fbpx Skip to content

A Twitteren @hverlind pár napja kipróbálta és összehasonlította, hogy mennyire méri jól az edzést az Apple Watch. A saját GPS vevővel ellátott Garmin óráját használta referenciaként, mely az óra piacon komoly pozíciót foglalt már el az évek során.

Photo 1 2

Az Apple Watch-ot átállította kinti futásra és 11 kilométeren keresztül használta mindkét eszközt. A tesztben az is fontos volt, hogy az Apple Watch mellé nem vitte az iPhone-t, így GPS adatokat nem kapott az óra, míg a Garmin a saját beépített GPS-e miatt igen. Az eredmény egyértelmű.

CDgYD7XWoAA_uvw.jpg-large

Jól látszik, hogy az Apple Watch Sport szinte alig téved, sőt ez bőven betudható annak, hogy GPS nélkül használta a srác. Ugyanazt a pulzust és 20 méter különbséggel a teljes távot is eltalálta az óra. Tim Cook nem viccelt, mikor azt mondta, hogy rendkívül pontosan mér a Watch.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. gps nélkül hogy méri a távol (pl.)?

  2. @Józsi: *távot

  3. Nyilván így akkor nincs track, amit utólag meg lehet nézni térképen. Elemzés, stb. De majd a 3.0-s verzió már tudni fogja…

  4. Nem rossz! Ennyi elteres 2 Garmin kozott is van. Vagy egy Polar-Garmin kozott. A kerdes, hogy ha bringazni, evezni, sifutni, stb mesz, akkor meg vagy love iphone nelkul. Ergo egyedul futni tudod kenyelmesen hasznalni sportolasnal. Azert latszik, hogy az igazi sportorak sem sokkal nagyobbak mint az iwatch, igy remelem, hogy egy gps-vevot a kovetkezo szeriakba bele tudnak majd preselni…. Hajra!

  5. @Jadeye: azt hittem, tudjátok…de kizárásos alapon marad a lépés 😀

  6. @Jadeye: biztos a lépésből számolja ki? Az elég pontatlan értéknek tűnik ahhoz, hogy ennyire megegyezzen a GPS-es eredménnyel.

  7. @Józsi: azért, mert kérdőjelet írtam a végére, még nem jelenti azt, hogy ne tudhatnánk, hogyan megy ez, de olvasd tovább:

    @ef-dani: “Your iPhone GPS allows Apple Watch to achieve even more distance accuracy. For example, if you carry iPhone while using the Workout app on a run, Apple Watch uses the iPhone GPS to calibrate your stride. Then later, if you’re not carrying iPhone, or if you’re working out where GPS is unavailable (for example, indoors), Apple Watch uses the stored information about your stride to measure distance.”
    http://help.apple.com/watch/#/apd7d17e9500

    TL;DR: az iPhone GPS-e segítségével még korábban kiszámítja az átlagos lépéshosszunkat, és ha nincs GPS jel vagy nincs ott az iPhone, akkor ezt a számított lépéshosszt használja fel, lépést számolni meg ugye tud, és aztán csak felszorozza.

  8. @Jadeye: Az igen… Átlagból ennyire pontosan számolni, ott valami kell, hogy legyen még a háttérben 🙂

  9. A jelenlegi okoskarkotommel az a peoblemam,hogy lepest szamol akkor is ha csak kalibpalok a kezemmel… A watch-csal mi a helyzet eteren?gondolom ha nalam van a telo akkor avval komunikal,de ha nincs?
    Illetve jogos az a kerdes hogy mi van a biciklizessel.

  10. Azlagos lepeshossz nem epp egyenlo egy kiados futassal. Megneznem ki az aki 2meterenkent lep, en futasnal rugozom a labammal, kevesbe megerolteto nagyokat rugozni, mint aprokat kemenyen besorozni


Add a Comment