fbpx Skip to content

A hétvége közeledtével fokozatosan vált elérhetővé a magyar felhasználók számára az App Store és iTunes Store esetén a magyar nyelv. Ez eléggé időszerű volt már így az iOS 8.4 hajnalán, mivel hivatalosan már a 4.0 óta tud magyarul az iOS, de az egyes Store-ok eddig még nem mutatkoztak az anyanyelvünkön. Ráadásul mindez a Mac-es iTunes és App Store esetén is elérhető.

magyar_App_Store_01 magyar_iTunes_Store_01

Akinél eddig még nem váltott át, annak elegendő egy vásárlást vagy letöltést elindítania, vagy pedig kilépni, majd visszalépni az App Store vagy iTunes Store esetén, és máris magyarul láthatja. A nyelvet az iOS az Apple ID régiója alapján mutatja, így akinek magyar az ID-ja, annak magától átáll magyarra, de például amerikai ID-val bejelentkezve visszaáll angolra – függetlenül attól, hogy magát az iOS-t egyébként milyen nyelvre állítva használjuk.

Mivel a boltok használata eddig is értelemszerű volt, így ez inkább csak könnyebbséget jelent majd a mindennapos használat során, illetve nagy segítség azoknak, akik egyáltalán nem beszélnek angolul, mert nekik adott esetben egy-egy hibaüzenettel megküzdeni külön kihívás volt eddig.

magyar_App_Store_02 magyar_iTunes_Store_02

No persze azért vannak olyan részek, amelyeket a magyar felület nem érint, így az alkalmazások leírásai, vagy egyes kategóriák nevei adott esetben az eredeti vagy angol nyelven maradhattak (mint például a cikk első képén a Best New Games), mégis a legtöbb felület immár magyarul olvasható. Az appokkal szemben ugyanakkor az iTunes Store-ból elérhető zenei vagy filmes tartalmaknál már sokkal több dolog látható magyarul az adott zene vagy film leírásában, így például a filmeknél a szinopszis:

magyar_iTunes_Store_03 magyar_iTunes_Store_04

Ugyanez a helyzet a Mac-es iTunes és App Store esetén is: itt is automatikusan magyarra vált a felület, vagy pedig az adott áruházból való kijelentkezés majd ismételt belépés után szól az hozzánk magyarul – még akkor is, ha az OS X nyelve egyébként nem magyar, bár ekkor nem feltétlen lesz kivétel nélkül az összes elem magyarul.

magyar_iTunes

Ha az OS X nyelve nem magyar, akkor a felső menüsáv elemei az OS X nyelvén maradhatnak, így az iTunes esetén például a Saját zenék, Játéklisták, Rádió is az OS nyelvén jelenne meg. Ugyanez a helyzet a Mac App Store-nál, ahol pedig a Kiemelt, a Toplisták, a Kategóriák, a Vásárlások és a Frissítések fülek felirata lenne az OS-ben beállított nyelven.

magyar_Mac_App_Store

Ha tehát valakinek nem magyarul jelenne meg mindez, miközben az Apple ID-ja egyébként magyar régióra van beállítva, annak a legegyszerűbb, ha kilép az iTunes Store vagy App Store felületén, majd pedig vissza, és máris magyarul kell szóljon hozzá az adott áruház.

Az Apple ID esetén a régió beállításai ez alapján a támogatási dokumentum alapján ellenőrizhetőek illetve módosíthatóak – ugyanakkor nem érdemes oda-vissza váltogatni az egyes országok között, mert azzal adott esetben egyes appokat vagy azok frissítési lehetőségeit elveszíthetjük, például akkor, ha az adott app a másik ország App Store-jában nem érhető el. Ha több különböző ország boltjaiból szeretnénk letölteni, akkor arra érdemes külön Apple ID-t létrehozni, és egy ingyenes app letöltési kísérletével indítva már magát a regisztrációt is, bankkártyát sem kell majd megadni (ám ilyenkor csak ingyenes tartalmakat fogunk tudni letölteni).

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Köszönjük szépen…

  2. Jaja koszonjuk!elvagyok nelkule,de ha be lehetne allitani kukon a nyelvet,hogy barmelyik store-ral barmelyik nyelvet hasznaljam nyilvan atallitanam magyarra

  3. Nekem még mindig angol mind…

  4. @logic5: és kiléptél, meg vissza, miközben az Apple ID-d régiója is Magyarországra van állítva?

  5. 3GS megtanulta a magyart 🙂

  6. Nekem eddig sem tűnt fel, hogy angol volt eddig…. 😀


Add a Comment