fbpx Skip to content

Tegnap jelent meg egy cikk 9to5mac-en, hogy a Pebble új okos órájához, a Pebble Time-hoz szükséges iOS alkalmazást az Apple nem engedélyezi, pontosabban “húzza az időt”, és a Pebble csapata az Apple-t hibáztatja, hogy a felhasználói nem tudják használni az új óráikat.

pebble-time-vs-apple-watch

A Pebble Time már megérkezett az első megrendelőknek: május 27-től kezdték el szállítani azoknak, akik még az elején beszálltak támogatóként a rekord számokat döntögető Kickstarter projektbe. A Kickstarteren egyébként 78,471-en támogatták az új, a fenti képen bal oldalt látható Pebble Time-ot, összesen $20,338,986 dollár, tehát nagyjából 5,6 milliárd(!) forint jött össze, ami egész egyszerűen brutális.

Természetesen az új óráról mi is írtunk korábban, illetve a Pebble-nek most nem magával a szállítással van problémája, ahogy fentebb írtuk, hanem a szoftverrel. A Pebble Time-hoz új Pebble szoftver szükséges a szinkronizáláshoz, és a beállításhoz. Ezt pedig már elég régóta beküldte a Pebble jóváhagyásra, de az Apple lassú procedúrája miatt továbbra sem érhető el az App Store-ban:

screenshot-2015-06-03-11-53-59

Érdemes megnézni a fenti képet, amit a Pebble csapat rakott ki, ezen az látszik, hogy május 18-án már elérhető volt egy Pebble Time app, de a fejlesztő mégis visszavonta. Erre persze a Pebble rögtön választ is adott, hogy valami hiba volt az alkalmazásban. Aztán szinte rögtön, május 22-én már be is küldték a javítást, ami továbbra is In Review alatt van.

screenshot-2015-06-03-12-29-50

Az Apple átlagosan 10-14 nap alatt fogad el egy alkalmazást, ami félig-meddig már letelt a Pebble-nél, de nem hinném, hogy a cég direkt tartaná vissza a Pebble appját. Így némileg sántít a Pebble közleménye, illetve az, hogy az Apple miatt nem tudnák időben használni óráikat az új Pebble tulajdonosok.

screenshot-2015-06-03-12-07-46

Időközben a Pebble még egy képet kirakott, amin az látszik, hogy egy régebbi Pebble 2.6.6-os frissítés már több mint 40 napja “In Review” alatt van, és ha ez így folytatódik, esetleg a fenti 3.0-s változatot sem fogadják el 2 hét alatt, az tényleg probléma lehet, és ott az Apple a hibás.

Ettől függetlenül a Pebble kéri a felhasználóit, hogy Twitteren és Facebookon írjanak az Apple-nek, használják a #FreeOurPebbleTime hashtaget arra, hogy az Apple tudja, mennyi felhasználó vár a frissítésre.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Persze hogy direkt csinálja. Pebble=konkurencia.

    Más: hogy a csodába kapcsolható ki a voice control 8.3 on? Tegnap 3 számot hívott fel a telefon mert a zsebembe gondolom benyomódott a home gomb. Passcode os megoldást probáltam, de nekem nehogy ez miatt kelljen passcode. #Azagyamramegymár

  2. “Apple átlagosan 10-14 nap”, inkább 1-3 nap ha nincs semmi event, de még az appreviewtimes szerint is csak olyan 7-10 nap, bár nekünk idén nagyon iparkodtak.

    Amugy gusztustalan, sportszerűtlen és szükségszerűtlen hogy így szivatják őket, nem igazán egy liga a két termék.

  3. nem tetszik nekem se a pebble olyan mintha ovisoknak keszulne epp ezert tenyleg gusztustalan, hiszen nem hiszem hogy Pebblet venne valaki Watch helyett es forditva…

  4. Én vennék mivel az aksija tovább bírja. Régebbit hordom most és azzal is meg vagyok elégedve. Könnyű kezelni kényelmes.

  5. @AppleFan: https://support.apple.com/hu-hu/HT201936

    Ha ki szeretné kapcsolni a Hangvezérlést

    A Hangvezérlés kikapcsolásához először állítson be egy jelkódot, ha ezt még nem tette meg. Ezután lépjen a Beállítások > Touch ID és jelkód > Hangtárcsázás menüpontba, és kapcsolja ki a Hangtárcsázás funkciót. A Zene hangvezérlése mindig be van kapcsolva.

  6. Jadeye: köszi szépen 😉

  7. Kellenek a konkurrenciák az Apple-nak, különben elkényelmesednek és még jobban túlárazzák…


Add a Comment