fbpx Skip to content

Tegnap a Google útjára bocsátotta az Android Wear iOS alkalmazást, amivel az újabb típusú Android órák használhatóak iPhone-nal is. Igazából nem is érezném hírnek, ha nem láttam volna a Verge videóját, amiben bemutatják az órák képességeit iOS esetén.

verge-2015-08-10_14-19-34.0

A készülékek remekül használhatóak az iOS-szel, azonban bizonyos funkciók korlátozottak. Erről a Verge videót is készített, amit mindenképp érdemes megnézni. Látható, hogy mennyivel másabbak például órák felületei. Nekem a számlapok kifejezetten tetszenek, és nagyon sajnálom, hogy az Apple még nem adott teljes mértékben lehetőséget a fejlesztőknek, hogy saját, egyedi számlapokat gyárthassanak. Azonban ha megnézzük az Android órák méreteit, nekem már kevésbé tetszenek. Sokaknak a 42mm-es Apple Watch is hatalmas, ezek az órák pedig még annál is nagyobbak.

Összességében az Android Wear egy jó alternatívája lehet az Apple Watch-nak, de jól látszanak a hátrányok. Persze ízlések és pofonok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Mi penzert osztogatjak oket?

  2. Nekem meg az 50 mm lenne a megfelelő méret…

  3. Mint aktív LG Watch Urbane tulaj mondom bár messze nem tökéletes a platform de nagyon gyorsan fejlődik! Gyakorlatilag nagyon sok minden van ami itt megvan és az Apple Watchban hiányzott! Pl., hogy egy Google Keep always on tud lenni és egy bevásárló listát simán megoldok vele illetve általános sebességben sokkal jobb mint a Watch de mint látható egyenlőre iOS alatt nagyon korlátozott. Egyébként ismerve a Googlet ez nem lesz sokáig így. Méretét tekintve nincs vele baj de ez nyilván ízlés dolga. Az összes Android Wear inkább óra míg az Apple Watch kevésbé az.

  4. Utoljára 2 és fél éve próbáltam Androidot egy HTC M7 személyében. Nem volt rossz.
    Most megint váltottam az iPhone 6-ról Samsung Galaxy S6 Edge-re. Eddig nem bántam meg. Most megvettem a kocogásomhoz egy Gear Fit “okosórát”. Meglátjuk mennyire jön be a combo.
    Ezeket csak azért írtam le, mert kezdem úgy látni hogy a Google (és partnerei) kicsit jobban haladnak előre, mint az Apple. Tény hogy stabilitásban és az appok kompatibilitásában sehol sincsenek, ott az iOS nyer. Azonban sokkal többet ad egy S6 Edge, mint egy iPhone 6. És ha behuzagolják az órát is, akkor hamarosan egyre többen kukucskálnak át az Android platformra hogy na ott mi újság.
    Egy nem fog változni, a MacBook marad! 🙂
    Remélem ez kicsit majd hajtja az Apple-t is hogy jobb órát, még jobb telefont és ár/érték arányban többet adjon.
    Előbb utóbb kevés lesz ez a “megmondom a népnek, mit és hogyan használjon” mentalitás.

  5. Milyen gyártmány az az óra amin prezentálják a hívást, e-mailt meg ilyeneket?

  6. Huawei.

  7. Taky egyetertek teljes mertekben.szerintem ha realisan nezzuk a dolgokat es nem csak fikazni probalunk pro/kontra akkor az igazsag valahol nalad van.

  8. Nem tudjátok, hogy miért csak az innentől megjelenő órákkal üzemel? Konkrétan nekem a fiókomban porosodik egy LG G Watch R. Nagyon megörültem a hírnek, le is töltöttem az appot a store-ból, de sajnos nem találja meg. Azért annyira nem régi a G Watch, hogy ki kelljen zárniuk. 🙁


Add a Comment