fbpx Skip to content

A napokban megjelent a Star Wars alkalmazások alfája, a hivatalos Star Wars App iOS-re és Androidra, mely minden Jedi, Sith, droid és a galaxis egyéb söpredéke számára kötelező darab lesz.

starwarsapp_cover

A Star Wars univerzum eddig is bővelkedett mobilos alkalmazásokban, de ezek nagy része hullámzó minőségű játék volt csak és nem volt hivatalos app, amiben minden fontos információt és hírt egy helyen megtalálhattunk volna kedvenc űreposzunkról. Szerencsére a várakozásnak vége, ugyanis a hivatalos Star Wars App betölti ezt az űrt, igaz a magyar App Store-ban egyelőre nem érhető el.

starwarsapp_themes

Az alkalmazás első indításakor ki kell választanunk a kezelőfelület témáját: Jedi, Sith, droid, ami a zenét és a hanghatásokat módosítja. Az app felső részén egy nagyon hasznos számláló kapott melyet, ami mutatja a VII. részig, Az Ébredő Erőig hátralévő hosszú hónapokat. A számláló fölött mindennap láthatunk egy fontos eseményt a Star Wars világából, hogy adott évben ezen a napon milyen fontos dolog történt a kedvenc franchise-unkkal. Ezek mellett kapott helyet az időjárás-jelentés is, melyben az app az aktuális helyzetünknek megfelelő időjárást hasonlítja egy, a filmekből ismert bolygóhoz és mindig ír valami kis megjegyzést is, hogy ez milyen starwarsos eseményre tökéletes idő.

starwarsapp4 starwarsapp5

A Star Wars különböző közösségi csatornáin megjelenő híreket egy helyen nézhetjük meg, sőt a fontos hírekről, új előzetesekről még értesítést is kapunk. Ezután jönnek az alkalmazás jópofa és poénos részei. Az egyik kedvencem a ‘GIFS’ menüpont, ahol az ikonikus filmekből rövid, tematikusan kategórizált, animált gif jeleneteket láthatunk, melyeket megnyitva egyből vágólapra is kerülnek, így könnyedén elküldhetjük őket barátainknak. Ki ne akarna villámokat szóró Darth Sidioust küldeni annak, akire épp mérges, vagy épp egy hamiskás Han Solo mosolyt?

starwarsapp6 starwarsapp7

Tovább haladva egy helyen nézhetjük meg az összes hivatalos Star Wars videót, így nem kell keresgélnünk a neten, ha épp egy hivatalos előzetest szeretnénk megnézni. Természetesen a filmeket és a különböző sorozatok epizódjait itt nem nézhetjük vissza. Kedvenc mondatainkat és hanghatásainkat is visszahallgathatjuk a ‘Sound Board’ menüpont alatt, ahol külön elmenthetjük a számunkra legkedvesebbeket, de sajnos ezeket már nem tudjuk tovább küldeni, vagy akár értesi hangnak beállítani.

starwarsapp12 starwarsapp13

Direkt hagytam a végére a legjobb három dolgot: Force Trainer, Augmented Reality, Selfie. Mindhárom már önmagában hatalmas szórakozást tud nyújtani, de hogy ezek egy alkalmazáson belül kaptak helyet, az csak hab a tortán. A ‘Force Trainer’-ben kipróbálhatjuk, milyen lehetett Luke Skywalkernek gyakorolnia az Ezeréves Solymon a kis lebegő gömbbel.

Az Augmented Reality menüpontban a megfelelő plakát segítségével kiterjeszthetjük a valóságot, melyben jelenleg egy új rohamosztagos és a kis focilabda droid, BB–8 fog megjelenni és mindegyikük három különböző tevékenységet tud végrehajtani. Idővel még két másik karakter is biztosan elérhető lesz, de az sem kizárt, hogy másik plakát segítségével újabb és újabb karakterek is meg fognak jelenni.

starwarsapp8 starwarsapp9

A ‘Selfie’ funkció egyértelműen a nyertes ezek közül, hiszen ki ne szeretne akárcsak egy kép erejéig valamelyik Star Wars karakter bőrébe bújni? Számos karakter és háttér közül választhatunk, így mindenki egyedi képet készíthet. Lehetünk Jedi/Sith, lázadó pilóta, Leia hercegnő, vagy épp a szénbe fagyasztott Han Solo, mögöttünk pedig állhat Yoda mester, Darth Vader, Boba Fett vagy egy rohamosztagos. A környezetek pedig a következőek lehetnek: Tantive IV fedélzete, Jedi-templom a Coruscanton, Hoth, Endor és a Tatooine változatos tájai, illetve a Cloud Cityben található fagyasztókamra. A csuklyás alak esetében a lézerkard színe is változtatható.

starwarsapp10 starwarsapp11

Amint láthatjátok, elég sokrétű alkalmazást kaptak a Star Wars szerelmesei, csak kár, hogy egyelőre a magyar App Store-ból nem tölthető le. De aki nem tud várni, az ebben a cikkben megtalálja, hogy tud bankkártya nélküli amerikai Apple ID-t csinálni, amivel már könnyedén letöltheti a hivatalos Star Wars alkalmazást.

Te szereted a Star Wars-t? Igen? Nem? Miért?

[appstore id=”960108075″ store=”US”]

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Sziasztok! Nem rég szembesűltem avval a ténnyel hogy valamiért sem itt a web lapon sem a szifon telefonos változatán nem tudom letölteni az ajánlot appot! Valamiért azt írja ki telefonon hogy nem elérhető! A gépen meg nem ugrik át az itunesba. Hol tudom ezeket vissza állítani?

  2. “Amint láthatjátok, elég sokrétű alkalmazást kaptak a Star Wars szerelmesei, csak kár, hogy egyelőre a magyar App Store-ból nem tölthető le. De aki nem tud várni, az ebben a cikkben megtalálja, hogy tud bankkártya nélküli amerikai Apple ID-t csinálni, amivel már könnyedén letöltheti a hivatalos Star Wars alkalmazást.”

    Ülj le, 1es!

  3. darth weather

  4. Nekem osztrák fiókom van,de ugy nézem onnan se igen lehet letölteni.

  5. Angliaiban vagyok és innen sem lehet.

  6. @szaki1974: igen, ez linkelve is van a cikk végén.

  7. Kár, hogy az Augmented Reality csak a monitornál működik. Nem is értem miért? Pedig jópofa lenne, ha bárhová tehetném a karaktert. Vagy én nem csinálok valamit jól?


Add a Comment