fbpx Skip to content

Azon felhasználók, akiknek az iOS 9 valamely béta változata fut a készülékén, nem írhatnak véleményt az egyes alkalmazásokhoz az App Store-ban.

noreview

Figyelembe véve, hogy a szoftver kiadás előtti változat, ami egyben azt is jelenti, hogy előfordulhatnak benne hibák, melyek okán megeshet, hogy egyes alkalmazásaink nem az elvárt módon, vagy egyáltalán nem funkcionálnak, a döntés teljesen helytálló.

A tavalyi évben az Apple megváltoztatta a béta szoftverekhez való hozzáférés korlátozottságát a publikus béta verziók megjelentetésével, mely lehetőséget biztosít az átlagfelhasználóknak, hogy kiadás előtt kipróbálják az új rendszert és részt vegyenek annak fejlesztésében visszajelzések küldésével.

Sajnálatos módon sok felhasználó nincs tisztában a “kiadás előtti szoftver” jelentésével. Ennek következtében elég sokan az App Store-ban található, az adott béta verzióval még nem, vagy csak hibásan együttműködő alkalmazásoknál negatív értékeléseket kezdtek el hagyni, mely jócskán rontott a hivatalos szoftververziókon (jelenleg iOS 8.x) hibátlanul működő alkalmazások értékelésén.

A módosítás minden bizonnyal szerver oldalon került végrehajtásra, ugyanis az iOS 9 korábbi béta változatai is érinti, habár az iOS 8.4.1 legutóbbi bétáját kihagyták a változtatásból. Véleményem szerint azért, mert az ilyen szempontból problémás értékelésekért felelős, a béta verziókat ész nélkül kipróbáló felhasználók nagy részét nem érdekli már az iOS 8, és már az iOS 9-et használják.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Beta alatt pont erre találták ki a Feedback Assistant-ot. Ha valami nem megy vagy problémás ott tessék jelezni. 🙂

  2. @robertkiss: a Feedback Assistant az iOS 9 hibáinak a jelzésére szolgál, nem az egyes App Store-os appok iOS 9-cel való gondjaira.

  3. @Jadeye: Ez nem feltétlen igaz, ugyanis a legördülő menüben, amikor rákérdez mivel van bajod, az első pont a “3rd party app” iOS-en és OS X-en is. Sok esetben valóban nem is a program a ludas, hanem az oprendszer valamelyik funkciója, amit az adott alkalmazás használ és a későbbi betakban el fog tűnni. Ahogy eltűnt anno az Officeból is az a bug, hogy fejjel lefelé volt a szöveg pár beta alatt 😀

  4. @Jadeye: 3rd party appokra ugyan úgy lehet/kell visszajelzést küldeni, próbáld ki.

  5. @ef-dani: az Apple az adott appot nem fogja tudni kijavítani, az a fejlesztő dolga, ugyanakkor a Feedback Assistant segítségével jelzett hibák az Apple-höz futnak be, nem a fejlesztőkhöz. ráadásul mivel iOS 9-es funkciókat támogató appot egyelőre nem lehet beküldeni, és a követelmény az, hogy a hivatalos verzión fusson megfelelően, így nem hinném, hogy az így jelzett 3rd-party app hibákat az Apple továbbítaná a fejlesztőknek. persze nem lenne baj, ha mégis megtenné.

    @robertkiss: nem a nyilvános bétát használom, a fejlesztőiben ki van kapcsolva a Feedback Assistant elérhetősége, így akkor tévedtem, lehet jelenteni 3rd-party app hibákat (de lásd a véleményem ezzel kapcsolatban itt fentebb). mondjuk ettől függetlenül elég kevés lesz az olyan magyar felhasználó, aki minden ilyen hibát jelez, pedig ez lenne a lényeg.

  6. @Jadeye: lehetséges, személy szerint eddig kb 30 visszajelzest küldtem. Más : miért nehéz elfogadni más emberek releváns véleményét 1-1 témával kapcsolatba? Nem az lenne a lényege a "hozzászólás" funkciónak, hogy megosszuk a tapasztalatokat a másik lehurrogása vagy kioktatása nélkül? 🙂

  7. @Jadeye: “Sok esetben valóban nem is a program a ludas, hanem az oprendszer valamelyik funkciója, amit az adott alkalmazás használ”
    Ott a példám a Microsofttal. Azt sem az MS, sem az Apple nem javította. A rendszerben volt valami, ami miatt szarul működött (mint pl. most a Pixelmatorban a resize, az sem lehet az app hibája, főleg, hogy a legutóbbi betaban javult a helyzet, mert most már a preview nézetben jó). Ezt pedig az Apple fogja javítani, ha 3rd party appokról küldünk bugot, tudják tesztelni, ha reprodukálhatóan írtuk le, reprodukálják és felveszik rendesen a hibajegyet.


Add a Comment