fbpx Skip to content

Már jó ideje nem mutattunk nektek videót az Apple épülő központjáról, de most napvilágot látott egy friss klip, amelyben ráadásul az építkezés összehasonlításra kerül az egy hónappal ezelőtti állapottal is.

Campus2

Az Apple épülő új központja nem messze épül a jelenlegi főhadiszállásától, de méretben jóval nagyobb lesz. Az űrhajó formára emlékeztető épületben 12 ezer ember fog dolgozni, 260 ezer négyzetméternyi iroda lesz benne, de a dolgozók kikapcsolódására épül egy több mint 9000 négyzetméteres fitneszközpont is. Természetesen lesz benne Apple Store és az elmaradhatatlan Caffè Macs is. A látogatóközpont tetejére épül egy tetőterasz, ahonnan az egész komplexum felülről szemlélhető meg.

visitor-center-cutaway

A tervezésnél kiemelt szempont volt a környezettudatosság, így például napelemek fogják a felhasználandó energia zömét termelni. Az építkezés elég hányatott sorsú, mivel két évvel később kezdték el, mint ahogyan azt eredetileg tervezték, az év elején kirúgták a fővállalkozót, és a költségek is jóval magasabbak, mint amit a kezdetben elképzeltek.

A lent látható videó talán az eddigi legjobb, ami eddig készült, mivel elég közel megy az épülethez és láthatjuk az egy hónappal ezelőtti képeket is, így nyomon követhető az építkezés alakulása. Narrátorként pedig Steve Jobs hangját keverték alá, ahogyan anno 2011-ban a cupertinói városi tanácsnak prezentálta a terveket. Kiváló!

A videó bemutatja az épülő színháztermet, amiben a jövendő keynote-okat fogják tartani, a különálló fejlesztőközpontot, a kétszintes mélygarázs szinte már kész van, a négyszintes különálló garázs is jól halad.

Szóval rendületlenül dolgoznak a projekten, az épületkomplexumot a tervek szerint 2016 végén adják át.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Én ilyenkor ujra s ujra leírom, hogy a napelem NEM KÖRNYEZETTUDATOS! Remelem sokan megértik ezt. Drága és környezetromboló megoldás. Kevesebb energiát termel, mint ami az előállításához kell. Tehát energiapocsekolas. Az egy dolog, hogy a kínai napelemek olcsósága rentábilissá teszi az üzemeltetést. De akkor sem környezettudatos.

  2. @Ugyankerem: szerintem nézz ennek egy kicsit jobban utána, mert:

    15. A napelemek előállítása több energiával jár, mint amennyit megtermelnek
    Ez az állítás csak az 1970-es években, a napelemgyártás kezdetekor lehetett igaz. Ma már azonban igen professzionálisan zajlik az előállítás, ezért már semmiképp nem helytálló ez a kijelentés.

    16. A napelem károsítja a környezetet
    A napelem a napenergiát hasznosítja, ami megújuló energiaforrás. Működése közben nem bocsát ki káros anyagot és egyáltalán nem károsítja a környezetet.

    http://napelem.blog.hu/2015/09/03/20_tevhit_a_napelemes_rendszerekrol


Add a Comment