fbpx Skip to content

Jóformán tavaszunk nem is volt idén, már a nyár elejét éljük, és ebbe beletartoznak a kinti, szabadban végezhető sportok is, ilyen például bringázás.

IMG_3918

A SzifonStore-ba meg is érkeztek az első biciklis, motoros tartók, miből az OSO egyik típusát választottuk ki. Pár napja már használjuk bringán és motoron egyaránt.

giles_smith__oso_mounts_june_27_2014-_113935_

A fenti képen jól látszik, hogy a kormánykerékre rögzíthető a tartó egészen 2.3-től 3.3cm átmérőig. Ha esetleg ennél kisebb az átmérőnk, ne essünk kétségbe, gumival kényelmesen ki tudjuk támasztani. Az OSO gömbcsuklós, így tulajdonképpen bármilyen szögbe állíthatjuk az iPhone-t. A két oldalsó kar kényelmesen kihúzható, nem kell hozzá különleges szerszám, az iPhone 4-től kezdve egészen az iPhone 6 Plus-ig bármilyen készüléket képes megtartani.

image

Miután beraktuk az iPhone-t, mind a négy oldalról egy rendkívül erős gumival támasztjuk ki. Ahogy a fenti képen látszik, könnyedén rá lehet rakni a készülékre, és még így is tölthetjük az iPhone-t, a gumik nem takarják el a csatlakozókat. Ez azt is jelenti, hogy tokkal is simán használhatjuk a biciklis, motoros tartót.

image-1

Az egész tartó egyébként rendkívül masszív, a gumi elsőnek furcsa, de tényleg semmi problémánk nem akadt vele, pedig teszteltük motorral még az autópályán is, és mégsem nem engedte el. Így bringások mellett a motorosoknak is ajánljuk, persze csak saját felelősségre.

Egyetlen hátrányként maximum azt tudom felhozni, hogy nem vízálló – ami szerintem önmagában nem akkora probléma, hiszen bármilyen tokkal belerakhatjuk a telefont, így adott esetben vízállóval is. Ára 7990Ft, és megvásárolható a SzifonStore-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Izgalmas de biztosan megfogja a telefont rendesen? Nem szeretném ha kiesne 1500-nél 😉

  2. 150

  3. @MegaTrack: Németországban tesztelve lett 200km/h-val is, és kiállta a próbát, de mivel itthon 130km/h a megengedett, így szerintem nem lesz ezzel gondod.

  4. nagyon tetszik a dolog és azis hogy képesek voltatok kimenni németországba letesztelni bírja e a 200km. Kár, hogy nalunk itt vannak ezek a sebesség korlátozások és ilyen messze kellett mennetek :)))))))

  5. @Jadeye: Köszönöm szépen 🙂

  6. én maradok a quad locknál…

  7. Nekem van egy hasonlo tartom,bringaval hasznalom, de a legnagyobb baja az hogy nagyon rezonal, mert hiaba huzod meg erosen a gombfejet,akkor mozogni fog. En csak bringaval hasznalom, de 25-30 km/h-as temponal is folyamatosan mocorog. 🙁

  8. A bringára tehető függesztés elég gyengusbak tűnik :S Én QuadLockot használok és sztem annál biztosabb nincs a piacon. Mentem már vele erdőben, meg úton gyorsan is, meg se remegett a telefon.

  9. Bicikli esetén nem látom értelmét a kormányra rögzíteni az iPhone-t.

    Bár lenne olyan app. amely turn-by-turn navigációt biztosítana Magyarország bicikliút hálózatán /vagy akár csak Budapesten/

    Vagy van ilyen?!
    Én eddig nem találtam… 🙁

  10. …a trackeléshez/sebesség és egyéb adatokhoz nem hiszem hogy kell a kormányra egy kijelző (úgyis otthon elemezgetem ki ezeket az infokat)
    A szívfrekvenciához ott a fitness karkötő…hm, keresem az indíttatást miért raknám a kormámyra a telót: talán közúton bringázáshoz..

  11. Én főként azért szeretem a bringára tenni a telefont, mert féltem, hogy a zsebemből kiesik, így meg sokkal magabiztosabban tudok tekerni, meg ha úgy van akkor néha rá tudok pillantani, hogy éppen mennyi km-t tettem meg, mennyi ideje tekerek stb.. Runstatic Road Bike-ot használom, szerintem az egyik legjobb app a piacon.

  12. Hat én nem raknam bele azer így a telefont..


Add a Comment