fbpx Skip to content

Szinte napról-napra érkeznek újabb pletykák az iPhone 6s-sel kapcsolatban. Abban biztosak lehetünk, hogy a készülék kameráját frissítik, illetve számos új érdekesség is előkerült.

Apple-Watch-Jellyfish-1024x576

Az első, hogy az Apple Watch-hoz hasonló mozgó háttereket kaphatunk az iPhone 6s-ben. Ezt ugyanúgy kell elképzelni, mint az órán lévő mozgó színes virágokat, medúzát, vagy lepkéket. Mindezt a külföldi portálok két dologra is alapozzák: egyrészt ugye az iPhone 6s dobozán már egy új hal látható, ami egyértelműen új hátteret jelent, másrészt pedig ott vannak Jonathan Ive a The New Yorkernek adott interjújában elhangzottak.

Szerinte ha ránézünk a kijelzőnkre, az már nem hordoz semmi újdonságot, bármilyen hátteret beállíthatunk, egyszerűen azt érezzük, hogy ez egy nagyon régi dolog. Már 2015 év elején keresett új hátterekkel foglalkozó embereket, bár akkor lehet még csak az Apple Watch volt a fő szempont, de minden bizonnyal az iPhone-nál is megjelenhetnek ezek a mozgó hátterek. Kérdés, hogy ezt a régebbi készülékek megkapják-e majd.

Nekem kifejezetten tetszenének az új hátterek, nem lenne annyira statikus a készülék, mikor előveszem.

Új kamera

Az “s” szériák szinte minden esetben új kamerával érkeztek. A pletykák szerint a készülék 4K felvételre is képes lesz, illetve 12 megapixeles képeket is készíthetünk vele, illetve ezen túl előlapi vaku is szóba került. A kérdés persze az, hogy az iPhone 6s és 6s Plus között most is lesz-e különbség, és vajon a 4K felvételt mindkét készülék megkapja-e.

resolutions

Kontrasztként például a Samsung Galaxy S5 már képes a 4K felvételre, illetve számos háztartásban már 4K-s tévét lehet találni, ez a tendencia pedig csak növekszik. Jelenleg már nem éri meg egyszerű FullHD tévét venni, mert azt nem 1, hanem 3-5 évig használjuk. Ebben az esetben pedig ha most veszünk tévét, tényleg érdemes már a nagyobb felbontásra képes modellt választani.

240830

Egyelőre hátlappal, vagy egyéb más hardver elemmel sem találkoztunk, ami vörös arany (rose gold) színű lenne, de a pletykák szerint új színt is kaphatunk az iPhone 6s megjelenésekor. A vörös arany egyébként várható, de ahogy fentebb írtam, nem találkoztunk még ilyen színű alkarésszel.

Ahogy az várható volt az iPhone 6s 16GB-os változatban is elérhető marad, ez azt jelenti, hogy továbbra sem lesz 32GB-os változat, a következő tárhely-kapacitás marad a 64GB.

Iratkozzatok fel a Szifon.com naptárra, hogy ne maradjatok le a legfontosabb eseményekről, például az iPhone 6s bemutatásáról. Kattints ide iPhone-ról, vagy a Mac-ről.

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. nekem a mozgo hatterek nemigen jonnek be, ha eloveszem az orat azert teszem hogy az idot mutassa meg a jelzest (viber, etc) nem pedig egy lepket

  2. @kchris: az időt és az értesítéseket természetesen mutatja ettől függetlenül, a mozgó háttér csak egy plusz.

  3. Szerintem nagyon jól mutatnának a mozgó hátterek az iPhone-on. Apple Watch-on a medúzás a kedvencem és szerintem az iPhone kijelzőjén is jól mutatna.
    Az új kamerára már kiváncsi vagyok, reméljük megkapja a 6s is a 4K videófelvételt, nem csak a 6s plus.
    A 16GB tárhelyet már kicsit kevésnek találom, szerintem a minimum lehetne már 32GB. Hiába a sok felhőszolgáltatás, azért még nem olyan egyszerű megoldani mindent felpakolni a “felhőbe”.

  4. 4k felvételi lehetőség 16GB os, nem bővíthető tárhellyel? Az kemény. Valakik majd nyomhatják a videóikat iCloud ba de rendesen.

    4k rol annyit, hogy nem nagy kaland, van 4k tv-m, note 4(4k). Csinálok 5 perces videót, tv re kinyomom. Először wow. Másodszok ahha. Harmadszor pff na bumm. Megszokod. Nagyon kevés a műsor rá, BT most inditott egy csatornat 4k ba, talan netflixen van pár film aztán csokolom.

  5. Mozgó háttérről annyit, hogy bekapcsolod , szép meg minden, ránézel az aksidra … azt a büdös…kikapcsolod. 😀

  6. akkor en vagyok regimodi hogy a szamlapon ne hatter legyen egy szammal hanem analog "rendes" mutato :). szep szep, megneztem, de maradtam az analognal.

  7. Elég béna lenne ha megint lennének HW különbségek a 6S és 6S Plus között. Kezdenek picit untatni. Én _nemakarok_ TV készüléket hordozni magammal, elég már az így is marha nagy sima 6-os. K***a anyád, Apple 😀

  8. 16giga háttér és a 4K kamera biztos puszipajtások 🙂 felveszel félpercet és betelt a cucc. Marha nagy értelme lenne. Nem igazán értem minek erőltetik a 4K felbontást. 1 méterről meg nem mondod hogy HD vagy 4K a stream. Legalábbis az elérhető méretű TVken (nem a 2-3 méteres cuccokra gondolok)

  9. Nem tudom mi a baja sok embernek a 6 plus mérettel, mert én kifejezetten imádom és azt sem bánnám, ha 6 coll méretre nőne. Nekem kiváltotta az ipad-et és így 64 gigával legalább van helye mindennek, azt, hogy 16 gigával 4k-s szolgáltatást biztosítanak tényleg nevetséges.

  10. Sajnos már jó ideje leszállóágban van a mobilipar, egyszerű pótcselekvés, amit csinálnak. Mozgó háttér, 4K videó, nameg a tök felesleges 12Mp kamera… Jáájjj…

    Nagy dilemmában vagyok amúgy, muszáj leszek most telefont cserélni (remélem, lesz fekete), de nem tudom eldönteni, melyiket válasszam. Szinte minden szempontból a plus-t szeretném, kivéve, hogy akkora kurva nagy, hogy azt már nevetségesnek (és nem mellékesen kényelmetlennek) érzem… Persze mindenki a saját kedvencére esküszik, de kicsit meredek lépésnek érzem 3 kilóért megvenni egy telefont, amit aztán lehet, hogy utálni fogok….

  11. @Before:
    “Szinte minden szempontból a plus-t szeretném, kivéve, hogy akkora kurva nagy,”

    És ugyan mi más szempont vezérel? Mert méretén kívül ugyan az a két cucc 🙂

  12. Emészthetőnek tartanám, ha nem lenne se nagyobb, se kisebb az 5-nél…
    A 4k felesleges szerintem. Egy 25 másodperces videónál ha odafigyelsz, észre veszed hogy jobb mint a HD, de egy Ben Hurt mire végig nézel tökre megszokod…

  13. Before: én hsonlóan gondolkoztam mint te, de egyáltalán nem bántam meg, hogy a 6 plus mellett döntöttem! A nagyság is relatív, nekem már nem kellene kissebb! Párom 5s-e már tényleg icike-picike mikor kezembe veszem és így hogy a 6 plust használom egyáltalán nem hiányzik az a méret! Csak ajánlani tudoma a 6 plust, de ne 16 gigával!!!

  14. @Ed Harley: 128 gigásat akarok venni, de minimum 64-est. Nekem most 4S-em van, hát, komolyan röhögnöm kellett, amikor mellé tettem egy 6plusznak… Viszont, ha már úgyis nagyobb lesz, akkor legyen tényleg nagy, filmnézésre, normális netezésre is kényelmesen alkalmas.

  15. @dnp: Azért nem teljesen ugyanaz. De, hogy teljesen hülyét csináljak magamból: egyrészt azért is szeretném, mert olyan nagy, másrészt meg pont az zavar is benne… :)) Leginkább attól félek, hogy kezelhetetlenül nagy lesz, fogni is, hordozni is.

  16. Before: en is ezen vacillalok, plusz: a kinezet 4,7"-on azert jobban mutat mint a pluson..

  17. A 16Gb remelem elfelejtik,kicsit csunya huzas volt tavaly,hogy a 32/et lottek ki…rafkosak…
    Amigy elolapi vaku az tenyleges vaku lesz,mint hatul?csak mert olvastam olyat ,hogy "csak" a kepernyo fog felvillano.

  18. Before amugy hamar megszokod,nekem a sima 6 is uhhh melkora aztan most ,hogy ez van es hozzaszokott a szemem mar szivesen vaktanek Olusra…talan majd jovore.

  19. Véleményem, hogy mindenképp a plus mellett tedd le a voksod, jobb a kamera is és az üzemidő!
    A kijelző is jobb, engem is a sima 6-ra akartak rábeszélni, de örülök hogy nem hallgattam rájuk! A nagysága kezdetektől fogva bejött!!!

  20. @Before: én a 6-ost választottam tavaly 64 GB-tal, és nincs is vele gondom alapvetően (most nem térek ki a néha előforduló szoftveres kérdőjelekre). Viszont a használati szokasaim miatt erősen gondolkodom egy 6 Pluson. Mivel utána évekig nem akarnék váltani erősen esélyes a dolog… és egy fő szempont: nekem a 6-os többszöri Waze használattal, GPS chip bekapcsolásával és a szokásos használat mellett egyszerűen nem bírja ki egy napig… még csökkentett fényerőn sem.
    Szóval ez egy olyan neuralgikus pont ami talán megoldódna a Plus -szal a (számomra) kényelmesebb felhasznàlàsi mód mellett.
    Az biztos, hogy a 4.7 collos használatával is csökken(t) az iPad használata – könnyebb felkapni a 6-ost elolvasni egy cikket mint az iPadet…

  21. grofzero: en sem hasznalom azota az ipadet de mogyorokat adnanak erte annyiert nem vagyok hajlando eladni…

  22. Előlapi vaku:
    "..És most nézzen a fénybe.." / Man un Black / 🙂
    Amúgy nem rossz ötlet..
    Érdekes fotókat lehetne készíteni különböző szögekből megvilágítva..

  23. Kaze68:

    Az biztos, főleg ha elővakuzik is… mindenki hunyorít, aztán kb fél méterről képen vakuzod magad… hatalmas. -.-‘

  24. Köszi srácok a tanácsokat, kicsit biztosabb lettem így a plusz-ban! Mondjuk a dizájn szerintem bármilyen méretben ocsmány, de végül is mindegy, majd valamivel eltakarom… 🙂
    Hacsak valami világrengető újdonság nem jön a következő években, ezt a telefont is legalább 4 évig szeretném használni…

  25. @Before: szívesen! ?? (Btw nekem is tok – Apple bőr – van a 6-oson, elöl fólia. Teljesen működőképes cucc.)
    @kchris: 1-es Airem van és igazából használom minden nap – csak kevesebbet (az i5 telefonnal kevesebbet böngésztem és minimális volt a numbers valamint a YT használata – ezt kannibalizálta az i6.)
    Este amikor van időm előszedem az Airt, mert jobb – viszont nap közben inkább a telefon játszik, nem beszélve a várakozásokról.
    Az Air 32 GB-os, ahogy néztem kb. 100k körül-alatt van most használtan, viszont bőven elég nekem mindenre (munka és szórakozás tekintetében egyaránt), mi a csudának adjam el… ?
    Ellenben a munkám változása (több utazás) miatt egyre jobban töröm a fejem az asztali telepítésű PC-m MB Air -re való cseréjén.

  26. Egy fontos eszrevetel, en most mar lassan egy honapja 6+ tulaj vagyok, nincs nagy kezem, de egy kezzel is elvagyok rajta a dupla erinteses vmi nelkul is, persze nem mindig erem
    el a dolgokat de akkor egy fel pillanatra oda tudok nyulni a masik kezemmel.
    16gigas verziom van, en ritkan fenykepezek videozok, 4S rol valtottam es nem bantam meg.
    rengeteg zenem van kb 300kepem es 1-2jatek es nehany program hogy a szervereimmel gond lenne el tudjam oket erni. 5giga helyem van, en ezzel boven el vagyok.:)


Add a Comment