fbpx Skip to content

Ma reggel arról olvastam, hogy a Galaxy Note 5 mennyire gyors, össze is hasonlították az iPhone 6-tal, közel megegyező sebességre képes, sőt a weboldalakat picit gyorsabban betölti, amivel nincs is semmi probléma. Aztán jött Handrás bejegyzése.

Screen Shot 2015-08-26 at 12.54.17

A Galaxy Note 5 stylus-szal érkezik, amit az ujjunk helyett használhatunk. Megszokhattuk, hogy az ilyen tollakkal ellátott készülékek szinte mindig rendelkeznek egy kis lyukkal, ahol a stylus tárolható. Nos, ezt a lyukat remekül megoldotta a Samsung a Galaxy Note 5 esetén: ha véletlenül fordítva rakjuk vissza bele a tollat, akkor az konkrétan beleszorulhat – és persze így az aljzatban lévő érzékelőket is tönkreteheti. Nézzétek meg a videót.

Jól látszik, hogy egyenesen könnyű fordítva behelyezni a stylus-t, nem akad meg egyáltalán, noha másik készülékeknél egyértelműen érezni, hogy bizony rosszul akarod visszarakni. A videó alatt rá is kérdez a kolléga, hogy a Samsungnál ezt hogy sikerült tesztelni, miért nem jöttek rá a hibára?

Természetesen a sebességtesztet is érdemes megnézni, közel azonos eredményeket hoz az iPhone 6 a Galaxy Note 5-tel szemben:

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Miért is nem csodálkozom ezeken!? A samu is kapkod és olyan hibákat vétenek amiket eddig próbáltak a saját maguk piaci javára fordítani ha másoknál jelentkezett.

  2. jót nevettem rajta valamelyik nap, indexen/origón is kint volt. Samu azt kéri felhasználóktól, figyeljenek oda. 😛
    BTW: iPhone 6S bemutatásáról nincs hír?

  3. @airness23: De folyamatosan írunk róla, hogy szeptemberben lesz.

  4. Ja! Remélem a 6C 4″-os nem marad kacsa!

  5. Hogyan lehet fordítva feldugni? Aki ennyire hulye az meg is érdemli. Erre samu nem is gondolt tervezésnél, dehát nagy az Isten állatkertje, a kerítés meg alacsony. Még mindig jobb mint a “You’re holding the phone wrong way” jobs beszólás. 😀

    Apple nél ezt hogy sikerült tesztelni, miért nem jöttek rá a hibára?

    http://www.bit-101.com/blog/wp-content/uploads/2011/06/apple-iphone-4-you-are-holding-it-wrong.jpg

    Senki sem tökéletes’ pengate,bendgate…van itt minden 😀

  6. @Jadeye:

    😀 Nem néztem de ez nagy 😀

    Rosszul dugod… 😀

  7. @AppleFan: Nem is az a lényeg hanem hogy az elődjénél ez jól működött, itt pedig ezt elrontották ezek szerint eléggé.

  8. “amikor a Samsung még saját magáról sem tud másolni” – Az applenak soha nem kenyere fikazodni, ha mar ilyen szuper apple fanok vagyok ti se alacsonyodjatok le.

  9. Amikor már az iPhone-nak nincs semmi újdonsága, amivel előnyeit lehet kiemelni, akkor fikázzuk a konkurenciát:) Nem semmi, ehhez kell tehetség!:) Ahelyett, hogy naponta jelenne meg cikk arról, hogy az iOS évről évre csak rosszabb és vigyázzunk a frissítéssel!
    Kit érdekel a Samsung, ez samfon.com???

  10. @Trakken: egyetértek. illő lenne óvatosságra inteni az i4 i5 i5c tulajokat, hogy ezerszer gondolják meg frissítenek e. de inkább ne,

  11. @aggressor: Lehet nem vágom igazán amit írtál, de miért is ne frissítsen pl egy i5 tulaj IOS9-re? Csak mert minden beta volt az enyémen és pár teljesen elfogadható hibát kivéve semmi gond nem volt, sőt a mostani utolsó mindenben ok. Kb mióta megvan az i5-öm többet volz rajta beta szofzver mint végleges és 1x sem bántam meg a frissítést, csak max néhány verziónál többször tettem töltőre mint normál esetben kellett volna.

  12. @Trakken: Ha lehetett fikázni a hajlás miatt és az antenna miatt akkor egy olyant amikor szinte azonos tokban kihoz a samu a fő fikás egy elcseszett fejlesztést, miért ne élhetnénk mi is ezzel a repost-tal?

  13. egy elcseszett fejlesztést…

    Az az elcseszett aki fordítva dug mindent… 😀

    Az a baj hogy sok hülye van. Aki csinálta a review-t az is hülye. Note 4 em van 3 hete, igen be tudom dugni fordítva is az s pen-t. De eszembe sem jutna, érdekes kb egy éves telefon , de eddig nem volt ez probléma. Most az. Eddig nem jöttek erre rá vagy igy megugrott a hülyék száma? 😀

    Inkább a második…

  14. @AppleFan: Lehet igazad van és az a hülye aki véletlenül fordítva próbálja bedugni, bár ha már a vége bemegy kicsit is akkor sztem az már baj, mert nem mindig figyel az ember egy napi rutin mozdulatra oda, ekkor akár fordítva is kerülhet a kezébe és ha ezt abban a pillanatban nem lehet érezni elkezdheti bedugni, lehet könnyebb mint pl USB dugót bedugni fordítva (normál USB2-t) pedig láttam már ilyent. Ahogy az is nevezhető hülyének aki a péklapát i6 plus-t a farzsebben hordja és leül vele, mert hiszem hogy az rohadtul kényelmetlen, de akad ilyen is.
    Azon mégsem akadtak ki ennyire hogy az hülye aki leül vele farzsebben, miért is?

  15. @AppleFan, @gunar: a gond itt az, hogy a korábbi készüléknél kvázi hülyebiztos volt a megoldás (ezt mutatja is a videóban), most meg nem az. pedig semeddig nem tartott volna követniük a már bevált megoldásukat. és nem csak az fordul elő, hogy valaki véletlenül fordítva dugja be, hanem mondjuk kézbe veszi a gyerek, és ha már nem nyálazza össze vagy rágja meg, akkor még mindig bedughatja a stylus-t a konnektor lyukain kívül a készülékbe – és persze hogy másképp, ha nem épp fordítva.

  16. “gond itt az, hogy a korábbi készüléknél kvázi hülyebiztos volt a megoldás”

    tehát akkor most csak azok sírnak akik ennyire hülyék… 😀

    Amúgymeg az egész Note 5 egy fail. Senki sem veszi majd. Se sd kártya, se kiszedhető aksi.Ezért maradtam én is a 4 nél. iPhone 5 öm kétszer ráfér. 😀
    A sebességröl meg annyit hogy le a kalappal az Apple előtt. Erről nincs is mit vitázni. Amíg az iPhone 6s majd (elvileg) 2 gb rammal jön, és valószínüleg(100%) szarrá veri a konkurenciát, addig a többiek már 6GB on gondolkodnak. Ok hogy a linuxnak más a memóriakezelése, de bakker a laptopmba van annyi ram!!! Na ezért tartom meg az iPhone 5 öm (és kap is új aksit) .

  17. @Jadeye: Igen és nem is kellett nekik messzire menni a megoldásért, mert ott volt készen az elődben, de elég csak a régi rezistive kijelzők idejéig ugrani mivel azokhoz szinte mindhez volt cerka és a végük úgy volt kiképezve senki ne tudja csak kalapáccsal bedugni fordítva.

  18. @AppleFan: persze, nyilván síkhülye a kisgyerek, aki csak úgy elcsente apa telefonját, és véletlenül fordítva dugta bele. vagy valaki a másikkal való kitolásból. de tökmindegy amúgy, ki és miért “sír” ezen, ha a korábbi esetekben mindez hülyebiztos volt, akkor hülye lépés volt megváltoztatni.

  19. A mikromat is elb@sztak, bele tudtam tenni a macskam, meg se akadt :O 😀

  20. Ez aztan a hir, ez egybol az egekbe emelte az iphone telefonom… Lassan torlom a szifont, ez mar fanatiznus, karorvendes, felesleges offolas. Roviden: gusztustalan. Neha olyan, mint ha 10-en evesek irnanak az oldalra. Egy felnott ember nem lehet ennyire megszallott es rosszindulatu

  21. @pergabb: Eddig ok, de kérdem én, akkor mikor itt pont az iphone-t fikázzák jogosan akár vagy csak mert úgy esik jól vkiknek,hasonló stílusban mint most a samut, akkor miért nem írod a hasonló elmés megjegyzéseidet? Kicsit egyoldalú vagy nem?
    Az meg hogy törlüd a szifont, hát valós fenyegetés számunkra, nézz inkább körül más tartalmú oldalakon, ajánlom pl a pda fan club-bot, ahol még el is küldenek “jobb” helyekre ha fikázni mered a droidot, legyen az bármilyen típus is, persze csak amennyiben szóba kerül az iphone. Sorolhatnék még több fórumot és blogot is, de minek, mikor mindenhol és nem csak hazánkban hasonló a szitu. Az emberek sajna ilyenek, ezért vannak a mai napig vallási háborúk a világon sokfelé. Ez itt sztem inkább kicsi zrikálás az idetévedő, vagy nem is tévedő, hanem csak ezért ide járó iphone fikázóknak.

  22. @pergabb:

    Pontosan így látom én is! Ha az iPhone nem lenne, akkor az Apple ugyanolyan kicsi cég lenne, mint volt előtte. Nem mondom, hogy ez azért, a másik ezért jobb, de egy iPhone reklámozására létrejött oldalon a a legerősebb (és nagyobb) konkurencia fikázása tényleg ovi szint

  23. @Trakken: “de egy iPhone reklámozására létrejött oldalon”
    szerintem te valami másik oldalt olvashatsz.

  24. @Trakken: Nem kéne összeköltöznötök? Mondjuk egy az iphone reklámozására szolgáló oldalon, ami nem ez! Neked pont azt tudnám leírni mint a spanodnak, de inkább olvasd el azt . Köszi!
    Jadeye!
    A bánatból kerülnek ide ha azt sem tudják merre az arra?

  25. @gunar:

    Tehát, ha valaki olyat ír, ami akár degradálhatja is az iPhone-t, az “ilyen”-nek nevezhető? Milyen az az ilyen? Alsóbbrendű, mint az apple fan? Nekem is iPhone-om van. Ez már kizárja, hogy kritikát fogalmazhatok meg róla?
    Ha egyetértek valakivel, akinek a véleménye szintén nem tetszik, az arra utal, hogy ismerem Őt?

    Az Apple-nek az iPhone a terméke, a többi csak ilyen valami. Sosem volt nagy cég az iPhone előtt és pont az iPhone-t nem tudják működő formában kiadni. Igen, ez zavaró. Az baj, hogy a kocsimat nem az apple gyártja? Ettől még írhatok ide?

  26. @Trakken: Te tényleg nem tudod merre is az arra, mert hol is írtam én az idézett ilyen szót? Amugy meg még csak nem is céloztam arra, hogy ismeritek egymást, gondolom nem isemered a span szó tágabb fogalmát ezek szerint. Ha pedig rám célzol mint apple fan, nagyot tévedsz, mert tabletet pont a navigáció miatt pl samut használok, bár sajna megtelik/belassul és restartolni kell időnként, de hát ez van ezt tudja az android, amit elfogadtam, számítok rá és ennek alapján kezelem.
    Most jöhet a sok elmés megjegyzés majd többektől, miért is nem veszek jobbat hát mert azok is erre képesek sajna.
    Viszont sejtésem szerint azért használsz szintén iphone-t, mert még az funkcionál a leg megbízhatóbban a hibái ellenére is, engem még 6 év alatt nem hagyott ott semmilyen hibával egyik sem ami miatt nem tudtak volna elérni, vagy én másokat és ez ami számít egy telefonnál.
    Én is illettem már kritikával több esetben is, mert vannak dolgok amiket nem lehet rajta megvalósítani csak JB után, vagy úgy sem, mert az Apple tiltja/gátolja.
    Az hogy az Apple az iphone miatt tart ott ahol tény, mert nincsen még egy gyártó ami olyan okostelót tudott csinálni, amiből annyi fogy mint ezekből és évente döntik meg a saját eladási rekordjaikat, de azért a tabjaiból is szépen adnak el és ezekkel is az Apple kezdett először vmit, csak náluk más a koncepció ezért fogy az androidos jobban (no meg mert olcsó)
    A lényege amit írtam az volt, hogy aki ide jön fikázni az iphone-t arra nem írtátok a jelzőiteket és most hogy a samut fikázza jogosan egy cikk rögtön az lett a “szentségtörés” ? Furának találtam ezt az álláspontot kicsit, főleg olyanoktól akik a tetejébe még iphone-t is használnak, pedig mint írod ” pont az iPhone-t nem tudják működő formában kiadni” hogy is van ez akkor? 😀

  27. Annyit azért még hozzá szertnék tenni, hogy aki sokat olvas a neten, csak azt látja, hogy mindent az iphone-hoz és az ipad-hoz hasonlít mindenki, pedig az Apple sehol nem írja rá hogy etalon! Vmiért mégis jön egy új vmi és rögtön vagy az iphone-nak, vagy az ipad-nak a riválisáról beszélnek és nem a Samsung, vagy HTC, LG, Xiaomi, Bindzsi-Bundzsi, stb cuccait kell legyőznie. Miért is?

  28. Még egy szösszenet, a nagy konkurencia miért is nem állt elő saját használhatő oprendszerrel egyik sem ?
    Ott volt rá idő és lehetőség a samunál is van rá lé és mégsem, miért? Az Apple legalább megcsinálta és nem is akárhogy, mert rendesen megtollasodott belöle, a google pedig szintén csinált egy oprendszert, másoknak nem ment volna?
    Azért az is érdekes, hogy az i6 1G RAM mellett és nem rak bele az Apple “magtárat” komolyan tesztelve a működését sebességben megverte az új Note5-öt amiben már se szeri se száma a magoknak, ramoknak, stb-knek. Persze tesztprogikkal is lehet vmit mutatni, meg ahogyan a tesztvideót csinálták is lehet, a valós működést kicsit turbózva. Érdekesen mások jönnek ki, másik vas javára. Ha nem “gyötröm”, bár a sima iGO futtatása nem hinném hogy nagy gyötrelem egy tabnak akkor az is fut restart mentesen sokáig, ám mikor hosszabb útra megyek és csak a navi megy, kb 1000km és nem teszi a dolgát, amit még a régi WinCe navik is tudnak, meg az Apple tabok is. Csak az utóbbiban nehézkes a NNG miatt friss térképekkel találkozni, a WinCe cuccok meg nem 7″-osak és mást nem nagyon tudnak, ezért kötöttem kompromisszumot a droidos tabbal.

  29. Az eddigieket olvasva én úgy gondolom hogy kétféle user létezik:
    Aki ki tudja használni a/az iPhone/iPad stb. nyújtotta lehetőségeket,illetve aki nem képes vagy nem akar ezekkel élni.
    Nyilván utóbbiak Androidot használnak.
    Sokmagos,sokgigás ramos,sokmegapixeles készülékekkel.
    A végeredmény általában ugyanaz.
    Csak azt nem értem,miért az ellenségeskedés?
    Ha a szomszédom a háza tetején legelteti a kecskéjét,ráhagyom,az ő dolga.
    Én a kertemben,az meg az én dolgom.
    (Amúgy panelban lakom,csak képzettársítás volt..)
    Szerintem el kéne fogadnunk hogy nem vagyunk/nem gondolkodunk egyformán. SZERENCSÉRE.
    Amúgy unalmas lenne…

  30. @kaze68: Teljesen igazad is van! Az ellenségeskedés ilyen miatt hülyeség, vagy imkább kicsinyesség, pont azért is mert mint írtam mindkettőben van potenciál, ameddig az IOS-en nem lehet részben a rendszer, részben az appok miatt hasonlóan matatni mint pl egy droidos tabon, vagy egy droidos 2din-es fejegységben.
    Engem is csak az egyoldalú leszólások zavartak, mint ahogy azt olvashattad ezek szerint.
    No meg a telefonnál nekem a tudáson, a stabilitáson és a használhatóságon van a hangsúly, ami a méreteit is jelenti, az meg az i5/5S méreteiben nyilvánult meg számomra, ezért nem váltottam i6-ra, ami nem kényelmes az én szokásainak (telefonálási) .
    Titokban reménykedem a 6C-nek az eljövetelében ahogy azt leírták, ami csak 4″-os lenne és gondolom ezáltal méretben kb i5, bár formavilágát tekintve sajna az i6 lesz ha tényleg kiadnak ilyent, mert az Apple-t ismerve nem lépnek vissza az elhagyott szériákhoz semmiben. (vhogy jobb a fogása az 5-nek, kézreállóbb nekem)

  31. Gunar amugy idegbeteg vagy, sok a szabadido vagy mi a gond? Nem posztolok rendszeresen es de, fikaztam az iphone telefonom, mert vannak vele gondok. En a fanatizmusrol irtam es nem markarol 🙂 pont nem erdekel honnan vagnak ki, szolasszabadsag van es ha vmi nem tetszik velemenyt alkothatok rola. Droidos voltam, keptelen lennek visszamenni, volt windows phone is, keptelen voltam azt a feluletet elfogadni, pedig egeszen stabil es zokkenomentes, iphone rendszere gyozott nalam, de nem vagyok orult, latom ha vki mas jobb vmiben, latom hogy van gond ezzel is, rosszul leszek a fanatizmustol amennyiben rosszindulatot szul. Nem lenne vmi problemad magaddal, akkor nem offoltad volna szet a topicot es nem masok osszekoltozeserol/hazassagarol fantazialnal rosszindulatbol 🙂


Add a Comment