fbpx Skip to content

Frissítés: az Apple cserélte a képet

Néhány perccel a cikkünk közzététele után az Apple lecserélte a Store-ban a képet. Az nem derül ki ebből, hogy ezt azért tette, mert a grafika volt hibás, vagy pedig azért, mert az iPhone 6c lett volna a képen. Csak az biztos, hogy most már egy iPhone 5c van ott.

***

Akik ma délután rákattintottak, vagy ebben a pillanatban megnézik az online Apple Store-ban elérhető Lightning-csatlakozós dokkolót, azok az utolsó képen egy gyanús készülékkel találkozhatnak:

MGRM2_AV7

Mivel az iPhone 5c nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, így valójában egy iPhone 6c-t láthatunk a képen. Ettől függetlenül természetesen ez lehet szimplán egy hiba, például más fájlokkal dolgozott a grafikus, ahol ujjlenyomat-olvasóval ellátott készülék voltak.

Azt egyébként mi rögtön elvetettük, hogy csak valami tokban lenne a készülék, mivel pár képpel előtte már van egy, ahol az iPhone 6 van kék tokban. Így vagy egy grafikai hibáról van szó, vagy az Apple szimplán nem vette észre, hogy a már legyártott iPhone 6c grafikát használja – de ez hamarosan kiderül, ha lecserélik a képet. Lehetséges, hogy érkezik egy “olcsóbb” iPhone 6c mondjuk szeptemberben az iPhone 6s és 6s Plus mellé.

Ti mit gondoltok róla?

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. mär ki van cserélve a kép 😀

  2. Csak grafikai hiba, de egy Touch ID-s/ApplePayes 6c-ért rohannék.

  3. nekem most i6on az app store valtott magyar nyelvure :O ill a touch idval tudtam letolteni 8.3on. tudtommal eddig bugos volt…

  4. Egy dolog miatt nem lehet 6c terve! 5sor ikon van rajta és sztem a 6c akkora lenne mint a sima 6 így 6sor ikon lenne rajta.

  5. Ez kérlek szépen az, amire eddig soha senki nem gondolt! 5sc 😀
    5 sor ikon, Touch ID, és felül lévő Power gomb műanyag tokban.

  6. Megnéztem ezt a képet és azt ami most van az oldalon. Nem stimmelnek az ikon távolságok, sem az sorok számai, szóval biztos nem egy 4,7 colos telefon. Az Apple pedig már tagadta, hogy adna ki kisebb telefont nem? De lehet rosszul gondolom ezt az egészet.

  7. En tovabbra is azt gondolom, hogy hibas a 6c elnevezes, es szerintem 5sc/5cs lesz 😀
    Egyebkent meg iOS AppStore teljesen magyar lett nalam, ennek mi lehet az oka? 😀

  8. @Tevi: Nem tagadta, csak valami elemző kielemezte

  9. Nekem pl. a 6-oson így néznek ki az ikonok, mert a nagyított kijelzést használom.
    Viszont, tényleg nem stimmelnek az arányok! Ráadásul felül van POWER gomb, vagyis tuti nem 4.7″!
    Inkább az tűnik valószínűnek, hogy csak 4″-os készülék!
    Majd meglátjuk! 😉

  10. érdekes…
    de egy tuti: NEM VÉLETLEN…!!?!

  11. Hisz pont az a lényeg, hogy 4″, touch id i6 forma, azaz 6c!

  12. Hibáztak a gombnál a designerek észrevették, kijavították, ennyi. Ez egy 5c de ilyenért is cikket írni szégyen komolyan!

  13. Egyébként látta még valaki a hibás képet az AppStore-ban vagy csak ti "photoshop"-oltátok meg hogy cikkezhessetek?

  14. Nagy biznisz lenne az Apple-nek az 5S-et ill. annak belsejét műanyagban tovább értékesíteni szeptembertől, csakhogy az már 2 éves model lesz, szóval a vásárlóknak nem annyira, mert 1 év után cserélhetik is le. Ráadásul reálisan már 100e alatt kéne árulni, de ez elképzelhetetlen számomra.

  15. @saspiercing: “Egyébként látta még valaki a hibás képet az AppStore-ban vagy csak ti “photoshop”-oltátok meg hogy cikkezhessetek?”
    persze, nyilván mi fotosoppoltuk meg direkt, csak hogy cikkezhessünk, azért hozta le előttünk több külföldi oldal is. (az App Store-ból amúgy alkalmazásokat tudsz letölteni.)

    amellett:

    Ha megnézed a Storeban az iPhone Lightning dokkolónál az utolsó kép: iPhone 5c touch id? Érdekes csak nekem tűnt fel?

    http://szifon.com/2015/05/20/az-apple-frissitette-15-os-retina-macbook-pro-t-es-retina-5k-imac-et/#comment-210145

  16. Sziasztok!
    Tudom, nem ide tartozik, de észre vettétek hogy végre teljesen magyar az AppStore?
    Lehet hamarosan lesz magyar SIRI is?

  17. bangoheifetz: igen, ilyen tempóban kb 2020 ra lehet. 😀

  18. Akkor már nincs messze 😀

  19. @kisai: Hidd el, nagy biznisz!
    “5c-d van, és tetszik a dizájn, de hiányolod a Touch ID-t?! Most itt az 5sc!” (vagy 5c with Touch ID)
    Az eddigi tapasztalatok alapján az iPhone 5 és annál újabb modellek megkapják az iOS 9-et, így ezt a logikát követve az 5s/5sc még az iOS 10-et is megkapja, vagyis még 2 éve van futni az 5sc-nek.
    Nem egy hosszú termékéletciklus, de ha ezzel egy újabb rókabőrt le tudnak húzni, akkor nem hiszem, hogy kihagynák – elvégre az Apple is pénzből él.

    Még azt is el tudom képzelni, hogy marad az 5c 8GB, az 5sc meg 16GB lesz, és akkor végre eltűnhet a 16GB-os modell a 6s palettájáról.

  20. @kisai: Komolyan, egy egérmozinál mire nem elég az 5s teljesítménye? Mindent meg lehet vele csinálni. Ha beleraknak egy NFC antennát, esetleg az Apple SIM-et is integrálják, akkor az Applenek minden jelenlegi szolgáltatásara fel lenne készítve. Mi kell még? Még gyorsabb processzorra, GPU-ra semmi szükség, ha két éves ha nem.


Add a Comment