fbpx Skip to content

Az első Apple Store 2001-ben nyílt meg, és az Apple azóta is folyamatosan adja át új boltjait. A fókusz most Kína, ahol jövő év közepéig 40 új boltot akarnak nyitni. Persze vannak még lefedetlen területek (hazánkon kívül is), így például az olajban gazdag Közel-Keleten sincs még egyetlen egy bolt sem. Ez már nem tart sokáig, mert a hírek szerint a nyáron Dubajban megnyílik az első bolt, ami ráadásul a világon a legnagyobb lesz.

Apple-Store-Dubai-exterior-Khaleej-Times-001

A 14 évvel ezelőtti nyitáskor sokan temették a koncepciót, miszerint az Apple a saját boltjaiban akarja eladni termékeit, ahelyett hogy a viszonteladókra támaszkodna. Az idő megcáfolta a félelmeket, sikeressé vált a bolthálózat, egy-egy új termék forgalmazásának indulásakor mindig óriási sorok állnak az üzletek előtt. Sőt, a koncepciót már másolja a Microsoft és a Samsung is.

Sajnos Magyarországon (még) nincs Apple Store, de ez a piac mérete és fizetőképessége alapján nem meglepő, viszont a jóval magasabb életszínvonalat felmutató Közel-Keleten sem volt még egyetlen egy bolt sem. Az Apple több száz hellyel közvetetten eddig is jelen volt az Egyesült Arab Emirátusokban mobiltársaságokon és prémium resellereken keresztül, például a Dubaji Nemzetközi Repülőtér minden terminálján lehet Apple terméket vásárolni.

Viszont hamarosan változhat a helyzet, hiszen a hírek szerint már épül Dubajban az első bolt, ami ráadásul a világon a legnagyobb lesz. Az Egyesült Arab Emirátusok 2 millió lakosú városában fekvő Mall of Emirates bevásárlóközpontban már dolgoznak a kivitelezők, hogy egy volt mozit alakítsanak át Apple Store-rá. Most még függöny takarja el az építkezés helyszínét, de a bolt várhatóan 2015. augusztusában megnyílik, a divatboltok szomszédságában, a második szinten (iránymutatás annak, aki esetleg be akar ugorni 🙂 ). A bevásárlóközpont óriási. Jól mutatja, hogy jónéhány ötcsillagos szálloda és egy beltéri síparadicsom is van benne öt pályával.

Mall-Of-The-Emirates

Az Apple Store várhatóan 4600 négyzetméter lesz. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az Apple nyitni fog Dubajban egy boltot, mivel tavaly februárban maga Tim Cook járt a helyszínen és augusztusban megjelentek álláshirdetések, melyekben menedzsert és Genius Bar-os szakértőt kerestek.

Egyetlen dolog talán biztosra vehető: a 18 karátos aranyból készült Apple Watch Edition nem lehet majd hiánycikk a boltban. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. 4600??? Nem “csak” 460? Az is marha nagy de a 4600 az már majdnem akkora mint egy foci pálya.


Add a Comment