fbpx Skip to content

A manapság retro játékoknak nevezett alkotásokat valakik azért játsszák előszeretettel, mert a gyerekkorukra emlékezteti őket, míg másoknak ez egy új és különleges élmény. A 80-as évek kultjátéka, a Galaga mintájára a Galactic Nemesis elhozza a pixeles űrhajós élményt most iOS-re.

galactic_nemesis_cover

Amennyiben egy igazi klasszikus stílusú, 8-bites űrkalandra vágytál már régóta, akkor nem kell tovább keresned, ugyanis a Galactic Nemesis tökéletes példája ennek. Régen az ilyen játékokhoz el kellett menni egy játékterembe és ott pénzérme (vagy zseton) bedobásával játszani, most viszont már ott lapul az eszköz a zsebedben, amivel bárhol és bármikor felveheted a harcot a gonosz űrlényekkel szemben.

galactic_nemesis_3 galactic_nemesis_4

A történet szerint a rovarszerű űrlények elkezdték megszállni a galaxisunkat és hősünk a világ utolsó reménysége, aki egymagában fel is veszi harcot, hogy megállítsa az inváziót. Magányos hősként nincsen könnyű dolga, hiszen bőven létszámfölényben vannak az űrlények, illetve a hajó képességei is egy idő után kevésnek bizonyulnak. De szerencsére a hajó fejleszthető, illetve újabb, jobb, gyorsabb, erősebb is vásárolható. A fejlesztésekhez szükséges pénzt az űrlények likvidálásával, különböző kihívások teljesítésével, illetve utunk során összeszedett tárgyakkal tudjuk összegyűjteni. Mint minden hasonló játékban, eleinte egy lomha, lassan lövő űrhajóval kell harcolnunk, de később a 8 megvásárolható hajót megszerezve már nem az lesz a gondunk, hogy milyen gyorsan tüzel a gép, hanem hogy milyen elképesztő számban jönnek ellenünk az űrlények.

galactic_nemesis_1 galactic_nemesis_2

A Galactic Nemesis-ben jelenleg három történet van, de már a negyedikre is ott az utalás a játékban (és még jönni fog több is), és mindegyik történet 12 állomásból áll, melyet négyesével kell teljesíteni, mert különben ‘Game Over’ esetén az adott négy részt újra kell játszani. A kaland során nem csak a hajónk képességeire tudunk hagyatkozni, hanem vásárolhatóak extrák is, amik szorult helyzetből nagyon jól ki tudnak menteni, ilyen például a pajzs, bomba, vagy épp a mindent elpusztító lézersugár, vagyis csak a klasszikus dolgok. 😀

Az irányítás roppant egyszerű, hiszen csak az ujjunkat kell a kijelzőn ide-oda húzogatnunk, ahhoz, hogy az űrhajót irányíthassuk. A játék képi és hangi világa hozza a retro érzést és nem csak ezért érdemes hanggal játszani, hanem mert a hangok segítenek is sok esetben időben észrevenni egy-egy sunyi támadást. A Galactic Nemesis mentes mindenféle In-App Purchase tartalomtól, így minden, amit a játékban meg lehet venni, azt csak a játékbeli teljesítményünk után kapott aranyérmék segítségével érhetjük el.

A Galactic Nemesis-hez van két ajándék redeem kódunk, melyet a cikkhez hozzászólók közt fogunk kisorsolni holnap (05.03.) délig. Írd meg hozzászólásban, hogy mi a kedvenc retro játékod!

[appstore id=”940595599″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Snake 😀

  2. Super Mario 🙂

  3. Battle city 😀

  4. Katakis (C64) 🙂

  5. Mario 😛

  6. Mario

  7. Galaga, Super Mario

  8. Sarga kazettas "nintendo" utanzatbol a kacsa vadaszat puskaval 😀

  9. Márió

  10. Master of Magic (PC)

  11. Gyrus

  12. Gyruss

  13. Igaz, hogy nincs iOS-re, de régen nagyon sokat játszottam C16-on vele:
    Rescue from Zylon

    Azért kíváncsi lennék rá, hogy kik ismerik!

  14. Azt hiszem jó pár forintot otthagytam én is a déli játéktermében, csak a neve nem ismerős.

  15. Warblade

  16. Space impact:)

  17. C64- Commando 🙂

  18. @robertkiss:
    +1 🙂

    és még sok sok c64 játék

    ha minden kazettás vagy floppys c64 játékommal csak elkezdenék 5percet játszani. akkor hónapokig nosztalgiáznék. :))

  19. Day of the tentacle

  20. Treasure Island Plus/4-esen! 🙂

  21. Galaga!

  22. Mario 🙂

  23. Mario 🙂

  24. Mario, Donkey Kong, Doom, Imperium Galactica

  25. Tetszik.

  26. Donkey Kong

  27. @admin: Köszi!

  28. Tetris

  29. Mario :))

  30. Wizard of Wor – C64


Add a Comment