fbpx Skip to content

Egyszerűen már én is unom. Napok óta kint van ez a videó, több külföldi portál lehozta már, és próbáltam meggyőzni magam, hogy ne legyen belőle bejegyzés de…

228046-1280

Nézzétek meg az alábbi két videót, a Samsung marketingesei és designerei egyszerűen nem jutnak tovább az Apple termékeken, valahogy mindig oda jutunk ki, hogy véletlenül félig-meddig hasonlítanak. Ez már jóformán ciki, pedig egy videó elkészítésében igazán lehettek volna kreatívabbak. Nem sikerült.

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. Ki nem sz*rja le??? Mindenki másol mindenkit…na bumm. Apple nek nem tetszik? Pereljen…nem perel?, akkor meg mi minek rágódunk ilyen baromságokon?? Gyerekek…

  2. Gépészmérnök szakos hallgatóként nem nagyon tudom hogy máshogy lehet kiönteni egy olvasztótégelyből az olvadékot, vagy a CNC hogyan tudja másképp forgácsolni az anyagot a munkadarabról. Ez a két videó a gyártási folyamatok egy-egy részletét mutatja be, ami valami nagyon véletlen folytán hasonlít egymásra és erről nem tehet senki.

  3. Aha de fura hogy a videók témája is ugyan az meg sok más is 😀

  4. Azt neztetek, hogy melyik ceg toltotte fel a sajat verziojat hamarabb?

  5. Ezzel az erovel minden mozifilm egy koppintas. Tudnam miert kell ezen lihegni 🙂

  6. Szerintem a Szifon.com csapata gondolja jól. Ez szánalmas. Nem elég, hogy azt hittem, hogy az IPhone 6 alját látom a videóban, de még a videó is szinte ugyan az volt. Az Apple amúgy előbb töltötte fel a videót, mint a Samsung és előbb is csinálta meg az iPhone-jait ami ugye szintén le lett koppintva és az EarPods-is. xD Ez mi, ha nem nevetséges?

  7. Már csak Sir Jony Ive hiányzik belőle, a hangjára emlékeztető narráció is ott van… Csamcsung.

  8. Az arany Apple Watch Editiont is minimálbéres munkások gyártják valahol a nagy Kínában?

  9. @areon: véletlenül túlnyomó részt épp ugyanazokat a munkafázisokat mutatják be, pont ugyanolyan stílusban. persze teljesen véletlenül.

    @P71: ezt te is megnézheted YouTube-on, de tessék:
    Apple Watch Edition – Gold (Apple) – Közzététel: 2015. márc. 9.
    Designing Possible (Samsung) – Közzététel: 2015. máj. 1.

    @Tamaci: van olyan, amiben a Samsung videója alá Jony hangját keverték. 🙂

    @scarabeus: arról legjobb tudomásom szerint nincs információ, hogy az arany modelleket is biztosan ugyanott gyártják-e, ahol a többit. a Foxconn egyébként többet fizet a munkásoknak, mint bármely más kínai gyártó, ezért is akar rengeteg kínai fiatal (főleg a szegényebb tartományokból) épp ilyen nagy gyárakban dolgozni.

  10. Ez csak egyszerű marketing, ha nem lennének jók az eladások, akkor nem gyártanák a terméket, ha nem ilyen lenne a videó, akkor nem nézték volna meg ennyien és ti sem készítettetek volna egy cikket belőle, pedig csak egy kevesen múlott, igaz…? Most legalább megnézte sokkal több ember és higgyétek el, hogy valakinek ez most tetszett és venni is fog. Tehát a samsung marketingesei igen is gondolkoznak, azért vannak ott ők, nem pedig más. Persze sokaknak ez túl egyszerű, hogy igaz legyen, de hát ha túl sok gondolkodó ember élne ezen a világon, akkor összedőlne a gazdaság. Na pacsi

  11. @Jadeye: Mert melyik munkafolyamatot mutassák be? Azt, hogy szorgos kis kínai kezek dolgoznak? 😀 Az nem tenne jót a cég arculatának. Persze, hogy azt teszik bele ami a leglátványosabb. Ha nekem kellett volna rendezni a videót, én is ugyanezeket a részeket raktam volna bele.

  12. A zenében is elég pár azonosan komponált dallam sor és máris plágium, akkor ezt minek is kellene hívni? Talán hogy nincsen egy önálló ötletük? Anno volt itt (azt hiszem) egy cikk egy grafikával, hogyan lettek a mostani külsővel piacra dobott samu telók az első iphone után és mi volt előtte! Na az is hasonló volt! Még az autógyártásban is nagyobbak a különbségek, pedig ott a légelleneállás miatt jobban kellene hasonlítsanak.
    Na de mindegy, “büszke lehet a samu” !

  13. Most nem értem miért zavar az valakit hogy Kínában egy gyári munkás azzal hogy össze szerel egy Apple termeket mennyit keres ha itt vagy és olvasod az Apple-el foglalkozó oldal cikkeit akkor nyilván van Apple termeked vagy szeretnél szóval …na de amúgy a Samsung biztos milliókat fizet azoknak akik az ő szarszung termékeiket szerelik… És a vicc az hogy ezek a marketingesek milyen fizetést kapnak azer hogy más cég ötleteit copyzak 😀

  14. @scarabeus: ezt a demagóg faszságot el lehetne feljeteni, főleg itthon. A kecskeméti Mercedes gyárban a felét keresik meg ugyanazok az összeszerelők, mint akik a Foxconnban dolgoznak. Először talán ezen kéne háborogni…

  15. @ef-dani: ha ugyanazok az összeszerelők dolgoznak egyszerre két helyen, akkor ezek jó sokat utaznak, meg biztos jó sokat keresnek is…

  16. @AppleFan: ezen elv alapján akkor mindenki lopjon, csaljon és szabadon bűnözzön?! Képzelj el egy olyan világot ahol senki nem tiszteli a másik szellemi termékét. Nem lenne semmi értelme milliárdokat költeni egy fejlesztésre, vagy egy művészi szintű reklámanyagra. Egyesek megspórolják ezt a kiadást úgy, hogy lemásolják a másik termékét és bár sosem lesznek műfajteremtőek, de prímán megélnek belőle, és ez tisztességtelen. Teszik mindezt úgy, hogy pengeélen táncolnak a másolással, mert bár a gyártási folyamat persze lehet, hogy hasonló, de a végeredmény mégis magáért beszél! És ez a sok “véletlen” rendszeresen előjön a Samsung háza táján.

  17. Darab szar műanyag a samu. Kutyának se kéne

  18. Sopi: Apple beperelte őket a reklámért?? Nem. Akkor miről beszélsz? Szellemi termékek az igen… 😀

    Ef-dani:
    “A kecskeméti Mercedes gyárban a felét keresik meg ugyanazok az összeszerelők, mint akik a Foxconnban dolgoznak. Először talán ezen kéne háborogni…”

    Te hülye vagy már ne is haragudjál…ekkora baromsàgot leírni.

    “…of having to work on 3,000 phones during a 10-hour shift, paid only 27 yuan ($4.27)(270FT) for !!!!two hours’ overtime.!!!!

    Szóval 3000 telefonon dolgozik, 10 órába, és 270ft nyi pézt kap két óra túlóráért. Amúgy meg heti 66 órát dolgoznak. Végül is “csak” 17 en lettek eddig öngyilkosok…

    Szólj hozzá valami okosat… 😀

    Könnyesre röhögtem magam… Köszi

  19. Nem 270ft hanem 1000ft. Sokkal jobb. 😀

  20. Aki azzal érvel, hogy csak egyféleképpen lehet olvasztótégely kiöntést mutatni, annak azt válaszolnám, hogy inkább az az érdekes, hogy a Samsungnak véletlenül épp az Apple olvasztótégelyes reklámja után jutott eszébe, hogy ők is így reklámozzanak. Itt van az a reklám, amit saját maguk találtak ki és valósítottak meg a Samsung óráról, mielőtt az Apple forgatókönyvét le nem másolták volna. Érdemes végignézni, bemutatja, hogy mit tud a Samsung magától kreatívkodni:
    https://www.youtube.com/watch?v=T8nJKWJTsUg
    Az Galaxy S6 jobban hasonlít az iPhone-ra, mint a Galaxy S5-re (S-TouchID, nemvízálló, nembővíthető, kivehetetlen akku, üveg és fémház). Vajon mire fog jobban hasonlítani a következő Samsung okosóra? A Samsung Gear-re, vagy az Apple órára?

  21. Sopi azért kicsit túlzásba estél ezzel a szabadon bűnözzön vonallal 🙂

  22. lol, h felhuzzatok magatok…

  23. @ilija: Ugyanaz alatt értsd a betanított munkásokat, de azt hittem ez egyértelmű…

  24. Mocskos Samsung. Ez most már mindennek a határa! Vége mindennek! Személyes bántásnak veszem ezt a reklámot és feljelentem valamelyik ombudsmani hivatalban őket. Elegem van ebből!

  25. Csak apple termékeket használok, és a legkisebb mértékben sem áll szándékomban bármi másra váltani, de…

    az senkinek soha egyszersem jutott eszébe, hogy az ipari kémkedés fénykorát élve, az apple másol mindenki mást még a spotok gyártási időszaka alatt, csak a megfelelő stáb és technika rendelkezésre állásának köszönhetően, előbb végeznek a "másolattal", mint az eredetiekkel mások?!?!?!
    😀

  26. @benz: “Csak apple termékeket használok, és a legkisebb mértékben sem áll szándékomban bármi másra váltani, de…”

    Nem kell a hivatalos apple eskutétel alapszovege a mondandód elott… 😀 Mint egy szekta komolyan…

  27. Nem esett még le senkinek ,hogy direkt csinálja ezt a samsung??
    Ezen felháborodni meg cikket írni róla szánalmas…
    Sikerült berakni az apple fan oldalra egy samsung rekámot.
    Gratulálok a cikkírónak így a samsung el is érte a célját.

  28. @rossifumi: Errol van szó, lehet a samsungot hulyézni, de nem ma kezdték… visszanyal a fagyi…negatív reklám is reklám.

    gratulálok én is. -.-‘

  29. Itt nem a masolas a lenyeg!!! Mindenki Tudja h az iphone a legcoolabb es leghightechebb telefon jelenleg, es minnel tobbet beleteszi a reklamjaikba, hireikbe az iphonet, annal konnyebb az emberekkel elhitetni h az o telefonjuk is ugyan olyan felsokategorias, igenyes cucc. Ha elkezdenek telefonokat gyartani holnaptol, en is iphonet tamadnam a reklamaimban, "mint nagy rivalis telefont" holott tudnam h amit gyartok az a kozeleben sincs…

  30. Én is szeretem és használom az Apple termékeket. Sőt a szifon.com-ot is mindennap olvasom. De ez a cikk szánalmas. Nem állok be a watch cikkeket fikázók sorába, de ezt a cikket nem értem.
    A sok felháborodott olvasót viszont egyenesen irigylem, hogy ennyire alacsony az inger küszöbük és ezen felhúzzák magukat, na meg persze azért is, hogy nincs más gondjuk csak ezen rugózni.
    Tényleg fasza cucc az iPhone, az iPad és sorolhatnám… és én se vennék mást, de ezen tök feleslegesen pörgeti magát egy átlag felhasználó, hogy másol a samu… úgy sem tud ráhatni

  31. @lvgaben:
    “Mindenki Tudja h az iphone a legcoolabb es leghightechebb telefon jelenleg”
    Erre ne tegyél fel azért egy komolyabb összeget…

  32. Agent_H: ezzel hogy ilyen reklamokat csinal a csamu, ezzel kvazi ok is elismerik…

  33. Ivgaben: Amiről most szó van az egy magától semmit tudó okosóra,abból is az arany változat,amit a kutya sem vesz. Szó sincs iPhoneról…

    De amilyen IQ harcosok, és elvetemült fanok vannak az apple szektába, úgy meg lehet nézni a két videó nézettségét. Szinte ugyan annyi. Szinte az összes apple el foglalkozó oldal lehozta, persze belinkelve a samsung youtube os videóját, ennyi hülyét, és samsungnak csak fizetnie sem kellett érte. Gratulálok. Samsung marketingeseknek előtt meg le a kalappal.

  34. @AppleFan: elképzelem azok seregeit, akik most lóhalálában rohannak az első boltba, hogy halomra vásárolják az összes ilyen készüléket.

  35. A Samsung mindent megtesz az üzleti siker érdekében (mint minden más cég). Iphone előtt sehol nem voltak telefon fronton, erre lemásolták. Top telefon gyártók lettek. Aztán ezt kihasználva megpróbálták a saját útjukat járni, bukta lett (gondolom mindenki ismeri az üzleti eredményeit). Ezután két út van : tovább járni a saját utat, és eltűnni a sűlyesztőben, vagy ismét másolni az Apple-t. Tegye fel a kezét, aki Samsung vezetőként az előzőt választaná!

  36. @lvgaben:
    Nem a Szarszungról beszéltem, vannak még azért gyártók Apple-ön és Samsung-on kívül szerencsére…
    Ott van pl az Oppo amire csak azért nem cserélem le az iPhone-t mert andriod fut rajt…
    Anyaghasználatban, összeszerelési minőségben ugyanaz mint az alma pedig körte…
    Majd lesz egy gyártó aki be mer vállalni egy iOS-hez hasonló stabil rendszert a csúcstelefonjaihoz, addig várok és használom az almás termékeimet… …csak már nem annyira elvakultan mint mondjuk pár éve, mikor még toleráltam volna azt, ha egy fitness órát edzés után víz alá kell tartanom :D.
    Jobb nem lesz csak rosszabb…

  37. Ez már tényleg beteges. Sok ostoba siratja szegény almát magyarországon, röhej. Ki nem szarja le milyen reklámokat csinálnak. Véresre keresik magukat ( apple samsung) rajtatok. Szerintem ez már az oldal szégyene hogy ilyen baromságot felnagyít. A saballo vs prostamol uno reklámról nem akartok beszélni (gyógyszergyárak háborúja) 🙂

  38. Nem tudom megnezni, mert az ios safarija mem nyitja meg. Akkor most vegyek samut, hogy meg tudjam nezni? Vagy hogy is van ez? 🙂


Add a Comment