fbpx Skip to content

Az Apple Watch megjelenése magával hozta a különböző külső gyártó által készített miegészítőket is. Kaphatóak már tokok, szíjak és töltő dokkolók is.

schuttenworks_wave

Korábban már többször is kifejtettem, hogy számomra csak három anyag jöhet szóba, amiből egy kiegészítő készülhet egy Apple-minőségű termékhez, ezek pedig a fém, a bőr és a fa. Admin kolléga korábban már bemutatta a Twelve South HiRise fém Apple Watch dokkolóját, illetve hamarosan egy bőr változat tesztjére is számíthattok. Most pedig bemutatnék nektek egy igazán gyönyörű fa dokkolót, a SchuttenWorks WAVE-jét.

wave3

A WAVE két dolog miatt tetszett meg igazán, az egyik a már említett anyaghasználat, a másik pedig a formavilág. Már a nevéből is látszik, hogy a hullám forma adja a termék lelkét, ami elsőre csak szépnek tűnik, de ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk, hogy ezt több, mint szépség, ez funkcionalitás. Az órát szíjtól függően kétféleképpen tehetjük a dokkolóra. Az egyik állás, mikor a szíj belóg a hullám forma alá, ahol akár össze is csatolhatjuk újra a szíjat, a másik pedig, mikor a szíj a hullámon fekszik.

wave2

A töltőkábel a WAVE esetében is profi módon van elvezetve, így nem kell az ide-oda tekergő kábellel foglalkozni, illetve a behelyezése is könnyű. Alig látszik, de ez a dokkoló két részből áll, melyeket fa csapok és mágnesek fognak össze. Mindkét részben egy vájat fut végig, melyben a kábelt tudjuk elvezetni, illetve a töltőfej pontos illeszkedését még egy mágnes is segíti. A többi mágnes nagyon erősen összetartja a két részt, így nem kell attól tartanunk, hogy egy kisebb behatásra szétnyílik a WAVE. A stabilitást tovább fokozza a dokkoló talpán található kicsit ragadós gumis anyag, amitől nem fog csúszkálni és még nyomot se hagy, sőt, mivel ez nem ragasztó, így cserélni se kell, ha máshova helyeznék.

wave1

Véleményem szerint a WAVE egy gyönyörű, minőségi Apple Watch dokkoló, mely minden tulajdonos otthonában jól fog mutatni, ugyanis hat különböző fafajta (cseresznye, mahagóni, dió, oregoni dió, sámánfa, juhar) közül lehet választani. A WAVE a SchuttenWorks oldalán vásárolható meg.

RIPPLE

ripple

Időközben a SchuttenWorks egy újabb Apple Watch dokkolót is kiadott, bár ez csak cseresznye, mahagóni és dió színekben érhető el. A watchOS 2-ben egy új, éjszakai kijelző módot (NightStand) mutatott be az Apple, melyben az óra az oldalára fektetve mutatja zölden az időt, a töltöttségét, a dátumot és az ébresztőt. Ezt a funkciót a WAVE esetében nem nagyon fogjuk tudni használni, de a RIPPLE kialakításának köszönhetően tökéletesen fogja a NightStand-módot kiszolgálni. Kábelvezetése, összerakása és tapadása is hasonló a WAVE-hez. A RIPPLE-t itt tudjátok megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. En azert tbbek kozott az ilyen kiegeszitok miatt mondom azt,hogy az Apple kiegeszitok tularazottak.

  2. Ez most csak a fából készült tartó, vagy benne van az árban a töltő is?
    Az már másik kérdés, hogy szerintem egyáltalán nem illik az órához a fa mint anyag.
    És ami még nagyon tetszik, hogy mennyire túl van a cikkben misztifikálva a történet. 🙂 Könyörgöm. Ez csak egy tartó. Még az is ki van emelve, hogy van egy kis gumitalp az alján. 😀
    Ennyiért még jó hogy van.

  3. @taky1974: az Apple Watch saját töltőjét tudod beletenni. nem jár hozzá külön töltő.

    a gumitalp kapcsán: az azért van külön kiemelve, hogy megelőzze az olyan kérdéseket, hogy “na és ez így nem csúszkál el az asztalon?”

  4. @Jadeye:
    Köszi. Ha lenne almafából, vennék. Így nem kell. 🙁

  5. @taky1974: szerintem ha írsz a gyártónak, akkor beszereznek alma faanyagot, és legyártják neked.

  6. Hmm… nekem nagyon ambivalens erzesem van, mikor a minoseg szot hallom ennel az oranal, most komolyan, egy 25 centes bilikek szilikonszijat nagyon muszaj cseresznyefan tarolni…rohejesen nez ki szerintem rajta. Szeretem az Apple termekeket, de ez az ora nekem nem kene semmi penzert sem. De ez csak a maganvelemenyem.

  7. @raveman1: érdemes elolvasnod ezt a cikket, a sport szíjak anyaga fluoroelasztomer, és nem egyszerű fröccsöntött megoldással készülnek: http://szifon.com/2015/06/29/patently-apple-megjelent-az-apple-watch-sport-szijak-szabadalmi-leirasa/

    egyébként nem csak az Apple által gyártott szíjak használhatóak az órával, így a második képen láthatsz is egy itthon, bőrdíszművessel készíttetett bőr szíjat, mert már kapható külön adapter, amivel saját szíjjal is használhatod az órát.

  8. @Jadeye: Koszonom, tudod en muanyagjavitassal foglalkozom 21 eve, mondhatni van hozza nemi kozom. Nevezzuk akkor fluoroelasztometernek ?
    Nyilvan egy bor vagy fem szijjal mas a helyzet.


Add a Comment