fbpx Skip to content

Tegnap este több fejlesztő, így köztük én is egy különleges ajánlatról szóló emailt kapott az Apple-től. Ebben az Apple azt ajánlotta fel, hogy a címzettek egy regisztrációt követően részt vesznek egy sorsoláson, aminek a díja az, hogy soron kívül, április 28-i kiszállítással megrendelhetnek maguknak egy 42mm-es Apple Watch Sport modellt, “szifonkék” sport szíjjal.

Watch_vasarlasi_ajanlat_fejlesztoknek_01

Mivel az órák esetén jelenleg az Apple már általában júniusi – de a 38mm-es változatoknál is már legalább 4-6 hetes – kiszállítást ír, így ez az ajánlat sok fejlesztőnek pont kapóra jöhet, még ha az óra teljes árát kell is kifizetni érte.

Mivel a levélben látható egy elírás is (“though” szerepel a “through” helyett, a fenti képen kékkel kiemelve), így első ránézésre nem csak én voltam ezzel szemben szkeptikus, a 9to5mac olvasói is kiszúrták, hogy az Apple nem szokott hibát tartalmazó levelet kiküldeni.

Ugyanakkor ez a levél tényleg valós, és az abban található “Register now” link valójában a https://developer.apple.com/watch/order/ címre ugrik át. Ezen a címen először be kell lépnünk a fejlesztői fiókunk adataival – és többen írták, hogy sikerült regisztrálniuk, pedig nem kapták meg az erre a lehetőségre meghívó levelet. Persze a többségnek az alábbi üzenetet dobja csak az oldal, hogy nincs jogosultságuk a sorsolásban való regisztrációra:

Watch_vasarlasi_ajanlat_fejlesztoknek_02

Amennyiben azon szerencsések közé tartoznánk, akiknek az Apple lehetőséget biztosított az ajánlat igénybe vételére, akkor pedig összesen egy kék Register gombra kell rányomjunk. Ezután az oldal vissza is igazolja, hogy sikeres volt a regisztrációnk, és április 23-án derül majd ki, hogy a véletlenszerűen kiválasztott, és a soron kívüli rendelésre meghívott fejlesztők közül kiket sorsoltak ki, akik megvásárolhatják az említett 42mm-es Sport változatot:

Watch_vasarlasi_ajanlat_fejlesztoknek_03

Hogy pontosan mi alapján választotta ki az Apple azokat a fejlesztőket, akiknek kiküldte a fenti ajánlatról a meghívást, az jó kérdés. Esetemben az érintett Apple ID-m ugyan az amerikai Store-hoz tartozó, de egyszerre rendelkezem ingyenes és fizetős fejlesztői regisztrációval is, mert tagja vagyok vele egy magyar fejlesztői teamnek, amivel így egyúttal a fizetős dolgokhoz is hozzáférek.

A vállalkozó szellemű fejlesztők tehát a fentebb már linkelt, https://developer.apple.com/watch/order/ oldalon megpróbálkozhatnak a belépéssel, és ha szerencséjük van, lehetőségük lesz a regisztrációra is.

Arról jelenleg nincs információ, hogy vajon mit szól majd az Apple, ha magyarországi címet adunk meg a kiszállításhoz, de ha esetleg én is lehetőséget kapok majd a vásárlásra, akkor ez is ki fog derülni. 😉

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Sok alkalmazás lesz akkor rá.

  2. Jo otlet! Ez egy picit marketing. Meg igy legalabb tobb app lesz ra.

  3. Csak én gondolom ezt elég gáznak? Kisorsolnak egy lehetőséget, hogy megvásárolhatod előbb az órát… Basszus legalább órát sorsolnának. Ez szín tiszta marketing volt az Apple részéről. Pontosan tudták, hogy ezt a levelet megszellőzteti az összes portál.
    Jó marketing, de szánalmas.

  4. @taky1974: valamilyen szinten az, de ettől függetlenül azért ez a 28-án biztosan megkapod, ha te is bekerülsz a szórásba, elég jó dolog, mikor közben az egyszeri vásárlók várhatnak több hetet – hogy hazánkba meg mikor ér el, na az meg egy másik móka.

  5. @Jadeye:
    Igazad van Jadeye. Csak annak az esélye hogy pl. Téged kisorsolnak, az felér egy ötöslottó főnyereménnyel (nem érzésre, hanem esélyre). Az meg hogy nem órát adnak, “csak” hogy előbb vásárolhatod meg, az hab a tortán. Ha úgy küldték volna a levelet, hogy: köszi hogy fejlesztesz a storeba, hálánk jeléül kisorsolunk egy órát, ami egyedi lesz, mert gravírozva lesz valamivel és csak az az egy lesz a világon, na erre azt mondanám, tyűűűűha!

  6. Skacok, segitsetek. 🙂
    Szeretnek egy Apple ID-t regisztralni az amcsi App Storehoz. Van egy ingyenes alkalmazas, amit le akarok tolteni. Sajnos a regisztraciot csak hitelkartya megadasaval engedi a rendszer. Hogy lehet ezt megkerulni?

  7. @Jadeye: Te vagy a legnagyobb kiraly! 🙂

  8. Kicsit viccesnek érzem. Mért vásárlási lehetőséget és nem egy órát? Tönkremenne a cég?? ;0)

  9. Elmagyarázná nekem valaki, hogy az un. Okosóráknak mi értelme van? Itt most nem az Apple órájára gondolok, hanem csak úgy…egyáltalán. Hozzátenném,tudom mi az az okosóra:)

  10. na most fogjátok megnyerni a hibás rezgővel gyártott órákat 😛

  11. @Tank84: 1. Már rég ki lett szállítva. 🙂 De köszönjük a pozitív érdeklődésedet.
    2. Ha rossz a haptikus motor (nem rezgő) akkor az garanciális hiba, így tesztelhetjük az órát majd kicseréltetjük ingyen. 🙂

  12. @Tank84: ilyen hibás alkatrésszel eszköz nem került forgalomba, pláne nem küldik ki őket direkt a fejlesztőknek.


Add a Comment