fbpx Skip to content

2022-re a munkavállalók legalább 20%-a alvállalkozó vagy átmeneti munkaerő lesz. Már most minden ötödik alkalmazott munkájának legalább felét irodáján kívül végzi, és ez a trend folyamatosan erősödik. Sokan inkább saját, modernebb készülékeiket használják, nem pedig a céges technológiát.

15980_ba_1400x600px_Complete_HU_v3

Ez csak pár megállapítás a Leitz irodaszergyártó cég által “Work Smart. Work Mobile.” címmel kiadott tanulmányból, melyben az elmúlt két év egyre meghatározóbb folyamatának – a mobil munkavégzés növekedésének – speciális aspektusait vizsgálja. A tanulmány 1. és 2. része letölthető innen.

Régebben az, ha valaki mobil munkaerő volt, nem igazán jelentett magas státuszt vagy befolyást az emberek szemében. Valójában gyakran éppen az ellenkezője volt igaz. Az utazó ügynökről kialakult klasszikus kép, melyet Arthur Miller „Az ügynök halála” című művében megörökít, inkább negatív volt: állandóan úton van, elszigetelt, ritkán tud hazamenni, nincs kapcsolatban a központi irodával – sem fizikailag, sem kulturálisan.

Ez radikálisan változik. Egyre többen vagyunk mobilisak, mint azt gondolnánk – még azok is, akik magukat „irodistáknak” nevezik. A 4 nagyobb európai piacra (Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország) kiterjedő Leitz-felmérés szerint a munkavállalók 40%-a végzi teljes munkáját irodában – ugyanakkor a mobil munkavégzést teljesítők ötöde munkával töltött ideje több mint felét az irodától távol tölti – ügyfele irodájában, kávézóban, autópálya benzinkútnál, otthon vagy az autóban.

Picture1

Az újfajta munkavégzés a mobil technológiák térnyerését és ezzel párhuzamosan újfajta munkaeszközök szükségességét vonja maga után. Ezt felismerve a Leitz 2013-ban – az irodaszerpiacon elsőként – elsősorban Apple-eszközökre szabott praktikus kiegészítőket kínáló termékcsaládot vezetett be, melyet a mobil munkavállalók igényeihez igazított.

A kínálatban szereplő Privacy tokok például megoldhatnak egy olyan problémát, amely a repülőgépen, vonaton is dolgozóktól eddig extra erőfeszítéseket követelt meg. A betekintésvédő fóliával ellátott tokokkal egyrészt megvédhetjük az iPadet a sérülésektől, másrészt a kíváncsi tekintetektől is. A kijelzőn továbbra is a megszokott minőségű képet látjuk, a mellettünk ülő viszont nem ismerheti meg a vállalati titkokat, hiszen az ő betekintési szögéből a kijelző feketének látszik. A Complete univerzális asztali töltő azokra a helyzetekre kínál megoldást, amikor telefont, tabletet és egyéb eszközöket egyszerre használnánk és töltenénk, de kábelrengeteg nélkül. A Red Dot Award, az egyik legrangosabb design-elismerés is kijárt ennek a letisztult, praktikus és elegáns megoldásnak.

15901_ba_Complete_WOW_Promo_1200x330px_hu_v3

Mindez azonban csak a jéghegy csúcsát jelenti a Leitz Complete termékcsaládban. Stílusos, funkcionális táskák, tokok, töltők, kábelek sora várja, hogy mobil eszközeinket védhesse, tölthesse, de választhatunk a kínálatból hordozható USB-hangszórót vagy többfunkciós érintőceruzát is. Az eszközök megjelenése egységesen professzionalitást és eleganciát sugároz, így ideális választást jelentenek azok számára, akik megbízható, a tömegből kitűnő társakat keresnek mobil eszközeik mellé a mindennapokban.

A Leitz Complete termékcsalád termékei a világ egyik vezető szórakoztató- és háztartási elektronikai szakvásárán, a néhány héten belül megnyitó berlini IFA-n is megtekinthetők majd (iZone – 15.1 csarnok, 152 stand).

A termékcsalád termékei megvásárolhatók a SzifonStore-ban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment