fbpx Skip to content

Sokakat meglepestésként érintett, hogy az Apple Music első indításakor ki kellett választani az előfizetési formát (egyéni vagy családi), holott azt mindenki tudta, hogy az első 3 hónap díjmentes, és ezért volt, aki az Apple dolgozóit ostobának nevezte. Most gyorsan megmutatjuk, hogyan lehet kikapcsolni, hogy a próbaidő után automatikusan elkezdje levonni a rendszer a havidíjat.

apple_music_subsrciption_cover

Ez az előfizetési típus egyébként teljesen jogos, érthető és bevett, hiszen egy szolgáltatást veszünk igénybe, aminek díja van és az teljesen mellékes, hogy most a bevezetési időszak miatt ajándékba kapunk 3 hónap használatot. Ez máshol is így van, csak az Apple Music esetén már az elején rákérdez, hogy melyik csomagot kívánjuk használni. De nézzük, hogyan kapcsolható ki a fizetős rész.

A Music appot megnyitva minden oldalon a bal felső sarokban egy emberke ikont találunk. Ezt megnyomva jutunk a profilunkhoz, ahol a név, kép, felhasználónév és társaikon kívül megtekintjük, mely előadókat követünk már, illetve itt bővíthetjük az előadók listáját is.

Az automatikus előfizetés szabályozásához a ‘View Apple ID’ menüpontra kell koppintani és a jelszó beírása után pedig a ‘Manage’ menüpont alatt találjuk a még az iOS 4-es időkből megmaradt kapcsolót, mellyel elkerülhetjük a próbaidő utáni automatikus levonást:

apple_music_subscription apple_music_subscription2

Ugyanitt tudunk váltani az egyéni és családi előfizetések közt, illetve azt is láthatjuk, meddig érvényes az előfizetésünk, illetve mikor jön majd a levonás. Ugyanez elérhető a Beállítások / iTunes & App Store menüjéből is az Apple ID-nkra nyomva, de aki az egész Apple Music résztől szeretne megszabadulni az a Beállítások / Zene rész alatt tudja azt teljesen kikapcsolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

45 Comments

  1. Nekem nem mukodik nem tudom miert ramegyek es az apple.com-ra dob nemtudom miert tipp?!

  2. Nekem magyar amikor rámegyek és utána a kezelés gombra nyomok aztán az apple nek az oldalára dob hogy jelentkezzek be ott

  3. Az lehet hogy bankakkártya szükséges először hozzá, mert az nekem nincs megadva.

  4. @MegaTrack: Engemet is 🙁

  5. Nekem is ez a probléma 🙁

  6. A harom havi probaidot inditottatok? Vagy ugras a sajat zenehez, erre kattintottatok? Mert en nem inditottam el a harom havi probat, igy nekem is a Safarira ugrik. Nem lehet ez a gond? Illetve ilyenkor is fog vonni majd?

  7. És ha nincs megadva bankkártya, akkor nem is tudnak pénzt levonni… 🙂

  8. @Deák Viktor: …és így a próbaidőt sem tudod elindítani. bankkártya vagy feltöltött egyenleg kell hozzá. utólag pedig kiveheted a kártyát vagy kikapcsolhatod, hogy automatikusan megújítsa majd az előfizetést, az már mindegy.

  9. Akkor csak hogy teljes legyen a kep: ha nincs aktivalva a 3 honap, de bankkartya meg van adva, szinten nem vonnak semmit.

  10. Ez kurva nagy fos így, ha nincs elég pénz a kártyádon vagy nincs kártyád akkor nem tudod kipróbálni se, barom ez az Apple? így ki fogja használni? +1 részemről a Spotynak még mindig.

  11. Ha 3 havonta regisztrálok egy új Apple ID-t, akkor mindig ingyen lesz Apple Music-om?

  12. Igen, de akiket követsz és amik számokat offline-zol eltünnek mivel a másik ID-ra vannak berakva, stb.

  13. Először is kell bank kártya, 2 eurot zárol a számlán, de azt visszakapjuk, ki is törölhető próbaidőszak elindítása után.
    Fiókbeállítások/előfizetések/kezelés/ itt lehet kikapcsolni az autómatikus megújítást(fizetést).

  14. Jéé ezt elküldi.

  15. @nullzero: Igen, de akiket követsz és amik számokat offline-zol eltünnek mivel a másik ID-ra vannak berakva, stb.

  16. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy bekapcsoltam a 3 hónapot a Családi opcióval a saját eszközömön. A családhoz hozzá tartozik a feleségem Apple ID-ja is. Az ő telefonját is frissítettem 8.4-re. Ezek után a Music indítását követően nála is választani kellett a 3 hónapot, ez ok is, de utána nála is ki kell választani a Family lehetőséget (gondolom), mert máshogy nem lehet tovább lépni. Így viszont nála is aktív a 3 hónap utáni megújítási lehetőség. Ez így normális? Mert sehol nem találok arra vonatkozó leírást, hogy hogy lehet egy ID-nál eldönteni, ha családtag, hogy egyéni előfizetést akar, vagy a családit akarja használni. Erről van valamilyen információtok?

  17. Levonás (terhelés amit visszakapunk) a következő esetekben történik meg:
    1. Bankkártya csatólás az Apple ID-hez
    2. Apple ID jelszó váltás
    3. Készülék váltás (iPhone / Mac)

    iTunes-ból is nyomon követhető (Account Info-nál) hogy mire fizetünk elő és mikor újul meg. Le is mondható ha nem tartunk rá igényt.
    Képek:
    http://cl.ly/image/2y1K1G192m31/Account.png
    http://cl.ly/image/12123e0T2o2w/AMM.png

  18. @Hobson Phil: persze, hiszen ha nem fizetsz elő a szolgáltatásra, akkor nyilván nem fognak levonni semmit, hiszen úgy nincs miért vonjanak. 🙂

    @farkas63: csak megfogta valamiért az automatikus moderáció, de most, hogy gépközelben vagyok és láttam, így már engedélyeztem is. sajnos mivel vannak, akik nem tartják be a moderációs elveinkben leírtakat, így kénytelenek vagyunk folyamatosan állítani a rendszert, viszont emiatt néha előfordul, hogy olyat is megfog, amit nem kellene.

  19. Nekem nem engedte,mert mert nincs pénz a kártyámon 🙁

  20. A rádiò se indul el

  21. Kipróbáltam,nem tetszett.PC-n telepítettem,de az iTunes Webstore-ba a friss ID-vel sem engedett bejelentkezni.Pedig ott lehetne hozzáférni a fizetési adatokhoz,amit mindenképpen le akartam rendezni.Nem akarok 3 hónap múlva meglepetést.Így jobb híján az alkalmazáson belül töröltem a bankkártya adatokat.Eljutottam idáig- “Fizetés típusa:nincs rögzített hitelkártya.”Végül kijelentkeztem,majd az iTunes programot is töröltem a gépről.
    Marad a Spotify.

  22. @Csaba Kálmán
    Ez nagyon jó
    Csak a Spoti elég bénaság ehhez képest, vagy 10%-a van meg a zenélnek csak a Musicból, s hülyén is vannak feltöltve! Vagány a Music, csak meg kell ismerni kicsit!

  23. Nekem pedig az Istenre nem fogad el semmilyen bankkártyát azt írja mindegyiknek hogy a fizetési mód elutasítva meg a dombornyomatosomra is! Ez mitől?? A kartyakhoz engedélyezve van a netes fizetés..

  24. Nekem is ezt irta ki és levont pénzt a kártyámròl :/ A rádiò se megy

  25. Köszönöm, ez nagyon hasznos. Egy bajom van az új app-pal, sehol nem találom a shuffle-t a my music-nál. Pedig ez annyira népszerű lejátszási mód, hogy egy iPod-ot is csináltak hozzá. 🙂
    Így most kilépek az app-ból, és control centerből indítom a zenét, akkor alapból shuffle van.

  26. @Roland Bánhidi: Sztm a feleségednél nem kell bekapcsolni a 3 hónapos próbát, hanem automatikusan hozzáadja, ha 8.4 van neki is és a csoportban van. Nekünk is ez van, csak még nem frissített, de értesítést már kapott róla.

  27. @weberbarna: hogy erted azt hogy visszakapjuk a 2 eurt ?Nekem 2x levonta az összeget

  28. @Nikolas Németh: nézd meg, hogy mit ír az üzenet: a zárolás az nem levonás. a bankkártya ellenőrzésekor az Apple zárol, nem terhel vagy levon.

  29. @Jadeye: nekem sajnos ez nem igy történt , jött az értesittés hogy levonta az összeget

  30. @Nikolas Németh:
    Ha van Pl. 2.000 Ft. a számládon akkor zárol (levon) kb. 626 Ft-ot (1.98 EUR) Ami levonódik (látszólag) a 2.000 Ft-ból. Így a tényleges elkölthető összeged 1.374 Ft. lesz. Zárulás után vissza is kapod. A tranzakciónak pedig meg lehet nézni a pontos részleteit is. (Jadeye már említette.) Ott minden kiderül. Láthatód a kezdeti illetve a lejárati dátumot is. A lejárati dátum az amikor vissza is kapod a levont (zárolt) összeget. Ami bankoktól függ.

  31. Ha mar music… a favoritest hol lehet megnezni? Belajkoltam egy rakat zenet, de meghallgatni mar nem tudom oket ujra 🙂 vicces…. mellesleg az UI egy rakas szar lett, logikatlan nem intuitiv, probalgatni kell hogy melyik gomb mi a tokomre jo. Eddig minden cuccuk szinte magatol mukodott, de ez igencsak elcsesztek.

  32. Nekem levonta a pénzt és így se működik :/ Plusz azt írták üzenetben,hogy sikertelen tranzakciò,pedig levont :/

  33. @HajosKris: nem vonhatott le pénzt. csak zárolt. a zárolt összeget a zárolás lejártával visszakapod. de ha számlázási gondod van, akkor hívd fel az iTunes Supportot, és kiderül, mi a gond: http://apple.com/hu/contact

  34. Oké,de akkor miért nem megy semmi,még a rádiò se

  35. @dnp: elvileg igy kellene hogy legyen ma felhivtam az ügyfélszolgálatot azt mondták pár napba telik még a rendszer átelenőrizi hogy hivatalos adatokat adtam e meg ,volt már az 1 éve is kb hogy nem érkeztek meg a levont összegek mikor vásároltam mindig uj készülékeket vagy aktiváltam valamit megadtem az adatokat és már jött is az értesittés hogy levonták az összeget ,de ha ezek a levonások amik most történtek nem fognak megjelenni a számlámon akkor azt a lehetőséget mondta az ügyfélszolgálat hogy apple felső ügyvezetőknek kell reklamaciót benyujtani

  36. @HajosKris: ezt csak az Apple Supporttal egyeztetve fogod tudni kideríteni. ellenőrizd, hogy valóban bekapcsoltad-e a 3 hónapos próbaidőszakot, és az aktív-e. ezt a cikkben leírtaknak megfelelően tudod megtenni. ha valami nem stimmel, hívd fel az Apple-t.

  37. Valaki le tudná írni nekem, hogy az iCloud állapotok pontosan mit jelentenek? Redditen találtam ezt:
    Purchased – music you bought from itms, will be downloaded via Match as unprotected (drm-free), 256k AAC just like the store.
    Matched – music you did not buy from itms, but it believes it found the same track in itms. Will be downloaded via Match as unprotected.
    Uploaded – music you did not buy from itms, and could not be matched against an existing track in itms. Will be downloaded via Match as a copy of the original file you provided.
    Apple Music – music you found in Music and used “add to my library”. Will be downloaded via Music as a DRM’d, booby-trapped “on loan from the library” file which will cease to be playable if you end your subscription, and may not play on non-Apple devices.

    Alapvetően a DRM-ről szól a beszélgetés. Nekem viszont az lenne a kérdésem, ha egy azon letöltésből származik két szám, tehát egyezik az előadó, album, minden.. mégis az egyik szám apple music a másik egyezik.. Valaki fel tudna világosítani?

  38. @Gabi: Az apple music státusz azért nem jó, mert ha megszűnik az előfizetésem akkor csak drm protected számaim lesznek, magyarul elveszik a saját példányom, míg a matched státuszúak megmaradnak igaz?

  39. Sziasztok. A kérdésem a következő: Az Apple Music free időszak elteltével a rádió továbbra is használható ha szolgáltatást felfüggesztettem?

  40. Jadeye@: Köszönöm az infót!
    Tetszik a szolgáltatás,lehet hogy megtartom fizetős én is 🙂
    Eddig gyakorlatilag nem tudtam olyan előadót/zeneszámot beírni a keresőbe amire ne lett volna eredmény.. (Bármilyen eredmény..)
    Ezt nyilván folyamatosan fejlesztik.
    A minőséggel sincs probléma 😉
    Wi-fi háttérrel egy buliban bármilyen zenei kívánság teljesíthető alsó-felső korhatár nélkül és ez szimpatikus 🙂
    ..És még nem próbáltam ki mindent 😉


Add a Comment