fbpx Skip to content

Az iOS 8 megjelenésével kaptuk meg a Handoff és Continuity nevű funkciókat. Ezeket fejleszti most tovább az Apple hardver támogatással, ami önmagában nem újdonság, de mindenesetre érdekes.

IMG_2744 IMG_2745

A Handoff azt jelenti, hogy az alkalmazások állapota folytatható az egyes eszközök között: például az iPhone-unkon elkezdett email szerkesztését rögtön folytathatjuk a Mac-en, amint leültünk elé. Vagy a Mac-en épp megnyitott oldalt tovább böngészhetjük az iPaden. Mindez teljesen automatikus az olyan eszközök között, amire ugyanazzal az iCloud-fiókkal vagyunk bejelentkezve. Ez a Handoff névre keresztelt szolgáltatás az összes beépített és letölthető Apple alkalmazás között alapból elérhető, de a fejlesztők is integrálhatják azt a saját alkalmazásaikba, ezzel képessé téve őket a Handoffra. Ezt az Apple most újabb szintre emelte az iOS 9-ben.

Ahogy a fenti képeken is láthatjuk, amint az iPhone-ba dugott headsetet érzékelte a készülék, fel is ajánlotta a Zene alkalmazás gyors indítását, amit a bal alsó sarokban találunk a lezárt képernyőn. Bluetooth vagy Lightning kapcsolat esetén ez már régóta működik, például mikor párosítunk egy kiegészítőt, rögtön megkérdezi, hogy letöltjük-e a hozzá tartozó alkalmazást.

Jack csatlakozó esetén azonban ez az első példa, érdekes lehet majd ez a fejlesztés későbbiekben, ha esetleg az Apple magát a csatlakozót is továbbfejleszti.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Dicséretes, de a csatlakoztatható eszközöket is növelni kéne! Nagyon jó lenne NFC-t használni!!!

  2. anno emléxem az első iphone-omnál (nokia után),
    az is nagy dolog volt, h elhallgat a zene, ha kihúzom a fülest…:D
    na meg az is h “megjegyzi” a hangerőt külön a füleshez és átállítja… 🙂

  3. Nekem már a IOS 9 public beta fut. Maj kipróbálom

  4. Ja, jó lenne más telefont is felismerni

  5. Hát…mint már mondtam ios 9 public beta fut nekem, de ennek ellenére nem jelzi ezt a fülest a zárolt képernyőn. Lehet hogy majd jön még (legalábbis nekem).

  6. fejlesztői beta 3-al működik

  7. Mi a véleményeket az IOS9 beta3-ról, érdemes felrakni mindennapi használatra i6-ra?
    Köszönöm a választ!

  8. @skimen: Nem, mert béta.


Add a Comment