fbpx Skip to content

A Free on iTunes évek óta minden héten egy külön oldalon listázta az iTunes Store-ban az arra a hétre összeválogatott ingyenes tartalmakat az amerikai fiókkal rendelkező felhasználók számára.

Free-on-iTunes-elotte

Kezdetben egy zeneszám (Single of the Week) mellett több filmsorozat-epizód és podcast került a listába, majd kicsivel később külön spanyol számok (Canción de la Semana) is helyet kaptak második zeneszámként, illetve időnként volt egy Discovery Download is harmadikként. Azonban a jelek szerint az Apple most mindezt megszüntette.

Januárban egyszer már eltűnt a Free on iTunes linkje, de aki korábban kimásolta, az azt a linket megnyitva továbbra is elérhette a heti kínálatot. Végül pár nappal később a link ismét megjelent az iTunes Store-ban, ráadásul a korábbi, heti egy-két ingyenes zeneszám helyett valamiért már heti nyolc-tizenkettő számot tett a listába az Apple. Ezek a zenék elég változatosak voltak, hetente több különböző stílus közül válogatva:

Free-on-iTunes-zenek

Múlt héten viszont a Free on iTunes linkje ismét eltűnt az iTunes Store-ból, majd erre a hétre már a tartalmak közül is csak az egyébként is ingyenes moziajánlók (Movie Featurettes) és podcastek maradtak, ami gyakorlatilag az utolsó szöget ütötte a Free on iTunes lényegének koporsójába:

Free-on-iTunes-utana

Ez egyébként érthető lépés az Apple részéről, hiszen most az Apple Music a bevezetés alatt álló, új szolgáltatás, ami ráadásul három hónapig ingyenesen használható az új előfizetők számára.

Persze az is elképzelhető, hogy csak valami átmeneti változásról van szó, és feltámad majd később a heti ingyenes kínálat, de erről jelenleg nincs információ.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment