fbpx Skip to content

Az iOS 8.2-ben megjelent Apple Watch alkalmazás eddig nem volt sok mindenre jó, hiszen csak demó videókat nézhettünk benne, láthattuk, hogy itt fog helyet kapni az óra App Store-ja, illetve itt tudjuk párosítani a két eszközt.

applewatch_appstore

Egy korábbi cikkünkben már megmutattuk, hogyan is fog kinézni ez az alkalmazás az órával együtt, most viszont bárki számára az App Store rész is használhatóvá vált, hiszen az Apple Watch-ok kiszállítása pénteken megkezdődött.

A BuzzFeed szerint már több mint 3000 alkalmazás támogatja az Apple Watch-ot, így bőven van szemezgetni való, bár a személyes véleményem szerint ezeknek jórésze csak presztízsből készült és valódi hasznuk elég kevés, az igazán jó ötletekre szerintem még várni kell. Az iOS 7-tel bevezetett ikon rácsszerkezet most meghozta a gyümölcsét, ugyanis azóta úgy kell, vagyis hát úgy érdemes alkalmazás ikon tervezni, hogy nem csak a lekerekített négyzetben nézzen jól ki, hanem azon belül egy körben is. Aki ezek szerint tervezte az alkalmazása ionját, annak igazából semmi dolga nem volt az ikonnal, hogy az Apple Watch-on is jól nézzen ki.

applewatchappstore1 applewatchappstore2

Az Apple Watch App Store felépítése szinte teljesen ugyanolyan, mint az iPhone-osé, ugyanúgy vannak kategóriák, amelyekből pár alkalmazást kiemelnek, ugyanúgy van fent egy slider sáv, ahol folyamatosan változik, hogy épp mit ajánl nekünk az Apple. Az App Store-ban az órát támogató alkalmazások egy kis ‘Offers Apple Watch App’ plecsnit kaptak, így már akár gépen az iTunes-ban böngészve is láthatjuk, melyik app támogatja az órát. Az órával kompatibilis alkalmazások esetében külön iPhone-os és Apple Watch-os képernyőképek is helyet kaptak. Nem mellesleg kicsit mókás, hogy a fejlesztők nagy része még nem tesztelhette élőben az alkalmazását az órán, épp ezért kínáltak nekik egy lehetőséget, hogy még időben vehessenek egyet.

Az órán lévő alkalmazások a telefonon találhatóaknak a kiterjesztései lényegében, vagyis csak magára az órára jelenleg nem lehet önálló alkalmazást telepíteni, és az appokat nem az Apple Watch alkalmazásán keresztül lehet majd frissíteni, hanem a telefon App Store-jában.

Melyik alkalmazást várod a legjobban az Apple Watch-ra?

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Facebook alkalmazás még nincs?

  2. Egyelőre a Facebook még nem támogatja az Apple Watch-ot, ami persze nem azt jelenti hogy nem is kapsz értesítéseket. Még az üzeneteket is megkapod az órára.


Add a Comment