fbpx Skip to content

Javában tapossuk már a nyarat, így ideje volt, hogy felbukkanjanak a pletykák is az Apple soron következő termékeiről. A mai pletyka témájának szellőztetője egy japán szakember, Ming-Chi Kuo, aki a befektetők “munkájának segítésére” adott ki bizalmasnak mondható információkat az iPhone 6s (vagy 7) formaterveiről. A jegyzet, amit közzétett, megerősíti azokat a pletykákat, amiket eddig az új iPhone kapcsán hallhattunk, illetve olvashattunk.

Aluminum-7000-Apple-800x363

Hogy melyek ezek? Az egyik az iPhone házának összetételét érinti, történetesen azt, hogy a következő generáció az Apple Watch Sporttal megjelent 7000-es típusú alumíniumötvözetből készült készülékházat fogja megkapni. Az új ötvözettel a készülék formájában nem, azonban méretében változhat.

Szélességre és hosszúságra körülbelül 0.15 mm lehet majd az eltérés az erősebb anyagösszetétel miatt, míg vastagság szempontjából 0.2 mm-rel vastagabb lehet a beépített Force Touch-nak köszönhetően. Az Apple egyébként azt írja, hogy a sport óra változatokhoz készített új alumíniumötvözet akár 60%-kal erősebb, mint a többi hasonló ötvözet, így ez jó hír lehet azok számára, akik szeretik akaratlanul is tesztelni a készülék ütésállóságát. 🙂

A másik információmorzsa egy új szín megjelenéséről szól: az Apple Watch-hoz hasonlóan az iPhone-ok színkínálatában is megjelenik a rózsaarany változat. Ezen túl a már meglévő arany szín is sokkal sárgább lesz, az asztroszürke pedig még sötétebb árnyalatot kap, igazodva az órák színvilágához.

iphone-6-rose-gold-006

Az utolsó fontosabb adat pedig a készülék hardverére vonatkozik. A következő generáció már az új, A9-es processzorral lesz szerelve, ami igazából nem meglepetés, viszont a 2GB memória már annál inkább, habár ezt időszerű volt meglépnie az Apple-nek. Igaz, hogy memóriagazdálkodás terén élen járnak, de ahogy haladunk előre az időben, a mobilalkalmazások többsége is egyre több és több memóriát igényelnek (elég csak Moore-törvényéből kiindulni, amit a memóriaigényre is lazán rá lehet húzni), a vetélytársak pedig már nagyon régen meglépték a 2GB vagy annál nagyobb memóriára bővítést.

Természetesen ahogy eddig is, kezeljük ezeket az információkat megfelelő gyanakvással. Még akkor is, ha az elmúlt évek tendenciái szerint nagyjából minden pletyka beigazolódott a még meg nem jelent készülékekről, legyen szó akár külső, akár belső felépítésről.

Ti milyen újdonságot szeretnétek a következő iPhone-ba?

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Vízálló 6S, 5s méretben. 🙂

  2. @csabs: Nem értem miért vagytok rágerjedve erre a vízállóságra. Ha valamit meg akarok örökíteni a víz alatt ott egy tok. Pl telefonálni nem hiszem hogy fogsz a tengerben. 🙂

  3. @admin: szerintem itt a véletlen vízbeejtés esetére gondolnak sokan.

  4. És nyugodtan lehet vastagabb is mint a mostani, ez az első telefonom amit tokban hordok, mert anélkül túl vékony nekem, nem kézre álló.

  5. Nekem iPhone elott egy Xperia Z-m volt és imádtam hogy vízálló nem a víz alatti fotózás miatt hanem hogy nem kellett aggódni a pára, eső stb miatt.

  6. 2500- 3000 mAh aksit tehetnének bele. 🙂

  7. – vízállóság: nem feltétlenül kell, hogy 5-10 méter mélyen tudjak vele fotózni a tengerben, de ha szakad az eső, és mindenképpen útra kell kelnem (gyalog/bringával/…), akkor az legyen a legnagyobb bajom, hogy bőrig áztam, és ne kelljen azon izgulni, hogy vajon túlélte-e a telefon a zsebemben. de a tok nélküli vízalatti használat sem levetendő gondolat
    – hátlap síkjában lévő kamera
    – Power gomb vissza az eredeti helyére (így olyan gagyi Samsung koppincs….)
    – energiatakarékos mód továbbfejlesztése, mint androidon. ne +3 órát kapjunk már, hanem inkább +3 napot, még ha csak minimális funkcionalitással is
    – esetleg 4 colos méret visszahozzása

  8. Pedig biztam benne hogy kihoznak valami új formát. Valami ütősebbet…és 5s méretet is..

  9. Nagyobb aksi, jobb kamera, és annyira legyen vízálló mint az Apple watch,
    Szerintem a 6 os telefon szép és a mérete is jó .

  10. Na igen a méretben a mostaniak mellé valóban lehetne újra 5-ös méret, csak jobb előlapkihasználással, azaz elfér azon a 4.5″-os kijelző is és lehet a 6-os képpont felbontása rajta, akár a 6, akár újabb hardverrel a belében, akkut több cég is kínál nagyobb kapacitásút azonos méretben mint a gyáriak, azon sem lenne baj kicsit turbózni és igen minimum szakadó esöben is felvehessem az utcán, vagy ne kelljen letennem ha az autóból mindenképp ki kell szállnom. (az egyik leg útálatosabb dolog) 🙂

  11. sziasztok!
    Nem a cikkhez kapcsolódik a kérdésem, de remélem tudtok segíteni.
    Olyan problémám van, hogy elvittem az ihpone 5-ömet egy szervízbe akksi és kijelző cserére, azonban a srác miután beletette az úk akksit nem tudta elindítani a telefont. Visszatéve a régi akksit sem indul el a telefon, kéri hogy dugjam rá az itunes-ra, ahol két lehetőséget kínál, visszaállítás vagy frissítés, azonban egyik lehetőség sem működik, mindig hibát ír az itunes. Van bármi tippetek?

  12. ismeretlen hiba, 4005 vagy 4013

  13. Milyen szervízbe vitted? Mosógép?

  14. @admin
    Valóban nem fogok tengerben telefonálni:)
    Ellenben elég sokat futok telóval, ha tehetem terepen. Elég szar érzés amikor erdő közepén 8-10 km-re mindentől elkap egy felhőszakadás. Vagy mint a napokban segítőkész szurkoló egy fél vödör vizet zúdított rám, teló meg övre csatolva. Karpánt sajnos nem opció nem tudtam megszokni. Szal számomra ezért lenne fontos a kissebb méret és vízállóság.
    Nem mindenki használja öltönyzsebben, iróasztalon telefonját.

  15. power gomb vissza a tetejére. i5 méret 4,5 col kijelző.

  16. – FM rádió-vevő (cikkek szerint korábbi típusokban benne volt/van, csak nem aktív).
    – PMR adó-vevő.
    – Sokkal érzékenyebb (vagy második) mikrofon, diktafon funkcióhoz.

  17. – Nem tudom, hogy milyen rendszerű a hangszórója, de kipróbálhatná a gyártó, hogy mennyire lenne alkalmas diktafon funkcióra, mikrofonként használva.

  18. – Infra mozgásérzékelő szenzor

  19. – a külsőnél csak a hátlapon szeretnék változtatásokat látni 🙂 egy kicsit elegánsabb sokkal jobban illene a telefon első nézetéhez
    – kamera? … egy kicsit lehetne még fejleszteni (bár az a kamerás cég felvásárlásával meglesz 🙂 )
    – az oldalsó power gomb 🙂 tudom a méret az oka, de nem bírom megszokni, fent a helye
    – a 6-os nagyon jól bírja nálam aksival 🙂 de a több az jobb
    – és a legfontosabb, hogy ne legyen különbség hardverileg (aksi kivétel) a méretek között … semmiben

  20. @ha5abe: az iPhone 4-től fent, a jack csatlakozó mellett van egy másodlagos, az iPhone 5-től pedig már egy harmadlagos mikrofon is. ezekből tehát kettő a készülék felső részén (egyik elöl, másik hátul), a beszédmikrofon meg az alján kapott helyet.

  21. @Jadeye: Na igen szerintem sincs semmi baj már az i5-től a mikrofonokkal, sőt még rá is szoktak szólni, hogy ne kiabáljak mert erős a hamgom alapból.

  22. Nem lehetne ide szerkeszt gombot/lehetőséget betenni?

  23. @Jadeye:
    @gunar:
    Ez megnyugtató, köszönöm. Akkor egy kívánsággal kevesebb.

  24. A 3GS-em állandóan elveszti a t-mobile-val az internet kapcsolatot. Feltehetően amikor másik átjátszó venné át.
    Ilyenkor repülőgép üzemmódra kapcsolás majd vissza és ismét kap (immár új) IP címet.
    T-Mobile szerint telefon hiba. Ez akár még igaz is lehet, hiszen a felhasználó kézzel orvosolhatja a problémát.
    Bár itt feltehetően szoftveres javításra gondolnék és ez esetben nem a 6-ossal kapcsolatos új kívánság. Esetleg javították már?

  25. Qi vezetéknélküli töltésről mit gondoltok benne lesz az új iphoneban?

  26. @gyobali: Valószínűleg az utángyártott akku és az utángyártott kijelző nem tetszik neki. Próbáljátok ki az eredeti alkatrészekkel, hogy úgy végigfut a restore vagy sem.

  27. @gyobali: Egyébként hol csináltattad?

  28. gunar: Ha Te vagy a felelős azért hogy itt mi jelenik meg akkor old meg. 😀
    (Törlöd,újra megírod)

    Amúgy tényleg jó lenne az opció… :/

  29. En azert orulnek a vizallosagbak mert speciel felek ezektol a tokoktol,beazil buktam egy draga telot,mig ha vizallo beazik johet a gari…

  30. Némi vízállóság tényleg nem lenne rossz, bár messze nem a legfontosabbak számomra.
    Az első tíz helyen a NAGYOBB AKKUMULÁTOR szerepel nálam. Mivel nem akarok borotválkozni a telefonommal, nem elvárás, hogy pengevékony legyen, 1-2mm ide, vagy oda nem számít, és így kerülhetne bele egy komoly aksi. A vastagítás mellett amúgy is szól pár érv, többen említették a nehéz foghatóságát, és talán úgy beleférne a házba rendesen a kamera is.
    Kamera. NE LEGYEN nagyobb felbontású, amit lehet, azt csiszoljanak a képminőségen, a (valódi!) zajcsökkentésen, fényérzeknységen, élességállításon, stb.
    A telefon fizikai méretének csökkentése már régóta téma (adott képátmérő mellett), de ez ugye a szimmetrikus és arányos kialakítás miatt nem lehetséges, amíg a home gomb létezik fizikai formájában. Most merült fel bennem hazafele jövet, hogy, ha nyomásérzékennyé teszik a kijelzőt, akkor bizony akár kiváltható is lehet a home gomb, feltéve persze, hogy az ujjlenyomat-olvasó integrálható valahogy egy panelba a kijelzővel. (Ezügyben azért vannak kétségeim, de fene se tudja…)
    Többen említették a mikrofont. Nekem eddig három iPhone-om volt, ezek mindegyikének rettentő szar volt a mikrofonja, soha nem tudtam normálisan használni kihangosításra. Mondjuk a legutolsó darabom egy 4S, és írták, hogy az 5-ös szériától tényleg jó már a mikrofon… Nekem azért jól esne (nem csak kihangosításra, de videofelvételhez is például).
    Legyen már újra FEKETE ház, ne ilyen hipszter színeket nyomjanak, bár, ha marad hátul az a két rettentően gusztustalan csík, akkor úgyis befedem az egészet valamivel…

  31. Nocsak, jo lenne ha az apple megint csorna a konkurensektol egy kis innovaciot? 🙂 ja meg hogy nem is szep az uj “samsung” design a 6os szeriaban? Kiderulnek lassan a dolgok… En mar evek ota mondtam hogy a vizallosag milyen jo lenne, de pont ezen a forumon le lettem hurrogva.

  32. @gunar: “…akkut több cég is kínál nagyobb kapacitásút azonos méretben mint a gyáriak…”
    Egyet mutass már, mert én kerestem, de nem találtam sehol (a kamu 2680 mAh-s arany színűt kivéve).


Add a Comment