fbpx Skip to content

Érdekes SMS-t kapott egy ismerősöm a mai nap folyamán a Vodafone-tól, amin tulajdonképpen mi is meglepődtünk.

Screen Shot 2015-06-25 at 15.28.28

Korábban már hallottam róla, hogy telekommunikációs cégek meg szeretnék szüntetni az ingyenes (de forgalomlassítós) túlforgalmazást. Azonban ezt még nem sikerült nekik, viszont a Vodafone egy érdekes, etikai szempontból elgondolkodtató lépést tett az ügyben. A fenti táblázat a Vodafone oldalán található meg, és jól látható, hogy van egy “Automatikus Plusz Adat opció”, amit az ügyfelek előfizetésére automatikusan aktiválnak is.

Tehát, ha valaki a RED díjcsomagjában elérné a havi adatforgalmi keretét, akkor ez a plusz adat opció azonnal aktiválódik, 500Ft-tal megterheli a Vodafone az előfizetést, és 150MB további felhasználható adatforgalmat kap. Erről egyébként tájékoztatják az előfizetőket is SMS formájában, azonban azt nem közlik, hogy ez természetesen a Vodafone ügyfélszolgálatán lemondható:

IMG_0272

Arról is tájékoztatnak, hogy innentől kezdve a havi adatforgalmi keret, illetve az ilyenkor automatikusan aktivált plusz 150MB felhasználása után már nem sebességkorlátozást kapnak az előfizetők a további túlforgalmazáskor, hanem 0/0 Mbit/s-re korlátozzák őket, tehát nem lesz internetelérésük a következő számlázási ciklus kezdetéig.

Ez szerintem egyáltalán nem korrekt, hogy így, előzetes értesítés nélkül, automatikusan aktiválták az érintett előfizetőknél ezt a szolgáltatást, amit már csak lemondani lehet (opt-out). Aki ilyen SMS-t kapott, és nem szeretné mindezt, az mindenképp hívja fel a Vodafone-t. 500Ft-ért meg konkrétan vicc, hogy csak 150MB-nyi túlforgalmazási keretet terhelnek az érintett előfizető számlájára. Időközben megnéztem a többi szolgáltatót, ott még ilyesmit nem láttam, a Telenor és a Telekom inkább a percdíjakat és a havidíjas szolgáltatások árát fogja emelni.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

51 Comments

  1. Nekem Basic csomagom van, minden hónapban vennem kell plusz 1,5 GB-ot, mert nem elég az 500 MB.
    Pont a napokban hívtak fel, ajánlották a legnagyobb (Extra) csomagot. Nekem a másik jobban megfelelne, még az eredeti felálláshoz képest +490 ft-tal többért is, ám abba sajnos nem mehetek – magyarázat: túl sokat fizetek havonta, ezért nem kerülhetek közepes díjcsomagba, csak a legnagyobba…
    WTF…???
    PS.: 150 MB nevetségesen kevés, még az 500 MB is az…

  2. pont most néztem, nekem is automatikusan aktiválták a 150 megát, Red Extra EU

  3. Az Európa Napijegy szolgáltásuk, bocsánat lehúzásuk, még mindig a legpofátlanabb dolog, amit telkó cég valaha művelt. Magasra tették nagyon azzal a mércét, ezzel nem ugrották meg. Próbálkoznak, de tudnak ők ennél pofátlanabbak is lenni.

  4. Engem figyelmeztettek erre, 2015.04.01 utan kotott csomagokban mindegyikben benne van, EU-s dologgal egyutt erkezett. De egyebkent a regisztracio nelkul is bejon a netifo.vodafone.hu oldal (mobilnetrol) es ott 2 gombnyomassal lemondhato az automatikus +150Mb. Nem tudom miert kell ekkora feneket keriteni ennek.

  5. Erről minden ügyfelet tájékoztatnak és kb 23 másodperc alatt simán lemondható.

  6. Felesleges hiszti keltés

  7. Telekom kapcsolási díja és a jövőbeli árai elborzasztóbbak, Telenor pedig egyértelműen 3. helyezett. Nekem céges régi redem van, 4gb-os. Az a legfrankóbb 🙂 Csak lassítás van leforgalmazás után.

  8. Nekem céges net opció, nyóc giga, ott is csak lassítás van.
    Amúgy meg most komolyan ez ekkora dolog? Vagy csak benézte a kolléga és úgy érzi átverték. Benne van az ÁSZF-ben bizonyára.

  9. Ez nagyon komoly információ volt, köszönjük!:) Uborka szezon van, látszik a cikkek témáján!

    Mint azt már többen írták, ez, ahogy a nevében is benne van: OPCIÓ, ami lemondható!
    Igen, 0/0-ra lassítják, ha lejár. A Voda az első, akik korlátlan mobilnetet adtak ki, majd lassítva vált korlátlanná. Most az van, ha elfogy, akkor nincs! Ennyi! Olyat kell venni, ami elég a felhasználónak.

    Én is a legnagyobb csomagot vettem meg, de utána gondoltam, jobb lett volna egy Basic 10ezerért, majd mellé 5300-ért egy 12GB-os L-es mobilnet, amihez éjszaka még van 100GB. Összegben ugyanannyi, 2 SIM megvan hozzá, eszközt ugyanolyat lehet mellét venni, mint a 4GB-os mellé és ugyanannyiért.

    Akármit is ír bárki, számomra a Voda a legjobb a 3 közül. Előtte Telekom volt, de undorítóak. Nem részletezném, a lényeg, hogy átvernek, hazudoznak, lopnak… Vodával nincsen gondom!

  10. @Esterra: Opció, ami lemondható. De miért is kell lemondanom valamit amit nem kértem? Miért tart ott a Vodafone, hogy miután megkötöm a szerződésem, sorra mondjam le az általam opcionálisan nem kért kötelező szolgáltatásait, amit ha nem teszek meg fizetek, mint a katonatiszt? Aztán persze ezeket apróbetűben elrejtik a szerződésben, amiről persze az ügyfélszolgálatos nyilván “elfelejt” tájékoztatni, csak itt írd alá itt meg itt meg itt. Aztán mész ki külföldre, küldesz egy SMS-t a párodnak, hogy megérkeztél, bumm 1000 forint. Lemerül az adatforgalmad, nem veszed észre, kapsz egy iMessaget máris 500 forint. Tényleg semmi probléma, minden legnagyobb rendben, az eljárás rettentő korrekt.

  11. Ef-dani: te nem Vodafone- nál vagy ugye? Gondolom mert akkor tudnád, hogy tájékoztatnak. Egyébként nézd meg a három szolgáltató publikus netes csomagjait még mindig a Vodafone a legjobb.
    1000 Ft kúlföldről egy SMS ????? Még az USA- ból sem kerül annyiba.
    Lemerült az adatforgalmad és nem veszed észre? Amint eléred a kereted 80 százalékát SMS -t kapsz a Vodafonetól.
    Lövésed sincs semmiről csak károgsz, hogy milyen sz@r.

  12. Márt megbocsássatok de a vodafone a legszarabb szolgáltató. Korlátlan net, hol? Külfőldön igen, korlátlant adnak a díjcsomaghoz de nem itt. Vodanál a legdrágább a net, 500 mb ugyan már az mi? Mire elég? SEMMIRE!!!!!
    Itthon azért nem terjedt el mobiltv mert korlátozott net van, külföldön meg korlátlan.
    Mellesleg kurvára nem jelzik, hogy aktíválták ezt a szolgáltatást mert a háztartásban élőknek nem jött erről semmi féle SMS.
    Ki a faszom nézegeti az ÁSZF-t?
    Undórító ez a húzás megint, mint a roamingos szar az is egy retek.

  13. @farkas63: Vodafone valóban egy hulladék…

  14. Nekem a Telenor aktiválta a MyTV-t ugyanígy. Aztán ha nem kérem a 3 hónap promó után akkor ugyanígy mondjam le. És az persze ~1300HUF per hónap. Szóval mindegyik szolgáltató megcsinálja ugyanezt. Nincs legjobb és legszarabb szolgáltató.

  15. @Burgesz: Vodánál vagyok, nem tájékoztattak. Lehet változott az adatcsomag miatt a gyakorlat, a napijegy miatt biztos nem tájékoztattak, és ezzel a net is tele van, nem egyedi eset az enyém. És ha nem a lehúzás lenne a céljuk, akkor ezek opcionálisan választható és nem opcionálisan lemondható lenne, ebből is következtetek arra, hogy most sem tájékoztatnak.. Az 1000 forint EU-ból 1000 forint, mert bármit csinálsz, automatikusan aktiváljak az Európa Napijegy nevű lehuzásukat. Így ha csak egyetlen darab SMS-t is küldesz, abban a pillanatban kapod a 990 forintos terhelést a számládra. Azért, hogy ők milyen jófejek, hogy használhatod automatikasn az itthoni előfizetésed ennyi pénzért. Mindezt persze automatikusan, akár egy indított hívással is…
    Úgy tűnik, te nem tudod miről beszélsz….

  16. @ef-dani: Ez mondjuk meglátás kérdése mert én a világ legkényelmesebb dolgának tartom, hogy 990HUF-ért semmire sem kell figyelnem ha külföldre megyek hanem csak használom a telefonomat tovább. Mindig van net, mert az adat sem kerül pluszba és ugyanúgy elérhető maradok. Bár a külföldi mobilhálózatokról sajnos nem tudok a jó ízlés határain belül nyilatkozni. Sosem láttam olyat a telefonon, hogy GPRS, de Londonban végre tudtam pótolni a hiányosságot. Belgium városon kívül csak EDGE, Németország nagyrészén ugyanez.

  17. Én Vodafone-os vagyok, már nagyon régóta és semmi pénzért nem cserélném el a másik két (legyen csak 2) szolgáltatóra. Lehet, szidni a Vodafone-t, hogy szarok a csomagjai (ami amúgy nem igaz, csak mélyebbre kell ásni) vagy, hogy még csak most kezdték el kiépíteni a 4G-t, de amíg a Telekomnak konkrétan nem hogy 3G-je, még mobilhálózata sincs Miskolc és Budapest között a vasútvonalon (ami valljuk be, egy elég forgalmas szakasz), addig hiába reklámozza ezerrel, hogy a legkiépítettebb 4G hálózattal rendelkeznek… Amúgy meg korlátlan mobilnet Magyarországon egyik nagy szolgáltatónal sincs (a Telekomnak vannak csomagjai,mde azok valamiben mindig korlátoznak, vagy csak közösségi oldal, vagy csak on-line zene, vagy csak oldalak és emailek böngészése. Ezt azért nem sorolnam a korlátlan mobilnethez). Oké a UPC-nek van korlátlan szolgáltatása, de ahhoz kell vezetékes előfizetés is és hát kiváncsi lennék pl. a mobilhálózatára. De adja az ég, hogy sok ügyfelet szerezzenek és észbe kapjon a nagy trió, hogy lépni kéne, tartani a haladást a korral.

  18. Az igaz, hogy korlátlan a net a UPC-nél, de e le és feltöltési sebesség elég tré.

  19. @deviant: Azért kell ekkora fenék neki, mert ez egy nagy pofátlanság. Amennyiben nem vágod, hogy miért, szívesen elmagyarázom.

  20. @U.P.: 1000 forintért ha egy-egy napra mész ki, és ennyire a telefonodhoz vagy nőve, akkor lehet, hogy megéri. De mondjuk kimész két hétre és minden nap van egy SMS-ed vagy egy két perces telefonod, akkor már kurvára nem éri meg és automatikusan aktiválódik, amint bármit csinálsz. 14000 forint ezért? Marha jó deal, a hülyének is megéri. Illetve maximum neki. Legszebb az egészben, hogy az egészről egyetlen SMS-t kapsz, amikor átléped a határt, amiket mivel tizen éve járok külföldre kapásból törlök. Utána, hogy bármikor is aktiválták volna, semmilyen infó nem érkezik, csak következő hónapban a számla. Mert ha érkezett volna első nap egy üzenet a Vodától, hogy ez van és le tudod mondani, akkor jó, de nem. Marha jó volt. Az ügyintéző meg igazán kedves volt, mert amikor ezt megkérdeztem tőlük, hogy mégis komolyan gondolták-e, még akkor sem mondta, hogy lemondhatom, pusztán mondta a betanult maszlagot, hogy ez milyen remek szolgáltatás és mennyire szeretik az ügyfelek. Képzelem, megreklamálni szeretik maximum.
    Tanuló pénznek kicsit drága volt, mostantól ha külföldre megyek, akkor az első dolgaim egyike, hogy bemegyek az első mobilszolgáltatóhoz, és ha egy nálunk szerencsésebb országban vagyok (gyk. rajtunk kívül szinte bárhol), akkor veszek fillérekért egy turista SIM-et, adatforgalommal, lebeszélhető percekkel, akár még Magyarországra is, a Vodafone meg kinyalhatja.

    @Burgesz: Az adatforgalmi válaszod is roppant élethű egyébként. Kapsz egy SMS-t 80%-nál, már ha kapsz ugye. Meg egyet amikor lejár. Viszont azt eddig úgy vetted észre, hogy belassult és jött az SMS. Most nem lassul be az net csak jön egy SMS, hogy fizethetsz pajti.

  21. Én is Vodás vagyok 2008 ótta. Jövő hétfőn hordozom a számom a Telenorhoz. Régi flottás csomagunk van aminek már drágák a percdíjai. Nincs a flotta csomagba még azon a kevés helyen se, ahol lenne 4g. Fel probáltam hívni a flotta kapcsolattartót akinek a száma a voda honlap szerint : 0670 1234567 szerinted? Felhívtam a központot senki nem tud semmi csinálni csak a kapcsolattartó. A flotta csomaghoz 500 mb net 1650 ft. Szerinted? 3g… Szerintem jelenpillanatban a leglemaradottabb szolgáltató a voda…

  22. En is vodas voltam es nekem megvaltas volt atjonni T-hez.
    Havi szinten vettem 500mb netet ami 2000huf ami vicc es kb 1het alatt le ment csak face,massangeren.
    Jelenleg a Tnel havonta fizetek 2500 500mb es korlatozott netre,de erdekes mod a korlatozott net is behoz mindent 30mp alatt kb.
    Viszont undorito ez a dolog,miert nem ugy van ha kell akkor te aktivalod.ja lehuzas…
    Nem egyszer jartam en is,hogy olyan opciot kaptam amirol nem is tudtam es vonta le a penzt,amikor bementem uzletbe akor mondtak el mivan…

  23. Én 3k-t fizetek 5Gb netért T-nél, mellette 2k-t az elöfizúért, bőven jó. (60mb/s letoltes – 7,5mb/s tényleges)

  24. Jól látom, hogy ez csak a Red Extra EU-nál van. Én Red Basic EU- ban vagyok. Ott sehol nem találom.

  25. Pedig minden csomanál van. Red és go-nál is.

  26. május 6. járt le a 2 évem, május 26. bementem újrakötni egy szó sem esett arról, hogy 0/0 lesz a sebesség csak az 500huf-os adatcsomag automatikus aktiválásáról.(Amit egyből nem kértem)
    tegnap előtt(06.24) lefogyott az 1gb forgalmam(hozzátéve minden hónap 25. van a zárásom..), kaptam az SMS-t nem kaptam szikrát, egyből hívtam 1270-et ahol elmondták, 04.01 után minden szerződés ilyen csak az ügyintéző a megkötésekor elfelejtett tájékoztatni..
    A szerződést konkrétan nem tanulmányoztam mivel ez már a 5. alkalom volt, hogy szerződtem velük…
    voda Go+ csomag.

  27. Hát ehhez csak gratulálni tudok, hogy úgy írsz alá dolgokat, hogy el sem olvasod. Ha adok egy üres A4es lapot, lennél kedves nekem aláírni az alján? 😀

    Amugy ezzel a hírrel tele volt az egész Facebook, nekem teljesen jó sorsom van a Tnél, de mégis tudtam, hogy a Telenor és a Voda is megszünteti a lassítást és helyette zéró internet lesz, ha nem vásárolsz. Ezen az automatikus vásárláson meg külön jót mosolyogtam, hogy ennek ellenére vannak akik oda szerződnek, de így mondjuk érthető, hogy ha nem olvassák el az ügyfelek mire kötnek szerződést 😀

  28. nem írok alá neked semmit.
    Ha valami lényeges dolgot módosítunk a cégünknél, és ez az ügyfelet érinti elég rendesen tájékoztatjuk róla.. nem hallgatunk mint tök a gazban.
    Nem mindenki lóg a facen maximum messenger részét használom.(Több a kamuhír mint a valós)

  29. @Jecy: Ez demagóg duma. Te nyilván elovasod a 1x oldalas 8-as betűvel írt szerződést miután vártál egy órát arra, hogy sorra kerülj… Nyilván nem és pont ezt használja ki a Voda amellett, ahogy G4RWIN is írta, nem tájékoztatnak ilyen mellékes információkról, hogy mikor miért fizetsz “opcionálisan”.

  30. Biztos emlékeztek arra, amikor a Telekom olyan netet aktivált automatikusan, amit nem kértek, nem is tudtak róla az előfizetők. Nem emlékszem pontosan a sztorira, de kemény sok milliós büntetést kaptak érte. Tehát nem gondolom, hogy ez a Vodánál egy felháborodásra okot adó dolog. Annyi a történet, hogy egy blogger, újságíró tanuló, vagy nem tudom hogy nevezzem, aki a cikket írta, átverve érzi magát és, mivel van ez a blog írási lehetőség a kezében, publikálta, negatívan tüntette fel (Vigyázz! felszólítás a címben is), ezzel elégtételt vehetett az elképzelt sérelemért a rémhírkeltéssel.

    Amikor egy olvasó hozzászól egy itteni cikkben szereplő témához és nem annak szerkesztőjét véleményezi ezzel, az már probléma, még akkor is, ha igaza van, de azonnal lehurrogják a véleményéért, mert “szidja” a szent iPhone-t, a szoftvert, vagy bármit. A Vodafone és már sok esetben olvasható Samsungos cikkekben szereplő degradálás rendben van! Szóval ez a cikk nem a vodáról szól szerintem, csak az elégtételről.

    Arról meg pláne nem szólhat, hogy emberek itt összevesszenek és lehülyézzék egymást azért, mert egyik ezt, másik azt a szolgáltatót favorizálja! Én elégedettebb vagyok most a Vodával, mint a Telekommal voltam. Van, akinél ez fordítva van. Ez ilyen dolog.

  31. A másik pedig az, hogy új előfizetés vásárlásakor azzal kezdem, hogy testre szabom, hangpostát kikapcsoltatom, stb. Az pedig nem igaz, hogy a voda nem tájékoztat róla, hogy ez az opció létezik, mert a cikkben látható képen is ott van feltüntetve. Nem McDonalds, hogy végig kérdezik mit kérsz még. Ha valami nem kell, azt le kell mondani. Az emberi hülyeségért még egyik cég sem vállalt felelősséget.

    Amúgy a barátnőmnek 2 hónapja vettünk előfizetést, én miért és honnan tudtam erről az opcióról? Konkrétan rákérdeztem az ügyintézőnél lemondható-e, majd mondta, hogy persze!

  32. @ef-dani:

    Milyen 1000 Ft, mert küldesz SMS-t? 2015 nyara van, létezik a Vodánál roaming díj nélküli csomag. Gondolom tudod miről beszélek! Ha nem ilyet használsz, akkor ne panaszkodj! Ha a napi 1000 Ft-os roaming marhaságra gondolsz, kapcsold ki. Letöltöd a Voda alkalmazást, vagy neten belépsz, kikapcsolható opció.

    Mint fentebb írtam, az emberi hülyeség, vagy tájékozatlanság nem a szolgáltató felelőssége. Ahogy Jadeye szokta írni, senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy előfizess rá.

  33. @ef-dani:

    “Vodánál vagyok, nem tájékoztattak”
    Ne haragudj, de érvnek gyenge. Engem nem tájékoztatnak, hogy rossz helyen parkoltam és megbüntetnek. Bemegyek, elmondom, hogy nem jött oda a parkolóőr szólni, hogy fizetnem kell. Erre törlik a rendszerből a büntetést, elnézést kérnek és meghívnak egy kávéra, hogy ne haragudjak. Igen, ez ma egy ilyen világ:)

    Tájékozatlanságból fakadó “kár” elszenvedéséért mindig más a hibás:)

  34. @Esterra: ez melyik ország melyik városában van? itthon tudtommal elég az, hogy kint van a tábla és a díjfizetős automata.

  35. Vodafon magyarázata a zéró/zéróra
    “A korábbi lassítás roncsolta az internetezés élményét, ezt szeretnénk elkerülni a továbbiakban.”
    Én véleményem:
    A jelenlegi állapot roncsolja az emberek idegi állapotát mikor megkapják a 80%-ról szóló SMS-t aztán fejbe lövik majd magukat ha megjön a 100%-os ami tartalmazza, hogy az internet elfogyott 444 hiba. (ez régen eléggé felkapott volt)
    http://whistler.uw.hu/meri/lastpage.htm

  36. @Esterra: Igen, kikapcsolható. De miért kell kikapcsolno egy általam nem kért szolgáltatást? Ezt fejtsd már ki légyszives.
    A net pedig tele van olyan beszámolókkal, hogy marhára nem hívják fel a figyelmét az embernek ezekről, hogy te figyu van ez. A szolgáltatásunk, naponta egy ezres és automatikusan aktiválódik, ha nem szeretnél élni vele mondd le. Elég sokat utazom külföldre ahhoz, hogy egy ilyen feltűnjön nekem, ha mondja. Nem mondta. A 2 hetes nyaralásom telefonszámlája ami lett volna maximum 1000 forint, lett 14000 emiatt a csudajó szolgáltatás miatt. A parkolós példád hülyeség.

  37. Ef- dani: amiről te beszélsz az az europa napijegy. Azt nem aktiválják autómatikusan. Nem értem miért kell itt okoskodni

  38. Nem ertem telenornal miert fikaztad a net reszt, ugy veszem mindegyik szolgaltato ugyan az kb, vagy ebben vgy abban van vmi amiben jobb, esetleg rosszabb. Telekomot alapbol nem birom, az araikat sem ismerem, eleg volt anno az otthoni net ami akadozott es rohadt draga volt. En telenornal 9900-at fizetek korlatlan beszelgetes es korlatlan sms utan, aztan vettem melle egy mobil wifit, 10orat bir a sajat aksijarol, nem meriti annyira a telefont mint 3g vagy lte, ejszaka ott van plussz 100giga, amugy meg ha elhasznaltam a havi 10 vagy 15gigas (lovesem sincs mar :D) adatkeretet nappal, akkor valtozatlan marad a sebesseg ha bongeszek, viberezem vagy online radiot hallgatok. Youtube, programok letoltese mar halott, ott lelassit. Amugy meg mire hasznalom masra a telefont, ha nem ezekre a kommunikacios csatornakra? Igy meg "korlatlan" a net, laptopon nem tudok csak orrba-szajba torrentezni. Ettol fuggetlen roluk is meg van a velemenyem 🙂 mind ezt ugy, hogy a volt vezerigazgato helyettes rokonom. Mindenki valassza azt ami neki jo es ne idegelje magat feleslegesen, vgy koltozzon mas orszagba. 15eve annak is orultem, ha 1het alatt lejott a 323 darabba szaggatott, rarba csomagolt film, ahhoz kepest ez nekem most a kanaan 🙂 nem irigykedem kulfoldi korlatlan net utan, ezt kell elfogadnom, vagy nem fogadom el es neten sem lesz tobbet.

  39. Szivatják otthon az embert keményen. £5 ért korlátlan net egy hónapig EE-nél. £10 ért, 400 sms, 100 perc bármelyik hálózatba, 1GB net.

    Vicc. -.-‘

  40. Kész vicc az egész… JELENLEG Telenor-os vagyok MÉG, és jelenleg 990 Ft-ért kapok havonta 100 mb Internetet, és most nincs túlforgalmazási díj… Július elsejével ez 1190 Ft lesz, és ha lefogyott az adatkeret, kikapcsolják az Internetet… Eddig a tapasztalatok alapján, a 3 szolgáltató közül a Telekom a legnormálisabb… 4G-s lefedettséget ad ahol a Telenornak 2G is alig van…

  41. Ez egy felesleges hisztéria! Persze, amikor a panaszát, sérelmét, elégedetlenségét egy itteni szerkesztő írja le az rendben van még akkor is, ha ugye ez az oldal ellene tenni semmit sem tud.
    Amikor a felhasználók írják le a véleményüket, csak éppen iPhone-ról, vagy az 1 éve folyamatosan hibás iOS 8-ról, az már probléma. Moderálják, törölgetik, cenzúrázzák! Abban az esetben sem történik előrelépés, de ugyanúgy jó érzés leírni az elégedetlenséget. Amikor iPhone problémánál azt kapjuk, hogy jelentsük a hibát, itt oda kéne írni, hogy lehet hívni az ügyfélszolgálatot!:)

  42. @ef-dani:

    Nem célom megsérteni, de hiába lármázol ezen, figyelmetlen voltál. Ugyanúgy, mint a pár évvel ezelőtti tűzijátéknál jött a vihar. Marha érdekes, én 19 órakor szóltam a páromnak menjünk, mert vihar lesz! Ha én tudtam róla, más is tudhatta! Erre még az időjárást is be akarták perelni. Itt is kb. ez van, más tudja, a lehetőség nálad is megvolt. Nem voltál kellően tájékozott, ezért a szolgáltató a hibás biztos! A parkolós példa pedig tökéletes volt!

  43. @Jadeye:

    Kivéve, ahol nincsen tábla!

  44. @Esterra: kedves Feri, a folyamatosan csak hangulatkeltő, és bármely cikknél offtopic hozzászólások kerülnek törlésre, ha tetszik neked, ha nem, mert több megkeresést kaptunk, hogy rendkívül zavaró, hogy bármely cikknél mindig ezen megy a feszülés, ahogy itt is már kezded. többször kértünk, hogy fejezd be.

  45. @farkas63: megtudnád mondnai ennek a két csomagnak a nevét?

  46. @Jadeye:

    Ez nem így van! Itt is a cikk témájához szóltam hozzá, ráadásul most kevésbé kritikusan. Nem csak az én írásaimat cenzúráztátok a szoftverekkel kapcsolatban, másét is. Amint ezt cikk formájában teszi egy itteni szerkesztő, akár személyes sértettsége okán is, az rendben van. iPhone-t és a szoftverét tilos negatív kritikával illetni, többen is megemlítették már.

    Az itteni hozzászólásaimat is nézd meg, ha hangulatkeltés jön le róluk számodra, akkor vagy a fogalmakat nem érted, vagy új jelentést kell adni a hangulatkeltésnek!:) Nem véleményeztem, aki T-s, vagy másik T-s, egyszerűen leírtam, amit gondolok, nem utolsó sorban jogos dolgokat!:)

  47. Esterra: itt sajnos nem lehet negatív véleményed, az Apple ről iPhone, ról vagy a szerkesztőkről. Én szeretem ezt az oldalt, csak iPhone–t hasznàlok, de valamiben igen is szutyok az Apple és az iphone. De ha ezeket leírod azt törlik. Ez afelé hír tv effektus, tudod csak a jó dolgokról beszélhetsz 😉

  48. @Burgesz:

    Abban igazat adok Jadeye-nak, hogy egy dolgot 20X húszféleképpen leírok, az zavaró. Az, ha ide leírjuk, akár dühből azt a fajta bénázást, amit Apple-től egyáltalán nem várnánk, nem segít a megoldásban.
    Ettől függetlenül jogos, amit írsz, mert rengeteg Apple fan elvakultan csak az iPhone-t tudja elképzelni alternatívának és bármiféle negatívum számukra személyes sértés. Ezért a sok nézeteltérés, mert nem tudnak elvonatkoztatni és azt hiszik őket piszkáljuk ezzel, pedig egyáltalán nem! Abban viszont neked van igazad, hogy negatív vélemény az itt majdnem tiltott! Ezzel ellentétben ez a cikk pont olyan, amiért az iPhone negatívumokat cenzúrázzák, a különbség a vélemény írója. Ez is érthető, ez az oldal elsősorban az információk megosztása mellett a reklámról szól. Senki sem szereti, ha a hirdetett termék negatívumai publikusak!

    Na, részemről ennyi, mielőtt ez a vélemény is szúrni kezdi valaki szemét, aki magára veszi!:)

  49. @Burgesz: Hát pedig de… Mert nem küldtem aktiváló SMS-t egyszer sem és az ügyfélszolgálatos is mondta, hogy automatikus. Ne próbáld már megmagyarázni, hogy nem így van, amikor de. Kiadták nálatok a cégnél a lehetetlen védését?

    @Esterra: Tisztában vagyok vele, hogy figyelmetlen voltam. A problámám az, hogy a Vodafone szándékosan utazik az emberek figyelmetlenségére. Ez a szolgáltatás is ugyanaz.

  50. Ef-dani: hiába hisztizel. Nem autómatikus. Sőt az alap roaming sem automatikus. MEG KELL RENDELNI. De ha így jobb neked akkor sajnálkozok majd, hogy szegény áldozat akit átvert a csúnya nagy szolgáltató. Csak hogy lásd kivel van dolgod megkerestem neked az ÁSZF-ben és bemásolom ide:

    ​5.2. Kedvezményes roaming napijegyek
    5.2.1. Európa Napijegy
    Az Európa Napijegy tarifa a Szolgáltató által meghatározott roaming hálózatokon érvényes, a partnerhálózatok aktuális listája a http://www.vodafone.hu/europa internetes oldalon érhető el. Aktív Európa Napijegy tarifa esetén Utólag fizető Előfizetők a http://www.vodafone.hu/europa oldalon felsorolt partnerhálózatok országaiban kizárólag a megjelölt hálózatokon érik el a roaming-szolgáltatást. Az Európa Napijegy megrendelésének feltétele, hogy Előfizető a használat megkezdése előtt rendelkezzen aktív roaming szolgáltatással.

  51. @ef-dani:

    Persze, megértem a Te nézőpontodat is. Nem lehet minden olyan dologra rákérdezni aktív-e, amiről nem is tudni, hogy egyáltalán létezik. Attól függetlenül, hogy dolgok le vannak írva, elvárná az ember, hogy közöljék vele, de az ügyintéző nem fogja tudni magától mit közöljön, mi érint.

    Megnyugtatlak, nem csak a Vodafone utazik ilyen pitiáner bevételi forrásokra!


Add a Comment