fbpx Skip to content

Szinte már itt a nyár, de vannak fejlesztők, akik a téli támájú játékukat nem igazán az évszaknak megfelelő időben adták ki. Így jelentkezett egyikük most egy síelős játékkal május végén, a Skiing Yeti Mountain keretében.

skiing_yeti_mountain_cover

Manapság a pixeles retro játékok reneszánszukat élik, így nem meglepő módon a Skiing Yeti Mountain is a pixelek szerelmeseinek kedvez. Egyszerű, jópofa, aranyos játékkal van dolgunk, melyben a Jeti-hegyen kell szlalomozgatnunk egy kis figurával, aki útja során összetalálkozik fura síelő alakokkal, akik a játék történeti szálát mozgatják. A játék helyszínéből adódóan a legendás, szőrös jetinek fontos szerepe van a történetben, ugyanis többször halljuk, hogy a közelben a fák között valami morog, de előfordul, hogy véres nyomokat is találunk a hóban.

skiing_yeti_mountain1 skiing_yeti_mountain2

A játék irányítása roppant egyszerű, ugyanis csak egy ujjunkra van szükségünk hozzá, mellyel a síelőnket tudjuk jobbra, illetve balra kormányozni, hogy a piros és kék póznákat a megfelelő irányból tudjuk megkerülni.

A Skiing Yeti Mountain több száz pályából áll, melyek hossza nagyjából 10–30 másodperc közt van, már ha sikerül rekordidőn belül sikeresen végig menni rajtuk. A pályák végét egy zöld vonal jelzi, illetve köztük sok esetben beszélgethetünk a többi síelővel, hogy megtudhassuk, mi is a helyzet a jetivel.

Szlalomozásunk során tapasztalati pontokat tudunk szerezni, melyekkel szintet lépünk és új sífelszereléseket kapunk. A pályák során nem érdemes hibázni, ilyen a pózna rossz oldalról való megkerülése, vagy a fának ütközés, mert akkor kezdhetjük elölről az adott pályát.

Úgy vélem, hogy egy remek kis játékot raktak össze a fejlesztők, (csak épp az évszakot nem sikerült eltalálniuk), amivel akkor is jól el lehet szórakozni, ha csak kevés időnk van játszani.

[appstore id=”960161732″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Hogy hogy most nincs egy komment sem? 🙂 Ja ingyééé van. Értem 🙂

  2. @dnp: és most ez baj?

  3. nekem nem 🙂

  4. Nem tudom en nem szeretem az ilyen pixeles jatekokat (ettol persze masok szerethetik nincs vele baj) de nem azert van ilyen cumi a teliban,hogy en pixeleket bamuljak,ugyanezt szoktam mondani,hogy nem azert vettem draga asztali gepet hogy warcraftozzak:)

  5. Unaloműzésnek jó 🙂

  6. Igaza van dnp-nek!


Add a Comment