fbpx Skip to content

Néhány napja megjelent egy cikk a Business Insider oldalán, miszerint ezentúl az Apple Store üzletekben található MacBook számítógépeknek pontosan 76 fokos dőlésszögben kell nyitva lenniük az eddigi 70 fokos szög helyett.

20100803_CoventGarden_RZ_4751_adj

Ez az eset kitűnően példázza, hogy mennyire, már-már nevetségesen kényesen ügyelnek a precizitásra az Apple Store alkalmazottai. De vajon miért pont 76 fok?

Ha már voltál Apple Store-ban, akkor te magad is észrevehetted, hogy nyitás után szinte mindig egy elég fura pozícióban vannak kinyitva a MacBook számítógépek, amelyek egyből azt a reakciót kívánják meg tőled, hogy hozzányúlj a kijelzőhöz és a neked megfelelő módon állítsd azt be.

apple-macbook-charger-2015-port-usbc

Így azonnal érthetővé válik, hogy pszichológiai és marketing szempontból ez is csak egy újabb eszköz az Apple részéről, hogy közelebb hozzák a boltba látogatókat az Apple termékek által nyújtott életérzéshez.

Az egyik alkalmazott elmondása alapján a boltban a Simply Angle app segítségével állították be a megfelelő dőlésszöget, bár furcsa mód többet már nem érhető el ez az alkalmazás az App Store-ban.

A legfrissebb információk szerint azonban az Apple megváltoztatta az eddig jól bevált 70 fokos szöget 76 fokosra. Természetesen pontos információ nincs, hogy honnan jöhetett ez a szám vagy egyáltalán miért kellett megváltoztatni az eredetit, de úgy érezzük, ez tipikusan egy olyan rejtély, amely évek múltán vagy Tim Cook vagy pedig Angela Ahrendts emlékirataiból ki fog derülni.

Íme a hatalmas különbség a 70 és 76 fokos szög között:

macbook-angle-2

Te melyiket választanád a két gép közül?

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Most akkor miért is nem 104 illetve 110 fok az, ha már arról beszélünk, hogy nyitjuk? Vagy ne keressem a matekot a számítástechnikai eszközök kapcsán? 😀

  2. @János Ducza: pontosan ugyan ezt akartam irni, ugy lenne logikus.

  3. Kedves szerkesztő, ha nem a szifonon látom ezt a cikket, azt mondanám, hogy ez csak az index egyik kétségbeesett hírhajhászása. Egyetlen információ derül ki, a dőlésszög, ami alapján az Apple már végletekig tökéletesen precíz? Egy ilyen kijelentést hogy lehet egyetlen példával alátámasztani? Mindenképpen hitelesebb, tényleges hír értékű lehetne ez a cikk ilyen címmel, ha szépen ki is fejtenéd, hogy még mitől mondható el almáékról a “hú de nagyon precízség”. Kérlek, bővítsd!

  4. @János Ducza: Azert, mert abbol az iranybol merve lesz egyseges, illetve igy kevesbe valoszinu, hogy hibaznak az alkalmazottak. Az Air vekonyodik az eleje fele, mig a Pro nem, igy ha a billentyuzethez mernek, akkor kulonbozo szogben lenne.

  5. Az helyett, hogy a dölésszöget állítgatják, inkább a lefoglalt időpontokat kellene betartaniuk. Kértem egy időpontot Sheffield be 45 percet vártam a genius bar nál. Mindenki háborgott hogy akkor minek van az időpont. Csávó rohangált egy iPad el, de már azt sem tudta hogy ki-kicsoda, aztán végül feladta…

    “Ez az eset kitűnően példázza, hogy mennyire, már-már nevetségesen kényesen ügyelnek a precizitásra az Apple Store alkalmazottai.”


Add a Comment