fbpx Skip to content

Egy átlag felhasználó számára a memória mennyisége nem igazán mérvadó. Azonban azok, akik egész nap a iPhone-jukat nyomkodják, egészen biztosan boldogok lesznek az iPhone 6s és iPad Pro memória mennyiségével.

coy5glcw8aaso0i-jpg-large

Hamza Sood picit mélyebben megnézte az új Xcode 7-es GM változatát és bizony felfedezte, hogy az új készülékek több memóriával rendelkeznek majd. Az iPhone 6s 2GB, míg az iPad Pro 4GB RAM-mal érkezik szeptember 25-én. Ez azt jelenti, hogy még több alkalmazást tud majd futtatni mindkét készülék, az iPad Pro 4GB memóriájára pedig nem találunk szavakat.

Emlékszünk még, amikor a kevés memória és annak nem kifejezetten optimalizált kezelése miatt az iPhone 3G és 3GS készüléken számtalanszor összeomlottak az alkalmazások. Ezt persze az Apple szép lassan kiküszöbölte, az iPhone 5/5s-ben, illetve az iPhone 6-ban sem találkozunk már ilyesmivel, csak elvétve.

iPhone-3G

Az Apple múlt évben nem, de idén megnövelte a beépített memóriát 1GB-ról 2GB-ra, az iPad Pro pedig eleve a már említett 4GB-tal érkezik majd. Ezzel ismét ott tartunk, hogy az iPhone 6s a következő 2-3 évben az egyik legjobb iPhone készülék lesz, a gyors processzoraival, és több memóriájával. Amennyiben lehetőségetek van váltani az új készülékre, mindenképp ajánljuk.

Ti mit gondoltok, kellett ez a memória bővítés? Szerintetek milyen lesz az iPhone 6s ebből a szempontból?

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Na végre, hogy kiderült bár nem értem ez miért maradt ki a múlt szerdai bemutatón?! Ezután biztos hogy váltani fogok egy i6s ra és jó pár évre letudva a csere!

  2. i6-rol nem fogok 6s-re valtani, mert szerintem nem eri meg, annyival nem tud tobbet hogy kiadjak ennyi penzt erte, majd talan jovore 7-re, ha erdemes lesz.

  3. Mini 4-ről nem tudni mennyi memóriát kapott?

  4. ,,Emlékszünk még, amikor a kevés memória és annak nem kifejezetten optimalizált kezelése miatt az iPhone 3G és 3GS készüléken számtalanszor összeomlottak az alkalmazások” nekem mindkét készülékhez volt szerencsém és én semmi ilyenre nem emlékszem, sőt inkább csak arra, hogy mindenki az atomstabil ios-ra volt a legbüszkébb és hype-olta is ezerrel. Jailbreak ellenére sem emlékszem, hogy valaha is találkoztam IOS-on ilyennel, pedig jó pár készülékhez volt dolgom. Milyen érdekes, hogy változnak a minőségbeli dolgok a régiekhez képest, ha az újat kell prezentálni.

  5. @totopad: akkor szerencséd volt, vagy nem voltál annyira “power user”.

  6. @pottyos81: Mert baromira mindegy. Tudod hány magos/hány gigahertzes a processzor? Nem. Gyors? Gyors.

  7. @admin: végül is ez is egy vélemény, bár a ,,power user” kifejezést nem tudom értelmezni, ez mit jelent?

  8. Mini 4 -ben 2GB ram van , A8 kétmagos procival.

  9. Engem az érdekelne, hogy vajon ekkora készlettel rendelkezik 6S-ből az Apple, hogy ha UK-ba vagy US-be laknék akkor még most is rendelhetnék úgy telefont, hogy 09.25.-én azaz a megjelenés napján kihozzák? Ez előrevetítheti, hogy a Telekom is hamarosan Előregisztrációt ír ki a 6S vételére a szolgáltatónál?

  10. @pottyos81: az Apple eddig sosem közölte a RAM mennyiségét az iOS-es eszközök esetén.

  11. @totopad: Kb. azt, hogy nem a telefonodon akarsz megoldani mindent.

  12. Én örülök a 2 GB menóriának. Most még nem különösebben életbevágó, de én nem cserélem le minden évben a telefonomat, ezért pár év távlatában már megnyugtató tény. Én tervezem a váltást 5-ről.

  13. Én are leszek kiváncsi, hogy az iPad air2 -nek elég -e a 2 gb ram az osztottképernyőhöz stb…
    Egyébként nekem is volt 3GS , 4s, most 5s és soha nem volt olyan, hogy összeomlott volna….

  14. Mostmár biztosan váltok, kamera jobb, proci jobb, tobb ram, 3d touch, 2 gen ujlenyomat olvasó. Na ez egy nagy frissítés ugy látom. 5s szevasz

  15. @ef-dani: tényleg nem foglalkoztat, hogy mennyi memóriát fogyaszt működés közben, mert működik és kész. De TALÁN ez a széria lesz az amire megéri beruházni (látva a fejlesztéseket), mint annak idején a i4s-széria is ami megint nagyon sok embert kiszolgált és kiszolgál még ma is. @Jadeye: Pedig ez jobban érdekelte volna az embereket, mint az hogy pl:. Selfi esetén bevillan a képernyő!

  16. @pottyos81: az embereket az érdekli, hogy hogyan működik a készülék. a számokkal való vagdalkozás a processzor vagy memória esetén legtöbbször semmit nem mond az embereknek. csak annyi a lényeg, hogy flottul működjön. az A9 esetén sem közöltek órajelet, és a magok számát sem említették, amennyire emlékszem. attól nem feltétlen lesz valami jobb, ha adott dologból több van benne (értsd több mag, magasabb órajel, több RAM, stb), hanem akkor, ha a szoftver megfelelő együttműködésben van a hardverrel, megfelelően van optimalizálva.

  17. Jadeye: +1

  18. @Jadeye: ez mind igaz, de én se arról beszéltem, hogy most száraz semmit mondó adatokkal bombázzanak minket. Mert az, hogy telepakolunk valamit 6 v. 8 maggal és 3-4 RAM-nyi memóriával attól az még semmit nem ér ha a szoftvert nem fut tökéletesen vele. Ez az android egyik, ha nem a legnagyobb hibája!! De az előzetes pletykák már beszéltek a több memóriáról és ne mond nekem, hogy téged ez nem érdekelt! 🙂

  19. @pottyos81: pedig mondom: nem érdekelt. 5s-ről nem váltottam 6-ra, és most a 6s-re sem fogok. majd 2017-ben az iPhone 7s-re. az meg pláne nem érint, hogy az androidot a számtalan hardveres konfiguráció miatt ugyanannyira nehéz optimalizálni, mint egy PC-s opreációs rendszert.

  20. Én rettenetesen sokat szopok pillanatnyilag a 4S 512 megája miatt. Mivel muszáj voltam feltenni végül a 8-as iOS-t (talán 8.3 van fent..?), a telefon egy ideggörcsös eszközzé vált. Belassul, a multitasking, mint olyan felejtős. Ha átváltok egy másik programra, majd vissza, nincs olyan alkalmazás, amit ne kéne újratölteni teljesen. Az 5.1-es iOS nem csinált ilyeneket, bár már akkor is voltak appok, amiket alig bírt a telefon. Persze a masszívabb oprendszer miatt még az eddiginél is gyorsabban merül az aksi.
    Végül ez verte az utolsó szöget szegény kedvenc telefonom sírjába, így egyszerűen eltűnt az a természetes, “flow” érzés, ahogy használtam újkorában, napont tucatnyiszor felbassza az agyamat, egyszerűen már nem jó használni.
    Az új telefonomban 2 giga ram lesz és persze sokkal gyorsabb proci, remélem, visszakapom azt a tökéketesség-érzést, ami sokáig megvolt.
    Más kérdés, hogy nagyon remélem, hogy sem az iOS-fejlesztők, sem az appok írói nem mennek el abba az irányba, hogy beleszarnak, hiszen van kraft bőven…

  21. @Before: próbálj meg egy restore-t úgy, hogy nem állítasz vissza semmit backupból, tehát új iPhone-ként állítod be.

  22. @Jadeye: Köszi a tippet, de most már elhatároztam magam a vásárlásra. Amint lesz normáliisan kapható (értsd rendes számlával, mindennel), veszek egy 6S+ iPhone-t. Akkor viszont utána megcsinálom és a lányomnak adom a 4S-t.

  23. @Jadeye: ilyenkor amúgy kézzel kell visszapakolgatni mindent? Kontaktok, beállítások, képek, stb…?

  24. @pottyos81: És attól több embert kiszolgál, hogy elmondják a 2 giga ram-ot?

  25. @Jadeye: najó, de azt írtad, nem használok semmi backupot. Akkor hiába szerkesztem… Nekem amúgy meg semmi sincs a cloudban, nem használom.

  26. @Before: ilyenkor nem használod azt a backupot, amit az iTunes készített a restore előtt, hanem a csupasz készülékről készítesz egy újat, majd abba teszel át adatokat a régiből. ha nincs semmi az iCloudban, akkor a névjegyeket, stb. leginkább csak az iBackupBotos mókolással tudod gyakorlatilag teljesen tisztán áttenni.

  27. @Jadeye: ohh, így már értem! Köszönöm!

  28. Jadeye: neked akkor 5s van?

  29. @Zapolap: 5s, 4s, iPhone 2G. én ezeket használtam, amióta megjelent az iPhone.

  30. es szerinted a 9-es ios-t erdemes feltenni 5s-re? mert a cikkbol ugye kiderul, hogy 2gb van az uj szifonban. akkor 5s-re nem lesz keves az uj ios? nehogy nekem belassuljon, mert ebbe csak 1gb van.


Add a Comment