fbpx Skip to content

Tegnap este megjelent az Instagram 7.0-s, majd szinte azonnal a 7.0.1-es verziója, amely most nem új filtereket, hanem új kereső és böngésző funkciókat hozott magával.

instagram7_cover

Sajnos nem minden funkció érhető el egyből Magyarországon is és az iPades verzió változatlanul csak egy elérhetetlen álom marad, de nézzük, akkor mit is tudnak az újítások!

Javított keresési funkciók

Számomra évek óta óriási hiányosság volt az Instagramban, hogy helyekre nem lehet keresni, holott vígan bármelyik képünkhöz akár már utólag is megadhatunk helyszínt. Ennek az időnek szerencsére vége, ugyanis az új verzióban már nem csak hashtagekre és emberekre kereshetünk, hanem mostantól helyekre is. Amikor egy kép készítési helyét állítjuk be feltöltéskor vagy utólagosan, akkor a Foursquare adatbázisa alapján tudunk keresni, de valamilyen fura oknál fogva ez az új keresés nem ezeket a helyszíneket veszi alapul, így ez a funkció szerintem kicsit felemásra sikeredett, de mindenképp dicsérendő, hogy végre ez is belekerült a legnépszerűbb fotómegosztó alkalmazásba.

instagram7_search1 instagram7_search2

Igazából valamilyen szinten érthető, hogy nem csak a Foursquarre hagyatkoznak, hiszen akár csak Budapest esetén az Instagram képek elenyésző része készült ténylegesen a ‘Budapest’ Foursquare helyszínen, így alig adna ki találatot a keresés, de úgy gondolom, pontosabb keresés esetén nagyon hasznos tudna lenni a Foursquare. Az új Top rész a Keresésnél vegyesen kilistázza a felhasználókat, hashtageket, helyszíneket.

Teljesen újragondolt böngésző funkciók

Ezt az újítást sajnos még egy ideig biztosan nem élvezhetjük Magyarországon, de remélhetőleg hamarosan nem csak az USA-ban fog működni. Itt fognak helyet kapni az Instagram által érdekesnek talált témakörök, melyek valós időben fognak frissülni, így a rendszer össze tudja kötni a felhasználókat az aktuális eseményekkel az ott készült fényképek és videók révén.

instagram7_browse1 instagram7_browse2

Ez alatt kaptak helyet az éppen aktuálisan népszerű hashtagek és helyszínek is, melyeket megnyitva az adott kritériumnak megfelelő legnépszerűbb, illetve legfrissebb posztokat láthatjuk. Remélem ez hamarosan hozzánk is eljut, mert kíváncsian várom, hogy nálunk mik lesznek a menő hashtagek, illetve helyszínek.

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Érdekes nekem, a keresésnél még mindig csak a People és a Tags fület mutatja..

  2. Megorulok ezektol a kocka kepektol, plane amikor magamutogato dsrl fotosok feltoljak oda a kepeik lenyesegetve. Fogyatekos reklam


Add a Comment