fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Torma György küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

1_kép

Rég volt már, amikor az ember zsebrádióval ment a strandra és az antennával csápolva igyekezett befogni a kedvenc adóját. Ma már a zene a felhőben van, esetleg az okostelefonra letöltve, legújabban pedig Bluetooth hangfalon szól a társaságnak. A Proda ebben a kategóriában jött ki a legújabb versenyzőjével, ami a BTD531K típusú, emberibb (de nem kevésbé kacifántos) nevén Orb by TheCoo eszközével.

A készülék lényegi része egy 87 milliméter átmérőjű, 40,6 milliméter magas házban helyet foglaló 3 wattos kis hangszóró és a hozzá tartozó 600 milliamperórás akkumulátor. Képes hangot lejátszani Bluetoothon, vonali bemeneten és mikro-SD kártyán keresztül, a töltéséről pedig az USB csatlakozó gondoskodik.

2_kép

Ránézésre a hangszóró egy előremutató dizájnt választott: a formája egy aránylag letisztult, kézbe simuló lencse, amit szívesen kap fel az ember, nehezen tud tönkretenni, és amit könnyű behajítani a hátizsákba. A hangszóró védőrácsa és az ezüstszínű oldalburkolat is fémből készültek, ami rengeteget hozzáad az eszköz minőségérzetéhez. A kezelőszervek ennek az ezüst gyűrűnek az oldalán kaptak helyet, segítségükkel ki-be kapcsolhatjuk a készüléket, valamint vezérelhetjük a memóriakártyáról történő lejátszást. Ezek mellett kapott helyet az USB-csatlakozó, egy kis állapotjelző LED, valamint a vonali bemenet. Ugyancsak itt van a készülékhez járó akasztó bújtatója, ami egyben a rögzítésre szolgáló egyetlen lehetőségünk.

A beépített akku a gyártó szerint tíz órát bír, ami bármilyen bulira elég kell, hogy legyen (egyébként ez körülbelül fedi a valóságot). A bekapcsolásról hangjelzéssel és a kis LED-del tájékoztat bennünket és ha magára hagyjuk, kikapcsol.

A Bluetooth csatlakozással nem volt gond, a mobilom egyből megtalálta és használatba is vette a kis gömböcöt. Három-négy méterig tiszta rálátással megbízható maradt a kapcsolat. Ennél távolabb, vagy vastag falak mögött előfordultak problémák, de tiszta jelnél zokszó nélkül újracsatlakozott és tette a dolgát a gömböc.

Ami a hangminőséget illeti, senki ne várjon meghatározó, audiofil élményt ettől a készüléktől (azt egy nullával többért kell keresni), de társaságba, konyhába főzéshez vagy dolgozószobába háttérzenének megfelelő a hangminősége. Érezhetően kiemeli a basszust, de ez nem is baj, ha figyelembe vesszük a célközönséget. A hangereje nekem egyszer sem volt kevés, de egy ricsajosabb társaságot már nem biztos, hogy túl tudna ordítani.

3_kép

A beépített mikrofon elvileg mobilkihangosítást is lehetővé tesz, de én sehogy sem tudtam összehozni a Messenger appal – talán nem voltam elég kitartó. Tulajdonképpen csak ezt tudom konkrét hibaként említeni, mert ezt leszámítva mindent tud, amit állít magáról, és elég nehéz bármivel zavarba hozni.

Lássuk az ítéletet zanzásítva:

Pro:

  • Praktikus forma, jó kezelhetőség
  • Kellemes hangzás
  • Szinte mindennel tudod párosítani

Kontra:

  • Nem nagyon van mivel rögzíteni
  • Lehetne egy kicsit hangosabb

Mindent összevetve az Orb Bluetooth hangszóró egy nagyon szimpatikus eszköz. A design és az anyagválasztás jól el lett találva, emellett a rengeteg csatlakozófelület miatt szinte bármivel össze tudjuk kapcsolni. Mindegy, hogy a konyhában, a műhelyben vagy a strandon használjuk, ezzel örökre elfelejthetjük a kényelmetlen kábelrengeteget és az állandó barkácsolást. Egy klasszikus ghettoblaster-t persze nem tud felülmúlni, cserébe viszont az övedre akasztva is elfér, és azonnal szolgáltatja a zenét. Bárhol, bármikor.

A terméket a proda.hu oldalon tudjátok megvásárolni, köszönöm a figyelmet. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Se egy iPhone, se egy Macbook. A bemutató videó minősége hagy némi kívánnivalót maga után + amikor végre megszólalt a hangszóró kb. 8 másodpercig hallattuk a hangját. Ennyi pénzért pedig már tudsz egy hasonló kaliberű JBL-t is.

  2. @atti222: Az baj, ha nincs iPhone, vagy MacBook? Milyen világban élünk…

  3. @Gergő, igenis baj. Ez nem egy Apple termekekkel foglalkozo oldal? Olyan erzesem van mintha bemennek egy APR-be es az elado LG telefonon mutatna be a kiallitott Bose hangszorot…

    Ez az en egyeni nezopontom.

    De a video minosegen es a hangszoro hangjanak bemutatasan lenne mit javitani:)

  4. @atti222: ez egy vendég blogger cikk.


Add a Comment