fbpx Skip to content

Az iOS 8.4 megjelenésével egy adott esetben bosszantó változás is érkezett, mégpedig az, hogy alapértelmezetten tiltásra kerülnek a szókimondó (explicit) tartalmak. Ilyen tartalom esetén az  E  betűs jelzés mellett szürkével jelenik meg az iTunes Store-ban, és nem lehetséges a lejátszása, de egyébként a megvásárlása sem.

iOS8.4_szokimondo_04

Nem gondolnánk, hogy az Apple az erkölcscsősz szerepét akarta itt játszani, inkább egy hiba eredményeként adódhatott mindez, azokból meg akad mindig. Szerencsére pár egyszerű lépésben visszaállítható.

Menjünk a Beállítások (Settings) appon belül az Általános (General) menüpont alatt a Korlátozások (Restrictions) opcióhoz. Kapcsoljuk azt be egy négy számjegyű kód megadásával (jegyezzük meg ezt a kódot!), ez az egyszerűség kedvéért lehet 0000 is, mert utána úgyis kikapcsoljuk majd a korlátozásokat:

iOS8.4_szokimondo_01 iOS8.4_szokimondo_01a

A kód megadása után a korlátozások egyes opciói elérhetővé válnak, ekkor görgessünk le a Megengedett Tartalom (Allowed Content) kategóriáig, és válasszuk a Zene, podcastok és iTunes U (Music, Podcasts & iTunes U) menüpontot:

iOS8.4_szokimondo_02

Ebben a menüpontban kattintsuk át az egyetlen kapcsolót:

iOS8.4_szokimondo_03

Ezután lépjünk vissza, és kapcsoljuk ki a korlátozásokat – ehhez adjuk meg a bekapcsoláskor beállított négyjegyű kódot, példánkban a 0000-t.

Ha ezt megtettük, akkor noha a korlátozásokat kikapcsoltuk, a szókimondó tartalmakra vonatkozó engedélyezés állapota aktív marad, és a korábban tiltott tartalmak is lejátszhatóak:

iOS8.4_szokimondo_05

Örüljünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Örüljünk 😀

  2. Amúgy hasznos, köszi!

  3. Ha elfelejtettem a jelszavamat, akkor mi a teendo? 😀

  4. @Glncsr Vn: ne felejtsd el. ha elfelejtetted, akkor restore, és új iPhone-ként való beállítás. talán vannak szoftverek, amik ki tudják bogozni backupból, de ezeket nem próbáltam, így leginkább passz.

  5. @Jadeye: Koszonom 🙂

  6. A rádióhoz is bankkártya kell?

  7. Sziasztok!
    Valaki rájött már, hogy iTunes-nál hogy lehet ugyanezt kikapcsolni? :-O

  8. Megoldódott! Csak egy kicsit keresgélnem kellett! 🙂

  9. Ha zöld a kapcsoló, akkor minden mehet, ugye? Mert nálam be volt kapcsolva.

  10. 2 kérdésem van, ami nekem nem tiszta. Please, help:)
    Most akkor mi van az iTunes Match-kérdéssel: ha jelenleg van élő Match-om, de lejár 2 hét múlva, és nem fizetek elő rá, akkor a jelenlegi Match-albumok már nem lesznek elérhetők a Music-ban?
    Ha a családtagom nem fizető elő, de én beállítottam a családit, és felvettem a családhoz az illetőt, akkor ő mit fog látni, használni a saját készülékén? Pl. ha beteszek egy zenét a “saját”-ba, akkor az megjelenik nála is? Vagy ha fut a Match-előfizetés, akkor azokat az albumokat is elér a készülékén, ami nekem a Match-ben vannak? Köszi szépen előre is!:)

  11. sziasztok!

    a cikk megjelenese utan engedelyeztem a szokimondo tartalmakat, ket ilyen album is van az iphoneomon, mindketto az appstorebol. utana kikapcsoltam a korlatozasokat, ment is hetekig normalisan, aztan egyszercsak eltunt a Musicbol mindket albumom. megcsinaltam ujra, es visszakerultek, de valamiert automatikusan "Clean"-re allitja vissza magat folyton a telefon, a multkor konkretan egy szam hallgatasa kozben. elegge idegesito, nem tudom, hogy masnal volt/van-e hasonlo, illetve hogy mi a teendo ilyenkor..

  12. nalam is ugyanez van. hiana allitom szokimondota, restart es maris visszaall tisztara. de van, hogy ujrainditas nelkul is. random. nagyon idegesito. ha kikapcsolom, ha be kapcsolom a korlatozasokat akkor is. rem javitjak..

  13. @Zapolap chatelgettem kicsit a supporttal, aztan letoroltem minden zenet, es ugy toltottem le ujra, hogy Expliciten volt a beallitas, azota jo, Restrictions kikapcsolva…meglatjuk..


Add a Comment