fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan 2 héttel az iOS 9.1 beta 1 megjelenése után az Apple szerdán este elérhetővé tette az iOS 9.1 második béta verzióját, és egyúttal a tvOS második bétáját is a fejlesztők számára.

iOS9.1b2

Az iOS 9.1 beta 2 OTA frissítésként is elérhető a már a fejlesztői 9.1 beta 1-et futtató készülékek esetén, a publikus béta esetén egyelőre nem. A tvOS beta 2 pedig az Apple TV Developer Kit tulajdonosok számára telepíthető a fejlesztői eszközre.

iOS 9.1 beta 2

Az iOS 9.1 beta 2 buildje 13B5119e, a beta 1 pedig 13B5110e volt, tehát nem nőtt sokat.

Újdonságok

Az iOS 9.1 beta 2-ben az alábbi újdonságok találhatóak a beta 1-hez képest.

Immár kikapcsolható, hogy az Üzenetek appban az üzenetek listájában megjelenjenek-e a kontaktok fotói – ezeket a képeket az iPhone 6 és 6 Plus alapból megjelenítette, és kikapcsolni sem lehetett:

iOS9.1b2-Messages-Contact-photos

A képek üzenetlistában való megjelenítése ugyanakkor továbbra is csak az iPhone 6 és 6 Plus esetén meglévő funkció, tehát más készülékeken nem találunk ilyen menüpontot a Beállítások / Üzenetek alatt.

Letöltési linkek

Az iOS 9.1 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

tvOS beta 2

Az iOS 9.1 beta 2 mellett a tvOS beta 2 is elérhetővé vált az Apple TV Developer Kittel rendelkező fejlesztők számára.

tvOS-beta-2

A build itt a beta 1 13T5347l-jéről 13T5365h-re változott. A leírás alapján ez szokás szerint a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A frissítés nem minden esetben hajlandó OTA települni a készülékre, ebben az esetben a fejlesztői központból kell letölteni az IPSW-t, és az Apple TV-t helyreállítási módba téve (számítógéphez való csatlakoztatás után Menu+Play/Pause gomb egyszerre lenyomva 6mp-ig, mire a visszajelző LED az eszközön gyorsan villogni kezd) visszaállítással tehető fel az iTunes segítségével. Ebben az esetben persze mindent lehet újból beállítani.

Az Apple TV most már képes a csatlakoztatott tévét be- illetve kikapcsolni is, ez a beta 1-ben nem volt elérhető.

Javítottak azon is, hogy a távirányító képes legyen automatikusan állítani a tévé hangerejét is infrán keresztül – a beta 1 esetén például Samsung tévén ez külön beállítás nélkül is működött, míg LG tévén meg kellett neki “tanítani” az LG saját távirányítóját. A beta 2-vel ez már gond nélkül működik LG tévével is.

Az Apple TV Siri távirányítójának firmware-e továbbra is 0x0232, tehát a jelek szerint azt nem frissítették 0x0241-re frissült.

Kérdésem van!

Az iOS 9.1 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ. Az iOS 9.1 még az iPhone 4s-t is támogatni fogja.

A tvOS kizárólag a legújabb generációs Apple TV-t támogatja, így korábbi készülékekre nem telepíthető. Az új Apple TV megjelenési ideje késő októberben várható.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9.1 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9.1 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Az iOS 9.1-ben magyar Sirire utaló nyom nincs véletlenül??

  2. Nincs 🙁

  3. Sziasztok, ha a TV hangereje állítható az apple távirányítóval akkor elképzelhető hogy erősítőkre is be lehet tanítnani?! Szerintem akinél van 5.1 vagy 7.1 senki nem a tv hangerejét állítja.

  4. Sziasztok.
    Valaki esetleg i6-ra nem rakta még fel? Ha igen, leírná a tapasztalatait? Előre is köszönöm

  5. @Jerome: ezt sajnos passz, de a tvOS beállítási lehetőségei alapján lesz külön support.apple.com/apple-tv/home-theater aloldal, szóval elképzelhető, hogy hangrendszert is tud majd vezérelni.

  6. Valami ötlet hogy miért dobja ezt 2 percenként: Kapcsolja be a bluetoothot hogy a TubeMusic számára engedélyezze a kiegészítőköz való csatlakozást. ???

  7. @pomogacs: a TubeMusic kéri valamiért. hogy miért kéri, azzal kapcsolatban nézd meg a TubeMusic leírását.

  8. Jadeye: de nem lehet valahol kikapcsolni? 🙂

  9. @pomogacs: nem ismerem ezt az appot, nézd meg a beállításait.

  10. @jadeye: ok, köszi!

  11. Ja és hogyan kell névhez szóló választ írni, mert mint az előző két próbálkozások is mutatja, túl hülye vagyok hozza!? 🙂

  12. @pomogacs: webes nézetben minden hozzászólás jobb alsó sarkában ott a válasz gomb.

  13. Én a szifonos alkalmazást használom…

  14. @Balazs Pali: nézzük, kiket érint eleve. csak azokat, akik:
    – 4 számjegyes jelkódot használnak;
    – engedélyezve van nekik a Siri lezárt képernyőn.

    számtalan alkalommal írtunk már arról, miért felesleges itthon engedélyezve hagyni Sirit a lezárt képernyőn. Touch ID-s eszközön meg érdemes hosszabb, alfanumerikus jelkódot használni. és már ki is van védve a dolog. a visszajelzések alapján pedig a 9.1 beta verziója esetén ez nem megy már eleve.

  15. @Jadeye: A legfontosabb kérdés pedig, hogy kire is jelent ez valós veszélyt? Arra, akinek a telefonját az adataiért akarják ellopni. Nyilván tömegekről beszélünk…

  16. Újdonság ami nem az de vissza állították a billentyűnél az ékezeteket. Ios 9.1 béta 2

  17. Szerintem jobb volt s beta 1-ben, az ékezetes megoldás. Épp kezdtem megszokni:(

  18. Nálam i6-on nincs kontakfotó opció az üzenetekben, valamint nekem is visszaálltak az ékezetes betűk a régi variációra, tehát nyomás után el kell húzni az ujjamat a betükön.Kár…

  19. Üdv
    Kérdésem lenne ,mert már elegem van kicsit.
    5s-t frissítettem ios9-re. Minden rendben is van, a következők kivételével. A beállításoknál , ahol lehet kapcsolni az alkalmazások internet hozzáférését, ha pl a böngészönek adok netet, kilépek magátol lekapcsolja. Tehát nincs mobil netem. Egyéb más programokkal is ezt teszi, de pl a facebook az megy, mailek jönnek és még pár programnak hajlandó internetet biztosítani. A menű ha lefelé görgetem gyorsan akkor akad. Frissitettem 9.0.1-re, semmi változás, holott azt irták kijavitottak benne hasonló hibákat. Csináltam bizt mentést, visszaállítást a telefonon, visszatöltés, semmi. Mit lehet ezzel kezdeni?

  20. @Gergő Fülöp:

    Nálam is előjött ez a bug IOS 9.1-en. Annyit kiegészítésül hogy csak azok az appoknál nem lehet bekapcsolni a mobil netet amelyek kikapcsolt állapotban kapták az IOS 9 update-et, magyarul azoknál beragadt a mobil net kapcsolás lehetősége. Restore sem segített, se semmilyen soft visszaállítás.

    Én újra húztam az IPhone-omat, szerencsére ICloud-ból visszajött majdnem minden csak az appokat kellett kézzel visszapakolnom.


Add a Comment