fbpx Skip to content

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem minden egyes új Apple operációs rendszer bemutatásakor az új háttérkép rögtön megtetszik és addig keresem a neten, míg meg nem találom.

ios9_elcapitan_wallpaper

Természetesen feltehetném a bétát belőlük és akkor egyből ott lenne az új háttér, de ez a legtöbb esetben nem a legajánlatosabb dolog.

iOS 9

Az iOS 9 háttérképe az első perctől fogva nagyon megtetszett, viszont sajnos az iOS-ből sokkal nehezebb kinyerni a nyers háttérkép fájlt, mint az OS X-ből, így egy ideig csak alacsony felbontású változatokat találtam az interneten. Ez a háttérkép egyébként egy Chris Burkard fényképnek a kicsit módosított változata, az eredeti képet itt találjátok, amit amúgy egy Sony Nex–7-es kamerával készített.

ios9_wallpaper_promo

Az iPad felhasználók az eredeti, a rendszerből kiszedett változatot itt találhatják meg 2700×2700-as méretben, míg az iPhone-osok 6, illetve 6 Plus méretben is letölthetik, sőt, akinek annyira megtetszett, az még számítógépes méretben is letöltheti.

OS X 10.11 El Capitan

el_capitan_wallpaper

Az új OS X nevéből is látszik már, hogy ez inkább csak egy ráncfelvarrása a tavaly bemutatott Yosemite-nek, ugyanis az El Capitan a Yosemite Nemzeti Parkban található ikonikus hegy neve. Ez a háttérkép is elég látványosra sikeredett azzal, hogy a lemenő nap fénye már csak bizonyos helyeket világít meg. Az OS X-ből szerencsére elég egyszerű kiszedni a háttérképeket, így ezt most az eredeti 5120×3200-as felbontásban innen tudjátok letölteni, de akinek megtetszett, iPhone-ra és iPadre is letudja tölteni.

Neked melyik háttérkép tetszik jobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Köszönjük! Egy megjegyzés: szerintem érdemes lenne az iOS-képeket átszabni kissé, feltelepítve középre kerüljön hullám, ahogy a tárgyfotókon látható…

  2. Önkritikát gyakorolok: a háttérkép beállításánál is van “mozgatás és méretezés”. Bocsánat!

  3. Gondolom a csávó nem egy millát kapott a képért 🙂 jók amúgy nagyon

  4. Nem hiszem hogy kapott erte valaki ezert penzt a hatterkepert.Kaliforniaban van a hazaja apple kozpontnak ugy ahogy a yosemite nemzeti park.ha valakinek kell en tudok fenykepet kuldeni onnan……meg a hegycsucsrol is!az el capitanon keszulteket.


Add a Comment