fbpx Skip to content

Ebben a cikkben az iPhone 6s kameráját szeretnénk bemutatni nektek, néhány teszt fotóval és egy videóval.

IMG_1027

Az iPhone 6s hátoldali kamerájának felbontása 8 megapixelről 12 megapixelesre változott, ami azt jelenti, hogy jelentős frissítést kapott. Az új kamerával már 4K-s videofelvételt is készíthetünk, illetve a 4K mellett 1080p@120/60/30fps és 720p@240fps sebességű videókat vehetünk fel. Mint az korábban is írtam, az iPhone 6 és 6s között nincs nagy különbség, ha a kamerát nézzük, azonban iPhone 5-ről és 5s-ről váltva jelentős javulást tapasztalhatnak majd meg. Nézzétek meg a teszt képeket és a videót.

IMG_2518 IMG_1048

iPhone 5 / iPhone 6s

IMG_2516 IMG_1047

iPhone 5 / iPhone 6s

IMG_2522 IMG_1058

iPhone 5 / iPhone 6s

Elsőre nehéz különbséget találni a fenti képpárok között. Az iPhone 6s egyértelműen színhelyesebb, színesebb képeket készít, bár ez nyilván függ az utólagos szerkesztéstől is (ezekhez a képekhez egyáltalán nem nyúltunk hozzá). A másik fontos különbség a felbontás. Az iPhone 5 esetén ez 2448×3264 pixel, iPhone 6s esetén pedig 3024×4032 pixel. Az iPhone 6s-nél sokszor a képek is élesebbek, és ugyan nem készítettem rossz fényviszonyok közötti összehasonlító képeket, minden bizonnyal ott is az iPhone 6s lenne a jobb.

IMG_1125 IMG_1133

iPhone 6s

IMG_1057

iPhone 6s panoráma fotó

Hasonlóan az előző generációhoz, itt is elérhető a Burst mód, a panoráma fotózás, illetve Time Lapse, ezekben semmi sem változott, csupán a készülék sebességével egyenesen arányosan gyorsabban működnek.

Késztettem nektek egy rövid, másfél perces 4K-s videót, amit feltöltöttünk YouTube-ra is. Sajnos a YouTube ront a minőségen, így aki teljes felbontásban és minőségben szeretné megnézni, az kattitson a videó alatti letöltési linkre.

Letöltés: iPhone-6s-4K.mov (734,1MB)

Az iPhone 6s megjelenése az előző évek alapján októberben várható itthon, de az Apple egyelőre nem közölt pontos megjelenési időpontot. Az iPhone 6 múlt évben, október 31-én 0:01 perctől vált megvásárolhatóvá hazánkban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Szia az Origón azt írják okt. 9.-től kapható Magyarországon.
    “Ezt állítja az Apple folyamatait kól ismerő forrásunk”
    Index ugye MCS, az Origó meg HA, ha Apple hírek vagy rosszul gondolom?

  2. Kizárt, hogy Október 9.-től már kapható lenne itthon, inkább megint az a 30.-ai kb. dátum.

  3. @farkas63: Szvsz, nem kizárt. Egy héttel korábban kommunikálja a T-mobile is, abba még simán beleférünk.

  4. En meg mindig nem ertem ezt a 4K dolgot. Mire jo? A szenzor merete pici, a felbontas no, de a kepminoseg rossz marad. Ez igy minden gyarto reszerol parasztvakitas nem?

  5. @NYPD: ameddig az Apple nem közli a pontos dátumot, felesleges ezen görcsölni. úgyis időben kiderül, hamarabb meg nem lesz tőle.

    @pergabb: sok értelme nem feltétlen van, de akik eddig azon szomorkodtak, hogy nincs az iPhone-ban 4K-ra opció, azok számára most már van lehetőség használni ezt is, ha megveszik az új készüléket.

  6. @Jadeye: aztán a szomorkodók 90%-a visszanézi a 4K-s videóját a full HD vagy HD ready notebookján…

  7. @pergabb: Nekem van 4K-s TV-m és direkt megnéztem a feltöltött demó videót és azt kell mondjam baromi jól néz ki. A 30p miatt óvatosan kell svenkelni, de ezt leszámítva baromi jó. Az meg, hogy jelenleg kinek milyen tévéje van otthon teljesen másodlagos, mivel felvenni most fogod a dolgot, most készül vagy FullHD-ben vagy 4K-ban, 5 év múlva már csak visszanézni tudod és akkor nagyon nem lesz mindegy, hogy most hogyan vetted fel.

  8. ef-dani: aztán jó esetben feltűnik neki, hogy a Full HD-ra leméretezett 4k élesebb meg kevésbé moirézik, mint a natív Full HD.

  9. @madgie: ellenben nem kicsit akadósabb, mert nem bírja a vas.

  10. @ef-dani: 😀 Amúgy még a felvétel közben is akad az iPhone 6s, aztán persze a felvétel már jó lesz. Ezt így kicentizte az Apple

  11. @admin: Most majdnem meglepődtem 😀

  12. Azt megnéznétek, hogy ha 1080p-ben vesztek fel és zoomoltok akkor mi történik? Interpolációval, vagy croppolással zommol e az iPhone?
    Ha már rendelkezésre áll a 4K igazán megcsinálhatnák hogy 1080p-ben zoomoláskor ne csökkenjen a képminőség.
    thx

  13. Én gopro-val csak 4K-ban veszek fel, noha nincs visszajátszásra alkalmas készülékem. Viszont a 4K-t visszabutítva 1080p-re sokkal részletgazdagabb, élesebb videót kapunk, mint nativ FHD felvétel esetén.


Add a Comment