatok, meg az egyéni kedvezmények, de az mindig egyénre szabott és nem sokan férnek hozzá. Illetve, még mindig függő telefonról beszélünk.

  23. @Balazs Pali:

    Persze, én csak az itthoni nepperekre reagáltam ezzel! Ne várd, hogy kiforrja magát. Lehetne ez tökéletes is, de akkor nem lenne hová fejlődniük. Biztos vagyok benne, hogy az 1 hétig is működő akksi már megvan minden gyártónál! Egyébként miért legyen minőségi, ha ezt is megveszi a tömeg? Mi vagyunk a hülyék, hogy nem hisszük el, hogy tökéletes, pedig Ők azt mondták!:)

  24. Én külföldön dolgozom és bár megtehetném, hogy az 6S-et vegyem meg, de még nekem is irreálisan drága, így idén úgy döntöttem, hogy egy sima 64 gb 6-ra fogom lecserélni a 4S-emet! Pont azért, mert még mindig egy kiváló készülék, az új nem tud annyival többet mint amennyivel drágább, viszont ilyenkor a tavalyi modell jóval olcsóbban el lehet hozni. 3 éve a 4S-el is ezt csináltam, akkor, ha jól emlékszem 30-40 papírral olcsóbb volt otthon a készülék, de 3 évet így is kihúztam vele!

  25. @totopad: Engem itthon az akaszt ki, hogy most annyiért tudom megvenni a tavalyi modellt, mint 3 éve az újat, pedig már azon is húztam a számat. Nálam már átlépte azt a határt, amit egy telefonra hajlandó vagyok kiadni. Sose vettem használt eszközöket és nem is szeretnék, de ha bekrepál az i5 tuti az lesz. És nem azért mert nem tehetném meg, de ennyit nem ér.

  26. Nekem epp ellenkezoleg nagyon is megernek ennyi penzt ezek a kutyuk mert regen hordtam magammal munkába a fenykepezogepem, laptopom, usb-s net modemem stb. Mostmeg 1 telefon és szevasz.

  27. Szerintem is megérnek ennyit. Így All in one készüléked van! A többi kuka…

  28. @expa: Szerintem meg csak van egy eszközöm, amin bármikor bármilyen csatornán elérnek és amit végszükség esetén hatalmas kompromisszumokkal tudok használni más dolgokra is. Rohadt messze van ez az all in onetól, de még csak attól is, hogy az iPademet kiváltsa.

  29. Sziasztok! Azt nem tudom, milyen iphonokat cserélnek erre az indokolatlanul aranyárban levő bazárra? Ugye használt 6 és új 6s között minimum120000 különbség van, ami bizony nem kevés pénz, sok légpuska golyót lehet venni rajta, esetleg azt tudom elképzelni hogy 4s-5s-esek cserélik, de oda egy szekrénysor ára is kevés…

  30. @Trakken: Látod, az aksi… miért nem lehet a szifont megcsinálni kábelmentes töltéssel? A jelenlegi Samumon van… az éjjeli szekrényen van a töltő, ráteszem és tölt… a kocsimban ott a tartó, töltő funkcióval, töltöm, a zsebemben meg egy power bank :-))
    A gond az, hogy mind a két rendszer problémás… nekem kb fél év mikorra elegem lesz az adott platformból. Váltogatom mint az alsógatyát, (azt nem félévente) Ráadásul a szifon már tényleg agybeteg árban van… Amikor megvettem 2007-ben az elsőt, az tényleg ugrás volt… olyan ami forradalmi… de most? horror áron “tucat” árú. Talán… mondom talán a 7 majd hoz valami ujjat…

  31. Nos nem tudom… Nekem korábban mindig előfizus, 2 éves kamatmentes részletre vett iPhone-om volt, sorban: 3GS, 4S, 5S a magentáéktól. Céges dolgozói csomag, pici havi díj, nem probléma! 🙂 Aztán jött az i6, ami bár nekem nem illett a sorba (eddig ugye csak S-em volt, ha valakinek nem tűnt volna fel 😛 ) de csak kacérkodtam vele… Ám gyorsan el is tántorodtam, mert a T bemondta az unalmast: ha jól emlékszek 10 eFt alatti havi díjas csomaghoz nem lehet(ett) részletre venni a készüléket… Gondoltam ez a sors akarata, azaz ne ugráljak a kevesebb mint másfél éves 5S-sel a zsebemben… 🙂 Aztán jött a “dupla” dinamit: USD erősödni kezdett mint állat, az Apple és az APR-ek is belengették a 10(?)% körüli áremelést, ugyanakkor a Media meg bedobta akcióba a 6-ost (is). Ráadásul van Cetelem hitelkrátyám amire nem a szokásos 10, hanem akkor 15 %-os kedvezményt adtak, így nem tudtm ellenállni a 16 gigás i6-nak 185 eFt-ért… 😉 Gondoltam fél évesen (azaz most) függetlenül talán meg fog érni ugyanannyit – sérülés nélkül. Mivel most, akcióban az APR-eknél 209 eFt a cucc azt hiszem nem is tévedtem nagyot… 😉
    Szóval most agyalok a 6S vételén, mert a páromnak meg csak jó lenne a 4 éve levetett 4S-em helyett egy “kicsit” jobb készülék, jó anyámnak meg a 4S is tökéletes lesz az új akksival… 🙂 Meglátjuk a T-s árakat, de ha most se lesz részletre (szerintem nem…) akkor marad a független: vagy kintről, vagy a Media-ban ha megjelenik (természetesen a 10 %-os Cetelem kedvezménnyel), vagy ha az APR ár olyan lesz – ez utóbbiban bízok sajnos a legkevésbé… De meglátjuk… 🙂

  32. @Balazs Pali:

    Ezek már nem fognak újításokat hozni, csak tesznek bele ezt+azt. Első nagy durranás, hogy lett mobiltelefon. Fejlődése, hogy táska helyett zsebben hordható lett. Utána innovációként futott be a Nokia 2110, Ericsson GH338. Itt ment ugyanaz, mint ma. Aztán újdonságként színes kijelző, fényképező, MP3 csengőhang, de utóbbi nem nagyon kellett akkor még az embereknek. Ezt követte ugye az érintő kijelző és itt tartunk most. Tehát ebben a formájában már semmi innováció nem várható. Kell majd lennie egy nagy áttörésnek ismét. Ha azt nem az Apple kezdi el, akkor úgy jár, mint a Nokia. Persze nem az Apple fogja elkezdeni, hiszen a Nokia-t is az újítás taszította le. Semmi sem tart örökké:) Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a következő ugrás. Egyébként az érintős telefon sem kellett az embereknek, csak azt mondták erre van szükségünk. Nekem most nagyon tetszik az lg wine smart.

  33. @expa:

    Sajnos nem mindenkinek! Nekem soha sem helyettesítette a számítógépet. Nem végzek olyan fontos munkát PC-n, de telefonon nem tudom elvégezni. Használom a mail funkciót, de csak azért, mert benne van, nem azért, mert szükségem van rá. Ha nem nézném irodán kívül email-ből az adatokat, nem hiányozna, mert kinyomtatva nálam lenne! Fényképezője sosem lesz képes egy fényképezőgép minőségét fotózni, akárki akármit mond. Menet közben néha fotózok vele érdekességeket, de, ha nem lenne nálam, ne hiányozna, hogy fotózzak vele. GPS megint csak jó, hogy van benne, de az van a kocsiban is, ráadásul nem igazán használom azt sem.

    Visszatérve a számítógépre, én szeretem a teljes honlap nézetet, nem a mobilost. Sok minden mást is PC-n tudok csak megoldani, semmiképpen sem helyettesíti. Na persze sokan annyit interneteznek, hogy a fészbúúúkot nyomják, de azon sem vagyok regisztrálva, mert normális vagyok, tehát az is kiesett!

    Szóval, ez egy telefon!:)

  34. @Balazs Pali: ez a kábelmentes töltés egy egetverő baromság a jelenlegi formájában. A telefonod ugyanúgy helyhez kötött, az egyetlen dolog, amit megspórolsz, az a három tizedmásodperces mozdulat, ahogy bedugod a kábelt a telefonba. Cserébe egy újabb porfogó kütyű, aminek a hatékonysága katasztrofális, sokkal lassabban tölt és borzasztó mértékben pazarolja az áramot. De a legdurvább még nem is ez. A múltkoriban telepítgettem valakinek a gépét, és folyamatosan valami hülye, sípoló hangot hallottam, amikor a monitor felé fordultam. Kiderült, hogy az indukciós töltő adja ki ezt a hangot. Hát, én kettő perc alatt úgy basznám ki a picsába, hogy jövő héten érne csak földet.

  35. @Trakken: Amikor hat éve megvettem az első iPhone-omat, pont így voltam vele én is. “Ez csak telefon”… és majomkodásnak gondoltam, amikor valaki minden lehetséges módon belekötötte az életét.
    Érdekes módon a változás se nem folyamatosan, se nem egyszerre történt, hanem nagyobb lépésekben. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy tényleg szinte mindent integráltam a telefonba. Nem kell megnézni a leveleimet, mert megjönnek, értesítést kapok róluk, egy tökéletesen természetes kommunikációs csatornává vált számomra. Persze a gépen sokkal kényelmesebb és gyorsabb írni, de néha még akkor is a telefont használom, amikor itt ülök a gépnél.
    Fotózási témában nincs igazad. Nekem volt mindenféle felső-középkategóriás fényképezőm, még filmes is, digitális is. Való igaz, egy profi, FF rendszert, szuper optikákkal sose fog kiváltani egy telefon, de az se véletlen, hogy ezeket én sorra eladogattam… Egy jó kis fix 2.8-as 70-200 profi Canon obi fantasztikus képeket alkot, de két kiló, az ára meg inkább négy. Tény, hogy a képe semmihez se fogható (feltéve, hogy van normális váz mögötte, ami ezt a képet le is menti, mert már a profi kamerákat is elérte az elmebeteg megapixel-láz, egyre szarabb a képminőség). Rendezvényre, különleges alkalmakra, profi (vagy nagyon elszánt amatőr) fotózásra abszolút nélkülözhetetlen. De ez egy átlagember igényeivel nulla közös metszetet alkot, minden másra ott a master… akarom mondani a normális fotókat készítő mobil. Ami nem több kiló, nem lóg táska a válladon, és nem kell külön jegyet venni neki a repülőre. Mindig kéznél van, és a legtöbb élethelyzetben simán csinál olyan képeket, amik tökéletesen megfelelnek. Sőt, gyakran annál is jobbakat.
    Minek dedikált, macerásan frissíthető (és ritkán frissülő) GPS a kocsiba, amikor ott az eszköz a zsebedben? A beépített GPS-ek ára több százezres nagyságrend, az önálló készülékek olcsóbbak, de feleslegesek, ugyanolyan tudású szoftverek megvásárolhatók telefonra is. Vagy adottak az on-line, és mára hihetetlenül fejlett ingyenes megoldások is.
    Való igaz, egy komplett PC-t nem vált ki, sose photoshopolnék, fejlesztenék mobilon, de szervert állítottam már be azon keresztül, távvezéreltem számítógépeket, rengeteg apró, hirtelen felmerülő dolgot meg lehet oldani vele. És akkor ez még csak a 3.5 collos kijelző…

    Ha csak telefonálni kell, teljesen felesleges okostelefont venni, de ha már olyat veszel, butaság nem kihasználni a tudásukat.

  36. @Before: A “butaság nem kihasználni a tudását” az nem ugyanaz, mint amikor valaki all-in-one-nak bírja nevezni és azon éli az életét. Neki egészségére, az ilyeneknek hála az optikus szakma továbbra is virágozni fog.
    Óriási kompromusszumokkal minden megoldható, de engem hat lóval se venne rá senki, hogy arra az egérmozira (az 5,5″-os 6 Plus is az) akár csak feltelepítsem az MS Remote Desktopot, vagy bármilyen olyan alkalmazást, ami az iPademen alap. Van iWork, ha kell hozzányúlok egy dokumentumhoz, a Notes-szal hozzáférek a jegyzeteimhez. De alap esetben nem használom, mert minek, van 3 kényelmesebb eszközöm rá és ha nem muszáj még csak egy emailre sem válaszolok telefonról. Megkapom, tudok róla, erre alkalmas a telefon, a többi kényelmetlen.

  37. @Before:

    Butaságot beszélsz… nekem ez van… nem zavar, nem sípoltat, hanem brutálisan 2 Amperrel tölt… A kocsimban szintén egy 2 Amperes töltő van…. Ja… hogy a Samsung Galaxy S6 edge ezt tudja fogadni…. az más fénybe helyezi a dolgokat… http://www.spigen.com/products/f300w-wireless-charging-pad

    http://www.samsung.com/uk/consumer/mobile-devices/accessories/others/EP-HN910IBEGWW

    http://www.a-solar.hu/power-bank-9000-xb101

    Én ezeket használom….

  38. @ef-dani: persze, nem all-in-one, nem is lesz soha, de én is ezt írtam. Mindazonáltal sokszor hasznos olyan dolgokra is, amit amúgy üzemszerűen nem csinálnék rajta.

    @Balazs Pali: lehet, hogy butaságok, de én ezt tapasztaltam. Ezzel ugyan vitatkozhatsz, de a tény még megmarad ténynek. Elképzelhető természetesen, hogy vannak más töltők is hozzá, amiknek nincsenek ilyen gyíkjai, én ezzel találkoztam.
    Ettől függetlenül az energiahatékonyság – sípolás ide, vagy oda – szar, és az egész hacacáré felesleges egy kábel kikerülése kedvéért. Szerintem.

  39. @Before: Nem te írtad az all-in-onet 🙂

    A vezetéknélküli töltők pedig szarok. Kábel ugyanúgy kell, a hatásfok pedig a béka segge alatt.

  40. @ef-dani:

    Na ja… nem a ratyi tescos gazdaságost kell venni. Ne röhögtessetek már… 250-300 ezer forintos telefonnál azzal jössz hogy pazarolja az áramot a töltő?
    Nem tudom hogy a 2 Amperes indukciós töltő mitől lenne lassú. 2 óra alatt feltölti a telefonom

  41. @Balazs Pali: Egyrészt nem kizárólag gazdaságossági szempontok léteznek ám abban a tekintetben, hogy odafigyelsz-e egy termék energiafogyasztására, vagy sem. Másrészt sok kicsi sokra megy, meglepődnél, hogy egy ilyen energiapazarló eszköz mennyi áramot használ el feleslegesen az élettartama alatt.

  42. Senki nem mondta, hogy a számítógépet kiváltja 🙂 Mobil környezetben All in one. Nekem minden benne van ami kellhet az úton…

  43. @Balazs Pali: Nem csak a ratyi tesco gazdaságos töltő pazarolja fölöslegesen, hanem az összes. Ilyen a technológia. És attól mert megengedhetem magamnak a telefont/tabletet vagy bármit, attól még nem akarom pazarolni az áramot, akkor sem, ha töltésenként az csak 2 forint. Mert nem arról a havi szinten 60 forintról van szó, hanem az elvről. Teljesen jogosan minden tekintetben megyünk a minimális energiafelhasználás felé. És akkor előállnak egyesek ezzel az árampazarló és még csak nem is kényelmesebb megoldással… Hurrá! Nagyon kell! A notebookot is így kéne tölteni. Sőt! A porszívót is.
    Az meg hogy mekkora teljesítménnyel mennyi idő alatt tölti fel marhára nem érdekel.

  44. Hello lehet hülye a kérdés! De nem akarom hogy el szúrjam! iPhone 6s első akkumulátor töltés hogy ajánlatos? Valaki segítsen! Előre is köszönöm!

  45. @tomika24: semmi különös megkötés nincsen. a Li-technológiás akkumulátorokat nem szükséges “formázni”, mint régen a Ni-MH vagy Ni-Cd akkukat. egyszerűen csak használd.


Add a Comment