fbpx Skip to content

Péntek reggel óta használja az óráikat a Szifon.com csapat. Ez alatt az idő alatt már némileg kitapasztaltuk az akkumulátort, főleg erőteljes használat mellett.

Screen Shot 2015-04-26 at 01.00.12

A 38 és 42mm között valóban van különbség. A 42mm picivel tovább bírja, mondjuk úgy, hogy pár órával, de ezt nem lehet pontosan megmondani. Azonban az alábbi tippek minden bizonnyal megnövelik az akkumulátor időt, egyszóval az Apple Watch napi rendelkezésre állás idejét.

Repülőgépes üzemmód

watch2

Az első és legfontosabb, hogy ha nincs a közelben a telefonod, akkor az órát tedd repülőgépes üzemmódba. Ezzel azt éred el, hogy az óra nem fog feleslegesen Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat után kutatni, így energiát takarítasz meg. Például ha elmész futni, és nincs nálad az iPhone, kapcsold az órát át repülős üzemmódba: ettől még mérni fogja a mozgásodat és a pulzusodat.

Órafelületek

watch1

Mivel az Apple Watch kijelzője OLED és nem LCD, a fekete színt nem világítja meg. Ezért ha főként fekete hátterű, vagy minél több fekete színű órafelületet, óradizájnt, avagy úgy is mondhatjuk, hogy Watchface-t használsz, jobban fogja bírni az akkumulátor, kevésbé merül majd az LCD világítás miatt.

Értesítések kikapcsolása, kevesebb alkalmazás az órán

IMG_2368 IMG_2369

Ugyanaz igaz az Apple Watch-ra, mint az iPhone-ra: kevesebb értesítés, hosszabb akkumulátor idő. Amire nincs szükségünk, azt kapcsoljuk ki. Kevesebbet rezeg majd a készülék, illetve kevesebbet kommunikál majd. Az iPhone-on lévő Apple Watch alkalmazásban, az appokon belül könnyedén kikapcsolhatjuk azokat, így kevesebb alkalmazás lesz az Apple Watch-on, ami ugyancsak nem árthat.

Újraindítás, energiatakarékos mód, reset

power

Néha bizony az Apple Watch szoftvere is megőrülhet, így egy-egy újraindítás nem árt, noha ez az óra esetében legalább 1 perc. Ha azt vesszük észre, hogy rövid idő alatt nagyon sokat merült, akkor nyugodtan indítsuk újra. A digitális korona és a főgomb egyszerre történő, hosszú lenyomásával pár másodperc után már újra is indul a készülék. Ha a főgombot hosszan nyomjuk, akkor ki is kapcsolhatjuk az órát, vagy pedig elhúzhatjuk energiatakarékos (Power Reserve) módba, ahol csak az időt mutatja mindenféle egyéb funkció nélkül. Ez hasznos lehet 10-20%-nál, ha még legalább 1 napig szükségünk lenne az időre.

Kisegítő lehetőségek, Hey Siri, pulzusmérés

IMG_2366 IMG_2367

Az iPhone-on lévő Apple Watch alkalmazáson belül az Általános alatt megtalálhatjuk a Kisegítő Lehetőségeket. Ha még több akkumulátor időre lenne szükségünk, akkor érdemes a Mozgás csökkentése és az Átlátszóság csökkentése menüpontot bekapcsolni. iPhone 4 és 4s tulajdonosok ezeket már minden bizonnyal ismerik. 🙁 Érdemes még a Hey Siri-t is kikapcsolni, illetve az “Edzés” alatt is található egy kapcsoló, ahol a Pulzus figyelést kikapcsolhatjuk.

Természetesen a legnagyobb probléma mi magunk vagyunk. 🙂 Egy új kütyüt hajlamosak vagyunk minél többet nyomkodni, és ezzel az akkumulátor idő drasztikusan csökken. Pár hét használat után mindenképp visszatérünk majd erre a problémára, ha egyáltalán problémának tekinthetjük, mert egyelőre jobban teljesít számunkra az óra.

226535-1280

Az elmúlt napok tesztelése alatt simán 15-16 órát is kibírt az óra, ami egy átlagember számára bőven elegendő, és itt most az okos órákról beszélünk, amik nyilvánvalóan nem összehasonlíthatóak a klasszikus órákkal.

Egyébként az Apple szerint az Apple Watch akkumulátora több mint 1000 ciklusra van tervezve, tehát megközelítőleg 3 évre. Amennyiben 80% alá esik az akkumulátor kapacitása, akkor garancián túl az Apple cseréli az alábbi összegekért:

227042

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Az, hogy lehet, hogy pont a nagyobb megjelenítővel rendelkező modell bírja tovább?

  2. @Dovloran: nagyobb benne az akku is némileg, de a nagyobb kijelző meg nem fogyaszt annyival többet.

  3. AKkor úgy érzem túl nagy gond nem lesz ezzel. Ha szétnyomkodva 16-17 óra akkor sima hétköznapi használattal szerintem meglehet akár a 24 óra is.

  4. Nincs itt nagy gond , ha odafigyel az ember és kikapcsol egy csomó funkciót , és még a telefonnal sem kommunikál kibír egy napot.Végülis 200000 – ért nem rossz 🙂
    (Apple fan vagyok , de ez elképesztő !!!)A legrosszab viszont , hogy amint kiadják az újat már 100000-ért sem fog kelleni a kutyának sem használtan. Apple a tőzsdén szárnyal , viszont aki a termékükbe rakja a pénzét nem jár túl jól.
    Mondom ezt úgy hogy kétévente ott hagyok náluk 200000- 400000 között. 🙂

  5. @Jadeye: Értem, köszi! 🙂

  6. En csak azt nem ertem, miert nem tettek bele solar rasegitest???
    Az en oramban van es soha nem merul le. Ok ertem hogy az keves az Apple orajahoz, de ahoz eleg lett volna hogy kitolja a toltottsegi idot. Azert ez gaz hogy ne hasznaljam semmire akkor kibirja estig.


Add a Comment