fbpx Skip to content

Egy hete számoltunk be arról, hogy 24 remek iOS alkalmazás/játékot kínál az Apple a megszokott áruk helyett mindössze 99 centért. A történet itt nem állt meg, ugyanis most egy új akció keretében már 100 alkalmazást kínálnak hasonló áron.

100apps_99cents_cover

Hat kategóriába sorolták az appokat, bár ebből három csak játékokat tartalmaz, illetve egy a gyermekeknek szánt, oktatató jellegű appokat foglalja magában, de így is van bőven elég alkalmazás azok számára, akik fotós vagy egyéb hasznos dolgokat keresnének. Ez a 100 alkalmazás (valójában egy picivel több, mint 100) annyira sok, hogy lehetetlen lenne mindegyiket kipróbálni és írni róluk akár csak 1–2 mondatot, így inkább csak kiemelnék pár, számomra jónak tűnő appot mindegyik kategóriából.

Fotós alkalmazások

A fotós kategória sosem volt egy egyszerű téma, hiszen rengeteg jó app található itt és van, aki erre, van aki arra esküszik. De szerintem abban megegyezhetünk, hogy az általunk is kipróbált Pixelmator az egyik jelenleg elérhető legjobb fényképszerkesztő alkalmazás iOS-re, aminek ráadásul Mac-es változata is van. Ebből a kategóriából még kiemelném a Facetune-t, ami hihetetlen jó portrék retusálására, de a Clone Camera Pro-val is jópofa képeket lehet készíteni, úgy, hogy több, azonos helyen és időben készült képet összemosva megcsinálhatjuk azt, hogy akár többször szerepelünk a végleges képen. A Slow Shutter Cam segítségével a záridőt módosíthatjuk, így készítve egyedi fényképeket, a Lapse It Pro-val pedig time-lapse videókat készíthetünk.

100apps_99cents3

Apps for Kids

Ez a kategória az amiből, konkrétan semelyik appot se ismerem, de biztos vagyok benne, hogy szórakoztató és hasznos alkalmazások találhatóak benne. Mondjuk az más kérdés, hogy ki mit gondol arról, hogy a gyerekeket mikor és hogyan kell vagy mikor érdemes a technika világába bevonni.

100apps_99cents2

Smart Tools for Everyone

Ebben a szekcióban professzionális felhasznlásra szánt alkalmazásokat találunk, mint például a Scanner Pro 6-ot, mellyel könnyedén tudunk „beszekennelni” dokumentumokat a telefon kamerájának segítségével. Továbbá remek PDF-olvasó és -szerkesztő a GoodReader, a Soulver pedig elég hasznos tud azoknak lenni, akik egy appon belül szeretnének számításokat végezni és jegyzetelni. A TextGrabber az OCR-technológiát használva a nyomtatott szövegeket szerkesztehető szöveggé tudja alakítani és akár le is tudja fordítani őket számos nyelvre.

100apps_99cents1

Game Hits

Azt hiszem, elérkeztünk ahhoz a részhez, ahol a legkevesebb bemutatatásra szolgálnak az egyes játékok, hiszen ezeknek jó részéről mi is írtunk már itt az oldalon. Ebből a listából a kedvenceim a BADLAND, Shadowmatic, Goat Simulator, LIMBO, The Room Two, Blek, Dark Echo, Cut the Rope: Time Travel.

100apps_99cents5

App Store Veterans

Igazi, “régi motoros” játékok találhatóak ebben a részben, amik az App Store-ban már hosszú évek óta jelen vannak. Ilyen játék például a nagysikerű, de mára már eléggé megunt Angry Birds széria eredeti, Seasons és Star Wars részei, illetve a madarak ellenségeinek, a malacoknak a külön játéka is, a Bad Piggies. További nagy kalsszikusok a gyümölcs szeletelős Fruit Ninja, a ’80-as évek kultjátéka, a TETRIS, a Rayman Jungle Run, a száguldás szerelmesinek a Need for Speed Hot Pursuit és a Real Racing 2, a Dead Space, illetve a Sky Gamblers a repülés szerelmeseinek.

100apps_99cents6

More Games to Explore

Ez a rész a kevésbé ismert, de annál nagyobb meglepetést okozható játékokat tartalmazza, ami közül és a Cyto-t anno nagyon imádtam, de a Sky Gamblers széria hidegháborús része is itt kapott helyet. Végignézve ezt a listát, az RGB Express keltette fel most az érdeklődésemet, amiben kis teherautókkal kell színes logikai feladványokat megoldani.

100apps_99cents4

A teljes listát itt találjátok meg, ha valamiért az App Store-ban nem jelenne meg.

Írd meg hozzászólásban, mely alkalmazásokat vetted meg az akciónak köszönhetően!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment