fbpx Skip to content

A Müpa Rádió év elején indult két csatornájának zenei arculata az intézmény sokszínű kínálatához illeszkedik: a Müpa Symphony a komolyzene, míg a Müpa Easy a jazz, pop, rock, világ- és népzene kedvelőit várja.

Screen Shot 2015-06-23 at 10.30.02

A műsorfolyamban a hallgatók tájékozódhatnak a jövőbeni programokról és fellépőkről, esténként pedig korábbi, nagy sikerű koncertek felvételeit hallgathatják meg.

A régió egyik legfontosabb előadó-művészeti intézményeként a Müpa számára az innováció és a fiatalabb korosztály megszólítása különösen fontos, ezért indult februárban a magyar kulturális piacon egyedülálló Müpa Rádió. A két, egymással párhuzamosan, 24 órában szolgáltató csatorna, a Müpa Symphony és a Müpa Easy a mupa.hu oldalon, valamint Android és iOS platformra szabott alkalmazás formájában is elérhető. A zenei arculatának alapját a Müpa eddigi és jövőbeni fellépői adják, mint például a 30Y, Péterfy Bori & Love Band, a Turbo, Chick Corea & the Vigil, Antonio Zambujo, Yasmine Hamdan, vagy éppen a Bécsi Filharmonikusok, Fassang László, Gidon Kremer, Mihail Pletnyov, Sol Gabetta és még számos hazai és nemzetközi csillag a könnyű-, komoly- és világzene műfajából.

Photo 2 10 Photo 1 14

Hagyományos értelemben vett rádióműsor nincs a Müpa Rádióban. Mind a két csatornán az adott napszakhoz illő zenéket válogatnak a szerkesztők. A rádió szerkesztési alapelve a minőség és a változatosság, így a reggeli órákban frissebb, lendületesebb zenék segítik az ébredést, napközben az ismertebb előadóké és a könnyedebb dallamoké a főszerep, míg este a nyugodtabb, lassabb tempók kerülnek előtérbe. A műsorfolyamban a hallgatók értesülhetnek a Müpa jövőbeni programjairól és fellépőiről, este nyolc órától pedig egy-egy korábbi, nagy sikerű koncertfelvétel hallható az intézmény tíz éves történetéből. Júniusban többek között olyan fellépők koncertjei hallgathatók esténként a Müpa Easy-n, mint a PASO, a Magna Cum Laude, az Irie Maffia, vagy a Mystery Gang, míg a Müpa Symphony-n Ramón Vargas, Sol Gabetta, Emmanuel Pahud, és a Nemzeti Filharmonikusok felvételei kerülnek adásba.

A 20 órakor kezdődő, Müpában felvett koncertek műsora az alábbi linken érhető el.

A Müpa Rádió elindulása is jelzi, hogy a párbeszéd szerves részét képezi a Müpa hosszú távú marketing- és kommunikációs stratégiájának. Mindezt jól mutatja, hogy az elmúlt hónapokban a Müpa Facebook-látogatóinak száma több mint 50 ezerre nőtt. Az intézmény összesen hat közösségi média csatornán – Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube, Google+ – van jelen. A múlt évben elindult a digitális Müpa Magazin, amely nemcsak a nyomtatott Müpa Magazin online archívuma, hanem extra tartalmakkal kiegészített felület. Mindezek mellett a Müpa a honlapján rendszeresen közvetíti az előadásait élőben is.

[appstore id=”980196717″]

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Egészen jó koncerteket is leadnak ilyen formában esténként…tud esetleg valaki megoldást arra, hogy hogyan lehetne a műsort rögzíteni? 🙂


Add a Comment