fbpx Skip to content

A Blizzard sikerjátékáról, a Hearthstone-ról még tavaly áprilisban írtunk az iPades megjelenés kapcsán. A fejlesztők már akkor megígérték, hogy az iPhone-os változaton is dolgoznak, hogy minél több felhasználó élvezhesse a játékot akár a buszon is. Egy év várakozás után végre egy frissítés keretében megérkezett a Hearthstone: Heroes of WarCraft iPhone-ra is.

hearthstone_cover

A játékról magáról nem igazán szeretnék most írni, hiszen azt a korábbi cikkemben már elég részletesen kitárgyaltam. Most inkább arról lenne szó, hogy mennyire sikerült élvezhetővé tenniük a fejlesztőknek a játékot akár egy 3,5”-os kijelzőn. Azt még az elején meg kell jegyeznem, hogy az iPhone-os verzió teljes változat, nem butított, így amit gépen vagy iPaden meglehet csinálni, azt iPhone-on is gond nélkül megtehetjük. Nem számít az se, hogy milyen készülékről játszunk, mert a Blizzard nem tesz ebben különbséget, így nyugodtan játszhatunk PC-s, Mac-es, androidos ellenfelekkel is.

HS_on_Phone_2

Azt kell, hogy mondjam, jóra sikeredett a mobilos változat is, bár azért hagy némi kívánnivalót maga után. Amíg a kártyákhoz nem kell nyúlni, teljesen jó az élmény, látható minden rendesen és irányítható is, bár kisebb kijelzőn az ujjunk sokszor zavaró lehet egy-egy támadáskor. Mivel ez egy olyan játék, amiben nem tehetjük meg, hogy nem nyúlunk a kártyákhoz, hiszen ezek adják a játék alapját, így el is érkeztünk a mobilos verzió egyetlen gyengéjéhez. A kártyák még iPhone 6 Plus-on is viszonylag kicsik, így nagyon ismerni kell a paklinkat, hogy anélkül is már gondolkozhassunk a következő lépésen, hogy a kártyákat közelebbről meg kellene néznünk. Sajnos még ha a kezünkben lévő kártyákat kinagyítottuk, akkor sem látszik a kártyák alja, ami ugyebár elég lényeges információkat tartalmaz, így pluszban egyesével kell végiglapoznunk őket, hogy minden lényeges információt megnézhessünk.

hearthstone_iphones

Úgy tűnik, ezt jobban nem tudták megoldani a fejlesztők, de szerintem nem is akkora baj, hiszen egy vérbeli játékos ismeri tüzetesen az összes lapját, így ha épp mobilon játszik egy kör Hearthstone-t, akkor is magabiztosan fog tudni játszani. Ezt leszámítva még a kis kijelzős 4s-en is élvezetes tud lenni a játék, ugyanakkor még 6 Plus-on se olyan, mintha gépen vagy iPaden játszanánk. Szerintem ez nem is baj, hiszen így bárhol és bármikor játszhatunk, hiszen az iPhone mindig velünk van. Ráadásul nem is generál vészes mobilinternet forgalmat egy-egy meccs.

Te szoktál Hearthstone-ozni? Fogsz vele iPhone-on is játszani?

[appstore id=”625257520″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Naná, 3 napja fenn van 😀 Vártam már, hogy ne csak gépen lehessen játszani vele.

  2. Véééééégre!

  3. Aki Iphone 4S-t használ: Nektek is kilép a játék olyan 10 perc játék után? Az elején minden jó, jól viszi meg minden, de egyszer csak kilép magától a főmenübe, próbáltam wifivel is, mobilnettel is, de a helyzet ugyan az, próbáltam úgy is, hogy minden futó alkalmazást bezárok, de úgy is ugyan az a helyzet.

  4. Konkrétan ez és a Boom Beach az a két játék, amire kb. egy időben, lassan egy éve ráfüggtem…! Most már a villamoson is lehet tolni!! Grat a fejlesztőknek!!

  5. @csellista: Én a Boom Beachet kb 4 hét után hagytam abba.


Add a Comment