fbpx Skip to content

Külföldi statisztikák alapján az Apple Watch tulajdonosok 20%-a vásárol plusz szíjat magának, ami legtöbbször a Leather Loop, vagy éppen a Milanese Loop.

IMG_0081

Ebben én is beletartozom, az Apple Watch mellé már számos másik szíjat is kaptam. Ezek egy része eredeti Apple, másik része pedig külön cég által gyártott termék. Természetesen az eredeti Apple szíjakkal eddig sosem volt problémám, kivéve persze az árazása. Ebben a cikkben most kitérnék minden szíjra, amit eddig próbáltam már.

Klasszikus Apple bőr szíj

A 42 milliméteres Apple Watch-om klasszikus bőrszíjjal lett meg rendelve, így ezt a szíjat használtam majd két hétig az elején. Erről már írtam korábban ebben a cikkemben, azonban itt is leírom, hogy teljesen meg voltam elégedve ezzel a szíjjal. Kényelmes, egyáltalán nem izzadtam alá, és összességében bármilyen ruhához illik. Átlagos öltözékhez, valamint öltönyhöz is egyaránt jó.

FullSizeRender-3  FullSizeRender-4

A klasszikus bőr szíj kizárólag fekete színben érhető el a többi bőrszíjjal ellentétben, de itt is két méretben, 38 és 42 milliméteres órához való szélességgel, azonban  csak egyféle hosszúságban, ami egy átlagembernek teljesen megfelel, de sajnos nem mindenki számára lesz jó.

Érdemes ennél a szíjnál előre felpróbálni az órát, hogy biztosak legyünk abban, hogy számunkra ez a megfelelő szíj. Természetesen a bőr miatt, ha lehet, ne érje víz a szíjat. A klasszikus csatos bőr szíj ára 50.000Ft fölött van, ami országonként változik.

10/8 pont

Apple Leather Loop szíj

Nekem az egyik kedvenc szíjam. Legtöbbször ezt használom, mivel a mágneses kapcsolódásnak, és a hossz tetszőleges állíthatóságának hála tökéletesen illeszkedik a csuklómra. Hasonlóképpen kemény olasz bőrből van, mint a klasszikus szíj, de itt egy picit más a mintázat és több színben kapható. Fekete, kék, bézs, barna árnyalatban vásárolható meg, legtöbben a feketét hordják, én a kéket preferálom, de láttam már barna színben is, ami egy öltönyhöz, vagy inghez kifejezetten jól illik.

A Leather Loop-on nincs csat, tehát laptop mellett is használható, és nem fogja megkarcolni azt, a mágnes pedig eddigi tapasztalatok szerint nem zavarja a gépet sem. A mágnes egyébként elég erős: nem kell attól tartani, hogy csak úgy elenged.

Akinek tetszik ez a típus, bátran ajánlom, bár ez is 50.000Ft-tól kezdődik, így sokakat elriaszthat az ára.

10/9 pont

Apple Sport szíj

Nem voltam egyáltalán műanyag szíj-párti, szerintem az nem lehet kényelmes, vagy legalább nem annyira, mint mondjuk egy bőr szíj. Erre az Apple teljesen rácáfolt, az utóbbi napokban egy fekete sport szíjat használtam és a bőrhöz hasonlóan teljesen kényelmes volt, bár néha valóban beleizzadt a csuklóm, főleg egy-egy napfényes délutánon. Ez a szíj egy speciális fluoroelasztomerből van, ami hasonlít a műanyaghoz, és a gumihoz egyaránt. Rozsdamentes acél kapoccsal lehet összecsatolni, ami egyébként az elején elég nehézkes lehet, de ez ember könnyedén hozzászokik.

FullSizeRender-2 FullSizeRender-5

Sportoláshoz logikusan ez ajánlott, főleg, mert rendkívül könnyű és az izzadság sem probléma, az ember egyszerűen lemossa. Az ára 15.000Ft-tól kezdődik, így ez szerintem a bárki számára megvásárolható kategória.

10/8 pont

Apple rozsdamentes acél szíj

FullSizeRender

Az Apple rozsdamentes acél szíja egyszerűen szemetgyönyörködtető. Tökéletesen illeszkedik a fém házú Apple Watch-hoz, és rendkívül jó minőségű acélból van. A szíjat egyébként otthon is beállíthatjuk, nagyon könnyen vehetünk ki láncszemeket. Ez egy teljesen új eljárás erre, nem a már megszokott. Nézzétek meg a videót:

A fém nehéz, de nem annyira, mint azt gondolnánk. Érezhető hogy azért egy nehezebb szíj van rajtunk, de ettől függetlenül egyáltalán nem zavaró.

Az ára persze már más tészta: 150.000Ft-tól kezdődik – és ez csak maga a szíj.

10/9 pont

Utángyártott rozsdamentes acél szíj

Természetesen hatalmas kereslet (és kínálat) van már most is az utángyártott szíjakra. Így gondoltam, egy fém szíjat fogok kipróbálni először. Átlagosan 20.000Ft-tól kezdődnek ezek a rozsdamentes acél szíjak, amik tulajdonképpen a klasszikus változatok. 3 szem van egymás mellett, és hasonlóan a klasszikus bőrhöz, adapterrel csatlakozik az órához.

FullSizeRender-1 IMG_0025

Ezek egyébként meglepően jó minőségűek, nyilván nem olyan, mint egy eredeti Apple Watch szíj, de összességében teljesen jól illik az órához, és hát az Apple szíjak árának a töredékéért lehet megvásárolni. Az adapter is jól illeszkedik az órához, és maga a szíj is kényelmes.

Szerintem az utángyártott szíjaknak bőven van jövőjük, főleg az Apple árazása mellett, de nyilván érdemes körbenézni, hogy milyet vásárol az ember. A fenti szíj a SzifonStore-ban megvásárolható 18.900Ft-ért, illetve van Milanese Loop változat is. Az órához való kiegészítőinket itt találjátok meg, köztük az adapter is elérhető nálunk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. “Kipróbáltuk” 😀

  2. @Józsi: Valóban elírtuk, köszi 🙂

  3. Bőr szíjakat is fogtok forgalmazni a SzifonStore-ban?

  4. Az az „utángyártott” link bracelet nagyon ótvarul néz ki azzal adapterrel (anélkül sem szép). Az a tízszeres szorzó simán megéri az eredeti árat egy ékszernél 😀

  5. “150.000Ft-tól kezdődik – és ez csak maga a szíj.”

    ezzel ássa el magát nálam ez a szar….

  6. “150.000Ft-tól kezdődik”
    Ja, hogy KEZDŐDIK. Egy sima rozsdamentes acél szíj még ennél többe is kerül? Ez már a vicc kategória.
    Majd az következik, hogy elkezdik hamisítani. Merthogy az ember gyereke az nagyon találékony. 😀

  7. latom itt is jol leszedik azokat akik 42mmt vettek, jopar ezressel fizet tobbet a tulkepp (kis tulzassal) semmiert.. mindenesetre valami utangyartott szep bor szij nincs? 50ezer kicsit fajos egy ilyenert..

  8. Sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy Apple Watch Sport órához lehet a venni pl Milanese loop vagy egyéb nem sport hoz adott szijakat
    vagy ezek nem kompatibilisek egymással

  9. @matesims: mindegyik szíj kompatibilis mindegyik órával – csak maximum színben eltérő, mert ugye a sport óra matt felületű alumínium, a milanese loop meg tükörfényes acél, így el fog ütni egymástól. de maga a csatlakozás bármely típus és szíj esetén kompatibilis egymással.

  10. értem köszönöm 🙂
    és tudtok esetleg olyan helyet Magyarországon lehetőleg pesten környékén ahol ezket meg lehetne nézni
    legalább hogy hogyan néz ki a aluminiumban a két különböző szín ?


Add a Comment