fbpx Skip to content

Korábbi cikkünkben már írtunk az újabb Jobs-filmről. Akkor több részlet is napvilágot látott, most pedig közzétették a film első beharangozó klippjét.

Fassbender-as-Jobs-640x298

A film eléggé hányatott sorsú. Volt egy időszak, amikor nem sokan fogadtak volna arra, hogy egyáltalán elkészül. Először a rendezővel voltak problémák, majd Jobs szerepére kinézett színészek mondták vissza a szerepet, végül a Universal Pictures karolta fel a projektet és indította el a forgatást.

A főszerepet Michael Fassbender játssza, akit a 300, a Becstelen brigantyk és az X-men filmekből ismerhetünk. Az egyperces klippben feltűnik a titanicos Kate Winslet, mint Joanna Hoffmann (Macintosh-csapattag), Seth Rogen, mint Stevie Wozniak és Jeff Daniels, mint John Sculley (Apple-vezérigazgató).

Jobs-ról már korábban is készült film Ashton Kutcher főszereplésével, de az nem aratott nagy sikert, többek között a sok fikciós jelenet miatt. A mostani film autentikusabb forrásra épül, mivel Jobs hivatalos életrajzírója, Walter Isaacson által jegyzett könyvből készült a forgatókönyv. A film három eseményt emel ki: láthatjuk a Macintosh 1984-es, a NeXT Computer 1988-as és az iMac 1998-as bemutatóját, illetve a bemutatók által felvillantott múltbéli visszaemlékezéseket. Nézzük meg, mit is láthatunk a trailerben:

Hát, engem annyira nem győzött meg. Korai egy egyperces klipp alapján ítéletet mondani, de Fassbender egyáltalán nem hasonlít Jobs-ra, inkább Elton Johnos feje van. Jeff Daniels sem Sculley és elsőre Rogenről sem mondanám meg, hogy Wozniakot játssza. Kutcher sokkal inkább volt Jobs a kinézetével, járásával és kézmozdulataival (állítólag a forgatás előtt ezt keményen gyakorolta). Remélhetőleg a történet a helyén lesz és nem fogunk csalódni a filmben.

A filmet az Egyesült Államokban október 9-én mutatják be, magyarországi forgalmazásról még nincs információ.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. tréler=tré
    film reméljük jó(bb mint az előző)

  2. Valóban, Kutcher járása hasonlított Jobs-éra. És nagyjából ennyi is volt annak a filmnek az érdeme. Bármi más csak jobb lehet.


Add a Comment