fbpx Skip to content

A nyári melegben sokan természetesnek veszik, hogy a számítógépük ventilátora jobban pörög, ami alapvetően teljesen érhető, de amennyiben a gép már legalább 1-2 éves és folyamatosan fújtat és melege van, ott bizony nagyon sok por lehet benne és a hőpaszta is elöregedett.

iszervizpont_paszta_cover

A por ellen sajnos túl sok mindent nem tehetünk, hiszen az akarva-akaratlanul bejut a gép belsejébe a ventilátor által keltett légmozgásnak köszönhetően, ahol hőszigetelőként gátolja az alaplap megfelelő lehűlését. Na de akkor mit tehetünk?

Igaz, hogy a por a hűtőnyílásokon keresztül jut a gépbe, de semmiképp se ajánlatos ezeknek a nyílásoknak a letakarása, mert így a gép nem tud elég levegőt beszívni, ami tovább növeli a hőmérsékletét, ezért például ágyon nem érdemes használni huzamosabb ideig a számítógépet, mert ott pont annyira be tud a takaróba/matracba süllyedni, hogy a szellőzőnyílások teljes takarásba kerülnek.

iszervizpont_paszta1

Gondolom, sokatok értetlenül nézi, hogy mi is lehet az a hőpaszta és miért öregedett el. A hőpaszta egy fogkrém-állagú, hővezető képességgel bíró anyag, ami a számítógép CPU/GPU kupakja és annak a hűtőbordája közt található. Feladata az, hogy a processzor működése által keltett hőt átvezesse a hűtőbordára, ami a hővezető cső (heat pipe) és ventilátor által távozik a gépből.

Amennyiben ezt a feladatot nem tudja ellátni, az alaplap és a rajta található alkatrészek és forraszpontok felé fog a hő terjedni, ami hosszútávon komoly gondokat tud okozni a gépben. A paszta idővel veszít a hővezető képességéből, állaga is megváltozik, megkeményedik, porózus állagú lesz, ezáltal már nem képes a hőt átadni, így a gép akár túl is hevülhet, ami hosszútávon súlyos károkat is okozhat.

iszervizpont_paszta2

A hőpaszta használattól függően 1-1,5 év alatt keményedik meg, így ilyen időközönként mindenképpen érdemes elvinni szervizbe a gépet egy teljes portalanításra és újrapasztáztatásra. Mi az iSzervizPontnál a piacon kapható egyik legjobb hőpasztát használjuk, az Arctic MX-2-t, így biztos lehetsz abban, hogy gépedbe minőségi paszta kerül.

iszervizpont_paszta3

A mai naptól az összes Mac számítógép teljes portalanítását és hőpaszta cseréjét akciós áron végezzük. MacBook esetében 5900Ft, iMac és Mac mini esetében pedig 8900Ft a csomag ára.

Ne habozz, hozd be hozzánk fújtató, forrósodó géped, és mi újjá varázsoljuk.

Update: Ezen akciónk a 2015. 08.31.-ig tartott.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Es ha meg garis a gep?

  2. Mid 2011-es air lenne kell e mar szerintetek?Vagy mikor kell mar elvinni?Ujonnan vette kb 1,5eve.
    Helyileg hova kell vinni es mennyi idot vesz igenybe?

  3. @kchris: akkor vidd be garanciális szervizbe, mint mondjuk az iSTYLE.

    @meszi83: “Mid 2011-es air lenne kell e mar szerintetek?Vagy mikor kell mar elvinni?”
    idézek a cikkből:

    amennyiben a gép már legalább 1-2 éves

    “Helyileg hova kell vinni es mennyi idot vesz igenybe?”
    ismét idézek a cikkből:

    Ne habozz, hozd be hozzánk

    az idővel kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot közvetlenül a szervizes kollégáinkkal.

  4. Mennyi időt vesz igénybe ez a művelet?

  5. A link nem mukodik amire rakattintok hogy hova kell bevinni…

  6. Sziasztok!
    A Titan Nano Grease pasztával kapcsolatban van valami tapasztalatotok?
    Ugyanúgy használható a MacBookokhoz?

  7. @gergokiss: Lehet mindenféle pasztát kapni a piacon, de Prohardveren már alaposan tesztelték ezeket, és az MX-2 a legjobb ár/érték arányú paszta, ami kapható, így mással nem foglalkoztunk.


Add a Comment