fbpx Skip to content

A NomadKey és a NomadClip klasszikus értelemben véve nem tekinthetők kábelnek, sokkal inkább ultra ellenálló adapterek, amiket a kulcscsomónkra tudunk tenni (NomadKey), vagy ami maga lehet az, amire a kulcscsomónkat tesszük (NomadClip).

Nomad_01

Kifejezetten ellenálló kialakításuknak köszönhetően pedig bármikor nálunk lehet a töltő, amikor csak szükségünk van rá. Így nem kell külön kábelt hurcolni magunkkal, ami sokszor csak plusz kényelmetlenség tud lenni.

NomadKey

A NomadKey a kisebb változat, amely pont arra van kitalálva, hogy felfűzzük a kulcscsomónkra, így észrevétlenül nálunk van bármikor. Én egyébként egy fém dobozban hordtam magammal mindig az iPhone-hoz való kábeleimet, megelőzve azt, hogy a táskában a kábel összegubancolódjanak, megtörjenek – és így idejekorán cserére szoruljanak.

Nomad_02

A NomadKey esetén nincs szükség semmi finomkodásra. Egyszerűen feltettem a kulcskarikámra a kulcsok és a SIM kivető eszköz mellé, és bedobom a kulcscsomóval együtt a táskámba, ha mennem kell valamerre.

A gyártó oldalán még egy eléggé kicsavart módon is látható, tehát kifejezetten a hálátlan kezelésre alkották meg – no persze ettől függetlenül szerintem felesleges direkt kínozni:

NomadKey-Lightning-Twist_grande

Viszont így biztosan nem kell attól tartanunk, hogy a táskánkba behajítva bármi baja lesz majd. És mivel a Lightning-csatlakozó ugye mindkét irányba fordítva bedugható, így az sem okozhat gondot, ha az USB-aljzat esetleg fordítva lenne.

NomadClip

A NomadClip a NomadKey-jel szemben az ipari alpinista környezetben már megszokott karabínerekhez hasonló kialakítást kapott, melynek felső és alsó részében lévő üregbe pattan be az USB- és Lightning-csatlakozót tartalmazó fej:

Nomad_03

A csatlakozók rövidke kábelek végén kaptak helyet, így kicsit szabadabb használatra van lehetőségünk a NomadClip esetén, mint amit a NomadKey merevebb kialakítása nyújt. A kis kábelek miatt még laptopba dugva is fel tudjuk emelni a készülékünket töltés közben, míg a NomadKey ugye erre nem igazán ad lehetőséget.

NomadClip-Lightning-charging

A kialakítás itt is kifejezetten ellenállóra sikerült, és noha igen masszív a belső acél rész, ettől függetlenül nagyobb súly ráaggatására, vagy mászáshoz nem alkalmas (not for climbing) – viszont azoknak kifejezetten passzoló kiegészítő vagy adott esetben stílszerű ajándéktárgy lehet, akik szabadidejükben alpinistáskodnak:

Nomad_04

A kulcskarikánkat viszont gond nélkül ráaggathatjuk, és így a rugós nyelvnek köszönhetően könnyen rákattinthatjuk az övünkre vagy a szíjat tartó kis fülekre.

A NomadKey és a NomadClip is rendelkezik MFi (Made for iPhone) tanúsítvánnyal, így nem lesz olyan problémánk, hogy egy iOS-frissítés után esetleg ne működnének majd tovább, illetve ez egyfajta garancia arra is, hogy nem okozhatnak semmiféle problémát töltés közben.

A Lightning-kábelben végződő NomadKey 24.95 dolláros, míg a NomadClip 29.95 dolláros áron rendelhető meg a gyártó weboldalán. Persze ezekből nem csak Lightning-kábeles végű, hanem mikro-USB-s változat is van, gondolva a nem almás készülékek tulajdonosaira, valamint a NomadKey-ből létezik még Pebble-höz való is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. pont ilyet kerestem már egy jó ideje, koszi a cikket.

  2. Renelem a kulcs jol osszerkarcolja majd 😀

  3. @pergabb: a cikkben külön nem említettük, de kifejezetten a karcoknak is ellenálló a termék:

    Keys get dropped and tossed around. That’s why NomadKey uses only the toughest materials. We use high-grade polycarbonate from Bayer and a stellar rubber elastomer from Dupont to make it flexible and durable. We also use scratch-resistant metals on the contacts so you don’t have to worry about keeping track of pesky caps.

    ha megnézed a képeket, nem fogsz látni egyiken sem igazán karcot, pedig pár hete már a kulcscsomómon vannak.

  4. gondoltam rendelek is eggyet, komoly 10 dolláros áron postázzák ki. azért az nemkevés 🙁

  5. Nekem van a kulcsból, de már nem kompatibilis, nem tölt. Valamiért az a gyanúm, hogy nem licenceltél korrektül, tehát nem Made for iPhone. Én legalábbis ezért az árért meg vagyok sértve … 🙁

  6. @Laszlo Gazdag: ír rá valami hibaüzenetet a készülék, vagy csak szimplán nem tölt? mert ha utóbbi, akkor lehet, hogy mondjuk megtört benne a kábel. de bármely esetben érdemes kicseréltetni velük.

  7. Ja nem, en arra gondoltam, hogy a telefont karcolja meg. En sajnos elegge flegma vagyok, sima usb kabelt is odadobtam a gep melle egyszer aminek az egyik fele vegul a laptop kojelzojet simogatta meg, azota ott hangya van a kepen, mert kapasbol kikapott egy darabot belole. En kotnem ossze a geppel es netalantan elalszom mellette, esetleg szimplan odebb tolok par papirt es mar is koccan a kulcs a telefonon.

  8. @pergabb: én telefon mellé nem teszek kulcsot, így engem ez nem fenyeget.

  9. Ezert irtam, hogy mint kulcstarto nem annyira jo otlet 🙂


Add a Comment